Tak, da ostalim organizatorjem toplo priporočam, da te dve ali dvajset vstopnic raje vržete skozi okno, kot da jih date novinarčkom! Saj ni nobene koristi od njih!
zombi je napisal/-a:Moje razmišljanje z drugega foruma:
Totalno brezveze je kritizirat dirko na Gorjancih, ker te tam ni bilo. Vsaj kar se mene tiče je bila dirka izredno zanimiva in se je odločala v stotinkah in to hvalabogu v rumeno korist.
Dirko se trudijo organizirat na nivoju, kot je bila že včasih in je bilo v organizacijo vloženo ogromno trudi, da ne omenjam denarja.
Verjetno avtošporta ne poznaš najbolje, ker bi vedel, da se vozi tudi avtoslalom pa nisem nikjer zasledil nobenega članka o tej zvrsti.
In če že moram o dragu, ja meni je drag povsem nezanimiv, čeprav verjamem, da je potrebno veliko znanja.
-gledalcev isto
Nebi rekel, Gorjanci so bili izredno dobro obiskani s precej gledalcev, nebi omenjal števila (da ne bom kaj nakladal) jih je pa bilo precej čez 2000. In kot vedno je potrebno na teh dirkah prištet se cca 1000 gledalcev, ki je dobilo sponzorska vabila.
-Tekmovalcev isto
Možno
--tekmovalcev nebi blo potrebno bit strah, da jim bo fotoaparat skočil pred avto...
Tole leti verjetno na dirko v Logatcu, sem bil zraven in vem kaj se je dogajalo. Pirjevec je zgubil nadzor nad vozilom in trcil v betonsko ograjo. V fotografinjo pa je žal priletel košček stekla...
Verjamem, da je manj nesreč na drag dirkah, žal se pa tudi tam pojavljajo in še vedno trdim, da je potrebno bit večji mojster za vožnjo na limitu skozi ovinek kot golo pospeševanje...
-organizator bi prihranil dve vstopnici=1.000sit
Ne vem kaj točno hočeš s tem povedat, samo jaz ogled dirke jemljem kot hobi in zabavo. Z nekterimi dirkači smo postali prijatelji in se srečamo tudi na pijači... Računam, da se jim bom pridružil na kakem relikrosu ali GHD.Tak, da ostalim organizatorjem toplo priporočam, da te dve ali dvajset vstopnic raje vržete skozi okno, kot da jih date novinarčkom! Saj ni nobene koristi od njih!
Razumem tvojo jezo, ker živiš za to zvrst.
Samo pozabljaš dejstvo, da se da športu pomagat na marsikateri način in ne samo s kritiziranjem. Večina internetnih revij (avtomania recimo ali hčerinski rally magazin) bazirajo na prostovoljni ravni in pisci ne dobivajo honorarjev, kar pomani, da se jim ne da rinit na vsako dirko, sploh, če jih ne zanima in živijo za rally, ki ima v Sloveniji dolgo tradicijo. (V MB ta vikend bo sigurno vsaj 3X več obiskovalcev kot na dragu pa MB ni znan kot rally mesto).
Zakaj ti to govorim?
Zato, ker vem, da tile fantje rade volje objavijo kvaliteten članek ali reportažo, če so zraven slike še boljše, ker jim prihraniš delo in jim podariš članek... Tako, da bi bilo boljše kot kritiko, da spišeš članek in ga pošlješ recimo Aichi-ju (je tudi na tem forumu) in sem 80%, da bo članek z rezultati tudi objavil. S tem bi naredil precej več koristi svoji zvrsti dirkanja. Vsaka pot je težka in članki iz Avtomanije se pojavljajo tudi na teletekstu RTVS... in verjamem, da bi se bolj dostojni tudi v drugih revijah.
Najlažje je pljuvat čez vse novinarje in sedet križem rok, naj ti bo to izziv, zgovoren si, časa imaš dovolj, sposobnosti ti torej sigurno ne manjka. Lahko te povabijo celo v ekipo in redno sodelovanje.
Napisal si: Drag je v vzponu, vse ostalo zgublja...
Priporočam ti, da se 1.Avgusta zapelješ do Ilirske Bistrice, kjer bo 10.ponovitec največje gorskohitrostne dirke pri nas...
Zbralo se bo gledalcev več kot na celi sezoni draga skupaj (vsaj 2x več kot v Planici), v atraktivni vožnji med ovinki boš lahko videl voziti oldtimerje, vrhunske dirkalnike razreda ST,F, prototipe, Formule 3000, celo nekaj Formul 1, ob praktično vseh vrst avtomobilov namenjenih dirkanju, med njimi se bo kot kaže našla tudi Alfa 155DTM, Lancia DeltaS4, Plassin BMW s Juddovim motorjem (bivši F1 motor)...
Voznikov bo največ do sedaj in šrijave kažejo na okoli 170 avtomobilov in 2. v zgodovino se bojo morali odrečt seicentom, ker bi zanje zmanjkalo časa....
GHD Ferrari mora vidit vsak avto navdušenec pri nas, ko bi drag ponudil kaj tako velikega in organiziranega, bom z veseljem spustil vse GHD dirke in se udeleževal samo dragov. Tako pa bom v Bistrici navijal za vse kar bo rumeno.
Sem velik fan rallya in GHD (tu ni prostora za taktiziranje in je potrebno v vseh vožnjah na polno)
Dvomim, da se ti bo dalo. ampak vseeno:
Artur "Aichi" Švarc
Glavni in odgovorni urednik avtomanije
artur@cyber-media.info
www.avtomania.com
www.rally-magazin.com
In bo objavil ali pa te napotil do GrP (Gregor Pavšič) in bo sigurno objavljen objave vreden članek, če ga boš le spravil skupaj.
Spletna revija Km/h (Domen Jerančič & kolegi)
www.kmh.si
info@kmh.si
Šubičeva 3, 1000 Ljubljana
+386 1 256 0088
+386 70 300 564
+386 70 918 002
spisan dober članek bi objabil tudi Avtomagazin
Verjamem, da so se organizatorji zelo potrudili in bi si zasluži več pozornosti, samo tako je. Tebi gre na živce stran namenjena GHD, meni pa rubrika šport na TV brez članka o rally na katerem so nastopili državni prvaki štirih držav.
Cel avtošport bi si zaslužil precej več pozornosti za kar bi lahko poskrbela tudi matična panožna zveza.
Lahko, da je Avtomagazin sramota, samo je tudi nacionalna televizija, POP TV...
Spravljanje na dolgočasnost GHD pa brez komentarja ne bom prenašal-
Vpršaj racingboya koliko vsega reskira in boš videl, da verjetno vsaj toliko kot ti za svoj šport, verjamem, pa da precej več, zato je tudi prvak!
Pljuvaj samo čez novinarje (če že moraš), dirke pa pusti pri miru.
Vsak gre gledat, kar mu paše, pa nas ni samo 200...
Še ena mala "skrivnost" je, da so med dirkači tudi novinarji/dirkači ali dirkači/novinarji, kot recimo Logar, Mrak, Kapetanovič(fotograf)... in tako poskrbijo za članke in objavo, probajte v tej smeri.
Sale je napisal/-a:Za moj "okus" se ti 2 panogi avtomobilizma sploh ne sme primerjat med seboj, kaj šele metat v isti koš.
Kdor sploh razmišlja o primerjavi, je že v samem začetku naredil napako - premalo je skupnega in še manj sorodnega pri teh dveh vrstah dirkanja.
Kaj potegne več zanimanja javnosti je pa itak zgodba zase in vsekakor ni merilo za večjo upravičenost in veljavo ene ali druge zvrsti. Potem pa dajmo še primerjat Rally in Formulo, pa mogoče še dirke s Tovornjaki in tiste z gokarti. Zame je tisti, ki trdi da je dirkanje po ravnem manjvredno od tistega po ravnini enako ozkogled in zaplankan kot tisti, ki trdi obratno. Oba sta zgrešila besedo DIRKANJE.
Določene panoge avtošporta so pri nas v zatonu, določene v vzponu in tako pač je. Osebna naslajanja nad tem in medsebojna obračunavanja so nepomembna in brezvezna.
din je napisal/-a:Jaz pa ne vem zakaj pri hudiču se mora odpirat takšna debata, ki je že v osnovi naravnana na kreg. Pa kaj je res treba za vsako ceno skozi zid uveljavljat neki svoj jaz.
In še nekaj, res je treba veliko znanje za GHD vendar ne podcenjevati drag dirk, večji del vas samo vidi v draganju cestne avtomobile, v resnici so se pa že začeli pojavljati vozila, ki so specialno narejena za drag in to ni več samo par KM ampak mnogo več, in tu ni več hec pa tudi če se vozijo samo ravno. Sploh pa če bi se vsedel v klaso Top fuel, verjetno ni ravno dosti mulcev, ki bi obvladali takšen stroj, govorim o teh vozilih http://home.wxs.nl/~monique_pels/GALLERYC.HTML
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov