tiguan je napisal/-a:, če bi šel še v kak tečaj za zbijanje točk bi obdržal izpit, pazi, da slučajno se ne voziš naprej, ker nekateri so čakali pismo notri pa je pisalo, da jim je izpit prenehal že pred 3 tedni in se veselo vozili dalje.
Ja ampak če pogledas zakonik, je nastavljen tako, da ko dobis 4 in ne spesezes 17 lahko gres, da na tecaj za brisanje točk. Jaz pa sem jih mel prej 3 torej bi moral narediti še en prekršek, da bi lahko šel na tečaj. Tako da poglej kaj sem napisal, ti bo vse jasno.
Z Zakonom o voznikih je uvedena možnost izbrisa štirih kazenskih točk enkrat v treh letih, če se imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja prostovoljno udeleži programa usposabljanja za varno vožnjo, zdravstvenega pregleda s svetovanjem ali rehabilitacijskega programa.
a) Programa dodatnega usposabljanja za varno vožnjo se lahko udeleži imetnik veljavnega vozniškega dovoljenja,
ki doseže štiri in ne preseže 17 kazenskih točk, (voznik začetnik pa ne preseže šest kazenskih točk) zaradi storjenih prekrškov, ki niso povezani z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi.
Voznik potrdilo o uspešno zaključenem programu, ki ne sme biti starejše od treh mesecev, sam predloži organu, pristojnemu za vodenje evidence kazenskih točk (Ministrstvo za pravosodje), ki mu iz evidence izbriše kazenske točke.