Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Povozil skalo

Napisal/-a Blink-182- To jun 19, 2012 9:31 pm

Pozdravljeni,

imam en problem in sicer sem na cesti skozi vas povozil precej veliko skalo(oz. del robnika), ki pa mi je na srečo zletela v nosilec menjalnika, tako da je bil poškodovan le ta (vsaj za enkrat se opazi le to). No vseeno sem se odločil poklicati policijo, predvsem v skrbi da je kah hujšega, ter da bi imel neko podlago za izplačilo škode.

No policisti so prišli, popisali zadevo, ter dejali da skoraj ni možnosti da bi dobil škodo izplačano. Zadeva je pač nekomu padla na cesto in jaz sem o povozil.
Na koncu pa mi še reče, da če bo njihov prometni strokovnjak tako presodil, lahko dobim še kazen za neprilagojeno hitrost :shock:

Sedaj me pa zanima, ali jaz lahko to škodo na kakšen način od koga terjam?
Pa ali lahko res dobim kazen za neprilagojeno hitrost? Če se ne motim je le ta 460€ +7KT :shock: :shock: :?

Lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Povozil skalo

Napisal/-a abbe To jun 19, 2012 9:35 pm

teoretično kazen lahko dobiš ja..
kar se pa tiče da nimaš možnosti za izplačilo škode pa nevem če je čist res.nekdo je zadolen za upravljanje s cestami in njiho čistoo in ta naj odgovarja
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 19, 2012 9:41 pm

Kazen lahko dobiš ampak se tudi lahko pritožiš,ker to so samo predvidevanja če ni zavornih sledi se lahko mal slikajo oni vsi.Pyzda čist za vsak drek bi oni dal neprilagojeno hitrost to pa ko so skale sred ceste jih pa en qrc briga.Marš govna ena policajska.Glede odškodnine ti pa more izplačat tisti ki ma to cesto čez sam saj veš to traja.

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- To jun 19, 2012 9:42 pm

:huh: zdaj me najbolj ta kazen skrbi, za ta denar si popravim škodo pa še na dopust grem :roll:
Sam pr pritožbo pa spet, a je uspešna pol ql, če pa ni, pa plačaš celo kazen in ne polovičke :roll: drgač ni pa nobenih sledi od zaviranja, ker praktično nisem zaviral. Skale na povsem lepi cesti skozi naselje nisem niti najmanj pričakoval.

Glede škode pa če je sam nosilec, ni panike, ne vem če bi se za to šel neke dolge postopke, ampak če se pa zadevo reši z obiskom tvoje zavarovalnice, pa potem oni naprej vse delajo, bi pa šel v to.
Zadnjič spremenil Blink-182-, dne To jun 19, 2012 9:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jun 19, 2012 9:43 pm

Tipično ravnanje policajev. Važno, da je neprilagojena hitrost :roll: :roll:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jun 19, 2012 9:51 pm

Saj ravno to napišeš v pritožbo da sredi neke normalne ceste ne pričakuješ skale oz. nekih večjih kamnov.Pa si ti to cesto s to skalo kaj poslikal??

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- To jun 19, 2012 9:57 pm

Policaji so poslikali skalo in avto, jaz pa nisem nič slikal, ker ko sem se na to spomnil je bilo že temačno in nebi z mobitelom nič naredil. Edin če grem jutri nazaj poslikat. Itak je pa skala po tem ko sem jo povozil odletela na nasprotno stran, kjer sem jo hitro umaknil da je ne bi še kdo povozil.
Imam pa pričo, kolega ki je vozil za mano.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 19, 2012 9:59 pm

Blink-182- je napisal/-a:Pozdravljeni,

imam en problem in sicer sem na cesti skozi vas povozil precej veliko skalo(oz. del robnika)

Lp

Malo moraš tudi sam vedeti kaj si povozil, je to skala ali del robnika saj za robnik boš precej lažje izsterjal odškodnino kot pa za skalo.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- To jun 19, 2012 10:01 pm

Povozil sem del robnika, ampak ta robnik ni bil od tam, temveč je moral nekomu pasti iz prikolice/tovornjaka.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jun 19, 2012 10:03 pm

No to smo si pa že bolj na jasnem. :)
99.9% ne boš nič dosegel razen kazni zaradi debilnih zakonov. :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr jun 20, 2012 6:33 am

V tem primeru tudi upravljalec ceste tezko odgovarja za nastalo skodo. Ceste tega ranga (predvidevam, da gre za lokalno cesto ali javno pot), se po zakonu o javnih cestah pregledujeo 1x tedensko. Tko da je tezko, da bi, ce se je v tem casu izvedel pregled ceste, spregledalo "oviro" na cesti..
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jun 20, 2012 7:33 am

če dobiš kazen, se pritožiš in ti jo izbrišejo. Zakaj? Zato ker jih ni bilo polek oz. nimajo dokazov kateri bi lahko bili dokazljivi da si res imel neprilagojeno hitrost. Sem se na enak način tudi že jaz zmazal, ampak za drug prekršek.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jun 20, 2012 8:51 am

Patrik_A3 je napisal/-a:če dobiš kazen, se pritožiš in ti jo izbrišejo. Zakaj? Zato ker jih ni bilo polek oz. nimajo dokazov kateri bi lahko bili dokazljivi da si res imel neprilagojeno hitrost. Sem se na enak način tudi že jaz zmazal, ampak za drug prekršek.

Že, ampak glede na to situacijo bo težko kriv vzdrževalec oz upravljalec te ceste. Kar se tiče pa kazni, pa sam bog ve kaj dejansko bo.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jun 20, 2012 9:11 am

Walker_P je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:če dobiš kazen, se pritožiš in ti jo izbrišejo. Zakaj? Zato ker jih ni bilo polek oz. nimajo dokazov kateri bi lahko bili dokazljivi da si res imel neprilagojeno hitrost. Sem se na enak način tudi že jaz zmazal, ampak za drug prekršek.

Že, ampak glede na to situacijo bo težko kriv vzdrževalec oz upravljalec te ceste. Kar se tiče pa kazni, pa sam bog ve kaj dejansko bo.

Zakaj?če "men" policist lahko očita da je bila hitrost neprilagojena pa da bi moral predvidevat da je ahko kaj na cesti,bi tut upravljalec cest lahko predvideval da je lahko kaj na cesti pa bi to odstranil.pa ce mas kasnega dobrga odventnika bi lahko dosegu marsikaj.je pa res da v dotičnem primeru je vse to brezveze ker je stosek popravila manjhen pa se ne splaca v to spuščat..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Napisal/-a Blink-182- Sr jun 20, 2012 4:02 pm

Joj, če bi vse to prej vedel, mi niti na kraj pameti ne bi prišlo da bi klical policijo. No pa vem za naslednjič...
Z neko izterjavo škode se ne bom ukvarjal, bom pa za vsak slučaj poklical na zavarovalnico pa vprašal kako je z tem.

Zdej se bom pa par mesecel tresel a bom dobil položnico al ne. :evil:

Hvala vsem za odgovore, če pa ima še kdo kakšne izkušnje pa kar na dan z besedo :)

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Sr jun 20, 2012 4:59 pm

Enak problem sem imel pred leti, povozil sem vecji kamen, ozka cesta, vozil za kamionom in ko sem jo opazil se nisem uspel izmaknit zaradi nasproti vozecih vozil. Problem je bil ker mi je presekalo novo gumo ( prevozenih imela cca 100km) in rob platisca. Poklicem policijo, pridejo, zelo korektno opravijo svoje (zapisnik, slike,...) in mi povejo kdo je upravljalec cest. Grem na zavarovalnico oodam vlogo, cez cas dobim zavrnjeno s pojasnilom v smislu: ne moremo bit vsako minuto na cesti. Kazni ni bilo, ne za hitrost, ne za varnostno razdaljo za nic, stroske pa sem na koncu kril sam.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jun 20, 2012 5:57 pm

NoFear85 je napisal/-a:Enak problem sem imel pred leti, povozil sem vecji kamen, ozka cesta, vozil za kamionom in ko sem jo opazil se nisem uspel izmaknit zaradi nasproti vozecih vozil. Problem je bil ker mi je presekalo novo gumo ( prevozenih imela cca 100km) in rob platisca. Poklicem policijo, pridejo, zelo korektno opravijo svoje (zapisnik, slike,...) in mi povejo kdo je upravljalec cest. Grem na zavarovalnico oodam vlogo, cez cas dobim zavrnjeno s pojasnilom v smislu: ne moremo bit vsako minuto na cesti. Kazni ni bilo, ne za hitrost, ne za varnostno razdaljo za nic, stroske pa sem na koncu kril sam.

To je to. Zato pravim, da boš težko kej dosegu.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr jun 20, 2012 7:08 pm

BoneS je napisal/-a:V tem primeru tudi upravljalec ceste tezko odgovarja za nastalo skodo. Ceste tega ranga (predvidevam, da gre za lokalno cesto ali javno pot), se po zakonu o javnih cestah pregledujeo 1x tedensko. Tko da je tezko, da bi, ce se je v tem casu izvedel pregled ceste, spregledalo "oviro" na cesti..

vse ceste so zavarovane, poskusit ni greh, je pa problem najt ne toliko zadolzenega za vzdrzevanej tega odseka, kto zavarovalnico, pri kateri je vzdrzevalec

iz izkusenj, 2x po 2 zviti aluplatisci, hvala bogu zahtevek pri ZM, obakrat resen ugodno
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jun 21, 2012 6:34 am

dobek je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:V tem primeru tudi upravljalec ceste tezko odgovarja za nastalo skodo. Ceste tega ranga (predvidevam, da gre za lokalno cesto ali javno pot), se po zakonu o javnih cestah pregledujeo 1x tedensko. Tko da je tezko, da bi, ce se je v tem casu izvedel pregled ceste, spregledalo "oviro" na cesti..

vse ceste so zavarovane, poskusit ni greh, je pa problem najt ne toliko zadolzenega za vzdrzevanej tega odseka, kto zavarovalnico, pri kateri je vzdrzevalec

iz izkusenj, 2x po 2 zviti aluplatisci, hvala bogu zahtevek pri ZM, obakrat resen ugodno

Ceste niso zavarovane, je pa zavarovana odgovornost. Ce ni kaska moras sam poskusit, tako kot si napisal, uveljavljat odskodninski zahtevek. Ce imas pa kasko recimo (s tem da si ob boniteto naslednje leto, ti zavarovalnica "popravi" oz. odpravi nastalo skodo), pa itak zavarovalnica naslovi na upravljalca ceste odskodnisnki zahtevek.
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če jun 21, 2012 7:27 am

ajejej naredil si si škodo zaradi odpadkov, ki so drugemu odletel s prikolce, zdej te pa hočjo še oglobit za preveliko hitrost :roll:
sicer pa brez zamere, koliko pa si res vozil čez naselje, niso se plavi zastonj spomnl, da te oglobjo na tak bedn način, pomoje ?
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov