Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

blink
Novinec

Kazen redarstva - prekoračitev hitrosti v "coni 30"

Napisal/-a blink Po mar 19, 2012 7:59 pm

Danes sem dobil kazen+sliko za prekoračitev hitrosti od Ljubljanskega mestnega redarstva. Na ulici kjer je omejitev 30km/h (cona 30) so na mobilni radar napravi izmerili 41km/h, nato pa zapisali da sem hitrost prekoračil za 6 km/h (domnevam da znaša toleranca 5km/h, torej izmerijo od 35km/h naprej).

Tole je 1. točka 4. odstavka 46 člena ZPrCP
(4) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom dovoljeno hitrost v območju za pešce, v območju umirjenega prometa ali v območju omejene hitrosti, se kaznuje za prekršek z globo:
1. 300 eurov, če prekorači dovoljeno hitrost do vključno 10 km/h. Vozniku motornega vozila se izrečejo tudi 3 kazenske točke;

Če prav razumem zgornji člen, te po novem že vožnja z 36km/h v "coni 30" udari po žepu za 300eur (150eur v 8 dneh) in 3 kazenskimi točkami?
Zadnjič spremenil blink, dne To mar 20, 2012 12:05 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Kazen redarstva - prekoračitev hitrosti v "coni 30"

Napisal/-a Cefizelj Po mar 19, 2012 8:05 pm

Jap. :) Manjša je omejitev, večje so kazni. Če bi šel 60 bi bil pa ob jurja pa izpit.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 19, 2012 8:17 pm

In v kolikor sem slišal policistu tudi ni treba odbiti 5km/h pri tako majhni hitrosti
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po mar 19, 2012 9:06 pm

Ja tele Cone 30 so kur*irske - jo spregledaš, pa si že (skor) ob izpit.
Slika

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 Po mar 19, 2012 9:22 pm

Če v peš coni prevoziš omejitev bi bla najboljša kazn odvzem in 1 leto prepoved opravljanja ..... vsak dan jih gledam in vsaki tretji vozi prehitro!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 19, 2012 9:29 pm

Vsak dan gledam ljudi, ki grejo čez naselje +80km/h...... Da za cone 30km/h niti ne omenjam. Potem pa se nekateri čudijo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 19, 2012 9:31 pm

106 je napisal/-a:Če v peš coni prevoziš omejitev bi bla najboljša kazn odvzem in 1 leto prepoved opravljanja ..... vsak dan jih gledam in vsaki tretji vozi prehitro!

Te kopiram z malo predelave

Če v #avtonetu narobe obrneš slike# bi bla najboljša kazn odvzem in 1 leto prepoved #objavljanja# ..... vsak dan jih gledam in vsaki tretji #nezna oddati normalnega oglasa#

:roll: Se ti ne zdi nekako podobno ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

blink
Novinec

Napisal/-a blink To mar 20, 2012 12:00 am

106 je napisal/-a:Če v peš coni prevoziš omejitev bi bla najboljša kazn odvzem in 1 leto prepoved opravljanja ..... vsak dan jih gledam in vsaki tretji vozi prehitro!

Ni govora o peš coni, tole je razmejitev da bo bolj jasno:

Cona 30 = območje omejene hitrosti 30km/h
http://dronyx.files.wordpress.com/2011/ ... .jpg?w=450

Cona za pešce = območje za pešce 10km/h
http://www.signaco.si/znaki/obvestila/obvest50.jpg

Cona umirjenega prometa = območje umirjenega prometa 10km/h
http://images0.zurnal24.si/slika-_origi ... 1-1414.jpg

Uporabniški avatar
106
Stalni uporabnik

Kraj: Tukaj

Napisal/-a 106 To mar 20, 2012 12:17 am

Pa nema veze al je peš cona al ni tam ,ko je 30 je z velikim razlogom 30 in tisti kekci ,ko ga tam serjejo jim je čisto prav .... jaz bi še prste začel rezat tak kot to recimo v Maroku nardijo.

Tisti ko pa ne morete mojega oglasa prebavit in se vam bo kolcalo še celo leto zato kr je zdaj zaklenjen pa vam bom tam doli na cesti dveh cesarjev odprl eno temo extra.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To mar 20, 2012 12:32 am

106 je napisal/-a:Pa nema veze al je peš cona al ni tam ,ko je 30 je z velikim razlogom 30 in tisti kekci ,ko ga tam serjejo jim je čisto prav .... jaz bi še prste začel rezat tak kot to recimo v Maroku nardijo.

Pa dobr ne morš človeka napadat k je pelou 41 v coni 30. Ne poznaš ne okoliščin ne ceste kjer se je to dogajal. Sigurno tut sam pred vsako šolo peleš 40 pa če je to ob 2 ponoč al pa ob 8 zjutri. Ne zagovarjam človeka samo vsi znate napadat za razno razne stvari sami pa delate ponavad še večje p*zdarije. :roll:

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To mar 20, 2012 1:18 pm

Cona jah tu vsak tiši tud po 60km/h, da se upajo okol kliničnega v Ljubljani to dostkrat vidm, kak so šele eni nestrpni, ko res furaš 30km/h, sem že reku d abom enkrat naredu špegle električne da se zaprejo in da ne bulim te paciente zadaj...sicer pa še bolj počasi vozm, da oni zadaj še dodatno izgubi živce, če pa še to ne zadošča pa žlajf...
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi To mar 20, 2012 3:57 pm

Zanimivo, da so začele šele po sprejemu novih kaznih pol leta nazaj tele cone 30 rasti kot gobe po dežju. Očitno je naenkrat ratalo cel kup nevarnih ombočij, kjer je nujno vozit 30 na uro :roll:

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To mar 20, 2012 4:41 pm

dam še jaz primer. lj zalog se pelješ po ulici( levo desno travnik in njive) na polovici te ceste je znak cona 30, čez 50metrov je konec te omejitve. čemu služi cona 3o? ni ne šole. ne vrtcev v bližini sredi trvnikov cona 30 :roll:

tudi jaz bi enkrat skoraj priletel na radar u lj ( zadaj za trnovem ( tisti konec) ) se peljem po ulici ( cona 30) iščem box najdem enga in se zaustavim in vidim nalepko za invalide, uredu dam u prvo gas, in evo beu ford fukus u prtlažniku radar. meu sem srečo ker sem kmalu zasledil da ima kamero. bil je pa parkeran v običajnem boxu.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 02, 2012 8:37 am

tiguan je napisal/-a:...sicer pa še bolj počasi vozm, da oni zadaj še dodatno izgubi živce, če pa še to ne zadošča pa žlajf...

Čestitke. Ravnokar si se pridružil v klub tistih bedakov, kateri izgubijo živce, ki vozijo za tabo. A uživaš, ko začne krilit z rokami? Kolk si šele vesel, ko po zavori stisneš. Glej, da se ne boš kdaj v koga zaletel, ob uriniranju kaj dela voznik zadaj. Ma glavno, da se imaš ti fajn. Se pa strinjam, pri 20km/h ne bo veliko škode.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 02, 2012 8:46 am

X-Hair je napisal/-a:

..., pri 20km/h ne bo veliko škode.[/quote]
Ni nujno. Prečitaj tole http://www.motorevija.si/l2.asp?L1_ID=33

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 02, 2012 2:11 pm

No, pri 35km/h bo vsekakor več škode, kot pa pri 20km/h, ko jim tako rad zabremza in jih dela še bolj živčne. A ni fajn. Taki potem tako radi do konca stisnejo pa je lahko sranje, ker je voznik sprovociran do amena. Jaz osebno se raje umaknem oz. mu dam vedet, glej, te vidim zadaj, bom sodeloval pri temu da te spustim naprej. Jaz se bom pač peljal 30. Simple. Ampak ne, je treba pokazat kdo je šerif na cesti, v 3pm. :roll:
SlikaSlika

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr apr 18, 2012 1:14 pm

Te visoke kazni za cono 30 so unikatno slovenske. Samo v Sloveniji je razlika med tem, ali prevoziš kvadratni znak z omejitvijo 30 (cona) ali okrogli znak z omejitvijo 30. Med tem ko ne eden, ne drugi za prometnega udeleženca ne pomenita razlike - edina razlika med njima je ta, da enega ne rabiš ponavljati za križišči. Razlika v kazni pa nekajkratna.

In potem še nekateri podpirate takšno izživljanje nad državljani za enako prometno pravilo za udeleženca, za prekršek za katerega je tudi v Švici predvidena kazen 50 frankov, ne pa 300 evrov?! Za znake, ki jih moderne države celo časovno urejajo, ne pa da imaš mimo šole ob 2.uri zjutraj sredi avgusta omejitev 30.

pan-am
Nov uporabnik

Napisal/-a pan-am Sr apr 18, 2012 6:08 pm

Cone 30 bi morale biti definitivno bolje označene. Mogoče celo tako, da bi bila talna signalizacija druge barve.

Konkreten primer: Prideš v cono 30, parkiraš in greš po opravkih. Se čez 3 ure, ko se vrneš, še spomneš, da se nahajaš v coni 30? Če tam ne voziš pogosto, najbrž ne.

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim To apr 24, 2012 7:14 pm

Saj ni problem v conah, problem je v tem, da znotraj naselja za enako zahtevano omejitev hitrosti plačuješ različne kazni, na podlagi oblike znaka.

Uporabniški avatar
Surts
Nov uporabnik

Napisal/-a Surts To apr 24, 2012 10:20 pm

Namesto da se mora skos na števc gledat kolk hitr se vozi, bi rajš vn gledal, pa probal kšno situacijo predvidt. Milo rečeno je zame omejetev 30km/h žaljitev, prav tako 50km/h v naseljih (seveda razen ob konicah prometa, ko hodijo ljudje v službo in ptroci v šolo in domov) in priznam, če se držim omenjenih omejitev, moja pozornost do vožnje strahovito pade, kar me naredi posledično veliko bolj nevarjega voznika.

Moje mnenje je, da je merilnik hitrosti neumnost, saj bi moral vsak z malo pameti imeti občutek koliko bi se kje moral peljati. Žalostno pa je tudi to, da bi bilo potem potrebno cca 30% voznikm odvzeti izpit, saj s svojio nesposobnostjo ovirajo ostale, zainteresirane in skoncentrirane, motorično zdrave voznike.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov