Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Čojko
Novinec

Kraj: Koper

Citroen mi je prodal zaleten avto!

Napisal/-a Čojko Ne dec 28, 2003 8:15 pm

Pozdravljeni vsi sodelujoči. Sem prvič na vašem forumu in potrebujem pomoč.

Že kot je iz naslova razvidno mi je Citroen prodal zaleten avto, ki je bil slabo popravlen. Pojdimo od začetka.

20.11.2002 sem pri pooblaščenem prodajalcev Citroenov kupil novo Xsaro Exclusive HDI 110KM. Že takrat me je zmotilo visoko število kilometrov za nov avto - 54km in manjši bulici na odbijaču. Trgovec mi je takrat zagotavljal naj ne skrbim in da je vse v redu.

Konec septembra 2003 sem opazil luščenje barve iz tistih dveh bunkic. Po temeljitejšem pregledu sem ugotovil, da je bil odbijač delan na predelu cca. 50cm. Ob letnem rednem servisu dne 14.11.2003 sem zadevo reklamiral - luščenje barve. Ob ugotovitvi, da je bil odbijač barvan mi je prodajalec-serviser obljubil prebarvanje odbijača pod "tri letno garancijo na barvo".

S tem seveda nisem bil zadovoljen in sem zahteval podatke o vozilu in tistih 54 km.

Sedaj mi vsi - pooblaščeni prodajalec-serviser in Citroen Slovenija d.o.o. zatrjujejo, da v njihovem registru ni podatka o tem, da bi bilo vozilo karambolirano.

Sedaj ne vem več kam naj se obrnem in kako naj pridem do pravične odškodnine. Zahteval sem zamenjavo celotnega odbijača in morebitnih poškodovanih delov pod njim, ter zmanjšanje kupnine zaradi prikrite napake - poškodbe ob nakupu novega vozila.

Lepo prosim za vaše nasvete in upam, da nisem bil predolg.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne dec 28, 2003 8:30 pm

To ti js povem da so se tisti ki jih dajajo na kamnione in to malo peljali okoli in so ga kam ruknili. To je 100% Lahko so tle v sloveniji, lahko pa tudi drugje... Zavod za varstvo potrošnikov in obvezno pop tv!! :) Ko jim boš te dve varjante povedal na sitroenu ti bojo verjetno kr čevlje lizali. Usaj upam.

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Ne dec 28, 2003 8:32 pm

nekoč se zapelji v luko koper, in tam opazuj ravnanje z novimi avtomobili :shock:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne dec 28, 2003 8:40 pm

če ti potem strokovno odpravjo napako in ti dajomogoče kakšno opremo zraven bi lahko bil zadovoljen.-po mojem sicer si je težko predstavljati kakšn eso te bunkice??
ker ni logično da ti bodo sedaj dali ne vem koliko popusta-fantje ne gre to tak
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne dec 28, 2003 8:41 pm

eXtreme je napisal/-a:nekoč se zapelji v luko koper, in tam opazuj ravnanje z novimi avtomobili :shock:

Zanimiv predlog. Sam je predaleč. Kako pa izgleda?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne dec 28, 2003 8:44 pm

po mojem bolj eda ne veš kaj se je z avtom prej dogajalo!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Ne dec 28, 2003 8:47 pm

Ne vem ali je dovoljeno dajati take povezave (k konkurenci). Je pa samo zato, da si lahko ogledate kako stvar izgleda.

http://www.citroenbilten.com/forum/view ... p?tid=2087

Ima morda kdo izkušnje s tem? Ali kdo koga pozna, ki je imel podoben problem? Kako zadevo rešit na najboljši možen način?

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Ne dec 28, 2003 8:48 pm

To je treba v kakšn cajtng dat, al pa vsaj mal zagrozit pa boš dobu vse kar boš hotel :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne dec 28, 2003 8:49 pm

najboljš eje da ti oni popravijo če se da zmenit samo strokovno da ne bo tega videt!!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Ne dec 28, 2003 8:58 pm

V bistvu sem hotel zadevo rešit po mirni poti, vendar ne gre. Zaradi tega sem se tudi najprej odločil, da stvar spravim na net.

V samo popravilo ne pristanem. Hočem več - pošteno. Kupil sem nov avto in tak bi tudi moral biti, ne pa karamboliran. To je nateg na suho. Uh, ful sem jezen. :evil: :evil: :evil:

Zgleda, da sem načel Slovensko tabu temo. To da se trki in ostale šlamparije do nakupa novega vozila dogajajo je zgleda jasno vsem. Le nikdar nisem zasledil, da bi zaradi tega ker se je avto ob transportu poškodoval, prodal popravljen za nekoliko nižjo kupnino, seveda ob seznanitvi kupca s poškodbo. To bi bilo zame pošteno!

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne dec 28, 2003 9:37 pm

ko je foter kupil nov avto smo opazili da ima na havbi 2 praskici... in smo se zmenili da se celotna havba prefarba na njihove stroške... nismo niti zahtevali manjše kupnine saj je bil avto popravljen brezhibno in je bil nov... kakor koli obrneš...

kilometrino je imel nekje 15km...
sicer pa če si kupil avto iz salona je normalono da je taka velika kilometrina...

sicer pa je moje mnenje da bi moral že ob nakupu uveljavljati reklamacijo :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne dec 28, 2003 11:49 pm

Jaz osebno mislim, da si lahko vesel, da ti bodo pobarvali odbijac na njihove stroske, saj si zadevo uveljavljal sele po skoraj enem letu. Moral bi biti pri novem bolj vztrajen. Pri taki ponudbi avtomobilov res ni tezko dobiti takega, ki ima tistih standardnih 5-15 km. Oprosti, to je pac samo moje mnenje.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 29, 2003 5:37 am

nategnil so te na suho. ce je avto nov definitivno ne sme bit karamboliran. zahtevi nizjo kupnino, ze sam zarad natega. pol pa itak se odbijac nov.
pa tle je ugled citroen-a slovenia na kocki, tko da pomoje ce bos ustrajn ti bojo ustregl.

nevem kako majo v sloveniji tak odnos avtotrgovci do strank :?

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Po dec 29, 2003 8:44 am

Najbolje bi bilo, če bi se z odvetnikom oglasil v tej poslovalnici. Nevem, pač pokličeš na sodišče in vprašaj za kakega sodnega izvedenca na področju avtomobilizma, da oceni koliko je bil avto razbit in kakšna je škoda, potem pa na podlagi teh ugotovitev zahtevaš povrniteh teh stroškov od prodajalca. Če jih ta noče povrniti pač sledi tožba!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Po dec 29, 2003 12:15 pm

Zadevo trenutno urejujem s Citroen Slovenijo.

Že dvakrat so mi negativno odgovorili in me napotujejo na prodajalca vozil. Ker si mislim, da je ta poškodba nastala nekje na poti med Francijo in prodajalcem Citroena želim, da mi zadevo uredi odgovorni zastopnik za Citroene v Sloveniji.

Ravno danes jim bom poslal dopis v katerem zahtevam, da mi avto pregleda njihov strokovnjak in naj poda zapisnik ugotovitev.Istočasno zahtevam nedvoumen odgovor na vprašanje "Ali je bilo vozilo pred mojim prevzemom karambolirano ali ne?", ter specifikacijo za vseh 54 prevoženih kilometrov.

Za prodajalca Citroenov, kjer sem kupil Xsaro pa misli, da niso imeli kaj dosti prstov vmes. Glede na to da slovijo kot eden najboljših serviserjev za Citroen bi odbijač bistveno kvalitetneje pobarvali, pa tudi take kilometrine nebi naredili, saj imajo vse v istem dvorišču (salon in servis).

Kaj pa tržna inšpekcija oz. morda kdo drug ki bi bil pristojen za urejanje teh zadev? Odvetnika si šparam za zadnjo opcijo.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Po dec 29, 2003 12:22 pm

meni se zdi da si naredil napako da si kupil ta avto če je imel bule in toliko kilometrov, sedaj bi pa rad nekaj denarja potegno ker si se pač pri nakupu zaje*al!
zakaj pa nisi na začetku zahteval da ti povedo vse za tistih 54km in si vzel avto z bulicami in tisti lak n ačrni plastiki spredaj bi moral tudi ob nakupu videti,....

meni se zdi da hočeš samo izsiljevat! to je moje nnenje! ker se da za te zadeve vse zmenit samo eni pač hočejo celo roko in ne samo prst!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po dec 29, 2003 12:26 pm

Noce noce .. gre se zato da so prikrili zato da bodo dobil vec dnarja in niso fer da bi rekli zajebal smo avto pa bo pac cena polovicna .. probajo stranke okol prnest kolikor se da. Sicer pa en pregovor pravi .. da stranka je lahko crv ki ugrizne nazaj.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Čojko
Novinec

Napisal/-a Čojko Po dec 29, 2003 12:44 pm

Glej, ko kupuješ nov avto iz salona MORA biti nov in nepoškodovan. Kdo pa gre gledat vsak detail na novem avtu. A se ti ne zdi.

Za kilometre sem ga že ob ogledu vprašal kako to da jih ima toliko, pa je rekel da pač včasih dobi avte tudi z več kilometri. Enkrat da je enega dobil s 73 km. Zadevo je argumentiral, da v kolikor ob testni vožnji v tovarni ugotovijo manjšo pomanjkljivost avto popravljajo in testirajo dokler ni povsem OK. Malo sem ga čudno pogledal, pa mi je potem še rekel, da je itak enoletna garancija in naj nič ne skrbim.

Tist dve bulici pa sem videl ob prevzemu. Res sta bili čisto majčkeni. Prodajalec mi je rekel da je najbrž kakšna smetka priletel ob barvanju odbijača. Citroen pač!

Takrat sem mu verjel in kupil avto.

Saj če bi mi takrat povedal celotno zgodbo(najbrž manjši trk) in mi zaradi tega nekoliko znižal kupnino (do 50 jurjev) in mi dal garancijo na odbijač bi ravno tako kupil avto.

Samo ko pa me nekdo nategne pa popizdim! To je to. Samo malo fer odnosa želim.

Lp Čojko
Citroen Xsara HDi

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Po dec 29, 2003 1:06 pm

V usakem primeru pejdi tej stvari do konca, se se pustit. Če že drugega ne boš dosegel pa daj jih na pop tv.

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po dec 29, 2003 1:24 pm

Jaz ne vem no če so že ruknili avto pa da pol niso mogli popravit tako kot treba ne pa da se začne barva lušit po nekaj cajta mater so mi to eni čudaki!!!Vsekakor pa idi stvari do konca_upam da nebo ostala pravica praznih rok!!!

LP!!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov