Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Saso24
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Prodaja vozila na leasing

Napisal/-a Saso24 Pe apr 20, 2012 5:23 pm

Pozdravljeni,

Pol leta nazaj sem kupil nov avto na leasing, sedaj pa ugotavljam da je za moje potrebe mnogo premajhen. Približno koliko stroškov in kakšne bi imel pri prenosu leasinga če bi hotel prodati vozilo in kupiti večjega rabljenega?

Hvala in LP

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Prodaja vozila na leasing

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 20, 2012 5:33 pm

S samim prenosom mogce kakih 200e, veliko več boš izgubil s prodajo vozila....Mi pa ni jasno, kaj si razmisljal pol leta nazaj ali je prislo vmes kaj nepredvidenega?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Saso24
Nov uporabnik

Napisal/-a Saso24 Pe apr 20, 2012 5:55 pm

No sam jaz verjetno vozila ne morem prodat ampak lahko samo leasing prenesem? Ne vem sploh kakšen je postopek.
Ja dobili smo dojenčka.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Pe apr 20, 2012 6:03 pm

Ti lahko vozilo prodajaš, potem se pa s kupcem odločita:
- poplačaš lizing z denarjem, ki ti ga da kupec za vozilo in prepišete avto na kupca;
- preneseš lizing na kupca in on odplačuje lizing.

O katerem avtu je govora? :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 20, 2012 7:58 pm

Saso24 je napisal/-a:No sam jaz verjetno vozila ne morem prodat ampak lahko samo leasing prenesem? Ne vem sploh kakšen je postopek.
Ja dobili smo dojenčka.

Pol leta nazj si pa mende ja vedel za dojenčka :mrgreen: , Drugače pa čestitam za naraščaj, avto pa, kot so ti že napisali, lahko prodaš, samo ga moraš odplačati pred prepisom, ali preneseš leasing na novega lastnika, malo več papirologije imaš, da se pa vse...će pa drugega vzameš v avtohiši pa lahko oni vse uredijo
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Saso24
Nov uporabnik

Napisal/-a Saso24 Ne apr 22, 2012 8:42 pm

Gre se za avto Kia ceed. Ja smo vedl za dojenčka, sam bi rajš en mal bl komot avto z večjim prtljažnikom.

V primeru prenosa leasinga ne zgubim nič ker potem kupec naprej odplačuje vozilo?
V primeru da mi kupec mojega vozila ponudi denar tudi ne izgubim nič? Razn če mi ponudi manj kot imam jaz še za odplačat, kar pa se zagotovo zgodi kajti avto je že izgubil
vrednost?

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Ne apr 22, 2012 9:16 pm

Kot so ti zgoraj napisali,

1. narediš prepis lizinga na kupca, s tem imaš okoli200 eurov stroškov

2. prodaš avto, zdaj je pa odvisno čw dobiš zanj toliko kot imaš še lizinga za poplačat, lahko dobiš več ali pa manj, seveda razliko kriješ sam... najverjetneje je pa da boš dobil manj.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 22, 2012 9:30 pm

Ker je avto star samo pol leta, boš na ogromni izgubi, saj se bojo ljudje odločili, da če vzamejo lizing grejo raje po novega in ne za 1000€ ceneje vzeti pol leta starega.
Bi ti pristal na to :?:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov