Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Dobil kazen, kje lahko vidim kaj pomeni

Napisal/-a splash Če avg 09, 2012 10:37 pm

dobil sem 4 kazni, zanima me kje lahko vidim te člene ki so napisani na plačilnem nalogu od policije. ker sem dobil za neuporabo žmigovca, pa ker nisem ustavu pred prehodom za pešce, čeprav jih ni blo,... in kazni so vrtoglave, za neuporabo žmigovca je 300eur pa 3 pike... me zanima kje lahko to preverim...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Re: Dobil kazen, kje lahko vidim kaj pomeni

Napisal/-a ban Pe avg 10, 2012 6:03 am

Sigurno ti piše tud na podlagi katerega zakona in njegova številka, zakoni so pa objavljeni v uradnih listih.
http://www.uradni-list.si/

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK Pe avg 10, 2012 7:46 am

splash je napisal/-a:dobil sem 4 kazni, zanima me kje lahko vidim te člene ki so napisani na plačilnem nalogu od policije. ker sem dobil za neuporabo žmigovca, pa ker nisem ustavu pred prehodom za pešce, čeprav jih ni blo,... in kazni so vrtoglave, za neuporabo žmigovca je 300eur pa 3 pike... me zanima kje lahko to preverim...

Od kdaj se pa moraš ustaviti pred prehodom če ni nobenega? Zebra = STOP znak?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 10, 2012 8:25 am

Verjetno je bil ob cesti pešec, ki je imel namen prečkati cesto, pa on ni ustavil. Če peščev ni poleg zebre, se ni potrebno ustavljati..

Drugače pa kot so ti že namignili. Poleg kazni ti morajo obvezno napisati kateri člen zakona o prometnih predpisih si prekršil. Vsi zakoni so objavljeni v uradnem listu.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe avg 10, 2012 8:56 am

a_sist je napisal/-a:Verjetno je bil ob cesti pešec, ki je imel namen prečkati cesto, pa on ni ustavil. Če peščev ni poleg zebre, se ni potrebno ustavljati..

Drugače pa kot so ti že namignili. Poleg kazni ti morajo obvezno napisati kateri člen zakona o prometnih predpisih si prekršil. Vsi zakoni so objavljeni v uradnem listu.

Kot so že zapisali kaznovan si bil na podlagi ZVCP ali kakor se že zdaj ta zadeva imenuje. Na plačilnem nalogu pa so tudi navedeni členi zakona ki jih nisi upošteval. Tako se najlažje preveri kaj je bilo narobe. Vsekakor pa bodi pozoren kaj točno je v členu zapisano, ni redko da so tile plačilni nalogi napisani precej nenavadno. Meni se je npr. pripetilo, da sem dobil kazen zaradi domnevnega prekrška (prijavil sem nezgodo s pobegom v kateri sem bil udeležen), v plačilnem nalogu pa je bil kot razlog kazni naveden člen ki predvideva sankcije. Skratka iz plačilnega naloga nikakor ni bilo razumeti za kakšno kršitev sem kaznovan.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Pe avg 10, 2012 3:36 pm

Kršil si ZPrCP Zakon o pravilih cestnega prometa. Hitro na google in odtipkat pa si ga prebrat oziroma prebrat člene katere si kšil. ZVCP-UPB5 ne obstaja več.

Uporabniški avatar
sp33dy
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a sp33dy So avg 11, 2012 1:55 pm

a_sist je napisal/-a:Verjetno je bil ob cesti pešec, ki je imel namen prečkati cesto, pa on ni ustavil. Če peščev ni poleg zebre, se ni potrebno ustavljati..

Pa ni nekako takole, da mora pešec dvigniti roko, če misli prečkati cesto? Vem, da takole v vrtcu in šolah učijo otroke ...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov