Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

boogle
Nov uporabnik

Uporaba v DE reg. vozila v SI kot SI državljan

Napisal/-a boogle Če sep 13, 2012 6:37 am

Oj!

Razmišljam o nakupu rabljenega vozila v Nemčiji in ker imam tam sorodnika gastrbajtrja z statusom nerezidenta v Sloveniji, da bi ga kar registriral nanj in ne uvozil - vsaj nekaj let ne, da izgubi na vrednosti in posledično na uvoznih stroških. Ogledujem si VW-je in v rangu 10k plusminus 2k. Gor bi verjetno zavaroval z najmanjšim kritjem in to je to... kaj pravite? ima kdo kake take izkušnje?

kako je če imaš npr pri nemški zavarovalnici generali.de zavarovan avto na sorodnika, voziš ga ti po slo in se ti zgodi manjši karambol - "daš kuponček" - se to meni kaj zakomplicira?

... izkušnje pomisleki in ideje dobrodošli, hvala!

Lp :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Uporaba v DE reg. vozila v SI kot SI državljan

Napisal/-a sonic Če sep 13, 2012 8:21 am

boogle je napisal/-a:Oj!

Razmišljam o nakupu rabljenega vozila v Nemčiji in ker imam tam sorodnika gastrbajtrja z statusom nerezidenta v Sloveniji, da bi ga kar registriral nanj in ne uvozil - vsaj nekaj let ne, da izgubi na vrednosti in posledično na uvoznih stroških. Ogledujem si VW-je in v rangu 10k plusminus 2k. Gor bi verjetno zavaroval z najmanjšim kritjem in to je to... kaj pravite? ima kdo kake take izkušnje?

kako je če imaš npr pri nemški zavarovalnici generali.de zavarovan avto na sorodnika, voziš ga ti po slo in se ti zgodi manjši karambol - "daš kuponček" - se to meni kaj zakomplicira?

Ali pa ga preprosto registriraš nase - tvoj sorodnik ti lahko morda pomaga pri prijavi začasnega bivališča v Nemčiji (posebej če ima v lasti stanovanje/hišo, kjer prebiva - ne bo problem da te fiktivno vzame kot podnajemnika).
Z začasnim prebivališčem (no, preveri, če je morda potrebno prijaviti stalno) pa lahko v Nemčiji čisto normalno registriraš avto, z normalnimi tablicami, tudi če imaš sicer slovenski potni list.

Mislim da je tako - če sem napisal kaj narobe, naj se oglasi kdo ki ve še kaj več...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Če sep 13, 2012 9:24 am

Avto lahko registriraš le v državi, v kateri maš stalno prebivališče, žal.

Lp, Miha

boogle
Nov uporabnik

Napisal/-a boogle Če sep 13, 2012 11:34 am

Ta moj sorodnik sigurno lahko vzame avto nase, ker ima v DE stalno prebivališče, v SI pa davčno nerezidenstvo... in najpomembneje pripravljen je to naredit.

Kaj menite imam lahko kaj komplikacij, če se vozim z nemškim avtom? policija -kontola prometa? radar? uveljavljanje obveznega zavarovanja tretje osebe v primeru moje krivde?

jeronimo
Novinec

Napisal/-a jeronimo Če sep 13, 2012 11:53 am

Malo preračunaj če se ti dejansko izplača.
Ker v Nemčiji kolikor vem so dajatve za avto dosti večje kot pri nas (sploh če je avto diesel brez DPF)
Najbolj pomembno je, da za avtom diši po pohanju :D

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr sep 19, 2012 7:41 am

Mi mamo tko avto u Sloveniji, registriran je pa v Nemčiji. Nobenga problema, treba je samo naredit uradno pooblastilo da bo avto vozil ta in ta človek. V Nemčiji majo te fore, da če samo lastnik vozi avto je cenejše zavarovanje, ampak potem ga drugi ne smejo uporabljati. Zavarovanje v DE je cenejše kot pri nas in to kar konkretno - usaj za naš avto pa še enga prej k smo mel ;)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr sep 19, 2012 8:19 am

Tako je. Zavarovanje in registracija je precej cenejše ko pri nas. Pri nas je tudi en avto registriran v D, lastnik ima dvojno državljanstvo in stalno prebivališče v Slo. Je pa res, da mora biti tudi v D prijavljen.
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov