Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kola1
Nov uporabnik

okvara avta v tujini

Napisal/-a kola1 Pe sep 21, 2012 8:51 pm

Ima kdo kakšne izkušnje če ti pripada kakšna odškodnina za pokvarjen dopust če se ti pokvari nov avto ki je v garanciji in ti ga ne morejo popravit!Saj se mi je prejšni teden v ponedeljek pokvaril avto na sardiniji in so ga odšlepali do najbližjega poblaščenega serviserja!V torek ko sem klical ford assistenco naši mojstri sploh niso do srede vedeli kje avto točno je!Ko sem v sredo izvedel,kje je avto sem hodil do mehanika cca. 3 krat na dan kjer sem v četrtek ko se je povezal z ford italija z inžinerji izvedel da avta do mojega odhoda ne bo mogoče popravit saj to napako vidijo prvič!O tem sem obvestil ford asistenco in oni seveda niso vedeli nič kak to da avta ne gre popravit če je na uradnem servisu in take!Zaradi tega sem moral oditi en dan prej z dopusta ker sem imel edino možnost ,da v nedeljo grem z letalom do bratislave!Njihova organizacija je bila v totalnem k..... in se brez mojega rihtanja in klicanja v slovenijo ter vseh groženj z odvetnikom potem v petek ta stvar celo premaknila!Zaradi te napake sem si že tak telefona nabil tak da me glava boli ker sem jaz njih obveščal o vsem in ne oni mene!Danes pa me kličejo z amzs da mi bodo krili vse stroške kaj sem jih mel z letalom in taxiji na sardiniji ne pa tudi tega računa ki sem ga predložil za gorivo in vinjeto,da je nekdo sploh lahko prišel po mene,kar bi bilo logično da tudi krijejo!Na koncu pa danes ko je avto celo prišo do servisa v sloveniji še totalno prazen akumolator!
Hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Re: okvara avta v tujini

Napisal/-a a4 Pe sep 21, 2012 10:20 pm

glej, sem delal pri asistencah, pa smo mi nadomestni avto naložili na avtovleko in je avto šel v francijo, tam so pa naložili pokvarjenega in ga pripeljali v slovenijo na servis.

odvisno je kakšno asistenco imaš, kaj vse krije..

boš pa ja vedel kaj ti asistenca krije

kola1
Nov uporabnik

Napisal/-a kola1 Pe sep 21, 2012 11:32 pm

se to je šlo vse prek ford asistence tak da ne vem točno kaj krije!Problem je bil v tem da z njihove strani je bla vse katastrofa v organizaciji!in če nebi jaz v eno hodo k mehaniku in kilcaro njih in jim javlo jaz kak kaj poteka bi bil še danes tam!Tak da sem imel zaradi njihove nesposobnosti celi teden dopusta pokvarjen!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So sep 22, 2012 12:02 am

avion imaš trikrat tedensko v trst ali benetke, če si bil na jugu (Cagliari) in pa enako iz Olbie, če si bil na severu- pač preko rima v trst. v eno smer so karte 80-140eu, če izavzamem nizkocenovnega prevoznika, ki leti cagliari-trst..
delal si tisto za kar nisi plačan in sebi kvaril dopust. nevem zakaj si nisi raje prebral navodil, kaj ti asistenca krije in pustil avto tam ter mirno zahteval drugega nadomestnega. če pa to ne bi šlo, lepo najameš avto, uživaš dalje in fordu v slo izstaviš račun. Koneckoncev si se sam ukvarjal s tujim problemom..

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik So sep 22, 2012 11:48 am

Ker je nov avto imaš verjetno še kasko, kamor je pa ponavadi vključena tudi kakšna asistenca, pokliči zavarovalnega agenta ali pa poglej polico (ponavadi je številka na polici za asistenco v tujini), ker na tisti ti najverjetneje pripada še asistenca iz zavarovanja, ki pa ponavadi krije dosti stvari: od stroškov nočitev, do nadomestnega vozila, do vožnje tega v slo...

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So sep 22, 2012 11:07 pm

nekaj mi tukaj ne gre v glavo? Omenjaš 2 stvari, Fordovo asistenco in AMZS. Se pravi, ČE ima ford sklenjeno pogodbo z AMZS, da za njih opravljajo dejavnost asistence, potem se pritožuj na AMZS in več kot očitno je, da je tukaj bil samo A od asistence ;)

kola1
Nov uporabnik

Napisal/-a kola1 Ne sep 23, 2012 1:14 pm

Tak kot praviš očitno majo sklenjeno pogodbo z amzs!Iz njihove strani je bilo edino vredu nareto to da so poslali šlep službo in me spravli nazaj do kampa!Glede na to da mi je eden prej napisal da sem opravljo njihovo delo je problem v tem če jaz nebi hodo tolko tja in klicaro v slovenijo nebo blo iz tega sploh nič,ker so mi še v petek ko sem jih drugič že klical da avto nebo popravljen oni meni še vedno trdili,da kak te avto ni popravljen če je na uradnem servisu tak da oni sploh niso vedeli kak je na stvari kajProblem pa je v tem da ko se je gor priklopo inžiner iz ford rim ni vedo kaj bi bilo narobe ker so prvič vidli za takšno napako!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne sep 23, 2012 1:41 pm

Bom stopil AMZS v bran, ker je kolega lansko leto imel nesrečo na drugem koncu nemčije (1600km stran od slovenije), pa je AMZS preko telefona poslal kolega in njegovo punco v hotel, drugi dan pa prevoz z vlakom do ljubljane zanju in prtljago. In sta prišla s taksijem v hotel, je bilo tam že vse dogovorjeno, sta samo ključ dobila in sta šla v sobo, zjutraj ob izpisu iz hotela sta dobila pa še karte za vlak. Teden dni kasneje so pa še avto pripeljali v slovenijo, ker je bil skoraj totalka, so ga kr z viličarjem naložili na tovornjak in pripeljali sem.

Tako da predvidevam da tukaj ni bilo nič od AMZS-ja zraven, ali pa se ne znaš menit.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne sep 23, 2012 2:55 pm

LukL je napisal/-a:nekaj mi tukaj ne gre v glavo? Omenjaš 2 stvari, Fordovo asistenco in AMZS. Se pravi, ČE ima ford sklenjeno pogodbo z AMZS, da za njih opravljajo dejavnost asistence, potem se pritožuj na AMZS in več kot očitno je, da je tukaj bil samo A od asistence ;)

Ja AMZS ni dobrodelna ustanova in je potrebno storitve tudi plačati. Če Ford ne plača, potem AMZS tega pač ne opravi. Ne vem kaj ni jasno, če bi Ford naročil AMZS-ju pripeljati na kraj okvare nadomestno vozilo, bi oni to zagotovo storili. ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov