thunderbolt je napisal/-a:... potem očitno radarji izmerijo hitrost po števcu in ne že tiste, realne po gps-ju
Daj se enkrat pomisli no. Ali vsi avti isto lazejo po stevcu? Bom jutri nataknil na avto ful vecje gume z vecjim obsegom, mi bo pri realnih 160 kazalo 120 na stevcu (ja, pretiravam :P ), ali to pomeni da se bom lahko peljal mimo radarja brez kazni? Seveda radarji merijo "realno" hitrost, saj ne morejo vedet koliko komu kaze na stevcu. Res je da je vcasih meritev malo off, sploh ce merijo na odseku kjer ni popolnoma ravna cesta, ampak 99% bo izmerjena hitrost zelo zelo podobna oni ki ti jo kaze GPS.
Je pa res, da bi moralo pri obvestilu ki ga dobis na dom pisati izmerjena dejanska hitrost, upostevane in odstete tolerance, in pa hitrost za katero te dejansko kaznujejo. Vsaj vse kar sem jaz dobil do sedaj (sicer ze par let nic, tok tok po lesu, prej pa sem jih dobil kar ene par) so imela vsa obvestila vse tri vrednosti gor, brez pardona, tako da je bilo tocno vidno koliko so izmerili, koliko je toleranca in za koliko dejansko dobivam kazen.