Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

lolek4
Nov uporabnik

Prejem kazni, brez da te policist ustavi ob prekršku

Napisal/-a lolek4 Sr apr 04, 2012 2:56 pm

Zamina me, če lahko naprimer prejmeš kazen, če te policist vidi, ko si recimo storil prekršek npr. prehitel motorno kolo, kolesarja čez polno črto, ki je oviral promet,... Pri tem pa te ne ustavi in te ne popiše. Zanima me nasploh za prekrške, razen za prehitro vožnjo vem, da te slika in ima pri tem sliko. Ali je možno dobit kazen po pošti?

anba
Nov uporabnik

Re: Prejem kazni, brez da te policist ustavi ob prekršku

Napisal/-a anba Sr apr 04, 2012 5:36 pm

Kakor vem, se enosledna vozila lahko prehiteva pri polni črti.

lolek4
Nov uporabnik

Napisal/-a lolek4 Sr apr 04, 2012 6:27 pm

zanima me predvsem nasploh...

Drugače pa tudi zaradi mopeda, ki je imel zadaj neko doma dodano škatlo na zadnjem delu, ki je bil na treh kolesih...saj voziti se ne bi smel tam kjer se je, ker je prepovedano...nas je pa videl policaj, vendar nas ni ustavil, tako, da ne vemo a je to zdaj prekršek ali ni. Vozil se je pa s hitrostjo 20 km/h pri omejitvi 50km/h in se nam je omaknil proti robu ceste in nato smo ga prehiteli. Taki primeri so res hudič ko ne veš kaj bi.

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac Sr apr 04, 2012 6:49 pm

lolek4 je napisal/-a:zanima me predvsem nasploh...

Drugače pa tudi zaradi mopeda, ki je imel zadaj neko doma dodano škatlo na zadnjem delu, ki je bil na treh kolesih...saj voziti se ne bi smel tam kjer se je, ker je prepovedano...nas je pa videl policaj, vendar nas ni ustavil, tako, da ne vemo a je to zdaj prekršek ali ni. Vozil se je pa s hitrostjo 20 km/h pri omejitvi 50km/h in se nam je omaknil proti robu ceste in nato smo ga prehiteli. Taki primeri so res hudič ko ne veš kaj bi.

Tvoj nick pove vse :D

lolek4
Nov uporabnik

Napisal/-a lolek4 Sr apr 04, 2012 8:05 pm

Potac je napisal/-a:
lolek4 je napisal/-a:zanima me predvsem nasploh...

Tvoj nick pove vse :D

Ali je potem dovoljeno prehitevat tako vozilo na takem mestu ali ne? Kakor sem spraševal druge, ne vedo...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če apr 26, 2012 9:09 am

v zakonu piše, da te mora policist ustaviti ali pa imeti fotografsko ali video dokaze za prekršek, da te lahko oglobi.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov