~toMmy~ je napisal/-a:Uf, težko bo obdržat vozniško. Če bi imel vsaj 4 točke od prej, bi bilo precej lažje, ker bi se lahko pritožil na to novo kazen in v tem času izbrisal stare točke. Manj pa mislim da jih ne moreš izbrisat.
Axi je napisal/-a:Zdaj si lepo gotov, ne pa zbijanje kazenskih.
1. Dosegel si 18 točk oziroma odvzem vozniškega, torej v kratkem dobiš pošto, da si brez izpita
2. Ko dobiš pošto, lahko daš prošnjo za odlog prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, v tem primeru te čaka zdravniški pregled (cca 100€), ki ga moraš narediti v 14 dneh se mi zdi - vzamejo ti kri, torej predlagam da že precej prej prenehaš piti, ker drugače ti bo pokazalo na testih.
3. V kolikor se ti prošnja odobri, lahko še vedno voziš.
4. Sodnik bo predpisal 6-24 mesecev preizkusne dobe v kateri ne smeš dobiti niti 1 kazenske točke oz. kazen ne sme biti višja kot 300€, v kolikor karkoli od tega dobiš, si ob izpit, prav tako boš imel delavnice od 6 do 18 ur na temo alkota - cena 140 - 400€ nekje
Lahko pa počakaš 6 mesecev ali nekaj takšnega, ko lahko ponovno začneš opravljati vozniški izpit in narediš izpit ter začneš z 0 kazenskimi točkami.
To so v nekako možnosti in približni postopki...
zero22 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Uf, težko bo obdržat vozniško. Če bi imel vsaj 4 točke od prej, bi bilo precej lažje, ker bi se lahko pritožil na to novo kazen in v tem času izbrisal stare točke. Manj pa mislim da jih ne moreš izbrisat.
kako to misliš če bi imel 4 točke od prej?..a že ni dost da mam 2, in mi glih teh 18 zdaj preti..Drugače imam pa 5 let izpit. Nekje sem prebral da ti gre izpit če dobiš pike v 3 letih.
zero22 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Uf, težko bo obdržat vozniško. Če bi imel vsaj 4 točke od prej, bi bilo precej lažje, ker bi se lahko pritožil na to novo kazen in v tem času izbrisal stare točke. Manj pa mislim da jih ne moreš izbrisat.
kako to misliš če bi imel 4 točke od prej?..a že ni dost da mam 2, in mi glih teh 18 zdaj preti..Drugače imam pa 5 let izpit. Nekje sem prebral da ti gre izpit če dobiš pike v 3 letih.
~toMmy~ je napisal/-a:zero22 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Uf, težko bo obdržat vozniško. Če bi imel vsaj 4 točke od prej, bi bilo precej lažje, ker bi se lahko pritožil na to novo kazen in v tem času izbrisal stare točke. Manj pa mislim da jih ne moreš izbrisat.
Će imaš vsaj 4 točke, jih lahko samoiniciativno greš brisat z varno vožnjo, če imaš manj, mislim da ne moreš. Torej če bi ti imel 4 točke, bi se na to novo kazen pritožil, da bi čim pozneje dobil novih 16 točk, v tem času bi našel kak termin za izbris točk, se pravi ne bi imel od prej 0 točk, dobil bi jih pa 16 = vozniška v žepu.
Točke se po novem brišejo po dveh letih.
domen90 je napisal/-a:Bogi ste taki, ki opravičujete vožnjo pod vplivom alkohola in iščete izgovore v nepravilnostih policistov, nepošteni državi, zakonih, ki se vam zdijo neprimerni... Edino pravilno in pošteno, da ti gre vozniška. Vidim, da nimaš ravno pospravljeno v podstrešju, jaz bi se na tvojem mestu vprašal, kako je tvoja vožnja pod vplivom alkohola poštena do tistih, ki si jih, ali pa bi jih lahko ogrožal s svojim početjem. Pa ne se zdaj spet izgovarjat da si se peljal ponoči bogu iza leđa. Dokler boste taki iskali izgovore bo še zmeraj veliko nesreč zaradi alkoholiziranosti.
zero22 je napisal/-a:sm si najdu js odvetnika ko bo dau prtožbo na tole kazn..Ko bi vi vedl kake nepravilnosti so pri kontroli policistov nad fizične osebe.pri merjenju alkohola!!! da ne naštevam naprej kaj vse zveš od prave osebe ki ima zakone v malem prstu..Ko to zveš greš definitivno v tožbo pa če bo trajala 5 let.Res je da sem naredil napako da sem vozil pod vplivom alkohola, ampak to je bilo prvič da sem plačal zaradi tega v 5 letih glede na to da mam predelan avto in so me najmanj ustavl 40x v 5 letih medtem ko prave pjance niso v 20 letih niti enkrat je to fer?. Niti tle ni logike da se seštevajo vse točke po enakem sistemu, nemorš ti gledat da je točka prekrška vinjenosti isto obravnavana kot tista ko sem ju dobil ko sem enga v koloni zaradi tesne gneče butnil oz se samo prislonil v zadnji del odbijača. Tko da tist ko mi tule privošči izgubo izpita naj se gre solit..Marsikoga takšna kazen strezne oz se ne prtakne kapljice alkota ko je za volanom tako kot je mene definitivno izučila. Tudi tle ni logike če imaš 2 točke nemorš zbijat če imaš 4 lahko, se pravi če jih imam 18 jih nemorš, po tem takem bi mogu zle še en prekršek nrdit da bi dobu 2 pike in pol šou zbijat mislim adijo pamet. Ko sem se poglobil kako imajo v avstriji in nemčiji smo mi ponovno neka izjemna država ki ima res najbolj POŠTENE zakone..Zj mi pa povejte kaj delajo bogatunčki??.. dajo policaji 1000, 2000 evrov in ga pustijo naprej, kar naredijo na sodišču?..devajo tko doug tožbe da jih dobijo oz se zavlečeje da primer zastara. Ne to ne delajo oni noben se ne da podkupt;).. In ne NEBOM dau vloge za pridobitev vozniške nazaj, ker vem da poštenem človeku nikol ne bo razsojen pravično zato sem se odloču za drugo pot in hvala bogu da se še najde kaka taka oseba ki se bori proti državi in njihovim SUPER zakonom. Drgač pa hvala za informacije in brez zamire za tale moj spis=)
scoop je napisal/-a:Zavedaj se, da je odvetnik tam, da tii pokasira denar,... Normalno da te bo bodril in govoril da se da,... Saj ti bo to racunal,... In verjamem da bi ti prej ostala vozniska v zepu ce bi se pokesal in prosil za se eno priloznost,... Kot pa da bos nasteval nepravilnosti policajev in opraviceval alkohol v krvi,... Dobronameren nasvet,....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov