Imam sledeči problem in bi prosil, če kdo kaj ve kako se stvari streže..
Se pravi pred mesecem dni so mi v garažni hiši pritisnili avto ( seat leon ). Avto je kasko zavarvan. Spredaj mi je počil odbijač in pa nosilčki na levi luči so popokali. Odbijač je utrpel tudi nekaj manjših prask.
Ker je od sodelavca kolega videl kdo je to bil, si je zapisal registrsko tablico, tako mi jo je tudi sodelovec poslal. Ker je cela garažna hiša pod kamerami sem šel na policijo, kjer smo naredili zapisnik, vse pomerili itd..
Nato sem odšel do zavarovalnice ( Maribor ). Tam so videli, da je storilec že stari znanec tako policije, kot zavarovalnice. Izpolnil sem zapisnik in s cenivcem sva odšla ocenit škodo..
Rekel mi je, da bo za zamenjat odbijač in luč. Opazil je, da sem imel spodaj-na isti strani poškodbe, tudi neke praske, ki so bile seveda že od prej, ter dejal, da se načeloma za take stvari mora doplačati ( stare poškodbe ), ampak da mi bo tokrat pogledal skozi prste.
No danes zjutraj pa me kliče isti cenivec in mi reče, da so dobili zapisnik od policije in da so skupaj ugotovili, da so praske že od prej in da bom moral poravnati 30% barvanja odbijača.
Sedaj pa zakaj bi moral doplačevati barvanje, če je napisal menjava komplet odbijača ? Če menjaš odbijač, je logično zraven tudi barvanje ali kako ? Ker sem mu to lepo razložil je bil za trenutek tiho, potem pa mi odgovoril, da po zakonu nebi smel pridobiti na vrednosti avta oz odbijača. Rekel sem mu, da me praske niso motile in da jih nebi barval, ker pa je bil tam počen, pa drugače nebi šlo.. Rekel je tudi, da imam pač smolo, ker sem imel ravno tam popraskan odbijač, ker so mi ga kasneje naslonili in da bom moral 30% plačati.
Kaj naj sedaj storim ? Naj se pritožim, ko bo prišla položnica ? Ličar, pri katerem sem to delal, sploh ni vedel kaj naj reče, vse skupaj se mu zdi malce smešno oz nelogično.. Me hoče po domače "nategniti " ?

Kajti najprej je rekel, da bo pogledal skozi prste, potem me pa po mesecu dni kliče, ko imam avto že popravljen ?
Hvala za odgovore in Lp