Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

koliko časa ima zavarovalnica za izplačilo

Napisal/-a xalfist Po feb 18, 2013 9:41 pm

Zanima me če kod ve koliko časa ima zavarovalnica, da ti izplača škodo, ki je nastala pri avtomobilski nesreči. Ali je zakonsko določeno ali si vsaka zavarovalnica po svoje. Sem jih klical danes, amak ji nisem mogel priklicati, jutri jim spet tečnarim sam iz firbca me zanima če kdo mogoče ve?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Re: koliko časa ima zavarovalnica za izplačilo

Napisal/-a MasTTer Sr feb 20, 2013 9:11 am

Ponavadi vsi pravijo do 2 tedna, torej do 14dni. Mislim, da je to tudi zakonska meja. Ponavadi pa to gre v roku 7-10dni, če je nujno (katastrofe itd.) pa tudi 1 dan.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr feb 20, 2013 1:24 pm

Ma ku*** pa dva tedna, meni se je en pajo že kakšen teden pred božičem 2012 pred štacuno na parkirišču zagonu v vrata in spizdu ( tablice so si očividci zapolnili), prišla policija, naredili zapisnik, našli povzročitelja, avto popravil na svoje stroške ( totalka ocenjena zarad vrat ) in čakam še danes na izplačilo tistega kurčevga jurja...

Gnjavim zavarovalnico pa skoz nekaj...čakajo zapisnik in odgovor povzročitelja ( en mesc nazaj) danes spet po mejlu zatežil in čakam kaj bodo zdej posrali v odgovor na mejl.....

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr feb 20, 2013 2:39 pm

Mogoče se šteje da ti odgovorijo v dveh tednih potem ko prejmejo vso dokumentacijo, ta pa lahko potuje tudi mesec ali dva ... ali več.

Jaz ko sem imel totalko sem kar sam težil policiji ter zavarovalnici, na koncu sem se vsedel v avto, šel na policijsko postajo po kopijo zapisnika ter ga nesel na zavarovalnico. So pa še vedno potrebovali slab mesec da so mi podali ponudbo, na katero je itak padla pritožba.

Je pa res da od prve ponudbe dalje, so stvari tekle precej bolj tekoče.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Ne feb 24, 2013 5:57 pm

Zadeva gre v izplačilo (izvajalcu ali na tvoj TRR) takrat, ko je podan TEMELJ ZA IZPLAČILO. To je pa takrat, ko zavarovalnica pridobi vso potrebno dokumentacijo, torej PRIJAVO POVZROČITELJA (v kateri nedvoumno prizna krivdo) in POLICIJSKI ZAPISNIK (če obstaja).

Policijski zapisnik se naroča preko spleta in zavarovalnica ga pridobi takoj, ko se policija odzove na naročilo.

Glede prijave povzročitelja je pa tako, da takoj ko je škoda prijavljena, se povzročitelju piše dopis s priloženim obrazcem. Če povzročiteljeva prijava ne prispe v tednu dni, se mu pošlje urgenca (ponoven dopis s prijavo), tokrat priporočeno. Če tudi potem ni odgovora v 7 dneh, se šteje da je povzročitelj priznal, zavarovalnica pošlje zgolj še dopis, v katerem se zahteva kopija vozniškega dovoljenja.

Ko vsa potrebna dokumentacija prispe, gre potem takoj v nakazilo, razen pri totalkah in nekaterih drugih primerih, ko se sklene poravnava, se potem oškodovancu pošlje poravnavo. Denar se potem seveda nakaže ko prispe odgovor in če se seveda z zneskom v poravnavi strinja.

Kdor čaka na prijavo povzročitelja, naj raje gnjavi njega (kontaktna številka se praviloma napiše na evropsko poročilo). V takih primerih je najbolje, da se gre s povzročiteljem takoj na zavarovalnico in oba takoj izpolneta vse. Ob poznih urah in vikendih pa to žal ni mogoče..
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov