Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

alessy
Nov uporabnik

Kakšno kazen bo dobil ?

Napisal/-a alessy So dec 15, 2012 9:45 pm

Povzročitelj nesreče mi je razbil ogledalo na avtomobilu, ker se je peljal po sredini cestišča in se nato še pričkal z mano, da on ni bil kriv, nakar je prišla policija in je napihal 1.00.
Policist je tudi rekel, da je preveč napihal, da bi lahko on sam zaključil postopek in ga bo poslal naprej na sodišče, oz. je napihal 4 x dovoljeno vrednost.
Torej mene samo zanima kolikšna kazen ga čaka ?
Odvzem izpita ali ne ?
Položnica v višini ???? eur ?

Sreča, da ni bilo hujšega in da se je takšen voznik odstranil iz prometa "čeprav na škodo mojega avtomobila" predno bi peljal mimo osnovne šole, kjer bi še kakšnega otroka lahko zbil ali celo čelno trčil v koga ali celo vame, kjer bi bile posledice precej večje in me resno zanima kaj ga čaka ?

Hvala !

uros11
Poznavalec foruma

Re: Kakšno kazen bo dobil ?

Napisal/-a uros11 So dec 15, 2012 10:22 pm

1.0 česa?
3. 900 eurov, če ima več kot 0,80 do vključno 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,38 do vključno 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 16 kazenskih točk;

alessy
Nov uporabnik

Napisal/-a alessy So dec 15, 2012 11:07 pm

1.00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka očitno če je pihal. 0.25 je še dovoljeno .

Hvala !

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne dec 16, 2012 9:24 am

Potem bo tale:

4. najmanj 1.200 eurov, če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne dec 16, 2012 9:48 am

1200€ kazni ter odvzem vozniškega dovoljenja

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 16, 2012 10:27 am

hribko je napisal/-a:1200€ kazni ter odvzem vozniškega dovoljenja

2X in še vsi sodni stroški.
Če bo hotel vozniško obdržat bo moral še zdravniškega in rehabilitacijo delati kar nanese še min 300€
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne dec 16, 2012 1:28 pm

Za kakšno rehabilitacijo se gre in kje se opravlja?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 16, 2012 2:37 pm

Če pihneš imaš rehabilitacijo "ala alkoholiki" od 6 do 12 ur odvisno koliko ti jih pripiše psiholog, ker moraš tudi psihoteste delati.
Nimam pa nikakoršne želje natančno izvedeti kako to izgleda :mrgreen:
Drugače pa vse dobiš po pošti z "voščilnico" v višini xxxx € ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po dec 17, 2012 1:14 pm

lancia hf je napisal/-a:
hribko je napisal/-a:1200€ kazni ter odvzem vozniškega dovoljenja

2X in še vsi sodni stroški.
Če bo hotel vozniško obdržat bo moral še zdravniškega in rehabilitacijo delati kar nanese še min 300€

+ da bo zavarovalnica krila škodo, ki jo je povzročil.Potem pa bo še zavarovalnica njega vdrapnla po žepu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Po dec 17, 2012 6:00 pm

Kazen so ti sicer že povedali. Opozoril pa bi te na naslednje. Mene je en pijanec povozil pobegnil z kraja nesreče, nakar so ga nasli še vedno pijanega. Ko me je povozil sem imel 3 priče, ki govorijo enako zgodbo kot jaz. Pri tem sem imel težje poškodbe, vendar zaradi njegovih vez in poznanstev, je obdržal izpit ostal nekaznovan, jaz pa sem skasiral 80€ za napačno prečkanje. Prečkal sem v coni 30 :roll: Danes bo 3 leto od tega, in še vedno ni bil pravnomočno kaznovan, klub raznim advokatom itd... Tako da, če želiš da zgubi izpit kliči vsaki dan na PP!

Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po dec 17, 2012 7:37 pm

NoF3ar je napisal/-a:jaz pa sem skasiral 80€ za napačno prečkanje. Prečkal sem v coni 30 :roll: Danes bo 3 leto od tega, in še vedno ni bil pravnomočno kaznovan, klub raznim advokatom itd...
Lp

Takim bi dal kazen 800€ ali pa še več , ker pleše in skače po cesti kot kura in potem ga pa kdo zbije je pa kar voznik kriv pa naj bo to trezen ali pian :roll: :roll:
Saj se ni možakar vozil po pločniku ali prehodu za pešce ampak si ti "racal" po cesti, ki je namenjena avtomobilom

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Sr dec 19, 2012 3:39 pm

lancia hf je napisal/-a:
NoF3ar je napisal/-a:jaz pa sem skasiral 80€ za napačno prečkanje. Prečkal sem v coni 30 :roll: Danes bo 3 leto od tega, in še vedno ni bil pravnomočno kaznovan, klub raznim advokatom itd...
Lp

Takim bi dal kazen 800€ ali pa še več , ker pleše in skače po cesti kot kura in potem ga pa kdo zbije je pa kar voznik kriv pa naj bo to trezen ali pian :roll: :roll:
Saj se ni možakar vozil po pločniku ali prehodu za pešce ampak si ti "racal" po cesti, ki je namenjena avtomobilom

Preden obsojaš ljudi. Prečkal sem pravilno + v coni 30 + preveril levo desno! voznik ustavil, stal 5sec nakar si zmislo da me bo povozo. ! Pravilno prečkanje nepomeni, da nemoreš dobiti kazni.Kakor tudi kot sem napisal na dolgo v prejšnem postu, nepomeni da bo dobil kazen ta pijanec. Vse je odvisno kakšne strice poznaš iz odzadja!!! Tudi sam sovražim tiste ki prečkajo napačno ali čez prehod brez da bi pogledali levo desno.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Sr dec 19, 2012 9:06 pm

In na podlagi česa si dobil kazen, če si cesto prečkal na prehodu za pešce.
Drugače pa to ni letelo prav nate ampak na splošno vse tiste, ki takole delajo

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 19, 2012 9:11 pm

lancia hf je napisal/-a:In na podlagi česa si dobil kazen, če si cesto prečkal na prehodu za pešce.
Drugače pa to ni letelo prav nate ampak na splošno vse tiste, ki takole delajo

Po mojem je bil ene 10m stran od prehoda za pešce.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr dec 19, 2012 10:45 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Po mojem je bil ene 10m stran od prehoda za pešce.

Ja, potem ko ga je napičil. Jaz ne vidim težave v tem, da bi ustavil pešcu izven prehoda za pešce - sploh v coni 30, kjer MORAŠ stalno imet v mislih kakšnega skakajočega otroka. Da ne govorim o različnih prehodih za pešce, ki so tesno zaparkirani z avtomobili, da človeka ja ne vidiš. Potem pa stopiš na prehod za pešce, pa presenečeni voznik (ki bi lahko pričakoval pešca na označenem prehodu) začne divje bremzat in po možnosti vihtet s tistim prstom.
Nekaj drugega pa je na primer nedavni primer, ko je bil voznik obsojen, ker je na nepreglednem ovinku na regionalni cesti do smrti povozil pešca, ki je prečkal cesto.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 19, 2012 11:35 pm

thunderbolt je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Po mojem je bil ene 10m stran od prehoda za pešce.

Ja, potem ko ga je napičil. Jaz ne vidim težave v tem, da bi ustavil pešcu izven prehoda za pešce - sploh v coni 30, kjer MORAŠ stalno imet v mislih kakšnega skakajočega otroka. Da ne govorim o različnih prehodih za pešce, ki so tesno zaparkirani z avtomobili, da človeka ja ne vidiš. Potem pa stopiš na prehod za pešce, pa presenečeni voznik (ki bi lahko pričakoval pešca na označenem prehodu) začne divje bremzat in po možnosti vihtet s tistim prstom.
Nekaj drugega pa je na primer nedavni primer, ko je bil voznik obsojen, ker je na nepreglednem ovinku na regionalni cesti do smrti povozil pešca, ki je prečkal cesto.

To velja samo za odebeljeni tisk:
Jaz pa. ja, jebiga, jest se z avtom tut ne vozim po pločniku...tko, da pešci tut nimajo kaj iskat na cesti. Ve se, kdaj in kje se lahko prečka cesto.

Z ostalim se pa strinjam.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 20, 2012 9:04 pm

Naj me kdo popravi, če se motim, ker me res zanima kako je s tem.

Meni so bili servirani naslednji podatki:
- pešec sme prečkati cestišče v razmaku +-5 m od označenega prehoda čez cestišče
- pešec sme prečkati cesto na neoznačenem delu ceste, če v razdalji 500 m ni nobenega prehoda za pešce.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

martello
Novinec

Napisal/-a martello Pe dec 21, 2012 12:27 pm

odprti clio je napisal/-a:Naj me kdo popravi, če se motim, ker me res zanima kako je s tem.

Meni so bili servirani naslednji podatki:
- pešec sme prečkati cestišče v razmaku +-5 m od označenega prehoda čez cestišče
- pešec sme prečkati cesto na neoznačenem delu ceste, če v razdalji 500 m ni nobenega prehoda za pešce.

95. člen zakona o prometnih predpisih pravi tole:

Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne dec 23, 2012 10:53 pm

Hvala!
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov