Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Bici jr.
Nov uporabnik

Mlad voznik napihal - odvzem izpita.

Napisal/-a Bici jr. Če maj 30, 2013 3:52 pm

V noči na soboto sem napihal 0,35mg/L, policist mi je vozniško odvzel in mi povedal, da se bom zagovarjal pred sodiščem, normalno pa je kazen 8 točk in 600€.

Nisem imel sreče, ker sem iz garažne hiše, ki bi se zaprla, avto prestavljal na 300m oddaljeno parkirišče, vmes pa so me ustavili.
Imam predhodno že 1 točko (prej sem jih imel 5 ampak sem jih šel zbijat) točke sem dobil en teden po opravljenem izpitu in sem še mlad voznik.

Ali je kakšna možnost, da se me sodnik usmili zaradi razdalje. Situacija zgleda slaba, ampak ali ima kdo kakšne izkušnje glede tega?
Kazen mi ni tako pomembna, ampak gre se za izpit, ki ga nujno potrebujem.

Zanima me tudi, kaj me čaka na sodišču.

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Mlad voznik napihal - odvzem izpita.

Napisal/-a .com Če maj 30, 2013 4:11 pm

Ne bom pametoval, ampak kot mladi voznik si pa res ni treba prisluziti 13 kazenskih pik...
pa neglede na to, kako si jih dobil...
si frisen na cesti in pika... izkusenj imas 0 in ta 3leta ali 2leti sta namenjeni spoznavanju voznje in pridobivanju zacetnih izkusenj v prometu...

takim ko si ti, bi prepovedal ponovno opravljanje vozniskega za 10 let..
alkohol in voznja pac ne gresta skupaj...pa ceprav se ti zdi 300m nic, bi lahko..npr otroka povozil...

Jaz ti zal nebi dal vozniske!!
Lp
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Bici jr.
Nov uporabnik

Napisal/-a Bici jr. Če maj 30, 2013 4:27 pm

V letu in pol sem prevozil vsaj 50 000 km (zaradi študentskega dela) in od tega sem pod vplivom alkohola prevozil samo tistih par metrov po katerih so me ustavili. Tudi sam sem proti temu, ampak avto sem moral prestaviti, ker sem ga potreboval še pred odprtjem garažne hiše (vozil ne bi niti jaz, ampak prijatelj).
Poleg tega ob 3:30 uri ni bilo nikogar na tistem celotnem odseku.

Drugih komplikacij, poleg tiste takoj po izpitu, ko je prišlo do nesporazuma s pešcem, ki ni bil nikakor ogrožen, nisem imel nikkakšnih problemov ali bližnjih situacij.

Tako da prosim, da mi ne pridigate. Vem, da sem storil ogromno napako in bi rad samo vaš nasvet, če je kakršnakoli možnost, da izpita ne izgubim za stalno.

LP.
Zadnjič spremenil Bici jr., dne Če maj 30, 2013 6:21 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Če maj 30, 2013 4:35 pm

Poznam par mladih voznikov, ki jim niso vzeli vozniškega, kljub temu, da so napihali. Ne poznam vseh okoliščin, ampak nekaj se jih še vedno vozi po cesti. Kaj so naredili pa nevem, mogoče veze in poznanstva.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če maj 30, 2013 5:13 pm

Koliko dolgo že imaš izpit, pol leta ali si že pred koncem začetniške dobe?
Na sodišču ti bo sodnica prebrala kazen, podal boš svojo izjavo in če se te usmili, boš dobil izpit nazaj.
Glede na zadnje tragične dogodke in spreminjanja zakona pa mislim, da se ti ne piše dobro.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Bici jr.
Nov uporabnik

Napisal/-a Bici jr. Če maj 30, 2013 5:19 pm

Izpit imam že leto in pol, mlad voznik pa sem do 21. leta, torej avgusta 2014.

Dobil sem sicer informacije, da zaradi manjše kršitve sodnika niti videl ne bom, pač pa bom podal samo izjavo in nato po pošti dobil odločbo in ostalo.

LP

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 30, 2013 6:47 pm

kakšna služba pa je to če lahko vprašam ?

slaba stvar pri tebi je, da so ti takoj odvzeli to vozniško dovoljenje.

v zagovoru pred sodnikom pa lahko razlagaš te zgodbe koliko izkušenj za volanom že imaš, vso srečo tam.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če maj 30, 2013 6:55 pm

Sicer sem proti pijanim voznikom za volanom, a bodimo fer, vsakdo je pijan (malo ali veliko) že sedel za volan.

Sam eno vprašanje. Katera garažna hiša? BTC? Če ja, BTC parkirišča niso javna, so zasebna posest in policija nima pristojnosti razen če jih kdo pokliče. Tako je en znanec dobil nazaj zaplenjen avto.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če maj 30, 2013 7:09 pm

DePalmo je napisal/-a:Sicer sem proti pijanim voznikom za volanom, a bodimo fer, vsakdo je pijan (malo ali veliko) že sedel za volan.

Če si sam tak ne išči izgovorov v tem, da posplošuješ kdo ali kaj je že šel pijan za volan!!!!!!!!!!

lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če maj 30, 2013 8:11 pm

Za narediti narobe ni pogoj, da prevoziš npr. 5 km ali pa 5,5 km. Zakon pravi, da ne smeš in če tako pravi, da ne smeš, potem ne smeš. Če pa si funkcionalno nepismen, potem se lahko zgovarjaš na en meter, noč, lunine mene in še kaj, kar pa ne spremeni dejstva, da si kršil zakon. institut mladega voznika je tudi zaradi tega, da se ugotovi, ali si dovolj funkcionalno pismen, da se boš uspel držati preprostih določil zakona brez modrovanja o tem, koliko si nameraval prevoziti, ob kateri uri dneva in koliko ljudi si po svojem ogrožal. Če že tega ne zmoreš, potem ostani doma in ne sedaj za volan. Od kar pamtim, so vozila nevarna stvar, ki jih šoferji z idejami delajo še nevarnejše.

V glavnem izpit bo šel, v eni drugi temi pa sem napisal, kako lahko dosežeš, da ti ga v preiskusni dobi ne vzamejo. Piše tudi na pouku odločbe, ki bo prišla, ko bo evidenca ministrstva ugotovila, da je bilo zbranih dovolj točk za prenehanje vd in bo to poslala okrajnemu sodišču, ki bo nato izreklo prenehanje vd.

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Pe maj 31, 2013 4:21 pm

Hm ne vem kako je z mladim voznikom, vendar poznam človeka ki je dobil izpit nazaj pogojno. Zdej eno leto ne sme prekrška naredit, pa bo ok.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe maj 31, 2013 9:01 pm

9 let vozniške, 0 kazenskih, nobene kontrole do sedaj, nobene kazni, 1x sedel za volan s tremi piri v ri*i, ampak sem imel pred seboj še nekaj ur hoje, prevozil okoli 250.000km in nobene zavarovalniške odškodnine, 1x sem samo se naslonil na en avto na katerm ni bilo škode
Izpit boš pomojem izgubil, zaradi kazenskih točk.
Žal ne popuščajo.
Sicer pa poročajo o razpletu.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So jun 01, 2013 12:02 am

pa sami angelčki v tej temi :D eni so hujši za volanom ko so trezni kot pa nekdo ki spije in vozi počasi in še toliko bolj previdno! eno je da si koma pijan pa voziš, drugo pa je da spiješ 2-3 pire.

dajte malo razlikovat med pijanci in med normalnimi, ki spijejo nekaj malega in so še čist normalni, tudi pri vožnji!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So jun 01, 2013 6:06 am

Patrik_A3 je napisal/-a:pa sami angelčki v tej temi :D eni so hujši za volanom ko so trezni kot pa nekdo ki spije in vozi počasi in še toliko bolj previdno! eno je da si koma pijan pa voziš, drugo pa je da spiješ 2-3 pire.

dajte malo razlikovat med pijanci in med normalnimi, ki spijejo nekaj malega in so še čist normalni, tudi pri vožnji!

Dej ti razumi, da alko in volan ne gresta skupaj. Kaj ni jasno? Ne opravičuje sebe, če to delaš.... get the point? :roll: Človek je storil napako in naj za njo plača :!: :!: :!: :!:

lp

acad
Novinec

Napisal/-a acad So jun 01, 2013 11:27 am

še sreča da so tukaj čisto vsi brez greha ini to vedno ko je kakšna podobna tema odprta :DDD

Sicer jaz ne verjamem da si samo 300m prepeljal, ker pač si verjetno imel toliko pameti da veš da se bi zaprla garažna hiša ampak te ne obsojam, tudi sam sem že peljal z kako pijačo v krvi kljub vozniku začetniku, mel sem srečo da me niso dobili drugače bi postavljal isto vprašanje par let nazaj in bi isto tudi nad mano izvedli "Zakoniti preiskovalni organ vseh detektivov avtomobilizem.com foruma".

Če se boš dobro pokesal, pa malo razložil da rabiš avto vsak dan (šola/faks/služba/bolezen) ti bo najverjetneje dala sodnica "pogojni odvzem VD" kaj to pomeni uporabi google. Problem ti bo edino ko te bo v vsakem primeru udarilo po denarnici...
Pričakuj 110-150€ za kontrolni zdravniški, 250€ za posebno varno vožnjo, okrog 400€ za delavnice proti alkoholizmu, 30-100€ za stroške obsodbe itd.. ali pa 600-1000€ za ponovno izdelovanje vozniškega izpita v primeru če ti ga odvzame. Žal alkohol je dragi hobi, potrebno se mu bo v prihodnje izogibati, vsaj takrat ko maš ključe od avta v žepu.

LP

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jun 01, 2013 11:34 am

King1 je napisal/-a:
DePalmo je napisal/-a:Sicer sem proti pijanim voznikom za volanom, a bodimo fer, vsakdo je pijan (malo ali veliko) že sedel za volan.

Če si sam tak ne išči izgovorov v tem, da posplošuješ kdo ali kaj je že šel pijan za volan!!!!!!!!!!

lp

Podpis! :roll:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov