dask je napisal/-a:Po moje boš najlaže rešil, če s tem tipom napišeta kupoprodajno pogodbo in uredita prepis. Potem avto ni več tvoja skrb.
Sicer pa - a si ziher, da bo nazaj prinesel talice in prometno?
Luke je napisal/-a:Pozdravljeni,
ne vem če sm tole vtaknu v pravo sekcijo(naj admin premakne če je to potrebno).
Stvar je sledeča. Naslednji teden prodam svoj avto(kripca s katero nebi naredu tehničnega, ampak ima veljavenga še do 18.6.2012).Avto se bo prodal na jug(albanijo). S kupcem sva zmenjena, da na amzs-ju napiševa dovoljenje za vožnjo avtomobila, s katerim se ta odpelje v albanijo, nazaj pa mi prinese tablice in prometno.
Zdej pa me zanima kako rešiti odjavo avtomobila. Potrdila o razgradnji ne bo, ostane samo še izjava o lokaciji avtomobila. Kako to zadevo izpolnit glede na to da bo avto v tujini. Se enostano napiše naslov kupca al kako je s tem?
Hvala za vašo pomoč!
Luke je napisal/-a:dask je napisal/-a:Po moje boš najlaže rešil, če s tem tipom napišeta kupoprodajno pogodbo in uredita prepis. Potem avto ni več tvoja skrb.
Sicer pa - a si ziher, da bo nazaj prinesel talice in prometno?
Glede tablic sem zihr ja.
Glede prepisa in kupoprodajne. A se da to vse urediti na AMZS-ju(delam to prvič)? In kakšni so stroški
filip** je napisal/-a:Stroški prepisa na amzs-ju so slabih 20e.
ekipa77 je napisal/-a:Čisto enostavno pa zopet ni tako. Vsaka država ima svoja pravila glede uvažanja avtomobilov iz druge države. Če kupiš avto v EU in si sam v EU, potem ni problemov, če pa prodajaš v državo, ki ni članica EU pa so določene zahteve. Nekatere države imajo starostno omejitev avtomobila- največ 5 let star avto, druge pa gledajo na motor ali je EURO3 ali EURO5 (emisije).
Za Albanijo ne vem kako je, tako, da ti pri natančnih podatkih ne morem pomagat.
Ker pa si napisal, da je tvoj avto kripca, je zagotovo že zelo star. Bi bilo fajn, če pokličeš prej na kak servis, kjer opravljajo tehnične preglede in vprašaš kako je z Albanijo in poveš podatke tvojega avtomobila (starost, motor).
Se pa ČISTO VSE da rešit na teh podjetjih, kjer opravljajo tehnične preglede. S to osebo prideta tja in ti rečeš tam osebi na šalterju, da prodajaš avto in da bi rada naredila prepis s prodajno pogodbo. Tam ti izpolniš to kupoprodajno pogodbo in odjaviš avtomobil ter vrneš tablice. Kupoprodajna pogodba ter odjava avtomobila sta tvoj strošek. Odjava te pride 9€ in par centov, ta pogodba pa te pride 14€ in nekaj centov. To je potem, da zaokrožimo 25€ tvojih stroškov. Vsi ostali stroški so na strani kupca.
Ko je prodajna pogodba narejena in je avto prenesen na kupca, gre kupec naredit zavarovanje za avto. Ta podjetja s tehničnimi pregledi imajo ponavadi že tam svojega agenta, ki ureja zavarovanje. Tam potem kupec naredi zavarovanje, torej do poteka tehnične veljavnosti avtomobila. Mislim, pa da lahko minimalno naredi zavarovanje za teden dni. Ko naredi zavarovanje, gre kupec zopet na tisti šalter s tem potrdilom o zavarovanju in tam mu izdajo prometno dovoljenje in pa dajo nove tablice saj tvoje gredo v razrez. Dobi pa seveda Slovenske tablice. In ko je to urejeno je to to. Prijavo avta, zavarovanje avta, nove tablice, novo prometno dovoljenje ter identifikacijo osebe plača kupec. Da ne bi ti kaj slučajno plačeval, ker so to njegovi stroški. Ko kupec pride v Albanijo s tem avtom, MORA tam iti pri njih na tehnični pregled, da dobi svoje tablice, te pa mora vrniti nazaj v Slovenijo. Ampak to več ni tvoja stvar. Tvoja stvar je le, da urediš prepis, plačaš odjavo in kupoprodajno pogodbo in si rešen. Pač počakaš da človek uredi potem zavarovanje, da dobi prometno, dvigne tablice in je to to.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov