Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

parkiranje, globa - pritožba

Napisal/-a MRV Po jan 23, 2012 10:32 am

Pozdravljeni

Dobil sem globo za parkiranje, jo plačal in se pritožil. Danes sem dobil na dom stroške postopka. To pa zato ker sem se pritožil. Ti stoški posopka so nastali po novem zakonu. Mene zanima kdaj je začel veljat ta novi zakon, saj mislim da sem se pritožil še preden je za zakon začel veljati. Bral sem tudi, da si lahko opravičen plačila sodne takse, če sodišču to predlagaš. Mene zanima kako to deluje v praksi. Sam sem namreč študent z 0 prihodka. razlaga o temu sem našel ->http://www.pravozatelebane.com/ostalo/sodni-postopki/oprostitev-placila-sodne-takse-kdaj-kako-pod-kaksnimi-pogoji.html

prosim za pomoč

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: parkiranje, globa - pritožba

Napisal/-a abbe Po jan 23, 2012 11:13 am

a si kazn dobil upravičeno ali ne?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: parkiranje, globa - pritožba

Napisal/-a MRV Po jan 23, 2012 11:24 am

abbe je napisal/-a:a si kazn dobil upravičeno ali ne?

imam 2 primera glede te sodne takse. ena je šla na sodišče in prišla nazaj kot kriv, drugo sem pa plačal polovičko in se pritožil. V prvem primeru je bilo neupravičeno, samo sodišče pravi da sem kriv in mi niso dali možnosti se pritožit. drugi primer pa sem plačal polovičko. me samo zanima če se splača sploh pisat sodišču da predlagaš da ne plačaš sodne takse ker nimaš dohodkov.

to me je najbolj zbegalo na linko ki sem ga prilepil:
Sklep sodišča o oprostitvi, odlogu ali obročnem plačilu taks učinkuje od dneva, ko je pri sodišču vložen predlog za oprostitev, odlog ali obročno plačilo, kar pomeni, da oprostitve plačila ni mogoče zahtevati za nazaj, za dejanja, ki so bila že opravljena, in vloge, ki so bile že vložene (čeprav je stranka morda že takrat izpolnjevala vsebinske pogoje za oprostitev).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov