Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

zaplemba vozila na leasing

Napisal/-a sporty Po apr 23, 2012 11:17 am

Zdravo!

Kaj zakaj kako niti nima veze, v glavnem policija mi je zasegla dostavno vozilo, katerega imam preko leasinga in ga redno placujem. Na obravnavi je sodnica dala vedeti, da mi ga bodo po izpolnjenih pogojih vrnili, jaz to vse opravim, potem pa dobim odlocbo da bodo vozilo kljub vsemu zasegli in prodali. Seveda me je skoraj kap, preprican sem bil da bom ostal brez avta. Danes pa klicem na leasing kaj in kako in mi prijazna gospodicna razlozi, da bodo njihovi odvetniki dobili kombi nazaj. Potem pa mi bodo, ce bom imel vse racune ciste vozilo vrnili. Je to res? Je lahko zadeva tako enostavna? Bojim se ker imam na mizi pac pravnomocno odlocbo, da naj avto nebi prisel nazaj v moje roke...

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: zaplemba vozila na leasing

Napisal/-a IcEm4n Po apr 23, 2012 12:28 pm

In kaj je bil razlog, da so ti vozilo zaplenili?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po apr 23, 2012 2:01 pm

Jao bože pa če je tip že na začetku napisal da nima veze a je treba bit firbčen.Če so ti rekli da ga boš dobil nazaj ga menda boš.Problem nastane edino če si z njim kaj švercal ali opravljal sumljive posle,kar je meni čudno zakaj ga je prišla policija iskat-ponavadi to naredijo rubežniki če se ne motim.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po apr 23, 2012 2:14 pm

Vem, da je na začetku že to napisal, samo kako boš z zgornjega posta ti sklepal, če je dobil upravičeno ali neupravičeno?
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Po apr 23, 2012 2:36 pm

ja težko ti bo svetovat, če ne poznamo tudi pikce ozadja.............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Po apr 23, 2012 11:29 pm

No ja, zdaj je ze itak vse mimo :mrgreen: . Vozil sem se kako leto brez izpita, ker imam pac s.p., reden posel in se mi ni placevalo soferja =P . 11.6 lani so me dobili na radar in ker nisem hitro placal kazni je prislo v sistem in sem dobil se za voznjo brez izpita in izkaz z neveljavno voznisko. Vendar ker me niso dobili na licu mesta, mi niso vzeli avta in sem sibal dalje. Februarja letos pa je bilo drugace, fizicno sem izpit se imel in sem ga ob kontrolah veselo kazal, v sistemu pa je veljala prepoved. No in tako je pac policaj se preveril voznisko, ces da se zadnje case veliko ljudi kar naprej veselo vozi :mrgreen: in je bilo konec veselja :roll: . To je pa tudi vse, nismo nic svercali in kradli, ampak obravnavajo me pa vseeno kot najvecjega terorista in kiriminalca :roll: . Da ne govorim o tem kako tezko je prezivet kot samozaposleni z kombijem, placevat vse prispevke in ostale kozlarije... In kako se jim splaca mene imet na cesti, ker sem v petih letih od kar imam izpit zmetal ze vsaj 5k eu za kazni :huh: ... Ampak ne, ker kao nic drugega ni zaleglo je treba se avto zaplenit.

Ponavljam, sodnica je sprva rekla da ko naredim izpit mi ga vrnejo, a je kljub temu da sem izpit opravil prisla odlocba da se mi avto zapleni. Mislil sem da je to to, potem pa so mi na leasingu razlozili da ga bodo dobili nazaj in vrnili meni. Kar se mi pa skorajda zdi prelepo da bi bilo res, vsaj z mojo sreco :mrgreen: . Zanima me ce je to mozno, ali lahko po kaksnih cudnih poteh sodisce to prepreci.

Lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To apr 24, 2012 5:36 am

Pri nas imamo zakone tako pisane, da ne upoštevajo okoliščin zadeve.

Tudi glede hitrosti bi lahko komot imeli napisano, da če nobenega ne ogrožaš, da bi bila globa pol manjša ali pa da je ne bi bilo. Ma bananastan republika banastan predpisi.

Tako je, če pišejo zakone tisti, ki so bili ultra pridni piflarji v šoli, praktiki pa z dvemi levimi rokami in se nimajo kje drugje zaposliti in delati škode, kot v državni upravi.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To apr 24, 2012 5:38 am

Če imaš opravka z našimi sodišči je vse mogoče.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To apr 24, 2012 8:15 am

sporty je napisal/-a:No ja, zdaj je ze itak vse mimo :mrgreen: . Vozil sem se kako leto brez izpita, ker imam pac s.p., reden posel in se mi ni placevalo soferja =P . 11.6 lani so me dobili na radar in ker nisem hitro placal kazni je prislo v sistem in sem dobil se za voznjo brez izpita in izkaz z neveljavno voznisko. Vendar ker me niso dobili na licu mesta, mi niso vzeli avta in sem sibal dalje. Februarja letos pa je bilo drugace, fizicno sem izpit se imel in sem ga ob kontrolah veselo kazal, v sistemu pa je veljala prepoved. No in tako je pac policaj se preveril voznisko, ces da se zadnje case veliko ljudi kar naprej veselo vozi :mrgreen: in je bilo konec veselja :roll: . To je pa tudi vse, nismo nic svercali in kradli, ampak obravnavajo me pa vseeno kot najvecjega terorista in kiriminalca :roll: . Da ne govorim o tem kako tezko je prezivet kot samozaposleni z kombijem, placevat vse prispevke in ostale kozlarije... In kako se jim splaca mene imet na cesti, ker sem v petih letih od kar imam izpit zmetal ze vsaj 5k eu za kazni :huh: ... Ampak ne, ker kao nic drugega ni zaleglo je treba se avto zaplenit.

Ponavljam, sodnica je sprva rekla da ko naredim izpit mi ga vrnejo, a je kljub temu da sem izpit opravil prisla odlocba da se mi avto zapleni. Mislil sem da je to to, potem pa so mi na leasingu razlozili da ga bodo dobili nazaj in vrnili meni. Kar se mi pa skorajda zdi prelepo da bi bilo res, vsaj z mojo sreco :mrgreen: . Zanima me ce je to mozno, ali lahko po kaksnih cudnih poteh sodisce to prepreci.

Lp

očitno boš profititiral zaradi precedensa "mercedes Damijana Jankovića" http://www.delo.si/novice/kronika/jankovicev-mercedes-bodo-vrnili-golfa-pa-ne.html
Mercedes, ki so ga policisti zasegli Damijanu Jankoviću, bo sodišče vrnilo lizinški hiši, ki je lastnica avtomobila.
http://www.posvetu.si/ - nasveti za brezskrbna in ugodna potovanja po svetu

Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To apr 24, 2012 9:57 am

Ja ali pa ne. Octino je ena leasing hisa dobila avto, druga pa ne. Pa tudi do vozila uporabnik ni vec prisel, saj so mu odpovedali pogodbe. Torej ce dobi moj leasing kombi nazaj ga verjetno dobim, ker so mi ze rekli da bodo dali. Drzimo pesti :mrgreen:

LP

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To apr 24, 2012 10:34 am

Kako pa to, da nisi imel izpita, imel pa si s.p.? Nič planiranja vnaprej, ali si ga izgubil že ko si imel s.p.? V tem primeru bi rabu bit malo bolj pazljiv glede kazni (5k€ nabranih kazni je ogromno), če je tvoj biznis od tega odvisen. :?

Drugače bi blo lepo, če bi ti ga vrnili, vendar...vprašanje. Jaz ne bi bil 100%...

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To apr 24, 2012 4:05 pm

Izpit sem izgubil vmes, s.p. imam zdaj stiri leta. Nekaj starih grehov je bilo se od prej, nekaj novih se je nabralo in smo tam.

lp

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To apr 24, 2012 6:37 pm

V glavnem naši zakoni so prav kavbojski.Avta ki si ga kupil ti ti pod nobenim pogojem ne bi smeli vzeti,ravno tako ne izpita ki si si ga sam plačal in ga moraš delat še enkrat in kaj boš s tem dosegel??Boš s tem boljši voznik??Boš ja 2 dni.Edino kar lahko naredijo je da ti za določen čas prepovejo vožnjo to je pa to ampak ker smo slovenceljni tiho nam pa delajo kar nam delajo.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To apr 24, 2012 11:25 pm

čare je napisal/-a:V glavnem naši zakoni so prav kavbojski.Avta ki si ga kupil ti ti pod nobenim pogojem ne bi smeli vzeti,ravno tako ne izpita ki si si ga sam plačal in ga moraš delat še enkrat in kaj boš s tem dosegel??Boš s tem boljši voznik??Boš ja 2 dni.Edino kar lahko naredijo je da ti za določen čas prepovejo vožnjo to je pa to ampak ker smo slovenceljni tiho nam pa delajo kar nam delajo.

To je pa totalna bedarija. Zakaj ti ne bi smeli vzeti avta? Če ti npr. z avtom ogrožaš življenja, je to isto, kot če bi rekel "ne smejo mi vzeti pištole, ki z njo streljam proti ljudem, ker sem jo kupil sam, z lastnim denarjem". So primeri, kot je bil npr. en razvajen sine z mercedesom nekaj let nazaj, ki si je nabral ničkoliko kazni, pa še vedno veselo divjal, dokler mu niso KONČNO vzeli avta (pa še to nisem ziher). Če komu vzamejo izpit zaradi kretenske vožnje, in se mu kratkomalo j***, bo še naprej vozil, in vozil bo še hujše, ker bo hotel nekaj "dokazati". Takim je NUJNO vzet avto, ker ti ljudje so nevarni. Ravno tako raznorazni športni pivci, ki jih itak cel svet ne prepriča, da nabiti ko prasci nimajo kaj delat na cesti v avtu.

Seveda, ta primer niti približno ni isti, in to je problem, vendar ta problem je nastal zato, ker se nekaterim enostavno j*** in je važno samo, da so oni carji ker izzivajo vseh sort nesreč na cesti. Za te mejne situacije kot je ta bi vsekakor rabla obstajat boljša rešitev, ampak zmetat vse odvzeme avtov v isti koš je bedarija. :)

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Sr apr 25, 2012 5:45 pm

Za bedarije na delovnih mestih ti tudi vzamejo papir o šolanju in se moraš še enkrat šolati? Šolo in vozniški izpit si sam plačaš. Našli bi se verjetno drugi ukrepi kar se vozniškega izpita tiče. Res pa je, da so tudi "mojstri" na višjih delovnih mestih brez šole kakor ljudje brez izpita na cesti...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr apr 25, 2012 5:52 pm

In kaj narediš s tem ko nekomu vzemeš avto??NIČ,ker si gre kupit druzga,se mi zdi bolj smiselno človeka u arest poslat,ker tam je pod ključem in ne more pyzdarij počet...

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Sr apr 25, 2012 5:56 pm

Bravo, večja kot je pizdarija, več bo sedel, če ga pa ne izuči ko bo prost, pa ponovi vajo...

P.S.: Nočem nič slabega avtorju teme, ker ne vem kaj je v ozadju...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr apr 25, 2012 10:31 pm

čare je napisal/-a:In kaj narediš s tem ko nekomu vzemeš avto??NIČ,ker si gre kupit druzga,se mi zdi bolj smiselno človeka u arest poslat,ker tam je pod ključem in ne more pyzdarij počet...

To bi bila kvečjemu naslednja stopnja. Avto+arest. Če se je nekaterim tako zelo težko obnašat vsaj približno po CPP-jih, potem jbg, niso za na cesto. In to bi moral bit PREVENTIVNI ukrep. Zakaj za vraga bo šel nekdo npr. divjat 100 po naselju, in se potem p**dakat, da je bedarija, če mu vzamejo avto, če pa je to vedel že prej? In isto velja za praktično vse prekrške, katere posledica je zaseg vozila. Nič se ne zgodi kar samo od sebe, oz. če slučajno se, se že dokaže.

triper15
Nov uporabnik

Napisal/-a triper15 Če maj 03, 2012 12:38 pm

verjetno ga boš dobil nazaj, razen če so ti ga zdaj 3. vzeli. ampak verjetno bodo odvetniki lahko zadevo uredili na najboljši način (za tebe)
yeah lives way too fast
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov