Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

piratko
Nov uporabnik

Kaj mi je storiti?

Napisal/-a piratko Pe feb 10, 2012 10:10 pm

Pozdravljeni prosim za nasvet stvar je sledeča:
Menjal sem avto staro za staro v avtohiši pri menjavi je bil kupec seznanjen da je verjetno v okvari zglob ali ležaj na kolesu za kar je znižal ceno nakar me kliče čez par ur da je v okvari menjalnik ker se naj bi na dvigalu vrtela samo 3 kolesa –avto je 4-motion,ter da naj bi avto lezel po hribu ko je ugasjen v prestavi… mislim da so avto avto pokvarili-ker kolikor mi je zatrdil moj mehanik naj bi se slišal samo ležaj…….. KAJ MI JE STORITI?-vrniti avto in vzeti svojega uničenega nazaj? Prosim za nasvet…….
hvala in lp

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Re: KAJ MI JE STORITI??????????

Napisal/-a Bat_zajla Pe feb 10, 2012 10:33 pm

A ste podpisal kako pogodbo, ali je šlo za videno kupljeno? Če niste nič podpisali, potem je njegov problem, da ni dal prevrit kaj je z avtom narobe.

piratko
Nov uporabnik

Re: Kaj mi je storiti?

Napisal/-a piratko Pe feb 10, 2012 11:09 pm

hvala za odgovor.....
napisana in podpisana oz izpoljena je bila kupoprodajna pogodba ki se dobi na tehničnih pregledih (obr e.15)
kjer piše prodajalec proda in prepusti vozilo........V OBSTOJEČEM STANJU,KI STA GA UGOTOVILA OBE STRANKI SOGLASNO

(seznanjen je bil in je tudi sam ugotovil da se sliši ležaj za kar sem mu spustil ceno- avtomobila ni dal pregledati na servis po cca4 urah me kliče da je zanič menjalnik da so to ugotovili mehaniki...........)

lp

ps.:tako sem živčen da niti tablete za živce ne pomagajo :(

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe feb 10, 2012 11:23 pm

nimaš bit kej živčen...to sta izpolnila kupoprodajno pogodbo, kjer je bilo videno-kupljeno, end of story + tega, da si mu ti povedal (lah bi zamolčal in ga nategnu) kaj je narobe in spustil ceno...

edino kar ti lah zdej teži v nedogled ;)

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko Pe feb 10, 2012 11:29 pm

oh če je pa tako........:) no vsaj ena dobra novica danes
hvala za odg

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe feb 10, 2012 11:43 pm

zdej on te gre lahko tožit samo je potrebno dokazovanje, ampak glede na to da gre velik časa in denarja v k****, se verjetno ne bo odloču za to.

pa sta na pogodbi zapisala kaj je narobe z avtomobilom? ker sm vidu da je pri 2.členu to možno, če sem prou zastopu zadevo...

2. člen
Prodajalec izjavlja, da motorno vozilo nima skritih napak oz. da mu le-te niso znane, izrecno
pa kupca opozarja na naslednje posebnosti motornega vozila: _______________________.

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko Pe feb 10, 2012 11:51 pm

v glavi kupoprodajne pogodbe sva navedena prodajalec in kupec
v 1 členu je napisano kar sem cetiral v prejšnjem odgovoru
v 2 členu cena
v 3 čl. delitev stroškov nisva nič izpolnjevala
v 4 čl posebni pogoji prodaje kjer tudi nisva nič zapisala
5čl napisano kje se bo reševal morebitni spor
6čl pogodba napisana v 4 izvodih
in to je to
kaj bo če bi prišlo do tožbe??? -ker nimam ne volje ne živcev se vlačiti po sodiščih.........

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe feb 10, 2012 11:58 pm

Kupil je rabljen avto, garancije mu ne moreš dati. Lahko se popolnoma izpravnem avtu takoj po prodaji pokvari menjalnik ali kaj drugega. Tega prej ne moreš vedeti... Pogodba je podpisana. Nimaš se kaj bati ;)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl Pe feb 10, 2012 11:59 pm

glede na to, da vam je mehanik pregledal avto probajte pridobit overjeno pisno potrdilo, da je bilo v okvari to in to (kar ste povedal tudi kupcu)...mogoče bo kej pomagal pri nadaljnji "akciji" ;)
Zadnjič spremenil Kegl, dne So feb 11, 2012 12:06 am, skupaj popravljeno 1 krat.

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko So feb 11, 2012 12:02 am

iz vaših ust v božja ušesa.........

upajmo na najboljše
hvala

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl So feb 11, 2012 12:05 am

pa poročej kako se je odvila zadeva.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 11, 2012 12:17 am

Daj naj dajo teleta avto še enkrat na dvigalo pa naj nekdo prime nasprotno kolo od tistega ki se ne vrti in sem prepričan da se bo potem začelo vrtet tisto ki se prej ni in če se bo kar bi se moralo (ker če se ne bo bi moralo mlet kot da lavfa mešalec za malto) jih vprašaj če so že kdaj slišali za diferencial ki ga ma vsak avto .Nisem nek poznavalec teh 4motion pogonov sam avto ma najbrž visko ali torzen in prepričan sem tudi da se eno od koles ni vrtelo zadaj ta pa se začnejo vrtet ko sprednja zdrsijo. (kot pravim nisem nek extra poznavalec 4x4 pogonov na sploh).Da bi pa avto lezel nazaj ko je leta v brzini pa ni možno ker se potem tudi peljal ne bi ampak bi stal na mestu ko bi sklopko spustil.

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko So feb 11, 2012 12:19 am

jutri naj bi mehanik brez moje prisotnosti razdrl menjalnik-"akso" da bodo ugotovili kaj je narobe ;)
potem pa mi bo sporočil a moram prit po avto ali ne ;)
bomo videli pustimo se presenetit :)

kot zanimivost tudi avto ki sem ga vzel od njega ima napako verjetno zanič termostat pa sem mu to takoj povedal oz po nekaj kilometrih vožnje ko je temperatura motorja padla na nulo pa mu nisem nič kompliciral on pa meni začne govorit o menjalniku (pogodba je bila podpisana ob 9. 30) ob 19.30 poleg tega pa sem pred prodajo prevozil 200 km pa nisem ničesar opazil glede menjalnika...............

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko So feb 11, 2012 12:22 am

Odgovorčare » So feb 11, 2012 12:17 am
Daj naj dajo teleta avto še enkrat na dvigalo pa naj nekdo prime nasprotno kolo od tistega ki se ne vrti in sem prepričan da se bo potem začelo vrtet tisto ki se prej ni in če se bo kar bi se moralo (ker če se ne bo bi moralo mlet kot da lavfa mešalec za malto) jih vprašaj če so že kdaj slišali za diferencial ki ga ma vsak avto .Nisem nek poznavalec teh 4motion pogonov sam avto ma najbrž visko ali torzen in prepričan sem tudi da se eno od koles ni vrtelo zadaj ta pa se začnejo vrtet ko sprednja zdrsijo. (kot pravim nisem nek extra poznavalec 4x4 pogonov na sploh).Da bi pa avto lezel nazaj ko je leta v brzini pa ni možno ker se potem tudi peljal ne bi ampak bi stal na mestu ko bi sklopko spustil

saj to sem mu ves čas pravil pa si ne da dopovedat da se ne bi mogel vozit 200 km predn bi avto prodal če bi bil zanič menjalnik .........
Zadnjič spremenil piratko, dne So feb 11, 2012 12:32 am, skupaj popravljeno 1 krat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 11, 2012 12:30 am

Naj se zdaj odločijo kaj je zanič menjalnik ali aksa??Če je zadnja aksa požrta recimo potem recimo da je možnost da tuli (samo bi bolj mlelo) in se eno kolo ne vrti.Če je zanič menjalnik se avto ne bi premikal.Pa v katerem kolesu naj bi bil problem? jaz bi hotel bit zraven ,ker mi vse diši na rahel nateg in bi radi še malo ceno spustili al pa imajo gnoji še kak isti avto kje "skrit" ki je dejansko zanič in bojo iz tvojega pobrali dele tebi vrnili zyeban avto ki se najbrž sploh ne bo premikal in še svojega dobili nazaj. Zahtevaj da hočeš bit zraven in pelji sabo nekoga ki se na mehankarijo spozna.Pazljivi bodite na vse vijake okoli menjalnika če je kaj na frišno šravfano,kar pomeni da so nekaj menjali.Yeba tole,dobro reši in pravim ti bodi zraven in ne hodi sam!!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Napisal/-a Kegl So feb 11, 2012 12:33 am

čare je napisal/-a:Naj se zdaj odločijo kaj je zanič menjalnik ali aksa??Če je zadnja aksa požrta recimo potem recimo da je možnost da tuli (samo bi bolj mlelo) in se eno kolo ne vrti.Če je zanič menjalnik se avto ne bi premikal.Pa v katerem kolesu naj bi bil problem? jaz bi hotel bit zraven ,ker mi vse diši na rahel nateg in bi radi še malo ceno spustili al pa imajo gnoji še kak isti avto kje "skrit" ki je dejansko zanič in bojo iz tvojega pobrali dele tebi vrnili zyeban avto ki se najbrž sploh ne bo premikal in še svojega dobili nazaj. Zahtevaj da hočeš bit zraven in pelji sabo nekoga ki se na mehankarijo spozna.Pazljivi bodite na vse vijake okoli menjalnika če je kaj na frišno šravfano,kar pomeni da so nekaj menjali.Yeba tole,dobro reši in pravim ti bodi zraven in ne hodi sam!!

se strinjam ;)

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko So feb 11, 2012 12:38 am

čare je napisal/-a:Naj se zdaj odločijo kaj je zanič menjalnik ali aksa??Če je zadnja aksa požrta recimo potem recimo da je možnost da tuli (samo bi bolj mlelo) in se eno kolo ne vrti.Če je zanič menjalnik se avto ne bi premikal.Pa v katerem kolesu naj bi bil problem? jaz bi hotel bit zraven ,ker mi vse diši na rahel nateg in bi radi še malo ceno spustili al pa imajo gnoji še kak isti avto kje "skrit" ki je dejansko zanič in bojo iz tvojega pobrali dele tebi vrnili zyeban avto ki se najbrž sploh ne bo premikal in še svojega dobili nazaj. Zahtevaj da hočeš bit zraven in pelji sabo nekoga ki se na mehankarijo spozna.Pazljivi bodite na vse vijake okoli menjalnika če je kaj na frišno šravfano,kar pomeni da so nekaj menjali.Yeba tole,dobro reši in pravim ti bodi zraven in ne hodi sam!!

problem je v sprednem levem kolesu........ki se naj ne bi vrtelo ko je avto na dvigalu in prižgan ter v prestavi ostala 3 se vrtijo
ter avto naj bi se ko je stal na parkirišču-teren je visel brez zategnjene ročne zavore in v prestavi sam začel premikat premikat :?: :?: :?: :?: :?: :?:
toliko mi je znal povedat.......

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 11, 2012 12:43 am

Ma serjejo.ne bom trdil ampak mislim da se tole sploh ne bi peljalo (ne vem kaj naredi zadnji pogon v tem primeru,če sprednjega ni) Pazi tudi na vijake te leve osi sicer pa če bi bilo karkoli narobe bi mlelo kot mešalec za malto.Smrdi,smrdi.

piratko
Nov uporabnik

Napisal/-a piratko So feb 11, 2012 12:48 am

čare je napisal/-a:Ma serjejo.ne bom trdil ampak mislim da se tole sploh ne bi peljalo (ne vem kaj naredi zadnji pogon v tem primeru,če sprednjega ni) Pazi tudi na vijake te leve osi sicer pa če bi bilo karkoli narobe bi mlelo kot mešalec za malto.Smrdi,smrdi.

se pravi tega sp pošljem nekam v tri krasne pa naj toži pa dela kar želi ........vedel je kaj je kupil lahko bi pred tem šel na tehnični pregled ali pa k mehaniku ...........ne vem............

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So feb 11, 2012 5:38 am

pošlji ga nekam v tri krasne........,avto je pregledal in sprobal,če mu nebi bil vredu ga nebi vzel-veš pa ne kaj so delali z njim,lahko da so testirali po kakem travniku al pa kaj podobnega pa je pri tem sam kaj zjebal.........
men to močno smrdi na nateg
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost