Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po mar 07, 2005 1:34 pm

Turbobitch je napisal/-a:No pa mi prosm povejte kje so se nova pravila izkazala kot neumna. Jst v celi dirki nism vidu nobenga problema z novimi pravili. Razen pri hondi..

Kvalifikacije. To je neumnost.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po mar 07, 2005 1:38 pm

Turbobitch je napisal/-a:No pa mi prosm povejte kje so se nova pravila izkazala kot neumna. Jst v celi dirki nism vidu nobenga problema z novimi pravili. Razen pri hondi..

Vsi so šparal gume, vozil v prcesijah, manj postankov zato smo še kar je blo akcije v boksih izgubil...
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po mar 07, 2005 1:40 pm

McLaren je napisal/-a:
Mare9mm je napisal/-a:Ker vidim, da vsi to tako razumete, ampak tud, da eni to še naknadno vprašajo, bi nekaj pojasnil. Napačno si namreč razlagate, da se ne sme menjavati gum po novih pravilih. Dejansko se po pravilih normalno lahko zamenja gume, ampak pod pogojem, da se med tem postankom v boksih ne dotaka gorivo, ali popravlja druge zadeve. Sicer to v praksi pomeni, da ekipe večinoma ne bojo menjavale pnevmatik, ker se en postanek več kar dobro pozna na času, ampak menjava je še vedno dovoljena. :roll:

F1 ne spremlajam več, že par let ne, ker mi preprosto ni zanimivo. Če pa že navijam, je pa tu sigurno za kakšnega Alonsa ali Fisichello, tako da sem kar zadovoljen nad temle začetkom. :P

Sem jaz to že napisal, sicer bolj nakratko ampak sem ;)

McLaren je napisal/-a:Gume se nesmejo menjavat med dolivanjem bencina. Tako je pravilo.....
Če začne deževat se lahko menjava gume.

sam tole ni čist res
gume se lahko menja le če so popolnoma dotrajane
(jih fia po menjavi pregleda)
lp

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Po mar 07, 2005 1:58 pm

kljukec je napisal/-a:dež je drugo
drgač majo pa 3 komplete gum na vikend
nekdo ki bi se ruknu- pršu na popravilo, bi mu lahko še čist mehke gume za zadnih 20 krogov gor ruknl, pa bi bil monogo hitrejši
lp

Preberi še enkrat kar sem napisal. Ne bi mogel priti na popravilo. Za gume menjat mora naresti postanek in takrat menjat samo gume. Pa te čist mehke gume, bi ble tud čist mrzle in bi to bil bolj en velik minus, kakor pa, da bi zarad tega, ker je imel 2 postanka več in na koncu mehke gume, kdo zmagal. :roll:

Važn je, da je Alonso rekel:
And also, I think we have to thank Michelin...
S tem mi je popravil dan. :bow
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 07, 2005 2:08 pm

Mare9mm je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:dež je drugo
drgač majo pa 3 komplete gum na vikend
nekdo ki bi se ruknu- pršu na popravilo, bi mu lahko še čist mehke gume za zadnih 20 krogov gor ruknl, pa bi bil monogo hitrejši
lp

Preberi še enkrat kar sem napisal. Ne bi mogel priti na popravilo. Za gume menjat mora naresti postanek in takrat menjat samo gume. Pa te čist mehke gume, bi ble tud čist mrzle in bi to bil bolj en velik minus, kakor pa, da bi zarad tega, ker je imel 2 postanka več in na koncu mehke gume, kdo zmagal. :roll:

Važn je, da je Alonso rekel:
And also, I think we have to thank Michelin...
S tem mi je popravil dan. :bow

a pa si že slišu, da če mena pa da gume niso fuč, dabi 1 minuto pribitka?

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Po mar 07, 2005 3:06 pm

Gume lahko menja samo če so uničene, kar pomeni da mora guma spustiti da jo lahko zamenjajo. Pa še takrat gume pregleda FIA. Čeprav je v pravilniku luknja, saj po tem takem gume lahko zamenja tudi če zleti na pesek, kajti ko se gum prime pesek so le-te zanič oz. so nevarna in naj bi jih lahko zamenjal.
Seveda pa lahko v primeru dežja zamenjajo gume brez vsake kazni.

Drugače pa mislim da so te pravila čisto mem! Za moje pojme to sploh ni več pravo dirkanje ampak drkanje ku*ca!!

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To mar 08, 2005 11:59 am

Kar se kvalifikacij tiče maš pol prou. Kar se pa gum tiče pa šparanja...
Alonso jih je prehitu pet, pa terou ga je ka svina pa ni mel problemov. Isto Barichello. Morate pa priznat da je mal bl zanimiv.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov