Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

beybi
Nov uporabnik

rok za ugovor zavarovalnici

Napisal/-a beybi To apr 02, 2013 12:30 pm

Pozdravljeni
Zanima me, če kdo ve, koliko časa imam za ugovor zoper ugotovitve zavarovalnice ... glede na to, da ni pravnega poduka in ni bilo poslano priporočeno? ... je to 8 ali 15 dni?

Gre se za prometno, ko je dec pri vzvratni vožnji na parkirišču spregledal moj avto in me seveda zadel v voznikova vrata. Jaz sem stala pol v boksu pol na vozišču, saj sem čakala na žensko pred mano da spelje.
No, tedaj sva spisala evropsko, kjer je krivdo priznal, žal pa nisem mogla takoj z njim na zavarovalnico zaradi dojenčka v avtu, pa tudi on naj bi imel zdravnika in je reku da bo šel popoldne na zav. Žal se je tu zakompliciralo, saj je šel na zav. šele čez 14 dni in tam na njihovem potrdilu izjavil da ni kriv.
Sledili so dodatni ogledi kraja nezgode, nakar mi pošljejo iz zav., da priznavajo samo 50 %, saj v tem trenutku ne morajo vedeti ugotoviti krivde, vejo sicer da je šel vzvratno, ker pa pravi da ni slišal hupe, ne morejo vedeti kdaj sem jaz zepeljala ven. To, da na mojem avtu ni rajs, ki bi nakazovale premik mojega avta ni, jih ne zanima.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Re: rok za ugovor zavarovalnici

Napisal/-a MasTTer To apr 02, 2013 1:58 pm

Če prav razumem, je tvoje vozilo bilo obrnjeno proti ven in nisi vozila zvratno, on je pa vozil zvratno? Sicer ne vem kdo je tu imel prednost, vendar bi naj bil kriv tisti, kateri je vozil zvratno in kateri ni na prednosti cesti oz. desno pravilo. Če je tvoje vozilo v času nesreče mirovalo in si to tudi navedla na evrospko poročilo in na izpolnjen obrazec na krivčevi zavarovalnici, nebi smela bit nobena težava.

Težava nastane takrat, kadar evropsko poročilo ni pravilno v celoti izpolnjeno. Najbrž pod opombo ni napisal, da priznava krivdo? V tem primeru pravna služba izhaja iz izpolnjenega evro obazca ter prijave škode kar sta oba podala.

Meni se je že podobna nesreča zgodila. Policije ni bilo, krivda je bila 30/70%. Če se ne strinjaš z odločitvijo se lahko ali oglasiš pri cenilcu, pravniku, kateri obravnava tvoj pimer in se nato odločiš, če boš podala pisni ugovor. Vsekakor to naredi čim prej, v roku 10-ih dneh. Jaz tudi na pamet ne vem kakšen je rok. Ponavad je tako, kot si sama napisala, 8-15dni.

Konec koncev bi bilo najbolj pametno, da bi zadevo prijavila iz H kombinacije, če jo imaš zavrovano in navedla, neznano vozilo. Sicer se to ne sme delati....

beybi
Nov uporabnik

Napisal/-a beybi To apr 02, 2013 5:10 pm

MasTTer, hvala za odgovor.

ja, si prav razumel, jaz sem stala on pa je peljal vzvratno. Njegova izjava "pa nisam te vidio u retrovizorju"
Krivdo je priznal pod opombami "priznam krivdo", potem pa je na zavarovalnici reku, da je zadevo prespal in da ni kriv in na njihovo izjavo napisal, da ni kriv.

Sej, če nebi na evropsko napisal, da je kriv, bi itak klicala policijo, tko mi pa na kraj pameti ni padlo, da se nekdo lahko premisli in da to celo upoštevajo. Gre se pa za Mariborsko zav., za katro sem že na tem forumu veliko kritik slišala.

H kombinacija ... pomeni da plačam odbitno franšizo in ne izgubim bonusa? ...... hm, bi bilo treba premisliti, ker že sedaj traja 1 mesec tole.

Uporabniški avatar
MasTTer
Novinec

Kraj: Lendava (MS)

Napisal/-a MasTTer Sr apr 03, 2013 10:31 am

beybi je napisal/-a:MasTTer, hvala za odgovor.

ja, si prav razumel, jaz sem stala on pa je peljal vzvratno. Njegova izjava "pa nisam te vidio u retrovizorju"
Krivdo je priznal pod opombami "priznam krivdo", potem pa je na zavarovalnici reku, da je zadevo prespal in da ni kriv in na njihovo izjavo napisal, da ni kriv.

Sej, če nebi na evropsko napisal, da je kriv, bi itak klicala policijo, tko mi pa na kraj pameti ni padlo, da se nekdo lahko premisli in da to celo upoštevajo. Gre se pa za Mariborsko zav., za katro sem že na tem forumu veliko kritik slišala.

H kombinacija ... pomeni da plačam odbitno franšizo in ne izgubim bonusa? ...... hm, bi bilo treba premisliti, ker že sedaj traja 1 mesec tole.

V tvojem primeru, bi jaz vstrajal do konca, če je že napisal, da priznava krivdo in to na evroobrazec!! Podobno se je dogajalo z kupončki na policah. Če si nekomu ob nesreči dal za kuponček, si se lahko naslednji dan kljub temu premislil, zato so jih ukinili in prav zato je evropsko poročilo ali policijski zapisnik.

Napiši jim, da je krivec priznal in da zahtevaš izplačilo celotne škode, ter da je z tvoje strani to rešeno. V nasprotnem primeru se boš obrnila na 24ur, poptv itd, ter jim naredila zelo lepo reklamo.
Pa še to mi je enkrat en pravnik rekel. Če tvoje vozilo miruje in se drug zaleti v tebe zelo dosti pomeni. Ne moreš bit ti kriv, če si stala, halo. Razen če izsiliš prednost, se ustaviš in nato trči v tebe. Tu je pa lahko deljena krivda. Ponavadi je 50/50% krivda takrat, kadar pravniki/cenilci ne morejo nič ugotoviti... ;)

Pri H kombinaciji ponavadi NI franšize (odvisno kako skleneš), izgube bonusa pa NIKOLI ni. Vendar kot rečeno, se lahko prijavlja le takrat, če je vozilo neznano.....

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 03, 2013 10:17 pm

Pri H kombinaciji ima Tilia po novem franšizo na 2. in 3. škodo; franšiza znaša 75 €. Prva škoda je brez franšize.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov