Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Olimpicus
Nov uporabnik

Prenos leasinga

Napisal/-a Olimpicus To avg 21, 2012 3:11 pm

Zanima me če kdo ve ali je možno prenesti lizing na drugo osebo oz.mojo partnerko ker jemljeva kredit za stanovanje in da mi banka ne bi težila zaradi leasinga ker baje preko sisbon vse vidijo.....lp

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: Prenos leasinga

Napisal/-a hribko To avg 21, 2012 3:25 pm

da se uredit,najbolše da se ubrneš na svojega leasingodajalca pa vprašaš kako in kaj.....

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 Pe avg 24, 2012 6:39 pm

Pozdravljen,
sem imel/imam zelo podoben primer, žena vzela lansko leto leasing za nov avto (uradno sem ga vzel jaz, ker ona takrat še uradno ni bila zaposlena). Ker je ona zdaj že nekaj časa zaposlena, sem se na BPF leasingu pozanimal, kako je v zvezi prenosom leasinga. Prenos kot tak (vsaj pri njih) ni možen, uradno moram avto njej prodat, se pravi, ali mi da gotovino in predčasno odplačati puf, ali pa ona urejat dokumentacijo (delodajalec, izpiski TR od banke,....) in potem ona uradno prevzame leasing. Aja, pa še urejevanje registracije in zavarovanja na njeno ime..........
Kolikor mi je znano, se leasing pri kreditu naj ne bi štel???Jaz sem imel možnost pri nakazilu leasinga ali trajnik, ali pa položnice.
lp

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Pe avg 24, 2012 8:18 pm

Lp
Tudi lizing se ocitno steje pri jemanju bilo kakega vecjega kredita,ker sedaj banke tudi brez vsakega opozorila pogledajo sisbon in tam je lizing zaveden,kot neke vrste kredit.Probal na lastni kozi in tudi dobil tak odgovor od banke.

airbus320
Novinec

Napisal/-a airbus320 So avg 25, 2012 10:58 am

Aha, se pravi, sploh ni poanta ali imaš trajnik ali pa ti pošiljajo položnice? Čim imaš leasing, je to "zavedeno" oz banka ve preko tega sisbon-a?
lp
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov