Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

KASKO

Napisal/-a Pugi Ne jan 11, 2004 7:43 pm

Kako je že s kaskom, če ti en na parkirplacu poškoduje odbijač, pa ga nis vidu... A je odbitna, kej stroškov, a enostavno ke zapelem, dam pregledat cenilcu in to je to...

Aja, imam ful kasko... Odbijač je pa zadnji, odrsan do plastike, tako da se črno vidi. Mislim, da ga bo treba barvat (celga), morm pa pregledat, da ni kšn nosilc poču, poj bo treba pa celga menat...

Pa kolk prbližn to stane tko normaln...

Hvala za odgovore!
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jan 11, 2004 8:01 pm

Foter ma kasko, pa običajno če se kaj zgodi reče da ni vidu tipa, al pa da je tip spizdil pa je vozu kombi v stilu trafica, al pa bla bla bla, da zdaj so se vedno plačal na zavarovalnic, sam moreš nekaj zraven dat se mi zdi odvisno kolk stane vse skup.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne jan 11, 2004 8:23 pm

Če maš parkplac zavarovan, potem greš do cenilca ocenit škodo, ti da zapisnik in navodilo za popravilo (norme). V tem primeru ni odbitne, niti izgube bonusa, ker gre iz delnega kaska (parking). Ce parkirisca nisi posebej zavaroval, potem gre iz polnega kaska in moras placat odbitno (1,2,...%?) in izgubis dva razreda bonusa. Strosek - 30-35k

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Ne jan 11, 2004 8:25 pm

mislm a če maš poln kasko ti nič ne trgajo...
jst ti zrihtam to za kakih 10 jurjev....
če ni nič počeno pa pokrivljeno... :wink:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Ne jan 11, 2004 8:28 pm

meni pa so tako rekli pred leti mogoče se je kaj spremenilo:

če imaš poleg zavarovanja zavarovane določene stvari v paketih (dodatno) koristiš pač iz teh paketov in se ti nič ne odbije. se pa da tudi tako zmenit da se ti nič ne odbije tudi če nimaš teh paketov, samo določene osebe moreš poznat :P
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
matcho
Uporabnik

Napisal/-a matcho Ne jan 11, 2004 10:21 pm

To se je tudi meni zgodilo, samo v sprednji odbijač. Edino kaj morš met zavarovano je dodatna kombinacija H (za parkplac). Pokličeš policijo za zapisnik in to je to. Aja če imaš zavarovano pod dodatno kombinacijo tako kot jaz se ti ne trga bonitete ali pa da bi mogo kaj doplačat. Imam pa polni kasko.
Slika

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Ne jan 11, 2004 10:35 pm

Ej en piše tako, drugi spet drugo ??? booo?
kaj potem kasko ne nuca nič. Bolje imet pakete posebaj?
Kaj je to polni kasko , delni kasko??
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Ne jan 11, 2004 10:36 pm

Men se je do zdaj splačalo met, kadarkol se je kaj zgodlo vedno mi je zavarovalnica povrnila.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jan 11, 2004 10:57 pm

Se pravi morš met fol kasko, pa še posebej delni kasko - parkplac. No tega pa nimam in sem v pizdi.... Popravit se pa itak ne splača s franšizo, ker je strošek enak samemu popravilu. PREKLET PARKIRIŠE!!!! Bastards...
:evil:
Slika

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Ne jan 11, 2004 11:04 pm

hudic je to, za take male stvari.
za to mors met obvezno+kasko+ao+parking+stekla+ogledala+divjad+,.......
to je pa cist prevec kesa!!!! vsaj za mene!!!!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne jan 11, 2004 11:11 pm

Polni kasko pride prav v primeru, ko avto krepko zbijes in ko ti ga ukradejo, vendar le, ce imas dodatno zavarovano kombinacijo K (Triglav). Kombinacije so odvisne od ponudbe zavarovalnic in so med zavarovalnicami razlicne. Tilia ti recimo pri polnem kasku nudi tudi kritje za krajo, medtem, ko moras pri 3glavu placat polni kasko, kombinacijo K pa se posebej. Triglav ti pri kasku podari kombinacijo I (nadomestno vozilo),drugi ne... Vsako leto, ko gres avto zavarovat je prej pametno pozorno prebrat Splosne pogoje, ki so sestavni del police. Ob obveznem zavarovanju lahko doplacas samo razlicne kombinacije, kot so parking, stekla, divjad, luci in ogledala, asistenca, nadomestno vozilo, ...za krajo pa mora biti sklenjen polni kasko... za skodo, ki jo uvelavljas iz naslova kombinacije, ne placas odbitne fransize in ne izgubis bonusa.

Torej; ce nimas dodatno zavarovane skode, ki ti jo z vozilom (!) povzroci tretja oseba, potem bos zal moral scolati za tale odbijac.

P.S. - za uveljavljanje manjse skode na parkiriscu vsaj na 3glavu ne zahtevajo zapisnika. Nikoli pa ne skodi!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jan 12, 2004 9:11 am

Mi smo ga hotel za Nissan Primero uveljavit, je mel pa kr konkretno lukno v odbijaču, tko da bi mogl najbrž ga menjat, pa naj bi bla odbitna franšiza. Ko je fotr vprašal kolk, so mogl najprej ocent avto, da bi pol zračunal kolk bi mogl zravn dat. In so nam avto, letnik 2000 ocenil na 4.5 mio SIT!!! Tri leta star avto, mi smo pa novga kupl takrat za 3.8 mio SIT. PRASCI!!! Tko da bi mogl za nov odbijač doplačat skor 50.000 SIT! PRASCI!!!

Mislim da mi ni treba omenit da kaska nikol več nismo vzel (in oni ne našga dnara :twisted: ). Aja, pa nažalost ma avto še zmer tisto lukno. :evil:

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 12, 2004 9:36 am

Odbitna franšiza se izračuna določen % od vrednosti NOVEGA vozila.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po jan 12, 2004 9:40 am

Rjuhar je napisal/-a:Odbitna franšiza se izračuna določen % od vrednosti NOVEGA vozila.

res je... :wink: :wink:
ampak spet ne gre za ceno novega vozila takrat ko si ta ti kupil ampak za zadnji podatek o ceni vozila :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jan 12, 2004 9:49 am

A, pol pa, čeprov zdej je čist drug model avta, dražji pa to. Kaj pa če bi mel 10 let star avto, od takrat je šla lahko cena gor za skor 1mio za nov avto.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 12, 2004 9:50 am

V svojih tabelah imajo vrednosti novih avtov, kakrsne so bile, ko si ga kupil, in so ustrezno revalorizirane

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jan 12, 2004 9:53 am

O pizde zavarovalniške! Matr sm jezn. Boli me za 30 jurjev za štrihanje, sam sm jezn k svina, k te zmer nategnejo... Plačam 100K, poj morm pa za popravilo odbijača plačat 40000!!! WTF
K je treba franšizo računat je avto 4 mio., ko pa ti povrnejo škodo k avto razbiješ je pa sam še 2.5 mio.
Urito, pa skoz usta vn, zj nej pa globok diham!
Slika

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po jan 12, 2004 9:55 am

zavarovanje je kot igra na srečo. lahko maš nekaj let kasko-nič se ne naredi, potem ga več nimaš in ravno takrat se nekaj naredi (vsaj pri meni :? ) če pa gledaš koliko z akasko zmečeš bi lahko včasih z tistim denarjem popravil in še ostalo bi
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Po jan 12, 2004 4:57 pm

Pugi je napisal/-a:O pizde zavarovalniške! Matr sm jezn. Boli me za 30 jurjev za štrihanje, sam sm jezn k svina, k te zmer nategnejo... Plačam 100K, poj morm pa za popravilo odbijača plačat 40000!!! WTF
K je treba franšizo računat je avto 4 mio., ko pa ti povrnejo škodo k avto razbiješ je pa sam še 2.5 mio.
Urito, pa skoz usta vn, zj nej pa globok diham!

Pugi... če hočeš ti jst zrihtam, če boš na lastne roke popravlu...
plači boš pa en drobiž... dej kontaktiri me po PM-u
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost