Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Cestnina Log - Odvzem izpita

Napisal/-a dbsquared Pe avg 31, 2012 7:59 pm

Lep pozdrav vsem.

To, kar bom pišem trenutno, pišem v imenu prijatelja, ki je zabredel v težave. Upam, da mi boste v pomoč in da se zadeva reši ( beri: dvomim, da se bo :roll:)
Kolega se je odpravil na morje. Po krajšem dopustu se je vrnil domov. In zdaj po 3h tednih od dogodka, je dobil "modro kuverto", kjer piše da je na cestnini Log, prehiteval v škarjice. Baje, da se lahko poslovi od izpita :shock: Na sliki ni razvidno, kdo je vozil avto. Je možnost, da se pritoži in tožbo dobi?!? Malo pomoči prosim. Kaj bi vi naredili v takšnem primeru. Hvala že vnaprej.
Zadnjič spremenil dbsquared, dne Pe avg 31, 2012 8:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Cestnina Lom - Odvzem izpita

Napisal/-a _furby_ Pe avg 31, 2012 8:07 pm

kako lahko na cestnini prehitevas v skarjice?
in kako cestnina Lom (Lom je pocivalisce) :?:

malo bi bilo treba obrazlozit ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Pe avg 31, 2012 8:14 pm

vrjetno je zamešu z Log...Lom=Log ;)

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe avg 31, 2012 8:17 pm

Upss, zamešou z Log-om.

Evo že kličem modela, da mi malo bolj podrobno pove ( slišala sva se na hitro ). Furby, zdaj si me malo zmedel. :lol:
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Pe avg 31, 2012 8:23 pm

dbsquared je napisal/-a:Furby, zdaj si me malo zmedel. :lol:

ee, ma si tudi ti mene. =P sporoci kaj pravi kolega, kr tole je malo cudno izpadlo :)
turbo inside

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Re: Cestnina Log - Odvzem izpita

Napisal/-a Volvej So sep 01, 2012 10:51 am

Sicer ne vem kak lahko na cestnini prehitevaš v škarjice, ampak se pa strinjam da je potrebno takšne ko delajo totalne bedarije na cesti - beri, prehitevanje v škarjice - bolj kaznovati, kot takšne ki vozijo varno 20kmh nad omejitvijo.

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ So sep 01, 2012 11:44 am

Jaz si to prehitevanje v škarjice, predstavljam nekako tako, da niso bile vse linije(ne vem kako bi se drugače izrazil, ni bilo povsod zelenih puščic) odprte ampak mogoče notranja in zunanji dve. Drugi vozniki so se že prej začeli razvrščati levo in desno, tako da je v sredini nastal prazen prostor. Pomoje je nato tvoj prijatelj "priletel" v ta prostor in se vrinil v vrsto na svoji levi ali desni, tako da je prehiteval v škarjice, ker je prehiteval druge voznike,ki so vozili v koloni, nasproti pa mu je stala betonska ograja cestninske postaje. Glede na to da je bilo že kar nekaj nesreč na teh cestninskih postajah verjamem, da so darsovci in policija precej alergični na kakeršnokoli prekrške v območju cestniskih postaj. Samo, da bi mu izpit vzeli zaradi tega :huh:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So sep 01, 2012 7:42 pm

Ah dejte no ... prehitevanje v škarjice je možno le pri dvosmernem prometu, ko se spraviš prehitevat, nasproti pa pripelje avto in pride do nevarne situacije za karambol. Na AC prehitevanja v škarjice ni in tudi noben člen v zakonu pri prehitevanju ti ne vzame izpite. Še več glede na opisano je max kazen 300€ in 5kt. Razen, če ma že tolk pik, da je s 5 novih čez 18.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So sep 01, 2012 7:46 pm

Če je šou v škarjice proti betonskemu bloku potem rabi kako drugačno pomoč, sicer pa si res ne predstavljam kako oz. na kakšni podlagi bi bil direkten odvzem izpita ?
Če hočeš kakšno mnenje boš moral napisati kaj točno se je dogajalo oz. je tvoj kolega naredil.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe sep 14, 2012 10:04 pm

Daj malo bolj razloži zadevo, kdo ga je sploh slikal? Radar kolikor vem, slika samo ob prekoračitvi hitrosti, ne pri prehitevanju (razen, če pelješ prehitro, ampak očitno ni dobil kazni zaradi tega). :?:
Slika

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če sep 20, 2012 9:47 am

policist mi je povedal, da če te snemajo z provido te morajo tudi ustaviti na AC. v nasprotnem primeru zadeva ne velja.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Če sep 20, 2012 7:05 pm

divjak888 je napisal/-a:policist mi je povedal, da če te snemajo z provido te morajo tudi ustaviti na AC. v nasprotnem primeru zadeva ne velja.

kolega so snemali na AC in ga nato ustavili v mestu ... pa se kako je veljalo :lol:
turbo inside

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 20, 2012 7:48 pm

_furby_ je napisal/-a:
divjak888 je napisal/-a:policist mi je povedal, da če te snemajo z provido te morajo tudi ustaviti na AC. v nasprotnem primeru zadeva ne velja.

kolega so snemali na AC in ga nato ustavili v mestu ... pa se kako je veljalo :lol:

Enkrat že dolgo nazaj sem bil v Postojni zunaj pred gostilno in se je mimo pripeljal en starejši možakar v BMW-ju. Parkiral je na parkingu, za njim pa provida (srebrna Honda Accord).
In pol je šel policaj do njega in mu začel razlagat prekršek, un pa "ah kje, saj nisem šel prehitro, bla bla". Ko mu je policaj pokazal filmček, je bila pa hitro tišina :mrgreen:

Pač bistvo je, da se provida lahko vozi cel dan za tabo, pa ni važno ali greš po avtocesti, gozdni cesti, makadamu, njivah itd.
Če te ustavijo si busted. oops

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če sep 20, 2012 8:28 pm

dokaži z zakonom. če mi je to policaj povedal očitno je nekaj resnice nad tem. policaji ravno zaradi tega ker ljudje ne poznajo zakone, gnjavijo na tak in drugačen način.

to kar se je zgodilo možakarju... on bi rekel samo da ni vozil. kaznuje se samo voznika in ne lastnika avta. to se lahko zgodi samo ko te slikajo, če te snemajo ne pride v poštev da je moral nekdo vozit. on bi samo rekel, jaz nisem vozil in je vozil sorodnik ki je šel ravno stran. proti sorodniku ne rabiš pričat. če ti rečejo da boš ti dobil kazen, ne gre ker nisi ti vozil in bi ti kršili zakon. v kafiču je imel očividce ki bi pričali za njega in zadeva je končana. kazni ne bi dali ker bi videli da nisi neumen.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 20, 2012 8:34 pm

divjak888 je napisal/-a:dokaži z zakonom. če mi je to policaj povedal očitno je nekaj resnice nad tem. policaji ravno zaradi tega ker ljudje ne poznajo zakone, gnjavijo na tak in drugačen način.

to kar se je zgodilo možakarju... on bi rekel samo da ni vozil. kaznuje se samo voznika in ne lastnika avta. to se lahko zgodi samo ko te slikajo, če te snemajo ne pride v poštev da je moral nekdo vozit. on bi samo rekel, jaz nisem vozil in je vozil sorodnik ki je šel ravno stran. proti sorodniku ne rabiš pričat. če ti rečejo da boš ti dobil kazen, ne gre ker nisi ti vozil in bi ti kršili zakon. v kafiču je imel očividce ki bi pričali za njega in zadeva je končana. kazni ne bi dali ker bi videli da nisi neumen.

Mogoče sem malo nejasno napisal. Un je prišel na parking, provida za njim. In bil je še v avtu za volanom, ko mu je policaj potrkal na okno :D
Tako, da je bilo vse po zakonu.

Hotel sem samo povedat, da te provida lahko ustavi kjerkoli, ne samo na AC.
Vendar te ustavit mora! Ne sme oz. ne more ti kazni poslati domov, to je bistvo ;)

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če sep 20, 2012 8:58 pm

zgodi se tudi to, da ti samo pošljejo domo kazen!! brez slike brez nič!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 20, 2012 9:17 pm

Pa ne morjo ti kar na dom poslat kazen brez kakršnegakoli dokaza.
Slika

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če sep 20, 2012 9:20 pm

SEVEDA LAHKO!!! boli njih k kaj si ti misliš!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 20, 2012 9:22 pm

divjak888 je napisal/-a:SEVEDA LAHKO!!! boli njih k kaj si ti misliš!

hahaha

Potem je brezveze, da sploh kupujejo provide. Škoda denarja, če lahko kar od oka napišejo kazen in pošljejo domov :lol:

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Če sep 20, 2012 9:37 pm

ne vem če bi bil tako vesel, ko bi dobil domov kazen za 1200€ in ne vem koliko pik. resno, tipi niso normalni!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov