Moja punca je naredila vozniški izpit, od tega je cca. 2 leti.. takrat ni opravila varne vožnje ker ni bilo ("nujno") potrebno, edino 20% višja registracija za mladega voznika. Sedaj se pa nekaj govori, da po novem zakonu mora mladi voznik nujno opraviti varno vožnjo.. v primeru da je ne opravi po pretečenem obdobju mladega voznika mu ne podaljšajo vozniškega dovoljenja ampak mora na novo opravljati izpit... Prosim, da mi sporoči če kdo kaj ve....
to pravijo ponekod... dejansko pa ni tako... prejšnjo soboto sem bil na vranskem ko sem tudi sam opravljal tečaj varne vožnje, v moji skupini pa so bili vsaj trije katerim je že potekel izpit in so morali opraviti tečaj da so lahko podaljšali vozniško dovoljenje. Izpita ne zgubiš saj ti ne poteče kategorija ampak samo vozniško dovoljenje
Kje pa podaljsujete izpite? Lepo pokličite ali še bolje pojdite osebno na tobačno v lj. Vsi ki jih poznam so imeli po sistemu če si naredil pred 18.3.2010 rabiš samo zdravniški pregled (če imaš očala) če jih nimaš pa samo sliko.
Obvezen tečaj varne vožnje je prišel v veljavo 13.8.2010 če se ne motim... vmes je bilo eno obdobje kjer si res moral ponovno opravljati vozniški izpit, ampak sedaj že nekaj časa ni tega
No, ni nujno it na Vransko, ampak ja, mladi vozniki ga morajo opraviti. Sprva je bil potrebno še opraviti 2 uri "vožnje odličnosti (?)", ki je nisi mogu past, ampak mislim, da so to ukinli.