V reviji avto fokus ali avto magazin sem zasledil zanimivo temo o prihodnosti formule 1. Leta 2009 naj bi uvedli novi brezstopnjski samodejni menjalnik, ki bo zamenjal dosedanje robotizirane, to pa predvsem zaradi boljše ekonomičnosti(ma dejte no kaka ekonomičnost pri F1!) in boljšega izkoristka ter ekološke ozaveščenosti.
Meni sicer kaj takšnega sploh ni všeč, še najraje bi videl da bi uvedli klasične ročne menjalnike(če se ne motim ali niso bili tudi oni napovedani za leto 2008?).
Prosim povejte svoje mnenje o tej zadevi, po mojem mnenju je ena navadna glupost, pospeški bodo še slabši itd... Proizvajalca naj bi bila dva , ki pa sem jih pozabil(morda ZF in Gatrag???), če pa zadeva uspe bodo začeli vgrajevati te menjalnike zudi v ostala vozila.
hja če bi ti bil Berni, pa bi ti v vrečah nosili dnar sam da bi njih v formulo potegnu, bi reku ne, js sm za pošteno dirkanje? ta menjalnik bo povzroču sam to da bodo hitrej crkovali, zmanjšali končno hitrost, ZF al pa kdo drug pa mastno kasiral. tokaj se vrtijo vrtoglave številke in Bernie se to dobro zaveda. Res je pa vse potihilo z govorom o ročnem menjalniku, po moje so videli da je pri 300 kmh v ovinek dol na 120, ful težko menjat prestave. Al pa se je kdo od proizvajalcev menjalnikov mau usral al pa so v razvoj novih *eko* menjalnikov vložili par evrov preveč da bi zgubili dobičkonosni biznis. Pač dnar je sveta vladar, kdor ga nima nej gre drugam