Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Zavarovalnica Maribor-komplikacija!

Napisal/-a sasocar123 Če nov 22, 2012 4:54 pm

Pozdravljeni !

Imam sledeči problem in bi prosil, če kdo kaj ve kako se stvari streže..

Se pravi pred mesecem dni so mi v garažni hiši pritisnili avto ( seat leon ). Avto je kasko zavarvan. Spredaj mi je počil odbijač in pa nosilčki na levi luči so popokali. Odbijač je utrpel tudi nekaj manjših prask.
Ker je od sodelavca kolega videl kdo je to bil, si je zapisal registrsko tablico, tako mi jo je tudi sodelovec poslal. Ker je cela garažna hiša pod kamerami sem šel na policijo, kjer smo naredili zapisnik, vse pomerili itd..
Nato sem odšel do zavarovalnice ( Maribor ). Tam so videli, da je storilec že stari znanec tako policije, kot zavarovalnice. Izpolnil sem zapisnik in s cenivcem sva odšla ocenit škodo..

Rekel mi je, da bo za zamenjat odbijač in luč. Opazil je, da sem imel spodaj-na isti strani poškodbe, tudi neke praske, ki so bile seveda že od prej, ter dejal, da se načeloma za take stvari mora doplačati ( stare poškodbe ), ampak da mi bo tokrat pogledal skozi prste.

No danes zjutraj pa me kliče isti cenivec in mi reče, da so dobili zapisnik od policije in da so skupaj ugotovili, da so praske že od prej in da bom moral poravnati 30% barvanja odbijača.

Sedaj pa zakaj bi moral doplačevati barvanje, če je napisal menjava komplet odbijača ? Če menjaš odbijač, je logično zraven tudi barvanje ali kako ? Ker sem mu to lepo razložil je bil za trenutek tiho, potem pa mi odgovoril, da po zakonu nebi smel pridobiti na vrednosti avta oz odbijača. Rekel sem mu, da me praske niso motile in da jih nebi barval, ker pa je bil tam počen, pa drugače nebi šlo.. Rekel je tudi, da imam pač smolo, ker sem imel ravno tam popraskan odbijač, ker so mi ga kasneje naslonili in da bom moral 30% plačati.
Kaj naj sedaj storim ? Naj se pritožim, ko bo prišla položnica ? Ličar, pri katerem sem to delal, sploh ni vedel kaj naj reče, vse skupaj se mu zdi malce smešno oz nelogično.. Me hoče po domače "nategniti " ? :eyes
Kajti najprej je rekel, da bo pogledal skozi prste, potem me pa po mesecu dni kliče, ko imam avto že popravljen ?

Hvala za odgovore in Lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Zavarovalnica Maribor-komplikacija!

Napisal/-a _furby_ Če nov 22, 2012 6:09 pm

ah, to je pac zavarovalnica maribor :lol:

reci mu, naj ti naredi nazaj une spure po odbijacu in naj ti da mir :mrgreen:
turbo inside

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če nov 22, 2012 10:40 pm

_furby_ je napisal/-a:ah, to je pac zavarovalnica maribor :lol:

reci mu, naj ti naredi nazaj une spure po odbijacu in naj ti da mir :mrgreen:

Ah kak komplicirajo šele na triglavu!!!

Nekaj ti povem, naletel si na cenilca, ki ima v teh časih ko ni dela preveč časa v službi in pol stranke j**e u glavo poznamo par takšnih tukaj v celju na različnih zavarovalnicah.

Priporočam, da se obrneš na nadrejenega, saj s takšnim idiotom ne moreš doseči dogovora.

Lepo reši!!! Brez razburjanja!

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če nov 22, 2012 11:39 pm

Hvala za odgovore .. Se mi je zdelo, da to ne more kar tako biti. Ker sem mu že takoj povedal, da me praske pač ne motijo in da ni treba da jih barvajo, ampak ker so bile pa praske tudi tam kjer je počen, bi pa pač mogli barvat tudi praske .. Samo zakaj je potem napisal nov odbijač pa res nevem..
Bomo vidli kaj bomo rešili, je pa še največja finta, da je ta cenivec od sodelavca oče :eyes .. Pač če bodo kaj poslali se bom pritožil pa je.
Kakšnega zakona o tem, da ne smem pridobiti na vrednosti vozila, kot je dejal cenivec pa verjetno ni ? Mislim res nevem zakaj plačujem kasko za 1200e, da mi potem komplicirajo tukaj zaradi 2x 10cm prask.. OBUP!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe nov 23, 2012 8:24 am

plačaj 30% pol pa zahtevaj odškodnino za zmanjšano vrednost vozila zaradi poškodbe :) al pa reči cenilcu da boš v primeru, da ti kaj skuša zaračunat to uveljavljal :) pol pa v vsakem primeru uveljavljal. ko jih j**e cigane :)

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Pe nov 23, 2012 3:00 pm

Najprej povej kje si ti zavarovan in kje je zavarovano vozilo, katero ti je poškodbo naredilo? Ker ni vseeno, če gre iz tvoje police ali iz police krivca. Glede na to, da nisi omenjal nobene franšize pri kasku, sklepam, da si podal prijavo škodo na zavarovalnici od krivca in bo njihova zavarovalnica izplačala tvojo škodo? Če je temu res tako, ti morejo avto povrnit v stanje kot je bilo pred nesrečo, nič manj in nič več!

Torej, če je poškodovan odbijač in ti ga morejo zamenjati zaradi škode, ki jo je povzročilo drugo vozilo, nimaš kaj doplačevati.

Če se pa odbijač samo popravlja, torej če nosilci niso strti se lahko popravi v nasprotnem primeru se to ponavadi ne popravlja, in če je ta povzročena škoda točno tam, kjer si imel že poškodovano in pri odpravljanju te na novo nastale škode odpravijo tudi staro škodo, ti ni potrebno nič doplačevati!

Doplačevanje pride v poštev v takih primerih, recimo, ko imaš poškodovan prednji odbijač ne levi strani, imel si pa še poškodbo na desni strani. Ker manjše poškodbe popravljajo tako, da prebarvajo samo tisti del oz. do tja, kjer se odbijač "lomi" oz. je upognjen, da se ne vidi nova in stara barva, ter prelakirajo cel odbijač. No v tem primeru, če bi tako naredili bi seveda po pravilih res mogel sam plačati sorazmerni del popravila tvoje škode.

VENDAR, če se odbijač more cel pobarvati zaradi te nove škode in se zaradi tega popravi tudi tvoja stara škoda, ti z tem nimaš popolnoma nič. K večjemu bi mogel plačati kitanje za staro poškodbo če je to potrebno. To pa serviser ve, kaj vse se more popravit.

Drugače je pa res zakonsko določeno, da zavarovanec NE more imeti koristi z odškodnine, torej z izplačilom same škode. Škoda se lahko izplača le za dejansko škodo, če seveda ni drugače dogovorjeno v polici (nova vrednost itd...) :)

Priporočam ti, da oddaš pritožbo, katera roma na komisijo in boš videl. Pa točno napiši dejstva.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe nov 23, 2012 3:55 pm

MasTTer je napisal/-a:Najprej povej kje si ti zavarovan in kje je zavarovano vozilo, katero ti je poškodbo naredilo? Ker ni vseeno, če gre iz tvoje police ali iz police krivca. Glede na to, da nisi omenjal nobene franšize pri kasku, sklepam, da si podal prijavo škodo na zavarovalnici od krivca in bo njihova zavarovalnica izplačala tvojo škodo? Če je temu res tako, ti morejo avto povrnit v stanje kot je bilo pred nesrečo, nič manj in nič več!

Torej, če je poškodovan odbijač in ti ga morejo zamenjati zaradi škode, ki jo je povzročilo drugo vozilo, nimaš kaj doplačevati.

Če se pa odbijač samo popravlja, torej če nosilci niso strti se lahko popravi v nasprotnem primeru se to ponavadi ne popravlja, in če je ta povzročena škoda točno tam, kjer si imel že poškodovano in pri odpravljanju te na novo nastale škode odpravijo tudi staro škodo, ti ni potrebno nič doplačevati!

Doplačevanje pride v poštev v takih primerih, recimo, ko imaš poškodovan prednji odbijač ne levi strani, imel si pa še poškodbo na desni strani. Ker manjše poškodbe popravljajo tako, da prebarvajo samo tisti del oz. do tja, kjer se odbijač "lomi" oz. je upognjen, da se ne vidi nova in stara barva, ter prelakirajo cel odbijač. No v tem primeru, če bi tako naredili bi seveda po pravilih res mogel sam plačati sorazmerni del popravila tvoje škode.

VENDAR, če se odbijač more cel pobarvati zaradi te nove škode in se zaradi tega popravi tudi tvoja stara škoda, ti z tem nimaš popolnoma nič. K večjemu bi mogel plačati kitanje za staro poškodbo če je to potrebno. To pa serviser ve, kaj vse se more popravit.

Drugače je pa res zakonsko določeno, da zavarovanec NE more imeti koristi z odškodnine, torej z izplačilom same škode. Škoda se lahko izplača le za dejansko škodo, če seveda ni drugače dogovorjeno v polici (nova vrednost itd...) :)

Priporočam ti, da oddaš pritožbo, katera roma na komisijo in boš videl. Pa točno napiši dejstva.

Hvala za obsežen odgovor najprej.

Tako, tudi krivec, ki mi je škodo povzročil ima zavarovanje sklenjeno pri Mariboru, prav tako kot jaz. In ja, škoda bo krita iz njegove police..

Odbijač mi je napisal menjava, prav tako kot luč. Praske so bile sicer ravno, malce nižje, kjer je odbijač počil in pa na spodnji strani, vendar, če je napisal menjava, to potem sploh ne igra nobene vloge..
Bom videl, kaj mi bodo poslali in se na podlagi tega tudi protožil..

Hvala še 1x za vse.

Lp,

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Po nov 26, 2012 11:21 am

Np, ti samo fajn zrihtaj.

Samo glede na to, da komplicirajo, lahko predvidevam, da oni mislijo, da si imel obijač že prej počen oz. poškodovan, ker če ti napiše menjava je povsem logično, da tvoje prejšnje poškodbe nimajo vpliva na višino priznane škode.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če dec 27, 2012 3:46 pm

No uglavnem, stvar še kar ni rešena. Dons me je klicu ličar, pa je reku, da so napisal sodeležbo, ( zaradi tistih 3 prask, ki so bile že pred karambolom ) in da moram doplačati 30% barvanja, kar nanese cca 70e. Klical sem tudi na zavarovalnico, tam pa so se spet izgovarjali na te praske, da sem jih imel že prej in da bi moral to kriti sam, ne glede na to, ali se odbijač menja cel ali ne. Tako da mi ne preostane drugega, kot da grem jutri osebno na zavarovalnico in znorim! :roll:

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Če dec 27, 2012 7:15 pm

sasocar123 je napisal/-a:No uglavnem, stvar še kar ni rešena. Dons me je klicu ličar, pa je reku, da so napisal sodeležbo, ( zaradi tistih 3 prask, ki so bile že pred karambolom ) in da moram doplačati 30% barvanja, kar nanese cca 70e. Klical sem tudi na zavarovalnico, tam pa so se spet izgovarjali na te praske, da sem jih imel že prej in da bi moral to kriti sam, ne glede na to, ali se odbijač menja cel ali ne. Tako da mi ne preostane drugega, kot da grem jutri osebno na zavarovalnico in znorim! :roll:

70% ti dam, da bo to pomagalo, resno....ker ti bodo ugodili, samo, da se te rešijo. Razen, če bodo res trdno stali za svojim mišljenjem. V tem primeru jim res vsak € dosti pomeni.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 So dec 29, 2012 5:57 am

Evo, danes sem, kot je bilo rečeno, odšel na zavarovalnico do mojstra, ki ima čez moj primer. Uglavnem zrihtal nisem nič.
Še vedno, se je zagovarjal, da je tukaj zadaj skrit zakon, ki pravi, da ne smem pridobiti na vrednosti vozila, pa sem mu rekel, da je itak bila napisana menjava in da se potem barva cel odbijač, ter da mene praske sploh niso motile, pa je preprosto rekel, da žal ne morejo tako pobarvati odbijača, da bi tiste praske ostale, pač imam smolo..
Vprašal sem ga tudi, zakaj mi potem cenilec ni tega takoj povedal, da bom moral kriti določen znesek barvanja, pa mi ni znal odgovoriti. Ker me je cenilec klical takrat, ko je bilo že vse popravljeno, OBUP!
Sedaj moram pa po novem letu govoriti z direktorco, ki jo bežno poznam in bom poizkusil to urediti preko nje, drugače mi pa zgleda ne bo preostalo drugega, kot da omenjen znesek poravnam, kar se mi zdi totalno neumno.

Pa Lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So dec 29, 2012 9:41 am

Če boš v končni fazi potem slučajno poravnal znesek upam da bo naslednji korak menjava zavarovalnice, ker tele njihove mučke pa res niso za nikamor. Pa naj cenilec plača, glede na to da je požegnal barvanje, ni pa zadostno obvestil stranke o posledicah. Bolno.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So dec 29, 2012 10:22 am

Cefizelj je napisal/-a:upam da bo naslednji korak menjava zavarovalnice

Ko uveljavljaš iz AO police povzročitelja nesreče, pa res nima veze kje imaš ti zavarovan avto. :noro

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So dec 29, 2012 10:36 am

f.taunus je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:upam da bo naslednji korak menjava zavarovalnice

Ko uveljavljaš iz AO police povzročitelja nesreče, pa res nima veze kje imaš ti zavarovan avto. :noro

Še enkrat si preberi, kje ima on zavarovan avto in kje povzročitelj. Ko boš ugotovil da gre za isto zavarovalnico, pa še enkrat razmisli. Mene ne bi več videli. Soudeležba my ass.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 So dec 29, 2012 2:42 pm

Imate prav, menjava zavarovalnice bi res prišla najbolj prav. Že v štartu, se mi je zdel Maribor, negotov, ampak, če res dobiš ugodnen popust, potem se težko upreš, ker je bilo razlike z najcenejšo ( Tillia ) cca 300e. Ampak, če bi to vedel, bi rajši še toliko reskiral, pa bi imel mir.. Edino nevem kaj bi bilo, če bi se pritožil ? Bi s tem kaj dosegel sploh, ker cenilci, so močno za svojimi dejstvi ..?

Lp

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Napisal/-a MasTTer Ne dec 30, 2012 2:07 pm

Meni se to še vedno zdi zelo smešno. Kaj takega še nisem slišal, pa delam v tem poslu že 10let. Vem, kaj lahko in kaj cenilci ne morejo odobrit. V tvojem primeru ne more nič drugega bit kot da:
1. Zavarovalnici primanjkuje denarja
2. Cenilec ni 100% ali pa ima kake druge težave
3. Poškodba na drugi strani branika je bila prevelika

Drugače je pa tako, da tisto, kar cenilec napiše na zapisnik drži. Torej poglej, če imaš na zapisnik (kar si najbrž predal na servis) napisano, da določen znesek oz. popravilo kriješ sam. Oz. je napisano manj ur ličarskih del, kot bi bilo potrebno. Vendar ti to cenilec vsekakor MORE povedat in šele nato se ti odločiš kje boš popravljal vozilo. Če ti tega ni povedal, tudi če ti je pa ne pisno, se pritoži in to utemelji. Kot sem že napisal, se da marsikaj zrihtati. Če ne drugo, pa kot si napisal, direktorica.

Pa še to jim povej, če ti bodo kaj težili glede vrednosti avta, da ne sme biti vrednost večja kot pred nesrečo, (kar seveda popolnoma drži!), da zakon tudi določa, da more zavrovalnica izplačati CELOTNO škodo, ki si jo kot odškodovanec utrpel, ter da to kar so pri tebi naredili druge zavrovalnice ne izvajajo. Koliko pa moreš sploh doplačati?? Barvanje celega branika ponavadi stane okoli 130€, torej ene 40€? Sam branik ti najbrž ne želijo zaračunat?

In če ti hočejo 40€ zaračunat jim lepo napiši, roko na srece, da za ta znesek se jim sploh ni splačalo toliko komplicirati.

Glede razlike 300€ med eno in drugo zavarovalnico lahko pride, če nimaš skoraj nič bonusa, in imaš velik izredni popust, imam prav? Ker drugače so cene nekje iste. Take razlike niso mogoče če je zavarovanje bilo po ceniku delano.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne dec 30, 2012 2:22 pm

To je imela ZM vedno to foro, tu pri nas na Štajerskem je najbolj zastopana, pa se s tem srečujemo dnevno. Še en mimosun ZM-a je tudi tak, da v primeru povzročitve prometne nesreče in izgube bonusa, kar že med letom zahtevajo doplačilo za izgubo bonusa. Torej izgubiš bonus praktično z dnevom škodnega dogodka, ne pa še le s sklenitvijo nove police.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Ne dec 30, 2012 10:49 pm

Ja tudi meni se to zdi res smešno. Ampak cenilec, je trdno prepirčan da ima prav, zato me je to kar malo presenetilo.. Ja, zapisnik imam pri serviserju, tako da ga moram poklicati in ga vprašati, če je slučajno to bilo kaj napisano, ampak sem 99% da v zapisnik tega ni napisal ( da bi moral določen znesek kriti sam ) ..

Aja, stara poškodba, je pa bila na praktično identičnem mestu, kjer mi ga je sedaj en naslonil.. In on mi je zadnjič kazal sliko in govoril, poglej, to je stara poškodba, to moraš kriti sam, pač imam smolo..

Bom poizkusil z direktorco, če se pa ne bo dalo, bom pa napisal eno pritožbo, ker tudi na sodišču se slika na smatra kot dokaz, ampak JA, neumno se mi zdi, da se gremo zapenjati za 75e-to naj bi bilo 30% barvanja.. Meni se gre samo za princip in roko na srce, mi logika nekako pravi, da tukaj nekaj smrdi.

Ja glede zavarovanja, sem pa preko neke veze dobil 50% bonusa, pri drugih zavarovalnicah bi ga imel pa mislim da 30%..

Hvala za odgovore, vsem srečeno novo leto in pa poročam kaj bom opravil po novem letu.

Lp,

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 31, 2012 1:13 pm

Ja, to so pa te "tapocenske" zavarovalnice. Najprej ti dajo nov odbijač + barvanje, potem pa hočejo dnarje nazaj zaradi dveh pikic od kamenčkov.
Ti direktorco vpraši, da če naj ne bi smel pridobivati na vrednosti vozila, za koji falus so potem dali gor nov odbijač in ga dali barvat? Porihtal bi starega,pa čao.Tko pa je avto pridobil na vrednosti,ker je odbijač nov---pa ne po tvoji krivdi.itak se ve, kdo je avto poškodoval, pa naj njega terjajo. Objasni ji tudi, da jim vsako leto plačuješ za kasko in da če mislijo to svoje sranje tko naprej terat, boš pač raje od tega trenutka dalje kasko plačeval kateri drugi zavarovalnici.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 31, 2012 4:27 pm

Dokler bo folk tako naiven, da bo nasedal raznim popustom bo pač tako.
Ko bojo ba kupci ugotovili, da na lepe oči nič ne dobiš za povrhu (pa naj se sliši še tako lepo) bojo pa začeli plačevati realne cene. ;)
Če pa kdo zares da kaj za povrhu, sem pa prvi v vrsti. :mrgreen: =P Tako pa raje plačam 200-300 ali pa še več € in imam mir pred takim idiotizmom.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost