Lahko kot domačin povem par zadev.
Parkirišče je bilo res zgrešeno, opravičilo, da je še vse v urejanju pa je mal od trte zvito, ker vsak ki je prišel na dirko videl, da je takoj na desni strani ob vhodu ogromno dovolj utrjeno parkirišče...
Organizator je pač vzel v zakup, da so je večina obiskovalcev lena in ni sposobna prehodit tistih 100m, zato je bilo parkirišče tam kot je bilo.
Audije je vozil izvrstni autocros voznik Silvan HUBER, ki nima nobene veze z slovenskim odlični relistom Alesom Humarjem, se mi zdi, da ju eni mal mešate, če ne drugje je razlika med njima v letih. Huber je recimo vsaj 15 let starejši.
Dirkla je bila zanimiva in mi zelo ustreza. da sem se lahko s kolesom zapeljal domov na kosilo.

Vrnil pa sem se z avtom, katerga mi je bilo škoda parkirat na skalah.
Mogoče bo naslednji že boljše urejeno. samo vprašanje kolko bo še voznikov.
Po treningu so namreč iz dirke izločili 11 voznikov (večina divizije I in nekaj bugyev), ker niso bili dovolj hitri. Če vzamemo v zakup, da so pred vstopom na most asvaltirali, so tak odvzeli vsaj 30% konkurenčnosti avtokosistom.
Tem 11 voznikom ni bilo dovoljeno niti na predstavitev dirkačev!
Ker so izpadli na treningu pa je strošek nastopa znašal 8K na prevožen kilometer (2 korga treninga). Kar nekaj jih je domačinov in so jih na tak način prikrajšali za nastop pred svojimi sponzorji in navijači. Niso bili vsi slabi, samo se zgodi, da se kdo zavrti...
Razumem, da je težava čas, ki je na razpolago, samo v programu je pisalo, da se dirka začne ob 13h, začela pa se je slabo uro kasneje, kar je dovolj časa, da v prvem krogu vsi izpadejo, če so preslabi.
Očitno so vozniki divizje I nezaželeni.
Na naslednji dirki bo viden ospi tekmovalcev v Diviziji I in avtokrosistov (tu je bil že sedaj).
Drugače pa kapo dol pred Huberjem, ki je z zelo mehko vzmetenim audijem za avtocross brezkompromisno nastopil proti Klemenčiču. To da je naredil Klemenčič napako pa priča, da mu ni pustil dihat.
Zaslužil si je pokal, ker je vozil najatraktivnejše za kar je bil s strani gledalcev lepo nagrajen in ogormen aplavz na podelitvi je bil več kot zaslužen.
catfish je napisal/-a: Glede okolice je še vse v gradnji. Bo se uredilo saj ima Jazo (financ minister projekta) še velik dinarjev za to. Bo pa mislim tud zmeri več ljudi.
Z urejanjem okolice ima Janko bolj malo, ker so investitorji drugi in ravno tu lahko nastopi problem, ker je Žigon zelo nezanesljiv in muhast.
Po dveh mesecih skakanja od vrat do vrat, je na koncu požrl besedo in nam onemogočil organizacijo uradne drag dirke (in tuning showa).
("Niste člani AŠ."...smo se pobrigal in postali. "Tehnična komisija ne dovoli."...Kličemo na AŠ, ne vejo nič o tem. "Niste v koledarju"...kličemo na AŠ, nam zagotovijo, da nimajo nič proti in ne rabimo biti... na kocu pa privleče izjavo "Imam že preveč dirk!").
Lahko bi rekel v začetku in tudi časa nebi zgubljal. Tako pa je večina dirk organizirano kot spremljevalna prireditev temu primerna je tudi organizacija.
Tudi glede relikrosa so baje že zapleti. V koledarju so 4 dirke. Zadnji trenutek je AS Koleselj (Žigon) izzsilil, da bodo oni organizirali 2. in 3. dirko.
Pa so požrli besedo in v drek porinili ne dovolj pripravljene Avtosport Jazone. Na kartah ni bil nikjer omenjen Koleselj, tako, da znajo bit govorice resnične. Tako, da se mal skeptičen kako bo šlo vse skupaj naprej. Če bi bilo vse odvisno od Jazota, se ni za bat, tako pa... Je pa bil opazen napredek napram prvi dirki, samo nebi smel kar tako pokazat vrata 11 dirkačem, ki sploh dirkat niso smel.