Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

GranDuke_JK
Novinec

Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

Napisal/-a GranDuke_JK So dec 10, 2011 3:11 pm

Pred mano 2 avta in še policaji, gremo dobrih 50 po ravnini, omejitev 90 (s smeri Hotedrščice pred Kalcem). Prehitim policaje, me ustavijo z lučkami ker naj ne bi vklopil smernikov ko sem se vračal nazaj na svoj pas = 300€ in 3kt. Sem rekel da ni res, niti ne more biti pregorela žarnica ker bi mi kazalo na armaturi. Izpit, prometna, pihati, pokazati opremo, omenil je še neprilagojeno hitrost nato mi dal dokumente nazaj in rekel da naj drugič več ne frajarim (Punto 2 z 59hp) in sta šla.

Jaz ko mona sedim v avtu.

Sedaj ne vem a potem dobim kazen po pošti? Za podpisati nisem nič dobil? Se me je usmilil/ustrašil?
Prvič so me ustavili naši policaji.

Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Ne vem ali sem kazen dobil ali ne?

Napisal/-a WMB So dec 10, 2011 3:34 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Pred mano 2 avta in še policaji, gremo dobrih 50 po ravnini, omejitev 90 (s smeri Hotedrščice pred Kalcem). Prehitim policaje, me ustavijo z lučkami ker naj ne bi vklopil smernikov ko sem se vračal nazaj na svoj pas = 300€ in 3kt. Sem rekel da ni res, niti ne more biti pregorela žarnica ker bi mi kazalo na armaturi. Izpit, prometna, pihati, pokazati opremo, omenil je še neprilagojeno hitrost nato mi dal dokumente nazaj in rekel da naj drugič več ne frajarim (Punto 2 z 59hp) in sta šla.

Jaz ko mona sedim v avtu.

Sedaj ne vem a potem dobim kazen po pošti? Za podpisati nisem nič dobil? Se me je usmilil/ustrašil?
Prvič so me ustavili naši policaji.

Slika

Nič ne bo od tega....
Če bi kaj blo bi ti napisal nalog tako - imel bi 8 dni za 1/2-ko..
FOLCIKA - SCIROCCO

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK So dec 10, 2011 3:36 pm

Slika

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan So dec 10, 2011 4:37 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Pred mano 2 avta in še policaji, gremo dobrih 50 po ravnini, omejitev 90 (s smeri Hotedrščice pred Kalcem). Prehitim policaje, me ustavijo z lučkami ker naj ne bi vklopil smernikov ko sem se vračal nazaj na svoj pas = 300€ in 3kt. Sem rekel da ni res, niti ne more biti pregorela žarnica ker bi mi kazalo na armaturi. Izpit, prometna, pihati, pokazati opremo, omenil je še neprilagojeno hitrost nato mi dal dokumente nazaj in rekel da naj drugič več ne frajarim (Punto 2 z 59hp) in sta šla.]

Od kdaj je treba pri prehitevanju na regionalni cesti vklopit desni smernik ob vračanju? Ni več dosti samo levi? :o
Slika

Uporabniški avatar
Sheeper
Nov uporabnik

Napisal/-a Sheeper So dec 10, 2011 4:38 pm

Wtf? Če se prav spomnim iz avtošole, pri prehitevanju po navadni cesti, ne rabiš vklopit smernika, ko se vračaš nazaj na svoj pas...

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So dec 10, 2011 4:46 pm

kukr js vem moraš za notri tudi

ja sej kapsi itaq butci, tebe je ustawu ne k si prehitu in vozu kukr se mora da steče promet, tisti pa k so drajsali 50, tisti pa

vozjo ok ne? pač u glavi vakum :roll:
Alergičen na rjo

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK So dec 10, 2011 5:16 pm

Sam tudi ne vem a je treba žmigovc za nazaj ko prehitevaš? Dajem ga, kaj pravi zakon...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So dec 10, 2011 6:31 pm

Ravno včeraj me je nadrl en wnb "direktor" iz bmw wnb m5 - navadne 5 dizla, na semaforju če mi avto negre bolj, ker se pelem 30 proti semaforju ne 50 :lol: Kam se vsem tak mudi...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 10, 2011 6:44 pm

Seveda obstaja splošen "napotek" - pri vsakem spreminjanju voznega pasu se le-to nakaže s smernikom".
To, da policaji ne zmorejo pravilno ovrednotit situacije (tisti počasnež je bil v skupnem gotovo bolj nevaren kot pozabljen smernik), je žal staro toliko kot vici o policajih. A ni njihova krivda, krivda gre navzgor, oni večinoma že štekajo, a imajo slaba navodila.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol So dec 10, 2011 10:56 pm

Kako je lahko počasen voznik nevaren ?

Nevaren je samo za nestrpneže. Če se kdo pelje 50 ali 60 namesto 90 se mi ne zdi nevaren, če si normalen voznik. Dober voznik bo prilagodil hitrost njemu, počakal na ustrezen trenutek in kraj in ga prehitel.

Kaj pa bo naredila večina slovenceljev ?
Prilimala se bo za rit, meglenk ne bojo rabli prižigat ker že gorijo v 99% primerov, če pa še ne bojo takrat zasvetlile, potem še dolge luči leva roka bo na hupi, desna pa štrlela proti vetrobranskemu steklu z sredincem v zrak.

Če se ti vedno nekam mudi in te motijo počasnejši od tebe, moraš zadevo razčistit pri sebi-prej iti od doma da prideš pravočasno na cilj kljub vsem zapletom na cesti.

Res nevem kako je počasen voznik lahko nevaren...v primeru naleta ? Če je možen nalet za ovinkom ali kaj podobnega itak moraš prilagoditi hitrost razmeram na cesti in svojim sposobnostim 90 je najvišja dovoljena hitrost, kar niti približno ne pomeni da moraš voziti 90. V slovenščini imamo 2 lepa glagola, ki pa ju ob branju tabel najvišje dovoljene hitrosti pogosto zamenjujemo to sta: glagol moči in morati. Večina jih ne loči tega ker imamo šolstvo pač v ženskem spolnem organu in mislijo da ko piše 90 morajo vozit 90 ali več, drugače bo voda pogorela.

Čakam zdaj 2 nalepki za na zadnjo šipo:
The closer you get
the slowe i go

in

my breakes are good...
how's your insurance ?

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne dec 11, 2011 12:07 am

crxdelsol je napisal/-a:Nevaren je samo za nestrpneže. Če se kdo pelje 50 ali 60 namesto 90 se mi ne zdi nevaren, če si normalen voznik. Dober voznik bo prilagodil hitrost njemu, počakal na ustrezen trenutek in kraj in ga prehitel.
To je vse res, ampak če je pa kolona za njim se mora pa umakniti.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Ne dec 11, 2011 10:45 am

Nevaren/normalen. A pa si normalen če po ravnini nisi sposoben peljati več kot 50km/h? In ne govorim o 10 tonskem kamionu, avtobusu, transportu uparjalnika v Krško... in ne gre za izredne razmere poledica, zasneženo cestišče, polito olje...

Zakaj policija ne preverja/odstranjuje takih voznikov? Če prehitim policaje je bolj verjetno da je z mano nekaj narobe, kot pa če nisem sposoben peljati nad 50km/h?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne dec 11, 2011 11:14 am

@crxdelsol:
tudi počasna vožnja (beri: oviranje prometa) je prekršek! in se obravnava (vsaj po zakonu) enako kot prehitra. In po zakonu tudi kadar voziš s polovično ali še nižjo hitrostjo od najvišje dovoljene na odseku, kjer je možno vozit hitrej, moraš imet vklopljene vse 4 žmigavce in se na primernem mestu umaknit, da te ostali promet lahko varno prehiti - torej v tem primeru je bil prej v prekršku tisti, ki je vozil PREpočasi...

Toliko o tem. Zdaj če se nekomu sanja za volanom, še ne pomeni da so vsi ostali nestrpni...

KRAL
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a KRAL Ne dec 11, 2011 12:08 pm

jaz ko sem delal izpit mi je inštruktor reko da ni treba ob vračanju na svoj pas dajati desnega blinkera

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne dec 11, 2011 12:48 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:A pa si normalen če po ravnini nisi sposoben peljati več kot 50km/h?
Ne se sprenevedat. Nihče ni rekel, da je govora o tem, da kdo ne bi bil sposoben več peljati, ampak o tem, da pač pelje počasneje ker ima raje takšno vožnjo.
C4V4L13R je napisal/-a:tudi počasna vožnja (beri: oviranje prometa) je prekršek!
Oviranje prometa in počasna vožnja nista isto. Ali veš kaj je razlika?
C4V4L13R je napisal/-a:Toliko o tem. Zdaj če se nekomu sanja za volanom, še ne pomeni da so vsi ostali nestrpni...
Spet sprenevedanje. Nihče ni govoril o nobenem sanjanju za volanom.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne dec 11, 2011 1:34 pm

GranDuke_JK je napisal/-a:Pred mano 2 avta in še policaji, gremo dobrih 50 po ravnini, omejitev 90 (s smeri Hotedrščice pred Kalcem). Prehitim policaje, me ustavijo z lučkami ker naj ne bi vklopil smernikov ko sem se vračal nazaj na svoj pas = 300€ in 3kt.

Iz zgodbe vsaj jaz ne razberem:
-So bila pred teboj 3 vozila in si prehiteval le tretje vozilo, katero je bilo policijsko? Al so policaji delal to "kolono"? Al si prehitel vse tri naenkrat? Si se vozil nekaj časa za njimi na varnostni razdalji predno si se odločil za prehitevalni manever al si že pred tem vozil 90 in jih s tako hitrostjo tudi takoj prehitel?
Malo morje dejavnikov, ki nam niso znani, so pa lahko vplivali na dejstvo, da so te policisti ustavili...je pa res smešno, če so te res ustavili zgolj zaradi nenakazovanja smeri po koncu prehitevalnega manevra :)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 11, 2011 2:37 pm

res me zanima tisto o desnem blinkerju ker nismo na avtocesti.

ko prehitevamo na "navadni cesti" mora levi blinker v času prehitevanja nonstop blinkati med tem ko to na avtocesti ni običaj. tam blinkaš le ko menjavaš pasove. logično je da se čimprej vrneš na svoj pas in da ni potrebe po desnem smerniku, saj voznik zdaj že za tabo ve, da boš šel pred njega

sicer pa za prehitevanje kolone ti policaj reče: ne delaj se frajerja ? :D

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Ne dec 11, 2011 2:44 pm

domen_ je napisal/-a:
GranDuke_JK je napisal/-a:A pa si normalen če po ravnini nisi sposoben peljati več kot 50km/h?
Ne se sprenevedat. Nihče ni rekel, da je govora o tem, da kdo ne bi bil sposoben več peljati, ampak o tem, da pač pelje počasneje ker ima raje takšno vožnjo.
C4V4L13R je napisal/-a:tudi počasna vožnja (beri: oviranje prometa) je prekršek!
C4V4L13R je napisal/-a:Toliko o tem. Zdaj če se nekomu sanja za volanom, še ne pomeni da so vsi ostali nestrpni...

Nehaj se ti sprenevedat. Dobro veš kaj je mislil s sanjanjem.

50 km/h na omejitvi 90 km/h je pa oviranje, pa se mi gladko j**e kaj piše v slovarju knjižnega jezika... Tisti, ki se ni sposoben 70 km/h peljat po takšni cesti naj zgine na bus.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Ne dec 11, 2011 3:36 pm

Tudi v avtošoli učijo da ne JAJCAMO po cesti!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Ne dec 11, 2011 4:44 pm

AudiFreak je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:

Nehaj se ti sprenevedat. Dobro veš kaj je mislil s sanjanjem.

50 km/h na omejitvi 90 km/h je pa oviranje, pa se mi gladko j**e kaj piše v slovarju knjižnega jezika... Tisti, ki se ni sposoben 70 km/h peljat po takšni cesti naj zgine na bus.

Čisto lepo po zakonu se lahko pelješ pri omejitvi 90 50 in nikjer ne piše da se nesmeš peljat 50, tvoje mnenje in mnenje ostalih hitrih voznikov je zelo subjektivno.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost