Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

"Drift" - kazen.

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 11:31 am

Lep pozdrav vsem.

Nisem našel nobene podobne teme, zato začnem z novo. Večinoma vsak petek oz. soboto ponoči, po kakšnem sokcu, se zapeljem v garažo Planeta Tuš/Kranj in si dam malo duška s svojim jeklenim konjičkom, malo mimo stebrov, pade kakšna ročna posledično odnese zadnji del avtomobila itd. itd. saj veste kaj mislim. 8) Nikoli ne ogrožam drugih, in to počnem na lastno odgovornost. Nikoli mi ni nobeden zatežiu oz. opozoril. Včeraj pa je bila malo drugačna situacija. Malo pred 24:00 uro, se odločim malo poigrati. Malo gori, doli, naokoli. Nakar opazim, da se vrata garaže začnejo zapirati, pogledam desno in vidim da 3je varnostniki tečejo proti meni. :twisted: Hitro v 1vo in po gasuu do daskee. Komaj, ampak res komaj sem uspel priti iz garaže preden so se vrata zaprla. Zgledalo je kot v filmu. Videli so avto, tablico in seveda mene. Odločim se spraviti domov, nakar nekaj km od Tuša zagledam marico v vzratnem ogledalu, ki me je spremljala skoraj do doma. :shock: Iskreno povedano, me zdaj malo skrbi. Ali lahko pričakujem kakšno kazen? Ali se vam je kdaj zgodila podobna situacija? Ali je to sploh prekršek?
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Steinkauz
Novinec

Re: "Drift" - kazen.

Napisal/-a Steinkauz So jun 30, 2012 12:50 pm

Verjetno lahko dobiš kazen za neprilagojeno hitrost, sam to bi te verjetno oni mogl vidt

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jun 30, 2012 12:52 pm

nebos nic dobu
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jun 30, 2012 1:04 pm

abbe je napisal/-a:nebos nic dobu

2X
verjetno sta hotela, da bi te varnostnika zaustavila na parkingu in zadržala do prihoda policije.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce So jun 30, 2012 1:23 pm

Vozili so za tabo do doma, potem so šli pa naprej, ko si ti zavil pred hišo?

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jun 30, 2012 1:23 pm

Če bi kaj hteli od tebe bi te že ustavli. Za tabo so šli samo za to, da bi videli če boš na cesti delal sranje. Saj garaža ni cesta ... lahko drkaš po njej dokler ti varnostniki ne težijo :lol:

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 1:42 pm

DragonForce je napisal/-a:Vozili so za tabo do doma, potem so šli pa naprej, ko si ti zavil pred hišo?

Ko sem zavil iz glavne ceste na "stransko", ki pelje proti domu, se je marica dejansko ustavila sredi glavne ceste in me opazovala dokler nisem prišel v ovinek. :ue

Slika

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So jun 30, 2012 1:50 pm

Če te niso ustavil ne boš dobil nič. Sicer ne vem če dejansko lahko ukrepajo za tako vožnjo po garaži (ki je totalno nepotrebna), ker naj bi bila garaža privatna last in so za to pooblaščeni varnostniki in ne policaji. Če bi te pa ustavili ti pa lahko napiše 80€/40€ polovička za agresivno vožnjo, za kar se šteje vsako cviljenje gum, hitrejša vožnja okoli ovinka, kar pač njemu zapaše.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek So jun 30, 2012 2:08 pm

ninjeti je napisal/-a:Če bi kaj hteli od tebe bi te že ustavli. Za tabo so šli samo za to, da bi videli če boš na cesti delal sranje. Saj garaža ni cesta ... lahko drkaš po njej dokler ti varnostniki ne težijo :lol:

ja ampak je privatna last, lastniki pa to ne pustijo :D

gledali so za tabo, da bodo videli če boš dirkal po cesti, čudno da te niso ustavili, če so vedeli da si dirkal
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 30, 2012 3:15 pm

Policaji ne morejo dajat kazni za privat zemljišče, varnostniki pa niti (niso pooblaščeni), lahko te edino odstranijo. Za tabo so se vozili, da bi te slučajno ujeli pri "delu" (le tako bi te lahko kaznovali). Očitno so jih varnostniki obvestili. Pričakuj večkratno ustavljanje ali zasledovanje, ker so se te zapomnili. Ne vračaj se na parkirišče.

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti So jun 30, 2012 3:21 pm

eh kak mesec dni naj ne gre tja pa bo vse ok. kaj mu pa bojo? ga bojo pretepli? saj ko bo spet tam ne bo delal sranja. če pa ni ni naredil pa mu nič ne morejo. policaji pa so preleni, da bi se za nekom vozli pa ustavljali.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So jun 30, 2012 3:27 pm

To je že res, samo glede na to da je nekaj časa nazaj objavil posnetek, na katerem iste stvari počne njegov fotr z Cliotam Rs mislim da bojo policaji hitro ugotovil kako in kaj :D

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 4:11 pm

Cefizelj je napisal/-a:To je že res, samo glede na to da je nekaj časa nazaj objavil posnetek, na katerem iste stvari počne njegov fotr z Cliotam Rs mislim da bojo policaji hitro ugotovil kako in kaj :D

Heh, saj poznaš pregovor: "Jabolko ne pade daleč od jablane." :lol:

Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jun 30, 2012 4:35 pm

Jaz pa rečem le to, če nimaš tolko pameti, da ne driftaš po garaži, kjer so parkirani avti, betonske plošče precej drsijo (v mokrem pa sploh) potem si zaslužiš kazen in upam da bo ta precej visoka.

Po garaži so itak nameščene kamere in upam, da se bo tvoj posnetek tvojega "zabavanja" znašel na policiji.

Samo primer: Pred nekaj leti, je en wosu, verjetno podoben tebi, v parkirni garaži v Kranju razsul zadnji odbijač na prijateljičinem avtu, ko je bil pravilno parkiran in pobegnil. Edina smola je bila le ta, da kamera ni pokrivala tistega mesta, tako da storilca niso našli.... Močno upam, da nisi ravno ti ta junak!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 4:47 pm

RedBull™ je napisal/-a:Jaz pa rečem le to, če nimaš tolko pameti, da ne driftaš po garaži, kjer so parkirani avti, betonske plošče precej drsijo (v mokrem pa sploh) potem si zaslužiš kazen in upam da bo ta precej visoka.

Po garaži so itak nameščene kamere in upam, da se bo tvoj posnetek tvojega "zabavanja" znašel na policiji.

Samo primer: Pred nekaj leti, je en wosu, verjetno podoben tebi, v parkirni garaži v Kranju razsul zadnji odbijač na prijateljičinem avtu, ko je bil pravilno parkiran in pobegnil. Edina smola je bila le ta, da kamera ni pokrivala tistega mesta, tako da storilca niso našli.... Močno upam, da nisi ravno ti ta junak!

Nisem ta junak. "Driftam" samo v območju, kjer ni avtomobilov. Pazim karseda, ker mi je tudi mojega avtomobila škoda.

Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So jun 30, 2012 5:44 pm

Pazim karseda, ker mi je tudi mojega avtomobila škoda.

Aaaahahahahaha....'' pazljivi drifter ''. Celi smehi ta čokolino mafija, vsi pogumni, pol pa '' paz paz stari, murija'', pa rep med noge.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So jun 30, 2012 5:49 pm

primozek68 je napisal/-a:

Aaaahahahahaha....'' pazljivi drifter ''. Celi smehi ta čokolino mafija, vsi pogumni, pol pa '' paz paz stari, murija'', pa rep med noge.

Končno se strinjam s tabo :mrgreen:
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 5:55 pm

Prav imaš. Policajev ne maram in vrjetno nisem edini. Zato če je le šansa..."zbežim". =P
Driftam pa za svoj užitek, in ne da se pokažem oz. važim pred drugimi. 8)

Slika

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 So jun 30, 2012 8:17 pm

dbsquared je napisal/-a:

Prav imaš. Policajev ne maram in vrjetno nisem edini. Zato če je le šansa..."zbežim". =P
Driftam pa za svoj užitek, in ne da se pokažem oz. važim pred drugimi. 8)

Potem če to delaš zaradi užitka kupi avto primernega za drift ;) Ne pa polota :mrgreen:

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Napisal/-a dbsquared So jun 30, 2012 8:54 pm

Heh, veš da klub 100im hrčkom pod haubo, Polo lepo odpelje ovinek. Seveda k temu pripomorejo tudi distančniki, vzmeti in široke gume. Vem, da to ni "pravi" avto za driftanje, ampak opravi nalogo kar zadovoljivo. 8)

Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost