Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Plačilo sodne takse

Napisal/-a AudiFreak Sr dec 28, 2011 10:58 am

Se pravi, dobil sem kazen za napačno parkiranje, na katero sem vložil ugovor, da v tistem času nisem bil na tistem mestu. Po enem letu dobim obvestilo, v katerem hladnokrvno piše, da to sem bil jaz in da mi ne bodo pošiljali slike v dokaz, da sem to bil jaz, ker pač oni že vedo da sem bil. OK, pol sem pa bil in pač plačam tisto polovičko 40€.

Sedaj dobim nov plačilni nalog iz MEDOBČINSKEGA INŠPEKTORATA MARIBOR za plačilo sodne takse. Kakšna sodna taksa lepo prosim? Saj stvar ni bila na sodišču, če sem pa samo vložil ugovor, da bi rad videl sliko mojega napačno parkiranega avta? Naj spet vložim ugovor ali naj raje plačam, da nebom še na ta ugovor dobil sodne takse? :D
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Plačilo sodne takse

Napisal/-a ven0m Če jan 05, 2012 4:20 pm

Ob vročitvi pritožbe, če ta ni bila ugodena krije vročitlej tudi sodno takso, ki se prične pri 80€. To ti pove študent, ki je moral poravnat to sodno taksa za 1 k***** pismo v katerem je bil 1 stavek pravnega pouka.

Drugače, na tvojem mestu jaz tiste polovičke ne bi poravnal in vložil dodatno pritožbo na dopis, saj niso predložili nobenega dokazila v tem primeru slike, da si ti bil na kraju kršitve, pomankanje dokazil... S poravnavo polovičke, pa si se na žalost avtomatsko strinjal s kaznijo in tudi prejel sodno tkaso glede na prvotno vloženo pritožbo. S to sodno takso se v osnovi proavnajo vsa ta priporočena pisma in njihovo delo, ki so ga oni imeli s tvojo, ampak realno gledano je to max. 15€ ali 20€. Tako napihnjena je zato, da bi odvrnila/prestrašila večino, da se nebi pritoževali za vsako malenkost, je pa res, da večinoma pretiravajo s temi sodnimi taksami in jo zahtevajo kjer jim zapaše...
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Plačilo sodne takse

Napisal/-a MRV Po jan 23, 2012 10:51 am

zakaj je potem sodna taksa 40€?
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov