Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

FreaK_22
Novinec

Kraja Platišč...

Napisal/-a FreaK_22 Če nov 15, 2012 8:18 am

Lep pozdrav!

Ker se mi je zgodil neljubi dogodek in je avto ostal na ˝ciglih˝ torej so mi ukradli platišča z pnevmatikami, me zanima slednje ,ker je avto zavarovan proti vandalizmu ,mi je kolega rekel ,da je možno to uporabiti na zavarovalnici ,ali je to res?? :(

Hvala za odgovore!
Allways tuning

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Re: Kraja Platišč...

Napisal/-a ma_hi Če nov 15, 2012 9:51 am

Ne bi raje kar na zavarovalnico vprašal, kjer imaš sklenjeno polico?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če nov 15, 2012 11:09 am

'Ena pnevmatika višjega cenovnega razreda za passata, četudi ima ta nameščena zgolj osnovna 16-palčna platišča, stane okoli 140 evrov. Potem pa še štiri platišča ...'

Michelin Pilot Sport 3 ( bi lahko rekel da je pnevmatika višjega ranga ) 17'' me je prišla 122€. Za 140€ za 16'' lahko vulkanizerji nategnejo pa samo novinarja žurnala.. 8)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če nov 15, 2012 11:26 am

a_sist je napisal/-a:'Ena pnevmatika višjega cenovnega razreda za passata, četudi ima ta nameščena zgolj osnovna 16-palčna platišča, stane okoli 140 evrov. Potem pa še štiri platišča ...'

Michelin Pilot Sport 3 ( bi lahko rekel da je pnevmatika višjega ranga ) 17'' me je prišla 122€. Za 140€ za 16'' lahko vulkanizerji nategnejo pa samo novinarja žurnala.. 8)

To je verjetno "priporočena" cena za izstavit račun zavarovalnici :) jaz tudi sem dal za mojo gumo pri vulkanizeru 160eur, nekaj časa kasneje pa ko je bila potrebna nova pnevmatika zaradi nesreče, ki jo je plačala zavarovalnica pa je bila cena 220eur :D

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če nov 15, 2012 11:35 am

Vsak cepec že ima varnostne vijake. Lopovi vrjetno niso še na to pripravljeni ali ?

Meni vulkanizer/mehanik 2 uri ni spravo felne dol pa je mela samo 7kotne matice gor, dvomim da majo lopovi tolk orodja zraven. Drugače pa to je pogost pojav v naši ulici so že 2x felne kradli in so vsi avti bli na ciglah.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če nov 15, 2012 11:55 am

So ga vsaj lepo na gume položil...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF Če nov 15, 2012 12:48 pm

Varnostni vijaki ti pred "pravimi" lopovi ne pomagajo skoraj nič. Že vsak drugi vulkanizer ma neke univerzalne ključe, al pa ti uniči glavo varnostnega vijaka, če nimaš nastavka..

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 15, 2012 12:51 pm

HPF je napisal/-a:Varnostni vijaki ti pred "pravimi" lopovi ne pomagajo skoraj nič. Že vsak drugi vulkanizer ma neke univerzalne ključe, al pa ti uniči glavo varnostnega vijaka, če nimaš nastavka..

Ne vrjamem, pri meni so se jebali pa še felno poškodovali. Me res zanima kako boš 7 ali 8 kotno matico odvil, pa še krajša je kot original vijak.

Samo da jaz sem kupo avto brez varnostnega ključa in smo meli čas dol spravlat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če nov 15, 2012 2:31 pm

Sej je na forumu en primer (ne spomnim se nickname-a; imel je belega Audija A4), kako so mu kljub varnostnim vijakom pokradli pred avtohišo feltne (je pa res, da je imel varnostni ključ v avtu).

Če jih ma namen ukradt, jih bo (pa če ima za vsako luknjo svoj varnostni vijak).
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če nov 15, 2012 3:15 pm

pa sj ne kradejo na blef.
oni opazujejo avto par dni,pogledajo kake ma vijake...po pa samo v akcijo skocjo..
Ni vse res kar napišem

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Če nov 15, 2012 4:19 pm

Varnostni vijaki so totalna bedarija. Mogoče preprečijo vsakemu, ki ima 5 minut časa, če pa se kdo s tem ukvarja bo pa že imel ključ. Saj če imaš varnostni ključ od enega npr. vw passata, imaš potem veliko izbiro med vsemi istimi modeli passatov pri nas.. :)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če nov 15, 2012 4:46 pm

Tako kot je napisano, varnostni vijaki so fina zadeva... v teoriji. V praksi pa imaš lahko samo sranje z njimi in zato jih jaz nimam več. In če bo kdo res hotel tvoje feltne, jih bo dobil, če drugače ne pa naložit cel avto pa jih bo že nekje dol pošraufal v miru.

Kar se pa tiče odgovora, najbolje da pokličeš policijo in zavarovalnico, boš dobil še najbolj točne odgovore.

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Če nov 15, 2012 5:11 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej je na forumu en primer (ne spomnim se nickname-a; imel je belega Audija A4), kako so mu kljub varnostnim vijakom pokradli pred avtohišo feltne (je pa res, da je imel varnostni ključ v avtu).

Če jih ma namen ukradt, jih bo (pa če ima za vsako luknjo svoj varnostni vijak).

BOKI81
viewtopic.php?f=7&t=67238&start=100
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 15, 2012 7:00 pm

hrošč je napisal/-a:Varnostni vijaki so totalna bedarija. Mogoče preprečijo vsakemu, ki ima 5 minut časa, če pa se kdo s tem ukvarja bo pa že imel ključ. Saj če imaš varnostni ključ od enega npr. vw passata, imaš potem veliko izbiro med vsemi istimi modeli passatov pri nas.. :)

Seveda, se strinjam sploh ti trotel audi, bmw itd. varnostni vijaki in naprave.

Me pa zanima keri car se javi da mi v 5min dol fukne felno brez da jo poškoduje na terenu.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če nov 15, 2012 10:34 pm

crxdelsol je napisal/-a:
hrošč je napisal/-a:Varnostni vijaki so totalna bedarija. Mogoče preprečijo vsakemu, ki ima 5 minut časa, če pa se kdo s tem ukvarja bo pa že imel ključ. Saj če imaš varnostni ključ od enega npr. vw passata, imaš potem veliko izbiro med vsemi istimi modeli passatov pri nas.. :)

Seveda, se strinjam sploh ti trotel audi, bmw itd. varnostni vijaki in naprave.

Me pa zanima keri car se javi da mi v 5min dol fukne felno brez da jo poškoduje na terenu.

Eno felno al vse 4?

V takem primeru ti ne bo kradel samo en človek. Dovol sta dva ali pa trije (nekdo more hitro pospravit felne ne :mrgreen: ), vsak s svojim AKU vrtalnikom, nastavkom in akcija. Pošraufaš dol vse vijake, enega pustiš. To je dve min max za vse 4 felne. Potem pa na sredini samo dvigalka hitro gor, se podloži, zadnji vijak dol, akcija na drugo stran.

Tako kot je abbe povedal, mimoidočih ni. Za varnostne vijake se bo pa tapravi že vnaprej pripravil, vzel odtis karkoli. Če je pameten pa bo nabavil to:
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Če nov 15, 2012 11:06 pm

in kaj bo z tem?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če nov 15, 2012 11:09 pm

Tvoj varnostni vijak bo odvijačil hitreje kot pa boš dal ti gor svoj nastavek.

http://www.youtube.com/watch?v=7zET_5e9mck

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe nov 16, 2012 8:23 am

crxdelsol je napisal/-a:in kaj bo z tem?

Če ti še ni jasno je tisto univerzalni ključ za vse nestandardne vijake... Koliko rabiš da potem vijak odviješ ni treba posebej razlagati. Glede na to da je slika z neta, pa jih verjetno dobiš tudi na ebay za drobiž.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Pe nov 16, 2012 8:35 am

Sem gledal malo posnetke itd. Imate prav z takšnim bi se dalo odvit razne varnostne vijake, ki so narejeni na tem principu da imajo razne utore itd. Dvomim pa da odvije kar tako 7,8 krake varnosne vijake, potem bo mogo met zraven že celo serijo teh univerzalnih gedor da bo zadel v luknjo felne in 7krako matico, ki je skoraj do sten. Lepo je tole za videt na posnetkih, mi pa deluje topshop kvaliteta, kakršna je tudi kvaliteta posnetkov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov