Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Nagazil ležečga policaja.. Uprašanje

Napisal/-a H2 To jul 10, 2012 10:22 pm

Pozdravljeni,

zgolj informativno me zanima, kaj se da v sledečem primeru naredit..
Včeraj ponoči sem vozil proti domu.. Ker sem moral tankat, sem šel po stranski cesti - drugi kot ponavadi..
Na začetku ulice opazim znak za 40km/h, ponavadi vozim tam do 10km/h več od predpisane ampak ponoči sem se peljal 40.. Nevem zakaj lol..
In kar naenkrat zagledam pred seboj ležeči policaj, ki ni bil označen z ničemr. TOrej ni bilo ne talnih oznak, ni bilo table in novi so tudi osvetljeni - ta ni bil.. Narejen je bil tudi iz tistih kock in ne iz asfalta. Ni bil visok, bil je dolg, oster ( tak filing sm mel, kot da bi prbou na robnik ) in ponoči ga ne vidiš.. Uglavnem videl sem ga prepozno.
Ker sem na njega prletu z 40km/h sem poču karter + istekla je hladilna tekočina, zna bit da je šel še hladilnik.. Za druge stvari še nevem sedaj, ker smo avto ponoči odvlekli do serviserja, danes pa še ni imel časa ga dvignit in pogledat..

Da je bilo z avtom kaj narobe nisem čutil. Tudi noben ni blendal ali kaj čudno gledal.. Za mano se je sicer kadilo, kar sem opazil kako minuto kasneje tako, da sem naredil še nekih 5km od tega, ko sem razbil karter in hladilnik.. Po teh 5ih kilometrih sem se ustavil in seveda olje in hladlina sta iztekla ven.. Avto na vleko in na servis.

Policije nismo klicali, ker smo bili stran od tega in tudi pomislil nisem.. Servis ne bo poceni verjetno.
Torej ali bo tole šola za naslednjič ali lahko pošljem komu račun?

Hvala za odgovore.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Nagazil ležečga policaja.. Uprašanje

Napisal/-a esem To jul 10, 2012 11:10 pm

Za začetek natančno povej, kje je to bilo, da ne bo kdo to ponovil. Lahko greš podnevi tja in malo poslikaš iz različnih kotov, tako bo bolj jasno, ali si kriv ti (in račun pošlješ sebi) ali je kriva preobilnost policaja (v tem primeru je vprašanje, komu izstavit račun in če ima to sploh smisel - tu bi lahko kdo pomagal).

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr jul 11, 2012 4:00 am

ta račun boš lahko žal kar sam poravnal,če bi pa klical gospode policiste bi ti pa sam rekli da je bla neprilagojena hitrost in bi ti še kak plačilni nalog izdali,lahko se pritužuješ da ni blo označeno,sam v tej naši sloveniji žal ne dosežeš nič.........
mel primer lansko leto ko me je vrglo z motorjem,sred ovinka sem naletel na madež olja,ko so pa prišli policisti so mi pa rekli da če je omejitev 90km/h da to ne pomeni da je treba tolk peljat,ampak moraš imeti tako hitrost da lahko kaj takeg predvidevaš in se izogneš..........moj odgovor je pa biv:torej če pozimi stopiš iz hiše na led in te vrže,torej je to tudi neprilagojena hitrost.......
skratka,popravi avto in drugič bolj pazljivo(če se boš vlačil po sodišču neboš dosegel nič,oz boš če imaš zelo dobrega odvetnika)

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr jul 11, 2012 8:22 am

ampak moraš imeti tako hitrost da lahko kaj takeg predvidevaš in se izogneš

Če je na nekem odseku omejitev 90km/h, potem predvidevam da je cesta ustrezno vzdrževana in opremljena za takšno hitrost :roll: Kak me razjezijo takšne izjave naših plavih, to je najlažje izjavit in dat kazen za neprilagojeno hitrost. Kak lahko predvidevaš nekaj kar te preseneti? Če bi to lahko predvideval, potem to tudi ne bi bilo več presenečenje... Če bi predvideval vse nevarnosti na cesti, potem je boljš da sploh ne grem na cesto, kaj pa če mi na nekem ovinku letalo dol pade? :mrgreen: ja kaj? :D statistično je to tudi mogoče =P

Popravilo boš na žalost moral plačati sam, če nočeš še kakšno kazen zraven fasati. Drugače bi bilo če bi bil policaj al pa kje pri koritu. So pri nas pred leti čez noč postavili 'ubijalski' ležeči policaj brez kakršnokoli označb :evil: sem fajn podrsal dno avta, pol naše vasi je podrsavalo, pa čeprav smo lezli ko polži čez... naše pripombe niso nič pomagale, dokler niso policaji se en večer prvič čez peljali in pustili na cesti cel izpuh :mrgreen: v roku 1 ure so prišli z mašino in rezali ležečega.... tak je to v sloveniji....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jul 11, 2012 9:01 am

H2 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Včeraj ponoči sem vozil proti domu.. Ker sem moral tankat, sem šel po stranski cesti - drugi kot ponavadi..
Na začetku ulice opazim znak za 40km/h, ponavadi vozim tam do 10km/h več od predpisane ampak ponoči sem se peljal 40.. Nevem zakaj lol..
In kar naenkrat zagledam pred seboj ležeči policaj, ki ni bil označen z ničemr. TOrej ni bilo ne talnih oznak, ni bilo table in novi so tudi osvetljeni - ta ni bil.. Narejen je bil tudi iz tistih kock in ne iz asfalta. Ni bil visok, bil je dolg, oster ( tak filing sm mel, kot da bi prbou na robnik ) in ponoči ga ne vidiš.. Uglavnem videl sem ga prepozno.
Ker sem na njega prletu z 40km/h sem poču karter + istekla je hladilna tekočina, zna bit da je šel še hladilnik.. Za druge stvari še nevem sedaj, ker smo avto ponoči odvlekli do serviserja, danes pa še ni imel časa ga dvignit in pogledat..

Da je bilo z avtom kaj narobe nisem čutil. Tudi noben ni blendal ali kaj čudno gledal.. Za mano se je sicer kadilo, kar sem opazil kako minuto kasneje tako, da sem naredil še nekih 5km od tega, ko sem razbil karter in hladilnik.. Po teh 5ih kilometrih sem se ustavil in seveda olje in hladlina sta iztekla ven.. Avto na vleko in na servis.

Policije nismo klicali, ker smo bili stran od tega in tudi pomislil nisem.. Servis ne bo poceni verjetno.

Hvala za odgovore.
Lep pozdrav

Hmmm, tole boš moral verjetno kar sam požreti. Pripeljal si toliko, da si prebil karter in hladilnik... pa praviš da si peljal le 40 km/h... Tudi sam sem že kdaj spregledal kakšno hitrostno oviro, pa mi kaj takšnega še ni uspelo narediti niti z znižanim avtomobilom. Kakorkoli že. Potem si peljal še nadaljnjih 5 km preden si opazil, da z avtomobilom nekaj ni vredu. Kaj pa rdeča lučka za olje na armaturni plošči? Je nisi opazil? Ko pade nivo olja pod minimum se prižge, ti pa praviš da sta iztekla vsa hladilna in olje... Vse skupaj mi da misliti, da si sedel za volan močno preutrujen, morda zaradi zdravstvenih razlogov nesposoben vožnje, ali pa celo pod vplivom alkohola, morda le prezaposlen z brskanjem po telefonu. Na koncu je morda še bolje, da zadeve nisi prijavil policiji, saj bi tudi njih tale dejstva močno zmotila.

Glede ceste... Verjetno ima uporabno dovoljenje, torej je tudi hitrostna ovira narejena kot je potrebno. Če je manjkala kakšna označba (prometni znak) bi sicer lahko del krivde zvalil na vzdrževalca ceste, vendar glede na nadaljevanje vožnje kljub očitno zelo močnem trku in še brez prijave nezgode policiji... Vse skupaj postavi na precej trhla tla. Glede na opis poškodb, bi bilo pričakovati, da si takoj ustavil, preveril stanje vozila in šele nato nadaljeval vožnjo. Da nadaljuješ vožnjo kljub trku v nekaj kar opisuješ skoraj kot robnik... Zadeva je precej konsistentna z vedenjskim vzorcem vožnje pod vplivom alkohola. Prav tako, možnosti za dokazovanje krivde vzdrževalcu ceste zmanjšuje dejstvo, da glede na kategorijo ceste redno pregledujejo njeno stanje. Pri cestah nižje kategorije (mestne ulice, vaške ceste in podobno) so pregledi zelo redki. Če je pregled bil opravljen in takrat niso bile ugotovljene pomankljivosti, je krivda vzdrževalca že praktično izključena.

Ne želim soditi o tvojem stanju (zdravstevno, utrujenost, alkohol) v času dogodka, saj nisem bil zraven. Sem pa navedel nekaj dejstev iz tvojega opisa dogodka, ki bodo moteča tudi na sodišču, če bi želel izterjati odškodnino.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jul 11, 2012 12:42 pm

Za pravdanje moraš imeti čas in pa predvsem denar, če imaš oboje potem ni problema. če je cesta občinska potem se obrni na občino, če je državna pa na direkcijo za ceste.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Sr jul 11, 2012 1:30 pm

brat je enkrat presekal gumo na delovnm gradbišču ( cesto nanovo asvalteral, in je biu en pas odprt) in je dobil od od njih 95e za novo pnevmatiko.( na cesti so bili kosi kovine, un z zastavico pa je mahal da se pač tam pelje. lp kater avto imaš da s 40 na robniku kiler prebiješ?

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi Sr jul 11, 2012 2:15 pm

Zdravo,

se opravićujem za off topic, samo kratka replika Tristanu. V Hrastniku imamo takšnega ležečega policaja, da če 40 pripelješ preko lahko avto kar tam pustiš (omejitev je 30, ampak tudi to je neizvedljivo in da ne bo pomote, tu govorim o nespuščenih vozilih). policaj je postavljen že vrsto let, bile so pritožbe in odgovor - predvidena je sanacije ceste takrat se bo popravljal tudi policaj. Tako je že nekaj let in verjetno še nekaj let bo. Samo toliko, kako pri nas veljajo pravila in uporabna dovoljenja.

Pa srečno na cesti in tudi drugje.

LP
simimedi

DrCircDj
Nov uporabnik

Napisal/-a DrCircDj Sr jul 11, 2012 2:51 pm

simimedi: kje v hrastniku pa?

Kar se izvedbe oblikovanja grbin, če koga zanima in če slučajno bere kakšen, ki ne montira osvetlitve poleg..: http://www.dc.gov.si/fileadmin/dc.gov.s ... izdaja.pdf

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 Sr jul 11, 2012 6:55 pm

tristan01 je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:Pozdravljeni,

Hvala za odgovore.
Lep pozdrav

Hmmm, tole boš moral verjetno kar sam požreti. Pripeljal si toliko, da si prebil karter in hladilnik... pa praviš da si peljal le 40 km/h... Tudi sam sem že kdaj spregledal kakšno hitrostno oviro, pa mi kaj takšnega še ni uspelo narediti niti z znižanim avtomobilom. Kakorkoli že. Potem si peljal še nadaljnjih 5 km preden si opazil, da z avtomobilom nekaj ni vredu. Kaj pa rdeča lučka za olje na armaturni plošči? Je nisi opazil? Ko pade nivo olja pod minimum se prižge, ti pa praviš da sta iztekla vsa hladilna in olje... Vse skupaj mi da misliti, da si sedel za volan močno preutrujen, morda zaradi zdravstvenih razlogov nesposoben vožnje, ali pa celo pod vplivom alkohola, morda le prezaposlen z brskanjem po telefonu. Na koncu je morda še bolje, da zadeve nisi prijavil policiji, saj bi tudi njih tale dejstva močno zmotila.

Glede ceste... Verjetno ima uporabno dovoljenje, torej je tudi hitrostna ovira narejena kot je potrebno. Če je manjkala kakšna označba (prometni znak) bi sicer lahko del krivde zvalil na vzdrževalca ceste, vendar glede na nadaljevanje vožnje kljub očitno zelo močnem trku in še brez prijave nezgode policiji... Vse skupaj postavi na precej trhla tla. Glede na opis poškodb, bi bilo pričakovati, da si takoj ustavil, preveril stanje vozila in šele nato nadaljeval vožnjo. Da nadaljuješ vožnjo kljub trku v nekaj kar opisuješ skoraj kot robnik... Zadeva je precej konsistentna z vedenjskim vzorcem vožnje pod vplivom alkohola. Prav tako, možnosti za dokazovanje krivde vzdrževalcu ceste zmanjšuje dejstvo, da glede na kategorijo ceste redno pregledujejo njeno stanje. Pri cestah nižje kategorije (mestne ulice, vaške ceste in podobno) so pregledi zelo redki. Če je pregled bil opravljen in takrat niso bile ugotovljene pomankljivosti, je krivda vzdrževalca že praktično izključena.

Ne želim soditi o tvojem stanju (zdravstevno, utrujenost, alkohol) v času dogodka, saj nisem bil zraven. Sem pa navedel nekaj dejstev iz tvojega opisa dogodka, ki bodo moteča tudi na sodišču, če bi želel izterjati odškodnino.

LP Tristan01

Zaenkrat sem še mladi voznik. Alkohol sem prvič probal aprila, samo probal, nisem bil pijan oz. mačkast.. In imam v glavi, da tudi če bi pil bi šel z taxijem domov. Tudi tistega aprila sem kljub enemu manjšemu kozarcu jackcole odšel z taxijem domov ter se vrnil naslednji dan po avto.. proti večeru in ponoči ne posegam po telefonu in sem skoncentriran na vožnjo.
Preutrujenost odpade, ker zelo veliko časa vozim ponoči in nisem zmatran. Bi čutil in bi se ustavil.
Ko sem nabil sem šel pogledat, če je z sprednjim delom vse vredu. Za mehanske dele nisem mogel vedt.
Vozil sem se še nekih 5km. To je res. Ampak v teh 5km se lučka za olje ni prižgala. In brez skrbi, da bi jo videl, ker se mi izpiše na sredini števca na celem displeju in piska! Tako, da sem avto ugasnil še preden se je pojavila kakršnakoli lučka. Avto je tudi normalno deloval ter nisem čutil nobenih poškodb oz. da bi avto za to delal slabše.
Šele ko se je vozil avto z lexus lučmi sem opazil, da se kadi za mano. Pa še to sem se ustavil, ker mi iz ene cevke na vsake toliko kapne kapljica olja na auspuh in sem se ustrašil, da se je avto upalil.
Ko smo se ustavili je olje začelo tečt in je v 20ih minutah izteklo. Torej še enkrat. Olje je izteklo, ko sem že stal in imel ugasnjen avto.. Rezultat je verjetno še danes viden na začetku industrijske poslovne cone šenčur pri unicredit bank.. Če greš iz Kranja proti Kamniku takoj na začetku desno..
Danes sem prevzel avto, hladilnik je na srečo ostal cel. Prebil sem samo karter.. Servis sem plačal in tukaj se bo tudi zaključilo. Se mi ne da ukvarjat...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 Sr jul 11, 2012 6:56 pm

esem je napisal/-a:Za začetek natančno povej, kje je to bilo, da ne bo kdo to ponovil. Lahko greš podnevi tja in malo poslikaš iz različnih kotov, tako bo bolj jasno, ali si kriv ti (in račun pošlješ sebi) ali je kriva preobilnost policaja (v tem primeru je vprašanje, komu izstavit račun in če ima to sploh smisel - tu bi lahko kdo pomagal).

To je cesta se mi zdi, da za policijo v Kranju, usporedna tisti, ki se spuščaš dol proti rondoju.. Obe cesti se na koncu srečata v rondoju.
Vsak dan ravno nisem v Kranju, bom pa šel naslednjič preverit ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Sr jul 11, 2012 7:20 pm

zgleda da se je @tristan01 peljal z tabo v avtu :roll:

sam sem isto pred letom in pol nagazu na lezecega. res da je bil tisti se v gradnji, neoznacen, ponoci v nalivu. polomilo je nosilce odbijaca, nosilce luci, koloteke in plastike pod motorjem. vozil sem 30km/h. poklical sem policijo in itak je bil prvi odgovor "neprilagojena hitrost"...seveda so bili zivcni ko so morali po nalivu slikat lezecega itd. :lol:

na koncu kazni ni bilo, naredili so zapisnik in to je to. naslednji dan je bilo seveda ze vse oznaceno. :roll:

policija mi je rekla da ne more ukrepat, da se moram sam pozanimat kdo je bil zadolzena za tisto delo na cesti in pol da lahko od njih zahtevam povracilo stroskov. na koncu so me terali z zavarovalnice na policijo, nazaj na zavarovalnico, na obcino (ker je cesta "njihova"), od tam nazaj na zavarovalnico... :x
na koncu sem vse teral nekam in placal odbitno fransizo pri kasku.
turbo inside

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Sr jul 11, 2012 9:15 pm

LP
Jaz osebno sm tocno tam doma,kjer je tebi to uspelo narediti.Ti lezeci so tam ze veliko casa,vidi se jih pa na dalec,tudi ce ne ves,da so tam.Sam osebno imam zelo spuscen avto(srebrni golf 4 variant),pa se nism tam odbil niti a od avta,pa grem lahko tudi 50 na uro cez.Skratka hocem povedat,da so ti lezeci tam ze vec let.Vidni so pa na dalec,tako,da zal je moralo biti vmes,kaka druga zgodba ali pa res velika neprevidnost.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr jul 11, 2012 9:32 pm

@H2: Na Koroski cesti (to je ta cesta katero opisujes) sta dva lezeca policaja in sicer sta oznacena z rumeno in poleg te je to se prehod za pesce. Ta dva lezeca policaja se eden od njiju nahaja pri Janus Trade-u, drugi pa na sticiscu Stociceve (avtobusna) ter omenjene Koroske c. Oba sta z neko normalno hitrostjo (tudi 40km/h) brez tezav prevozljiva, tako, da tukaj ni bilo ravno vse povedano z bistvom te hitrosti na tvoje besedilo. Racun bos izstavil kar sebi. Poleg tega pa tudi A6 (B5) predvidevano, ni ravno tako nizek (stock).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 Sr jul 11, 2012 9:46 pm

Peljem se ne dosti nad omejitvami, kot sem povedal.. Šel sem max. 50 čez, sem pa 100% da sem šel čez prvega 40..
MacTron.. Gre se za točno ta auto.. Sicer je znižan za 40mm.. Samo dvomim, da bi bila drugačna vloga tudi če nebi bil znižan..
Ležečga res nism vidu, tam sem se vozil prvič.. Ponavadi opazim vsako spremembo na cesti in obvozim.. Pač noč in splet okoliščin očitno.. Yebiga.
Verjamte al pa ne.. Vozil sem 40 in bil sem popolnoma normalen lol..
Bom šel pogledat naslednjič te ležeče in ta bedn prehod za pešce..

Case closed ;)

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr jul 11, 2012 10:26 pm

ban je napisal/-a:Za pravdanje moraš imeti čas in pa predvsem denar, če imaš oboje potem ni problema. če je cesta občinska potem se obrni na občino, če je državna pa na direkcijo za ceste.

Škoda časa. Kar direktivo na pristojno cestno podjetje...kar bi s prispelo pritožbo naredila tudi direkcija ali občina ;)
Slika

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Če jul 12, 2012 12:48 am

Hm, mi je jasno katera policaja misliš. Lahko pa ti povem da bi moral z normalno visokim avtom pripeljat zelo hitro da bi res kam zabil. Mogoče res tistih -40mm.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Če jul 12, 2012 7:59 am

simimedi je napisal/-a:Zdravo,

se opravićujem za off topic, samo kratka replika Tristanu. V Hrastniku imamo takšnega ležečega policaja, da če 40 pripelješ preko lahko avto kar tam pustiš (omejitev je 30, ampak tudi to je neizvedljivo in da ne bo pomote, tu govorim o nespuščenih vozilih).

si mi z ust pobral.
podobni so tudi v Velenju, če se pelješ čez Gorico. Sem včeraj skoraj moral v 1. dat,da sem čez njega prilezel....!;) mislim-čez ene "25" takih...:)
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Napisal/-a H2 Če jul 12, 2012 10:42 am

Zaenkrat najhujši ležeči policaji, katere prevozim so v Kamniku med bloki v coni30 čez katere moram it lih 5km/h čez da ne nasedem. Pa v avtu nesmejo bit 4je not ampak max. 2.. Drugače drgnem.. :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov