Napisal/-a TjasaD So jul 28, 2012 6:03 pm
Dan.
Sem nova na forumu. Prodajam svoje rabljeno vozilo in danes me je klical en gospod, ki naj bi avto vzel (pride pogledat v začetku tedna in pravi, da če bo vse uredu bo avtomobil vzel). Avta še nisem nikoli prodajala sama, tako bi vas prosila za namige / nasvete kako vse narediti prav. Malo sem pogledala teme in če razumem prav gre zadeva takole:
- obvezno morava narediti prepis nanj (kupoprodajna pogodba ki vsebuje določilo videno - kupljeno) - če ma kdo kak primer pogodbe bom vesela
- avtomobil jaz odjavim iz prometa, vrnem tablice, prekinem zavarovanje, nato pa novi lastnik ureja dalje
- še kaj drugega pomembnega?
Ta gospod naj bi delal v Sloveniji, družino pa ima v bivši Jugi in da kupuje za enga od družinskih članov. Nekaj je omenjal, da on nebi vozila registriral tu, ampak v Bosni. A ma kakšne možnosti, da vzamem kake preizkušnja tablice al pa kej podobnega da vozilo pripelje dol? Predvidevam da zavarovanja ali česa podobnega ni za puščat ko se ga naredi prepis - ali pač. Nej še poudarim, da nič od tega ni zahteval, rada pa bi bila prpravlena, da vem kaj lahko rečem in kaj ne.
Hvala za vašo pomoč!
Tjaša