Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Dego
Novinec

hitro pospeševanje

Napisal/-a Dego So feb 18, 2012 10:13 am

zanima me če lahko dobiš kazen oz. če ti pač lahko teži policaj če hitro pospešuješ? pred par dnevi sem se vključeval iz stranske na glavno cesto in se je iz desne približeval tovornjak(zavijal sem levo) in sem pač malo bolj stopo po gasu cca do 4k obratov in potem se že normalno sliši da se nekomu mudi :) 100m nižje pa je stal policaj kateri me je htel vstavit ampak zaradi snega na avtobusni ni mogo pravočasno prit do mene ker mu je spodrsnilo 3x :) in sem se samo mirno odpeljal mimo :) .

pa zanima me če bi mi zacvilile gume če je takrat tudi možna kakšna kazen?
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: hitro pospeševanje

Napisal/-a Cefizelj So feb 18, 2012 10:17 am

Lahko, temu se reče objestna oz. agresivna vožnja, za katero dobiš mandatno kazen 80€. Vem, ker jo je kolega dobu. :mrgreen:

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego So feb 18, 2012 10:18 am

to govoriš za pospeševanje al cviljenje gum ?
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So feb 18, 2012 10:22 am

Oboje. Kaj je agresivna vožnja si policaji po svoje razlagajo. Midva s kolegom sva samo malo hitreje pripeljala okoli ovinka, policaj je prišel nasproti, obrnil in za nama. Pa tu gre za hitrost 30km/h na enem izvozu sredi mesta.

matevz12
Nov uporabnik

Napisal/-a matevz12 Ne feb 19, 2012 7:52 pm

So vama cvilile gume?

Je prepovedano. Nenadno zaviranje brez razloga tudi.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Po feb 20, 2012 8:27 am

V Italiji vem da je kazen če škripaš z gumami (speljeval na parkirišču, sicer nobenega prometa).

Mimogrede, če si slučajno pozabil, si v Sloveniji. Halo? Kaj sploh sprašuješ :lol:

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Po feb 20, 2012 9:31 am

Naj ti povem, da me je pred 14 dnevi vstavla policajka, ko sem peljal čez zeleno luč. Sprva sem bil obtožen, da sem odpasan, kljub temu da sem bil. Nato me je obtožla da sem agresivno speljal, kljub temu da je bilo zunaj -8 stopinj, ona je sedela v avtu pravokotno na mene in čakala na rdeči luči, jaz pa sem se gladko z 40km na uro peljal naprej skozi zeleno luč in sploh nisem SPELJAL! Povem mi, da je to kazen 120 eur, ko se vrne do avte želim kazen plačati na licu mesta, vendar mi pove, da je kazen 300eur in 5kazenskih toč .. Mislim da je 48 ali 49 člen 9 odstavek 3 zveza (nisem prepričan ). Čez teden dni dobim pošto, da so točke zbrisali, kazen pa je ostala! Napisal sem pritožbo. Policajka pa je bla tista baba, ki se je potegovala za 500 eur na kmetiji takrat na dvoboju :D
`LG

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 20, 2012 9:50 am

To je ena bolj neumnih kazni, ker ti jo lahko napišejo praktično kadarkoli na podlagi vlage v zraku z delnim upoštevanjem položaja lune. :roll: Sicer smiselna kazen za "normalne" policaje, za inkasante, ki se počutijo na svojem položaju pomembno najmanj kot maršal Tito v bivši Jugi, pa je izgovor za kasiranje in grožnje.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Po feb 20, 2012 10:04 am

~toMmy~ je napisal/-a:To je ena bolj neumnih kazni, ker ti jo lahko napišejo praktično kadarkoli na podlagi vlage v zraku z delnim upoštevanjem položaja lune. :roll: Sicer smiselna kazen za "normalne" policaje, za inkasante, ki se počutijo na svojem položaju pomembno najmanj kot maršal Tito v bivši Jugi, pa je izgovor za kasiranje in grožnje.

Ja! Na vsak način me je zelela oglobit! Sprva za pas, nato 120eur, nato 300 in 5 točk! Neverjetno, tukaj se vidi zakaj deluje in na kakšen način SLOVENSKA policija! V avstriji so nas zadnjič, ko smo se peljali na smučanje vstavli! Omejitev 30 km/h peljali 59km/h in dva pasova. Kazen??? 75 eur. Pa seštejte to pri nas.
`LG

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po feb 20, 2012 11:05 am

LG je napisal/-a:Policajka pa je bla tista baba, ki se je potegovala za 500 eur na kmetiji takrat na dvoboju :D

To vse pove :mrgreen: :roll:
Slika

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To feb 21, 2012 9:18 am

Kot mi je pravil prejšni teden en policaj. Je prešaltal na drugo policijsko postajo in ga je novi načelnik že nahrulil zakaj ni dosti kazni napisal.
Ni samo to problem če so nastopali na kmetiji, problem so tudi ukazi z vrha.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To feb 21, 2012 9:35 am

dostikrat vidim policiste v gostilnah, zato me ne čudi da ne napišejo dovolj kazni v delovnem času
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost