Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Nujno rabim nasvet oz. pomoč (Pošiljka iz tujine)

Napisal/-a Dj Big Sr nov 21, 2012 4:32 pm

Pozdravljeni, imam problem. Iz Srbije sem naročil eno Nike trenerko ki mi je bila všeč. Trenerka naj bi bila original.. Čez nekaj časa dobim domou pismo z Carinske pošte.. pač piše da morem za paket poslati račun oz. če je kupljen preko interneta spletno stran... Nardim print scan spletne strani in prinesem na glavno pošto Vič ker je carinska pošta. Čez nekaj časa pride Carinik in reče da je treba trenerko poslati na pregled za ugotavljanje če je original in da bom dobil odločbo čez 1 tedn po pošti ker je Nike v sloveniji zaščiten... Zdaj sem pa dobil po pošti odločbo in nevem kaj naj naredim... Zato bi prosil za nasvet nekoga ki se v to spozna ker nebi rad imel težave.. V naprej se zahvaljujem za pomoč

Slike sem pustil malo večje da se bo dalo razbrati kaj piše ker so slabe kvalitete..

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Nujno rabim nasvet oz. pomoč (Pošiljka iz tujine)

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 21, 2012 4:48 pm

Iz katere spletne strani si pa to naročal, če ni skrivnost... v opozorilo ostalim... da ne bo imel še kdo podobnih težav.

Glede samega primera, pa ne znam svetovati.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr nov 21, 2012 5:00 pm

Novo ali rabljeno?
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Sr nov 21, 2012 6:30 pm

Po tem, kar piše v odločbi, bi bilo dobro, da jim kaj odgovoriš, sicer bodo tako ali tako šteli, da si pristal na uničenje blaga (molk = pristanek). Poleg tega bi verjetno koristilo, če bi povedal, da si verjel, da je blago originalno, če se sklicujem na tvoj zapis zgoraj:
Dj Big je napisal/-a:Trenerka naj bi bila original

V odločbi pa sicer tudi piše, da je blago nenavadno nizke vrednosti? =P Čeprav se mi zdi ocenjena vrednost 150 EUR tudi malo prehuda.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr nov 21, 2012 6:51 pm

ti nisi čisto nič kriv!

kontaktiraj spletno trgovino! napiši da ne moreš dobit trenirke ker zgleda ni original in naj ti vrnejo denar! problem solved
Alergičen na rjo

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr nov 21, 2012 6:58 pm

Dj Big je napisal/-a:Iz Srbije sem naročil eno Nike trenerko ki mi je bila všeč. Trenerka naj bi bila original..

Iz meke ponarejene robe greš naročit KAO originalno NIKE trenirko? :lol: Kot drugo je v teh časih res vprašljiva ekonomičnost naročanja izven EU, saj se avtomatsko carini vsa roba nad cca. 23€ - kar pomeni, da mora biti stvar res bistveno cenejša kot pri nas (znak za alarm) ali se je pa pri nas ne da dobit. Kot tretje - če je carina v kontaktu z Nikom in se je odločil, da trenirka ni original, je edino kar ti ostane, da se greš driblat s trgovcem, kar je pa spet ekonomično zelo vprašljivo. Skratka - nateg.

edit: me je žužek deloma prehitel

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Sr nov 21, 2012 8:21 pm

Hvala vam na odzivu... Stvar je v temu da mi je bila trenerka vsec in tukaj take nisem nasel...cena je bila 50€ z postnino in ce bi placal 20% ddvja od ocenjenih 150€ je to 30€+50€ je spet ugodno.. Narocil sem pa na fb-ju ko imajo razne trgovine z oblacili.. Meni je prodajalec zagotavljal da je original in etiketa je zravn... Tko da pojma nimam kaj naj naredim..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr nov 21, 2012 10:49 pm

Dj Big je napisal/-a:Hvala vam na odzivu... Stvar je v temu da mi je bila trenerka vsec in tukaj take nisem nasel...cena je bila 50€ z postnino in ce bi placal 20% ddvja od ocenjenih 150€ je to 30€+50€ je spet ugodno.. Narocil sem pa na fb-ju ko imajo razne trgovine z oblacili.. Meni je prodajalec zagotavljal da je original in etiketa je zravn... Tko da pojma nimam kaj naj naredim..

drugič naroči iz držav EU in ti pripeljejo direktno na dom :)

recimo... sportsdirect ali jdsports itd.. itd...

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Če nov 22, 2012 6:46 am

Dobil sem pismo od odvetnika ki zastopa Nike.. da lahko to dokazujem in teram naprej.. Ampak da Nike pač sporoča da oni tožbe nebojo podal v primeru da je ponaredek in da se trenerka uniči na njihove stroške.. Jst pa nebom dobil povrnjene stroške nakupa. Tko da zadeva je zaključena.. ta šola me je stala 60€.. Bom bil v bodoče zelo previden z tem naročanjem nimamo kaj :|

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če nov 22, 2012 8:16 am

nikjer nisem zasledil kako si plačal? na banki ali preko paypal-a? kaj pravi trgovec?

Uporabniški avatar
pametni
Nov uporabnik

Napisal/-a pametni Če nov 22, 2012 3:28 pm

Dj Big je napisal/-a:Dobil sem pismo od odvetnika ki zastopa Nike.. da lahko to dokazujem in teram naprej.. Ampak da Nike pač sporoča da oni tožbe nebojo podal v primeru da je ponaredek in da se trenerka uniči na njihove stroške.. Jst pa nebom dobil povrnjene stroške nakupa. Tko da zadeva je zaključena.. ta šola me je stala 60€.. Bom bil v bodoče zelo previden z tem naročanjem nimamo kaj :|

Napiši temu pesjanu od odvetnika, da ne boš več kupoval njihove robe, če ti mislijo takole težave povzročat. Ko bi ti vsaj ponudili 60 € popusta pri nakupu originalne trenirke. Itak imajo 99% marže na izdelke in se jim ne bi poznalo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če nov 22, 2012 9:22 pm

Dj Big je napisal/-a:.......... Čez nekaj časa pride Carinik in reče da je treba trenerko poslati na pregled za ugotavljanje ..........

.......in ti bi mu odgovoril, da je pri prvem pranju šla trenirka v franže in da naj gre na deponijo brskat, če jo hoče imet.... :roll: :roll: :roll: mamicu jim j... uradniško, "s kom ali s čim" se oni ukvarjajo v Luki gre pa na "stotine" kontejnerjev falš robe naprej, oni so se pa zapičili v tvojo bogo trenirko........res majo še prevelike plače, dejansko, da presežku časa ne govorim.....

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če nov 22, 2012 10:56 pm

teh 60€ bi moral bit na zgubi prodajalec ne pa ti :lol: saj nisi ti nič kriv

zakaj prodalca nič ne kontaktiraš in mu malo zatežiš?
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 23, 2012 12:43 am

sašo5 je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:.......... Čez nekaj časa pride Carinik in reče da je treba trenerko poslati na pregled za ugotavljanje ..........

.......in ti bi mu odgovoril, da je pri prvem pranju šla trenirka v franže in da naj gre na deponijo brskat, če jo hoče imet.... :roll: :roll: :roll: mamicu jim j... uradniško, "s kom ali s čim" se oni ukvarjajo v Luki gre pa na "stotine" kontejnerjev falš robe naprej, oni so se pa zapičili v tvojo bogo trenirko........res majo še prevelike plače, dejansko, da presežku časa ne govorim.....

Sej on trenirke še ni v roke dubu. Je ostala na car. pošti...Sicer pa...zarad ene trenirke, ki se uvaža kot blago za osebno uporabo (kar je razvidno iz količine in da je prejemnik fizična oseba), je ena cela štala. Ne bi reku, da je naroču 5-10kom ali več...da pol pride do yebe, ok...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe nov 23, 2012 11:02 am

:lol: Samo da se udriha! Vi te stvari malo mešate med sabo - Pa saj carina ni noben urad kontrole kakovosti izdelkov - to je v domeni prodajalcev in njihove poštenosti do kupcev. V Luki gre kontejner škart robe lahko brez problemov naprej, če roba ni narejena iz kakšnih snovi, ki so v EU prepovedane ali pa so ponaredki.
Glede zaseganja ponaredkov za "osebno rabo" pa tudi carinik ni nič kriv - to je njegova službena dolžnost. Te stvari so pa tako daleč pripeljali močni lobiji multinacionalk in ne en zafrustriran delavec na carini, katerega edino poslanstvo naj bi bilo, da te j**e v glavo.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe nov 23, 2012 5:44 pm

Sem mel dostkrat težave s tem ko sem naročal iz kitajske, če mu nisi plačal prek paypala nemoreš nič, če pa je preko paypala pa samo daj opcijo da blaga nisi prejel, denar dobiš nazaj, njemu pa blago uničijo. lp

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe nov 23, 2012 8:10 pm

Fantje vsaka šola nekaj stane, ni mi vseeno samo sam sem si kriv.. lahko bi se pred naročilom pozanimal. Sem pa prodajalcu povedal.. samo odgovor je bil itak jaz sem trenerko kupil kot odriginal, nemorem verjeti da toliko komplicirajo zaradi ene trenirke itd...
Upam da bo ta tema v pomoč ostalim da nebodo imeli take izkušnje kod jaz...

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Pe nov 23, 2012 9:18 pm

zdaj če prav razumem ima nekdo na področju slovenije ekskluzivno pravico prodaje nike izdelkov ?

torej ne smeš uvažati nike ?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe nov 23, 2012 10:06 pm

a4 je napisal/-a:zdaj če prav razumem ima nekdo na področju slovenije ekskluzivno pravico prodaje nike izdelkov ?

torej ne smeš uvažati nike ?

Lahko...vse dokler je original.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So nov 24, 2012 3:22 pm

ne vem, tale carinska pošta se zadnje čase obnaša zelo čudno, odpira tudi kuvertice velikosti 10×15cm v katerih je not ovitek za telefon, ali pa folije ipd. v glavnem stvari zanemarljive vrednosti, velikosti in teže. Prej se to nikol ni dogajalo, razen pri večjih paketkih, zdaj pa je skoraj vsaka pošiljka ki jo dobim polepljena s selotejpom od pošte in za te stvari mi itak ni treba pošiljat računov ker vedo da to ni vredno nič..
Pa še nekaj opažam, prej v vseh letih kupovanja iz ebaya vse skupaj da nisem dobil paketa je blo mogoče 5× od recimo 100 nakupov, a v roku zadnje pol leta je že vsaj 10 stvari ki jih nisem dobil, ali pa pridejo po več kot mescu in pol, pa gledam na feedbacke in vse.
Pa še ena moja izkušnja glede ponaredkov, naročil sem levi's kavbojke ki se je že na slikah videlo da so fejk, in mi jih je tut pošta odprla in zahtevala račun, katerega sem normalno poslal in nato dobil paket brez problema...

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov