Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
megyso
Nov uporabnik

Policija - kazen

Napisal/-a megyso To jan 29, 2013 9:31 pm

Zgodila se mi je čudna zadeva. Na parkirišču sem z avtom obdrgnil mali količek. Škode na količku ne more biti, se mi pa na avtu malo pozna. Vse skupaj nič.
Mudilo se mi je v službo in sploh se nisem obremenjeval s količkom, ampak zgolj s poškodbo na avtu. In potem šok. Pride policija in pravi, da sem pobegnil s kraja
prometne nesreče. Halooo? Kakšne prometne nesreče? Kazen 610 EUR? A je to sploh možno? Gledam zakon, take kazni ne najdem in kot drugo, kaj pa naj bi naredil?
A naj bi poklical policijo in rekel, da sem obdrgnil količek? Saj bi se mi smejali. V zakonu sem tudi prebral, da za prometne nesreče I. kat. (čeprav mislim, da to
ni bila prometna nesreča) ni potrebno klicati policije.
Kaj storiti? Se sploh splača kaj? Čeprav znesek je kar hud.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Policija - kazen

Napisal/-a lancia hf To jan 29, 2013 9:36 pm

Verjetno so te posneli in tistim, ki si zadel količek bi moral javiti (trgovski centter, zasebnik, občina......)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To jan 29, 2013 10:15 pm

No ja, rostfrej stebriček, premera kakšnih 10-12cm, poliran, s pritrdilnim materialom tudi ni glih 2€. Tako, da obstaja možnost, da si povzročil škodo in lastniki stebrička so pač poklicali policijo.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 29, 2013 10:27 pm

Če je potopni je še toliko več saj tam notranji mehanizem hitro zviješ

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To jan 29, 2013 10:28 pm

Žlehtnoba danes nima meja, zahrbtnost, ... pa ne leti na tebe avtor, ampak na tiste k so klical policijo.
Član od leta 2004 :)

Uporabniški avatar
megyso
Nov uporabnik

Napisal/-a megyso To jan 29, 2013 10:30 pm

Gre za navaden tisti rdeč stebriček na katerega potem pride ketnica. Nič posebnega ni ta stebriček in čist malo je zvit. Škode praktično ni.

Uporabniški avatar
megyso
Nov uporabnik

Napisal/-a megyso To jan 29, 2013 10:31 pm

Ja, tisti k je klical policijo je naredil potezo dneva ni dvoma. Bi ga res rad poznal. Če je videl in mu kaj ni bilo jasno bi prišel zraven hudiča.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 29, 2013 10:36 pm

megyso je napisal/-a:Ja, tisti k je klical policijo je naredil potezo dneva ni dvoma.

Tudi ti jo bi, če bi ti jaz butnil avto, ti bi me videl ampak preden bi prišel do mene bi jaz že speljal. Verjetno nebi samo gledal praske na avtomobilu in si mislil ta pa je talent, ki mi je opraskal avto?

Uporabniški avatar
megyso
Nov uporabnik

Napisal/-a megyso To jan 29, 2013 10:44 pm

Če bi poškodoval avto bi sigurno drugače reagiral, kle pa se res nisem ukvarjal s količkom.

In nisem nikamor odpeljal, avto sem parkiral in šel v službo. Avto je bil ves čas tam.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 29, 2013 10:46 pm

megyso je napisal/-a:Ja, tisti k je klical policijo je naredil potezo dneva ni dvoma. Bi ga res rad poznal. Če je videl in mu kaj ni bilo jasno bi prišel zraven hudiča.

Očitno dobro potezo, če je našel krivca. Mogoče kak varnostnik, ki je poslušal pridige že večkrat, ko je bilo treba stebriček popravljat? :D Tvoj glavni problem je pa itak zdaj policija! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 29, 2013 10:46 pm

Te zastopim in bi sam verjetno isto naredil ampak ljudje so včasih občudovanja vredni ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jan 30, 2013 8:27 am

Podoben primer se je zgodil našemu šoferju... s kombijem je podrajsal leseno! ograjo in odpeljal.... videla ga je lastnica, poklicala policijo... rezultat: za 350 eur škode na leseni dili in 600 zaradi pobega iz kraja nesreče... jaz bi vsem trem glavo odbil... :huh: :roll:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 30, 2013 9:00 am

.com je napisal/-a:Podoben primer se je zgodil našemu šoferju... s kombijem je podrajsal leseno! ograjo in odpeljal.... videla ga je lastnica, poklicala policijo... rezultat: za 350 eur škode na leseni dili in 600 zaradi pobega iz kraja nesreče... jaz bi vsem trem glavo odbil... :huh: :roll:

jst se s tem nebi strinjal glih.
men se mal drgac zdi če poškoduješ količek na nekem parkirišču kjer je frekfenca prometa zelo velika(nakupoalna središča) kot pa če nekomu poškoduješ privat imetje.
jaz če bi butnu ksn količek nekje v nekem nakupovalnem centru bi naredil isto kot avtor teme,pač bi se odpeljal če nisem nič škode povzročil,če bi se pa komu v privat ograjo prtisnu bi pa šel do lastnika pa povedal kaj se je nardil.
sj mogoče je razmišljanje mal čudno,sam količki na parkiriščih so več al mn vsi pobutani al opraskani al krivi.....privat ograja je spet mal drgač zadeva
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jan 30, 2013 9:05 am

Zelo slab primer z "leseno ograjo". Lastnici je torej na ograji pustil za 350eur škode, tako da je čisto upravičeno poklicala policijo.

Naj počaka avtor teme na račun za popravila količka, pa se lahko potem dalje pogovarjamo. Aja, pa popravilo količka bo sedaj moral plačat iz lastnega žepa, ker gre za izgubo zavarovalnih pravic zaradi pobega iz kraja nesreče.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Sr jan 30, 2013 9:07 am

Potem je treba policijo klicat?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr jan 30, 2013 9:15 am

weasel je napisal/-a:Potem je treba policijo klicat?

Dolžnost povzročitelja je, da ne pobegne iz kraja nesreče, ampak nudi svoje podatke oškodovancu. Pa se zadeva reši brez policije.
Če pa povzročitelj pobegne, pol pa ima lepe šanse da nekdo pokliče policijo ... posledice pa so že zgoraj omenjene.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr jan 30, 2013 9:40 am

f.taunus je napisal/-a:Zelo slab primer z "leseno ograjo". Lastnici je torej na ograji pustil za 350eur škode, tako da je čisto upravičeno poklicala policijo.

Naj počaka avtor teme na račun za popravila količka, pa se lahko potem dalje pogovarjamo. Aja, pa popravilo količka bo sedaj moral plačat iz lastnega žepa, ker gre za izgubo zavarovalnih pravic zaradi pobega iz kraja nesreče.

ah kje... na dili je bilo za max 15eur škode... smo ji hoteli mi popraviti... ne, ona je poklicala ''svojega'' mojstra; kateri je izračunal oz. ocenil, da je za 350eur škode... a zlomljena(preklana) ENA DILA!!! dolžine 3m... vsak, ki malo o tem ve, ve koliko stane ''popravilo''...p.ičkin dim...
Voznik pa tudi s kombijem ni niti začutil, če ne bi on sam popravil(mizarstvo...)
hotel sem to povedati, da so ljudje p.izde in b.arabe, katere te hočejo na vsakem koraku nategnit ali pa ti izpulit kakšen evro...

avtorju pa želim predvsem mirne živce...
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jan 30, 2013 10:29 am

Ja 350 eur, pa ona je dala 200 eur u žep, ljudje so pokvarjen...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp Če jan 31, 2013 6:22 pm

Kaj pa če bi bil količek vaš, bi še zagovarjali pobeg?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jan 31, 2013 6:37 pm

zundapp je napisal/-a:Kaj pa če bi bil količek vaš, bi še zagovarjali pobeg?

ja bi. če ni vidne škode. in če ni količek mogoče spomenik zlati ribici ki je spodaj pokopana..
koneckoncev, kdo tukaj govori o pobegu? če ne vidiš/čutiš da si nekaj podrsal potem nisi pobegnil..
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 1 gost