Torej, kako se je zgodilo?
Po službi sem se odpeljal domov. Ko se približujem križišču kjer imam jaz prednost sem kot ponavadi pogledal levo in videl kombi ki je prihajal po neprednosti cesti in je po moji oceni bil še dovolj stran da bi varno ustavil, pogledam še desno in ni bilo nikogar. In ker pač nisem bil ravno najbolj priseben (bil sem zelo utrujen, a trezen) nisem več spremljal kombija ali bo ustavil ali ne. Zapeljem v križišče in kar naenkrat zagledam kombi pred sabo. Priletel sem v njegovo sprednje desno kolo s hitrostjo cca 50-60 km/h, nato me je še zasukalo in sem še z levim zadnjim bokom udaril v njegov "kason". Koliko je bila njegova hitrost ne morem oceniti, glede na samo križišče pa predvidevam da nekje podobna moji.
Prijateljeva trditev je slednja: da je kombi že bil v križišču in da sem se jaz zaletel vanj ne on vame, in da sem jaz odvzel njemu prednost. In ravno zaradi tega ker sem se zaletel v njegovo sprednje desno kolo in ker nisem imel nobene zavorne poti, sem jaz krivec. Če bi se kombi zaletel vame (bi bil v bolnici ali trugi) bi pa bil on kriv, ne jaz.
Osebam ni bilo nič, moj avto je itak končal kot totalka, spredaj vse zamaknjeno, kombiju na pogled skoraj nič, kasneje so ugotovili da ima zvito roko, sam to trenutno nima veze.
Še par skic križišča in same nesreče:

trenutek pred nesrečo in smeri vožnje

in ko se je nesreča zgodila

Par slik iz same nesreče ter prometni signalizaciji:
iz smeri kjer je pripeljal kombi, na drugi sliki se lepo vidi njegov znak:

iz moje smeri, žal nimam bolj oddaljene:

cesta je predtem široka za en kamion in se v zadnjem trenutku razširi.
Moja logika in razmišljanje: da sem imel prednost in je voznik kombija spregledal znak in me izsilil. Ker če bi se zanašal na prijateljevo trditev, potem znaki niso važni, važno je kdo je prvi v križišču in kam se zaletiš, signalizacija je pa tam samo zato ker ima država višek denarja.