Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

demon2
Nov uporabnik

Ni servisne knjige, kodne kartice in ne rez. ključa

Napisal/-a demon2 So mar 10, 2012 3:55 pm

Pozdravljeni,

pred 1 mesecem sem kupil od fizične osebe vozilo.
Sklenjena in podpisana je bila kupoprodajna pogodba in istočasno sem kot kupec opravil še vse potrebno na amzs-ju (prepis, prijava, novo zavarovanje...).

Prodajalec mi je omenil, da mi bo servisno knjigo poslal naknadno po pošti. 2x sem ga klical in poudaril, da naj mi zraven priloži še kodno kartico in rezervni ključ. Bom, bom... se je glasil obakrat njegov odgovor in dodal, da rezervnega ključa nima,
kartica pa da je verjetno pri s. knjigi. Do zdaj nisem dobil še nič.
Avto naj bi imel "presenetljivo" malo km za ta letnik (133.000, l. 2002).
Na servisu bi rad preveril ali je realno stanje na motorju istovetno z vpisi v servisni knjigi,
a če je nimam..
Zadevo bi rad rešil po mirni poti, zanima pa me tudi kakšno pravno mnenje.

Že vnaprej se zahvaljujem za Vaše nasvete, mnenja.
Zadnjič spremenil demon2, dne So mar 10, 2012 4:04 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Ni servisne knjige, kodne kartice in ne rez. ključa

Napisal/-a fare So mar 10, 2012 4:00 pm

Oprosti ampak tako se ne kupuje avta. Na zaupanje o naknadni dostavi "rezervnih delov". Mislim da sedaj po mesecu dni nimaš koj dosti za narediti kot le klicati in upati da mogoče le dobiš to kar iščeš razen če na kupoprodajni nista striktno navedla da ti omenjene zadeve prodjalec naknadno dostavi. lp.

demon2
Nov uporabnik

Napisal/-a demon2 So mar 10, 2012 4:32 pm

Se strinjam in vem da je to moja napaka kot tudi, da tega v pogodbi nisva "extra" navedla. Vzrok je naglica, v kateri sva lovila zadnje minute na amzs. In seveda sem čisto pozabil, da bi te manjkajoče stvari navedla v pogodbi.
Kakšno težo pa ima priča (na moji strani) v primeru morebitnega sodnega postopka?
Sicer je avto nižje vrednosti a vseeno vprašam..

Lp

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So mar 10, 2012 5:43 pm

En moj nekdanji kolega je podobno naredil svojemu kupcu par let nazaj. Sicer ga ni namenoma nategnil, ampak je servisno in ključe (+ še neke druge stvari) nekje izgubil.

Kaj je bilo na koncu? Hja nič, kupec je šel narediti nove ključe (precej drago), servise in kilometre pa je preveril preko šasije. Itak mu ni mogle dokazati, da mu jih ni dal..

Kavs
Novinec

Napisal/-a Kavs So mar 10, 2012 6:35 pm

ejsim je napisal/-a:En moj nekdanji kolega je podobno naredil svojemu kupcu par let nazaj. Sicer ga ni namenoma nategnil, ampak je servisno in ključe (+ še neke druge stvari) nekje izgubil.

Kaj je bilo na koncu? Hja nič, kupec je šel narediti nove ključe (precej drago), servise in kilometre pa je preveril preko šasije. Itak mu ni mogle dokazati, da mu jih ni dal..

Opažam da ljudje pogosto kje kaj zgubijo. Še dobro, da ne samega sebe. Aja, sej prej bi se mogli najdet, da bi se lahko zgubil.

Ne kupuje se tako. Mora dat takoj, al pa ne daš cele kupnine, ali pa se sprijazniš da to kar dobiš zadostuje znesku ki gap lačaš, če bo držal besedo pa še toliko bolje. vse ostalo....no go

demon2
Nov uporabnik

Napisal/-a demon2 So mar 10, 2012 7:36 pm

Kavs je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:En moj nekdanji kolega je podobno naredil svojemu kupcu par let nazaj. Sicer ga ni namenoma nategnil, ampak je servisno in ključe (+ še neke druge stvari) nekje izgubil.

Opažam da ljudje pogosto kje kaj zgubijo. Še dobro, da ne samega sebe. Aja, sej prej bi se mogli najdet, da bi se lahko zgubil.

Ne kupuje se tako. Mora dat takoj, al pa ne daš cele kupnine, ali pa se sprijazniš da to kar dobiš zadostuje znesku ki gap lačaš, če bo držal besedo pa še toliko bolje. vse ostalo....no go

Z vsem napisanim se strinjam. Zanima pa me predvsem pravno stališče in možnosti čeprav se zavedam, da vrednost vozila vs. pravni stroški v tem primeru nima nič skupnega z zdravim razumom in da so moje pravdne možnosti nične (kup. pogodba). Potem pa je očitno najbolje, da storim kot je navedel v primeru ejsim. Ali pa teženje človeku non stop preko telefona..

demon2
Nov uporabnik

Napisal/-a demon2 So mar 10, 2012 7:59 pm

O.K., scenarij je takle. Vozilo mi ukradejo. Komu bi policija najprej potrkala na vrata? Da mi ni dal rezervnega ključa ne morem dokazati, nikjer pa ni napisano (kup. pogodba), da mi ga je dal. Torej beseda proti besedi, s tem, da imam jaz pričo na svoji strani. Upam, da nisem s temle zašel s teme. Lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So mar 10, 2012 10:06 pm

Kavs je napisal/-a:

Tudi jaz opažam da se precej stvari izgubi ja,sploh servisna knjiga se zelo rada izgubi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov