Napisal/-a krajsek So jul 06, 2013 12:50 pm
Lep pozdrav!
28.6.2013 smo se s kolegi zbrali v gostilni v Vojniku. Vseh skupaj nas je bilo 10, 4 sem peljal jaz, ostale pa ena druga oseba. V gostilni smo ostali do pol tretje ure zjutraj naslednjega dne. Ker smo se zmenili, da jaz vozim tja, domov pa en drug kolega, sem jaz spil dva piva. Ko smo se odpravljali proti dvem avtomobilom s katerima smo prišli, je moj avto peljala oseba, ki NI pila alkohola. Drugi avto je peljala v obe smeri ista oseba. Preden smo speljali, smo se ZMENILI da gremo z mojim avtom najprej ven iz parkirišča, nato šele drug avto, da se nebi slučajno zaleteli. Mi smo lepo speljali "rikverc" ven, preden smo pa speljali naprej je pa tadrugi avto speljal "rikverc" in nas butnil z svojim avtom v desni bok mojega. Ker je bil voznik drugega avtomobila mlad voznik, smo se dogovorili da počakamo en dan in se potem zmenimo kaj bo. (nismo bili prepričani če ima urejeno zavarovanje za mladega voznika). Jaz sem tukaj "zasral" ker nismo izpolnili evro obrazca, niti policije nismo klicali.
Naslednji dan mi pove ta ki je povzročil nesrečo, da so njegovi starši na morju in da naj počakam še dva dni da pridejo domov (to je bilo na nedelijo). V ponedeljek se peljem mimo njegove hiše in vidim da njegovega avtomobila ni bilo na dvorišču. Nekaj je začelo smrdeti. Poklical sem ga, on mi je pa povedal da je avto peljala stara mama k zavarovalnemu agentu na ocenitev. Mislil sem si, da so se šli samo pozanimati kaj sedaj. Klical sem ga vsak dan, če je že prišel oče domov, da se dogovorimo, a nikoli ga nisem dobil. Včeraj (5. julij) pa sem le prišel v stik z očetom ki mi že po telefonu reče da še ni nič premišljeval o tem kako bomo rešli problem. Ko sem se isti dan dobil z njim, mi je ta začel nekaj palamuditi da smo prepozni za zavarovalnico, češ da je njegov agent že spravil njegov avto čez kasko zavarovanje in da je njegov avto že zrihtan (v roku enega tedna????? vsi papirji?) za mojga pa ne ve kaj bi storil. Ugotovil sem da je njegov avto bil ocenjen na 1000eur škode in da ga je spravil skozi zavarovalnico tako, da je rekel da se mu je nekdo zabil v avto na parkirišču. Sedaj se izmika stroškim popravila mojega avta. Ocenjen je bil na okoli 300eur. Rekel je, da je njegova dobra volja če bo plačal.
Jaz sem mu hotel iti na dobro, da nebi njegov sin ki se je zaletel vame, nebi dobil kazenske točke, bil sem zelo neumen da nisem izpolnil eu obrazca, niti sporočil policiji. On je nategnil zavarovalnico in si popravil avto. Jaz imam devet prič, ki so pripravljene povedati kaj se je zgodilo.
Bi mi lahko kdo svetoval kaj naj naredim? sedaj mi je rekel da bo plačal, ampak da naj se avto najprej popravi, potem pa se da račun. Seveda on ga lahko zavrne...