Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Nesreča

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 3:57 pm

Pozdravljeni

Mene samo zanima kaj me čaka po prometni nesreči v kateri sem bil udeležen. Torej lani 1x mi je en gopsod vzel prednost v krožnem križišču. Moral bi zaviti ven kot je imel označeno z talnimi označbami, a namesto tega je nadaljeval vožnjo v krožnem in posledično mi je zaprl pot. Bil sem z skuterjem in še sem imel to "srečo" da je gospod vozil enoprostorca :/ Kriv je bil in tega ni priznal, zato smo poklicali policijo. Policija je poslikala poškodbe in vzela pričanja. Policija je na moje presenečenje obema iztavila posebni plačilni nalog. Prvič slišim za tako globo. Jaz sem moral plačati zaradi povzročeno nesrečo, kar pa je moral plačati gospod ne vem. Vem pa, da je plačal veliko več kot jaz. Ko sem vprašal kaj zdaj z mojo škodo (ker gospod ni imel niti praske) je polisit rekel da se moram pritožit na kazen in da pol ne vem kaj. Na kazen sem se tudi prozožil in zdaj čakam na odgovor (naša sodišča so super hitra...). V zapisniku so policisti jasno napisali da je gospod prečkal polno črto in meni zaprl smer. Me pa zdaj zanima, kaj je ta posebna globa. Od sodišča pričakujem da bo dalo meni prav (upam). zanima me tudi kaj lahko v tem času naredim z vozilom. Ga lahko popravljam in spreminjam, ali ga moram pustit v takšnem stanju kot je bilo po nesreči? Vozilo so poslikali že policisti in tudi ročno napisali katere poškodbe je vozilo fasalo. Škodo sem tudi dal ocenit uradnemu zastopniku in je prišla cifra neki več kot 900€. Tudi sam sem se poškodoval in zato so me poslali v bolnico na pregled.

Če ima kdo več izkušenj, naj mi pove kaj lahko pričakujem

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Nesreča

Napisal/-a abbe Če maj 02, 2013 5:22 pm

"kuponček" si dobil
sepravi, če je bilo napisano evropsko poročilo daš popravt motor in se bremeni njegovo zavarovalnico.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 6:09 pm

ne, sej ravno v temu je fora. mislim da z tem posebnim nalogom so se policaji rešli tega, da določijo kdo je kriv in kdo ne. če bi dobil kuponček bi valjda že popravil zadevo.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če maj 02, 2013 6:56 pm

Če sem dobro zastopil sta bila kriva oba torej krije vsak svojo škodo. Ni mi pa jasno v tem primeru bi bil ti kriv, saj tisti ki je v krožnem ima prednost, taka krožna so na Vrhniki okol Hoferja, prej se je folk vozil po zunanjem okol in okol, ni dolgo nazaj so pa dal te smerne puščice za ven tko da moraš zapeljat za 2...izhod ven obvezno na notranjega in na tak način ti lahko kdo zapre pot pri 2 izhodu, če se gre pri 3 ven, v glavnem zaenkrat gre tekoče, treb agledat in upoštevat CPP. So pa krožna majhna z dvea pasoma.
p.s. sej ne vem, če me je kdo zastopu :?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 02, 2013 7:34 pm

MRV je napisal/-a:ne, sej ravno v temu je fora. mislim da z tem posebnim nalogom so se policaji rešli tega, da določijo kdo je kriv in kdo ne. če bi dobil kuponček bi valjda že popravil zadevo.

a pa si jih kj povprašal takrat o tem?
sj će je on dobu večjo kaz poj je to vrjetn posredn dokaz da je povzročitelj
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če maj 02, 2013 7:37 pm

ojnica je napisal/-a:Če sem dobro zastopil sta bila kriva oba torej krije vsak svojo škodo. Ni mi pa jasno v tem primeru bi bil ti kriv, saj tisti ki je v krožnem ima prednost, taka krožna so na Vrhniki okol Hoferja, prej se je folk vozil po zunanjem okol in okol, ni dolgo nazaj so pa dal te smerne puščice za ven tko da moraš zapeljat za 2...izhod ven obvezno na notranjega in na tak način ti lahko kdo zapre pot pri 2 izhodu, če se gre pri 3 ven, v glavnem zaenkrat gre tekoče, treb agledat in upoštevat CPP. So pa krožna majhna z dvea pasoma.
p.s. sej ne vem, če me je kdo zastopu :?

ja ne more bit on kriv, če je un zapeljal čez polno črto pa nadaljeval vožnjo po krožne, ko tega nebi smel.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 7:48 pm

nene, niste me prav zastopili. oba sva bila v krožnem, jaz na notranjem pasu, on na zunanjem. v tem krožnem kdor je na zunanjem pasu mora it na tem izhodu ven, saj ima polno črto katera mu prepove nadaljevati vožnjo okoli krožnega. on je prečkal to polno črto. on je dobil sigurno kazen zaradi prečkanje polne črte.
sej ta zadeva tudi meni ni bila tako jasna. gre se pa tako, on je naredil prekršek, jaz sem pa povzročil nesrečo ker sem se zaletel v njega.

prosim da ne se ubadat z tem kdo je kriv in kdo ne. naj kdo pove ali je že imel podoben primer.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če maj 02, 2013 8:15 pm

kupončkov tako ali tako že doolgo ni več.... V kolikor imaš številko njegove police lahko vse zrihtaš, v kolikor nimaš, pa če praviš da si ti povzročil prometno pa nimaš pravice na njegovo polico rihtat.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 8:33 pm

to tudi vem. mene zanima če je že imel kdo podoben primer. pravim že več čas da je ta poseben nalog v giru!

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če maj 02, 2013 8:39 pm

Policiji so za prekrške, zavarovalnice so za škodo. Nimaš kaj čakati sodišče, ki bo odločilo o prekršku, temveč se obrni na zavarovalnico. Ta bo pridobila zapisnik, da bi pri taki bagateli od škode čakala konec postopka o prekršku, pa ni za verjeti.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 9:26 pm

e hvala. tak odgovor sem potreboval.
zanima me tudi, ali lahko zahtevam tudi škodo za oblačila in "strah"? Imam tudi zdravniški zapisnik da sem bil počohan in da sem slikal glavo. Fanj sem ruknil z čelado.

PS: še dobro da imam izpolnjeno poročilo. tip je še na isti zavarovalnici kot jaz :)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če maj 02, 2013 9:48 pm

Če tole prav zastopim, avto je prevozil polno črto, ti si pa izsilil prednost in avto se je posledično zaletel vate? Pomoje je tole deljena krivda in dvomim da boš kaj dobil povrnjeno. To da je on prevozil polno črto je prekršek, tako kot je prekršek da si mu ti odvzel prednost in se je posledično zaletel vate (pa čeprav avto tam nebi smel biti... bil je, si ga spregledal ali pa si se namerno zaletel vanj, to je stvar debate).
Pomoje sta ravno zato oba dobila položnico, tega nebom trdil ker nevem kako je s tem. Vem da povzročitelj dobi položnico, on je pa verjetno imel večjo še zaradi tega ker je prevozil polno črto. Nevem točno, ugibam, ker to ni moje področje.

Kako je pa v primeru odškodnin za fizične in psihične poškodbe, je pa najbolje da se obrneš na kako hitro poravnavo, ti bojo vse povedal kaj in kako.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če maj 02, 2013 9:57 pm

MRV je napisal/-a:prosim da ne se ubadat z tem kdo je kriv in kdo ne. naj kdo pove ali je že imel podoben primer.

kot diplomiran prometnik mislim da poznam cestno in njena pravila veliko boljše kot vi, zato pomoči na tem področju ne potrebujem.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če maj 02, 2013 10:18 pm

Torej si "kravatar". Znanje imaš, prakse pa nič. Zato ti tudi ni jasno zakaj si dobil tudi ti kazen. No, ti bo sodišče povedalo svoje.

Ne, podobnega primera še nisem imel in upam da ga nebom. Tako stvar predvidevam in se ji izognem. Seveda vsakič trobim ko kdo prevozi polno, a dvomim da tisti ki je storil prekršek ve o čem se gre. Ljudje so pač butasti (vsaj na splošno) in ne vidijo dlje od svojega nosu.

O odškodnini pa le pokliči te odškodniske firme, meni so še vedno pomagali oz. prevzeli primer in še vedno sem dobil izplačano.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 12:55 am

pa kaj ti si glup al se glup delaš? zakaj sem dobil kazen sem še zgoraj napisal in kaj pričakujem od sodišča tudi sem zgoraj napisal, samo očitno ti ne znaš ali pa nočeš brat! sploh ne veš v čemu je težava in se oglašaš. wtf?!

DePalmo je napisal/-a: Tako stvar predvidevam in se ji izognem.

a misliš da sam tega ne znam? v roku 4m in z hitrostjo 40km/h kaj bi ti znal naredit? predvidel bi avto da se ti bo pojavil pred nosom. ja hud si. še DOBRO da se nisem ubil glede na situacijo! znam dobro analizirati tudi prometne nezgode, ker to pač tudi spada v moj poklic. mogoče ti bo "kravatar" kaj novega povedal.
hitrost je bila okoli 35-40km/ torej približno 10m/s. reakcijski čas normalnega človeka je 1s, dirkača okoli 0,5s. to pomeni da toliko časa rabi za razumet da mora stisnit na zavoro. čas za stisnit zavoro in čas začenjaje delovanja zavor je okoli 1s. na čas ustavljanja vpliva koeficient hrapavosti asvalta in kvaliteta gum + še ostale malenskoti ki itak v mojem primeru nispo pomebne. že samo stiskanje bremz in reakcija je v najboljšem primeru tam 18m. kje je še samo ustavljanje.

meni pa je uspelo v 4m bremzat in iskat izhod pred trkom. z tem ko sem zavijal ustran sem si malo podaljaš zaviranje. pred sabo sem imel samo kombi in največ kar sem lahko naredil je da sem se zaletel pod kotom in ne pod pravim kotom v bok. ja, lahko bi se spomnil da je bila nedelja in da so na cesti nedeljski vozniki oz. kmeti ki ne znajo vozit po krožnih. a obračat glavo za 90c sredi krožnega ni ne prijetno ne varno.

kakorkoli obrneš tip polne črte ne bi smel prečkat. kaj tu ni jasno?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe maj 03, 2013 6:17 am

V bistvu mi ni cist jasna situacija-ce si bil ti na svojem pasu, on prevozu polno ne vem, za kaj si ti sploh kazen dobil.
Imas pa dve moznosti. Lahko se ti kazen umakne, ce bo sodisce tako odlocilo, drugace pa bos zal placal polno, ce odloci drugace.
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 9:42 am

vse ti zgoraj piše. preberi si še 3x

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe maj 03, 2013 10:11 am

znam dobro analizirati tudi prometne nezgode, ker to pač tudi spada v moj poklic

Ja pol si jo pa zanaliziraj, a ne, če si že tako dober.

Če je ta možakar prevozil prekinjeno črto, kako je tebi pot zaprl? Razen, če si ti hkrati, ko je on prevozil črto, menjal pas in sta bočno trčila.

diplomiran prometnik

WTF, a to je dejansko smer študija?? In katere predmete ste imeli? Semaforji I, semaforji II, nauk o prehodih za pešce, itd..

P.s.: malo te zezam, ne se zdej užigat do neba.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe maj 03, 2013 1:20 pm

sej primožek, jz iz fore pravim da sem diplomiran semafor :) če te pa že zanima študij, je tako da se učiš vse kar ima v zvezi z prometom. to pomeni da veš kako so narejene ceste, tiri in "nebo". veš kako delujej celotno pristanišče, želežniška postaja in letališče. Veš tudi kako se prevaža tovor fizično in na paprirju. poleg tega tudi veš kdo je kdaj odgovoren če nastane škoda in kako ukrepati. Prometnik lahko dela na logistiki, carini, transportnem podjetju, policiji :DDD in še kje. Dejansko mi premikamo svet.

No lepo da si razumel. Ko je mož prečkal polno črto sem bil jaz že v njegovi smeri in bi sva bočno trčila. a je to tako blo težko :)

no, danes sem bil malo na zavarovalnici in na eni varianti od poravnav. Zadevo so mi lepo razložili in zdaj gremo trest zadevo. Še zanimivost, cenitev na uradnem servisu je 1100€. Dvomim da se bo zavarovalnica strinjala z ceno za 10 let starega zipa :)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe maj 03, 2013 1:24 pm

Hvala za razlago o študiju.

Glede krivde, vsak ima svoj del krivde (deljena), tudi ti se nisi prepričal, ali lahko varno menjaš pas. Po mojih izkušnjah plačata vsak svoje...
Sex turns gay people into Mexicans.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov