Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

anba
Nov uporabnik

Prometni prekršek

Napisal/-a anba Pe mar 30, 2012 5:01 pm

Zanima me, če ti policist lahko po pošti pošlje položnico za prometni prekršek, brez da bi ti na kraju dogodka izročil zapisnik? Ponavadi se mora zapisnik podpisati na kraju dogodka? Pregledal je le vozniško in prometno, ter rekel, da ne ve člena in kazni in da bom po pošti dobil položnico. Je to možno brez zapisnika?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Prometni prekršek

Napisal/-a Cefizelj Pe mar 30, 2012 5:17 pm

Nič ne boš dobil.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe mar 30, 2012 5:40 pm

Kaj pa dela potem v službi, da ne ve člena in kazni?
Slika

MC85
Nov uporabnik

Napisal/-a MC85 Pe mar 30, 2012 5:41 pm

Kolega je dobil po pošti položnico sum, da ni bil pripet z varnostnim pasom. In moral je plačati. Seveda ni bil zvezan, niso ga vstavili, samo tablico so zapisali in poslali položnico za neuporabo varnostnega pasa. LP.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe mar 30, 2012 5:43 pm

MC85 je napisal/-a:Kolega je dobil po pošti položnico sum, da ni bil pripet z varnostnim pasom. In moral je plačati. Seveda ni bil zvezan, niso ga vstavili, samo tablico so zapisali in poslali položnico za neuporabo varnostnega pasa. LP.

Pa je bla zraven kakšna slika? Ker tole je pa mal buča, pol lahko poljubno izberejo 30 tablic dnevno pa pošljejo, mi se pa lahko gladko j***mo.

MC85
Nov uporabnik

Napisal/-a MC85 Pe mar 30, 2012 6:04 pm

Ni bilo slike. Pritožil se je sam ni nič pomagalo. Res, da ni bil pripet, samo vstavili ga niso... zdej se točno ne spomnem ali so ga videli ko so se sprehajali ali so ga videli iz avta. Nimaš kaj proti njim nemoreš.

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe So mar 31, 2012 3:09 pm

MC85 je napisal/-a:Kolega je dobil po pošti položnico sum, da ni bil pripet z varnostnim pasom. In moral je plačati. Seveda ni bil zvezan, niso ga vstavili, samo tablico so zapisali in poslali položnico za neuporabo varnostnega pasa. LP.

Tole je pa malo preveč čudno, celo za našo državico. Brez da te ustavi na licu mesta in naredi zapisnik prekrška, je zelo čudno da bi ti na podlagi suma potem dobil po pošti položnico. Če je res kar si napisal, je zadeva zrela za kakšno pristojno komisijo. Jaz ne bi plačal, dokler mi ne pokažejo črko zakona, iz kjer je razvidno da je organom pregona to omogočeno. Po tej logiki, sem lahko policistu malo nesimpatičen, pa bi že letele položnice :lol:
Drugo so razni radarji (Ford Focus, Kangoo, stacionarci in podobni...) ki te slika in potem s sliko dobiš na dom položnico.
Alfa Klub Slovenija

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Po apr 02, 2012 8:46 am

Bi si sposodil tole temo, da ne odpiram nove...

V začetku septembra 2010 sem bil ujet na radar v naselju in dobil za plačat polovičko 40€. (ni bil ne vem kako hud prekršek...).
To sem seveda takoj plačal, zdaj me pa zanima, koliko časa naj hranim doma potrdilo o plačilu? Ga lahko že vržem proč?

Hvala za nasvet in lp!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po apr 02, 2012 2:31 pm

Renault_user je napisal/-a:Bi si sposodil tole temo, da ne odpiram nove...

V začetku septembra 2010 sem bil ujet na radar v naselju in dobil za plačat polovičko 40€. (ni bil ne vem kako hud prekršek...).
To sem seveda takoj plačal, zdaj me pa zanima, koliko časa naj hranim doma potrdilo o plačilu? Ga lahko že vržem proč?

Hvala za nasvet in lp!

Tako kot vsako drugo položnico, je tudi pri prekršku dobro shraniti dokazilo o plačilu. Mislim pa da je rok v katerem te lahko pozovejo k plačilu 3 leta od dneva zapadlosti.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Po apr 02, 2012 2:39 pm

Ja, prav ta rok me zanima, po koliko letih ti lahko še zatežijo... Ve kdo kaj bolj natančno?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Po apr 02, 2012 4:02 pm

za prvi primer lahko rečem da se je tudi meni isto zgodilo. ko sem šel brskat malo po zakonih sem našel en člen, kateri piše da ti lahko dajo kazen a) če te dobesedno ustavijo b) če imajo sliko ali posnetek. v nasprotnem primeru nimajo pravice dajat kazni.

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Po apr 02, 2012 6:36 pm

Nobenega zapisnika ni za podpisat. Na licu mesta si je policaj popisal podatke in smo šli vsak na svoj konc.
Potem pa se je vrnil in premeril cesto po dolgem in po čez. Sedaj sem dobil vabilo na obravnavo zaradi prekrška.
Tokrat hvala bogu kot priča. :mrgreen:
*** Hoy do I print my voice mail? ***
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov