Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če maj 26, 2005 4:06 pm

XFX je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:
Gume so ble čist kul, sam tist varnostni avto so narobe izkoristl. Mogl bi ostat na stezi tko kot Kimi pa bi bla vsaj 2. in 3.

Pa si ti sploh gledu dirko?? :shock:
Alonso je lahko srecen, da je sploh bil 4 kajti se par krogov pa bi ostal brez tock. :D

Ok. Narobe me razumeš. Če varnostnega avta ne bi blo, bi Alonsu gume čist brez problema zdržale dirko. Ker je prišel pa SC ven in so to probal pri Renaultu izkoristit, so se še bolj zaj**, ker sta imela oba Renaultova dirkača v avtu bencina tolk, da bi blo treba tankat samo 10 krogov pred koncem. In ker sta imela še dodatno gorivo v avtu, sta toliko bolj radirala gume in se na koncu glih komi prvlekla do cilja.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Če maj 26, 2005 4:30 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Ok. Narobe me razumeš. Če varnostnega avta ne bi blo, bi Alonsu gume čist brez problema zdržale dirko. Ker je prišel pa SC ven in so to probal pri Renaultu izkoristit, so se še bolj zaj**, ker sta imela oba Renaultova dirkača v avtu bencina tolk, da bi blo treba tankat samo 10 krogov pred koncem. In ker sta imela še dodatno gorivo v avtu, sta toliko bolj radirala gume in se na koncu glih komi prvlekla do cilja.

Močno dvomim, da bi zdržala z enim tankom do 10 krogov pred koncem.Koliko je potem moral imeti sele Kimi not bencina, kar se je videlo na 2 kvalifikacijah da je bil težji od Alonsota.
Mah sej se vid tudi na zadnjih dirkai, da ima Renault težave z zadnjo premo samo tukaj so bile težave še malo bolj ekstremne.Morali bi vzeti trse gume, samo potem pa sele nebi mogli sledit Kimiju.

Upajmo na trd boj za zmago na VN Evrope. :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če maj 26, 2005 5:57 pm

XFX je napisal/-a:Upajmo na trd boj za zmago na VN Evrope. :twisted:

To pa itak!!

Glede gum:

http://www.f1magazin.com/default.asp?rb=1&id=7594

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman Če maj 26, 2005 6:06 pm

Mclarn k'k si slikico od gum dol z strani potegnu? Na f1.com je ja vse zasciteno?
Torej smo vsi tule nekako zaceli formulo spremlat pred 10 leti, jp ko so bli se Mclarni honde rdece beli, pa so bli renault williamsi modro beli:)

Mah res je Briatore spet vseskup zaj.. Ce bi nage babe dirkale v f1 bi pa ziher oba Renaulta bla prva :) zan tod nebi nikol tko zafrknu taktike, pravzaprav niti jst nebi poslal obe svoji formuli naenkrat v bokse, tako da bi ena mogla cakat drugo :? pr keri zajcici je mel spet misli, jao jao :( Sam enga bi mogu not poslat, recmo Fiziko!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če maj 26, 2005 6:14 pm

meganeman je napisal/-a:Mclarn k'k si slikico od gum dol z strani potegnu? Na f1.com je ja vse zasciteno?
Torej smo vsi tule nekako zaceli formulo spremlat pred 10 leti, jp ko so bli se Mclarni honde rdece beli, pa so bli renault williamsi modro beli:)

Mah res je Briatore spet vseskup zaj.. Ce bi nage babe dirkale v f1 bi pa ziher oba Renaulta bla prva :) zan tod nebi nikol tko zafrknu taktike, pravzaprav niti jst nebi poslal obe svoji formuli naenkrat v bokse, tako da bi ena mogla cakat drugo :? pr keri zajcici je mel spet misli, jao jao :( Sam enga bi mogu not poslat, recmo Fiziko!

1. Lohk je bit general po bitki. Velikat je bla taka taktika uspešna, pač tokrat ni. j.. ga se zgodi. Če gledaš kolk je Renault vsako leto napredoval, je Briatore kr car. Če pa pogledaš njegov izgled, pa kolk star, u postli ma pa manekenko za manekenko je pa CAR CAREVA!!! :twisted:
2. Pri Ferrriju je strateg Brawn ne Todt.
3. Še zmer mi je najlepši Renault bil takrat, ko je bil glavni sponzor Camel! :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če maj 26, 2005 7:39 pm

meganeman je napisal/-a: Ce bi nage babe dirkale v f1 bi pa ziher oba Renaulta bla prva :)

Ma ne, to bi vsekakor Jordana bila favorita ;)

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Pe maj 27, 2005 7:12 am

Mater spomnem se rumene formulce, sam da je pa Renault bil Camel tega pa ne, kdaj je pa blo to? Such a long time ago :)
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 27, 2005 7:37 am

evo slike:

Slika
Slika
Slika

pa še ena, ko Sennin Mclaren crkne pa ga pol Mansell odpelje do štartno-ciljne ravnine.
Slika

Tega štopanja se še spomnem, da sem gledal! :D

Vozila sta ga Mansell in Patrese v sezoni 1991.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 27, 2005 8:17 am

Ha-tole se tud jst spomnem, ko je Senni crknu-k so ga še varnostniki hotl dol z mansllovega dirkalnika na vsak na čin zvlečt! :D
Mam pa tud clip tega dogodka nekje...

Drugač pa-VN Monaka je za nami-čas je za VN Evrope! :D

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 27, 2005 8:25 am

Speedfighter je napisal/-a:Mam pa tud clip tega dogodka nekje...

Dej mal poglej pa če ga najdeš se toplo priporočam!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe maj 27, 2005 8:28 am

Tomaz40 je napisal/-a:

Ti sam povej kam ti ga pošljem-drugač mam pa en cel cd teh klipov... :D
Sam pr tastarih je kvaliteta mal bolj v k....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 27, 2005 9:01 am

m_z je napisal/-a:Nebivedu!
Načeloma so tvoja stališča in prepričanja ql ampak se mi zdi da se tut tebi ponesreči kakšna izjava - glede na to da jih imaš že preko 3000... :P

Tole me je zmotlo:
"Še vedno trdim da je imel prejšnje sezone šumaher odličen avto vsaj 20% boljši od vse konkurence, letos ima pa enakega kot konkutrenca in končno se kaže njegovo neznanje."

Kar si tle trdil je (če še enkrat premisliš) čisti nesmisel...pri vozniku takšnega kalibra je 2% recimo prednosti neulovljivo...20% je pa ob tej tehnologiji in omejitvah nemogoče. Dejstvo je da je z uspehi pri Ferrari-ju exponentno naraščal tudi dobiček in vlaganje v razvoj,a so šefi FIA takoj uvideli to in prepovedal eksotične materiale in stuff če se spomniš...

Karkol se bo že letos zgodilo in tudi v prihodnje...dejstva, da ima Schumacher 7(!) zvezdic (plus eno ali dve na dosegu roke v preteklosti in upam tudi v prihodnosti) ne spremeni nič...in govorjenje o njegovem dirkaškem neznanju je skoraj zrelo za kakšno ustanovo ;) ...vsak ki vsaj nekoliko gleda na F1 objektivno priznava Schumiju superiornost, kar zopet potrjuje statistika v ne-vem-koliko statističnih stolpcih...

Žalostno je gledat kako se Ferrari bojuje za sredino štartne vrste, a vsi smo vedeli da bo po vseh teh letih kraljevanja prišel čas, ko ne bodo najbolši...nihče si ni predstavljal takšnega padca...a vem da je pri konkurentih vsa pretekla leta tlil žarek upanja da se Ferrariju enkrat ponesreči (spremembe pravil vemo zaradi katerega moštva se se povečini dogajale)...to je njihov čas...lepo je videt zanimivo formulo,s prehitevanji in menjavami moštev na vhu - torej z izenačenostjo...a vemo kakšen je ferrari...nikoli se ni in se ne bo zadovoljil s povprečjem...kar bo kmalu spet zelo očitno...

Prijetno spremljanje dolge sezone...

Poglej ti bom dal primerjavo - ti voziš fičeka, jst pa BMW, ti obvladaš vožnjo do popolnosti, jst pa nimam pojma, ampak se znam obdržat na cesti - in oba voziva po avtocesti - tebi gre avto 130km/h , meni 250km/h, kdo bo iz kopra prej v ljubljani, s tem da veš, da si počasnejši in da ti lahko po 50km prevoženih odpove motor? To se je dogajal v formuli - šumaher je imel avto z motorjem, ki mu je zdržal vedno do konca dirke, pa najbrž bi še več, ostali so imeli pa motorje za katere niso bili prepričani, da bodo zdržali do konca dirke(je kr dostim motor odpovedal še pred polovico dirke), tko da jih je večina šparala mašine in so probal pokazat znanje. Verjemi v F1 je mnogo boljših voznikov kot šumaher, ampak niso imeli možnosti pokazat - sedaj ko so prišle vse te omejitve in imajo tudi ostali motorje malo bolj poštimane se dogaja to kar se - šumaher je samo še v ozadju, prehiteli so ga vozniki, ki imajo veliko znanja in možnost - jst celih 7 let nisem gledal F1, ker mi je bila nezanimiva - en in isti je bil vedno prvi, ne ker bi bil voznik tok dober, ampak ker so imeli veliko prednost v motorju, zdej mi je pa formula postala spet zanimiva - končno so si bolj enakovredni in končno so dokazal, da je ferari imel prednost samo zaradi motorja.
Močno verjamem, da če bi vsi imeli enake motorje in enake gume na b olidih, da bi šumaher bil še vedno nekje na sredini in nikakor ne v vrhu.(pa še preveč je nadut, tko da je kr prov, da je tam kot je).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Pe maj 27, 2005 9:14 am

nebivedu-Lepo si to povedal samo ni vse odvisno, od motorja.Avto mora delovati kot celota, da je hiter.
M.S je itak vse naslove osvojil z dominatnim avtomobilom. 8)

Samo ne vem kaj bo z današnjo F1.Stalno spreminjajp pravila, da jim sploh ne slediš.Predvsem tu mislim na kvalifikacije, a ne morjo iti na stari način in sicer 1h in 12 krogov za vsakekega voznika.
Pa tudi zmanjsanje prostornine na 2.3 v8 mi ne diši, a se že ve koliko konjev bodo imele nove masine??
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Pe maj 27, 2005 9:15 am

Speedfighter je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:

Ti sam povej kam ti ga pošljem-drugač mam pa en cel cd teh klipov... :D
Sam pr tastarih je kvaliteta mal bolj v k....

Jest mam ene 3 CD-je, sam tega pa nimam.

Ti pošljem PM!

@nebivedu: Ne ne. To kar ti govoriš sploh ni res! Šumaher je ta najtabuli dirkač, Ferrari je bil zmeri za 3-4 sekunde na krog počasnejši od drugih, ampak Šumi zna tko na gas prtisnt, da osvoji 5 naslovov svetovnega prvaka s Ferrarijem, čeprou dirkalnik sploh ni konkurenčen. :cry :cry

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 27, 2005 9:25 am

XFX je napisal/-a:nebivedu-Lepo si to povedal samo ni vse odvisno, od motorja.Avto mora delovati kot celota, da je hiter.
M.S je itak vse naslove osvojil z dominatnim avtomobilom. 8)

Samo ne vem kaj bo z današnjo F1.Stalno spreminjajp pravila, da jim sploh ne slediš.Predvsem tu mislim na kvalifikacije, a ne morjo iti na stari način in sicer 1h in 12 krogov za vsakekega voznika.
Pa tudi zmanjsanje prostornine na 2.3 v8 mi ne diši, a se že ve koliko konjev bodo imele nove masine??

Res je kompleten bolid mora delovat kot celota - samo med bolidi ni tok razlike - razlika je v mašini - al ti upaš tok prtisnt, da boš ven dobil tok moči, al rajš šparaš, pa da ti je važno samo da prideš do cilja in dobiš par točk. Če jst nisem prepričan v mašino, da mi bo do konca zdržala, potem raje vozim malo počasneje in vseeno pridem do cilja.

Mene zmanjšanje prostornine ne moti - še vedno se bo dalo veliko ven dobit, sej turbina je dovoljena, če sem prav zasledil, s tem, da bodo sedaj bolidi lažji za kar nekaj kil, ker bo tok manjša mašina. Letelo bo isto, vprašanje pa bo kok bodo dobre mašine - očitno bo spet full mašin crknl.

Meni osebno je žal, da ni več tistih bolidov s 4 kolesi spredaj in 2 zadaj. Tisti so bili nori, pa držal so se ceste full.

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Pe maj 27, 2005 9:35 am

nebivedu je napisal/-a:[

Res je kompleten bolid mora delovat kot celota - samo med bolidi ni tok razlike - razlika je v mašini - al ti upaš tok prtisnt, da boš ven dobil tok moči, al rajš šparaš, pa da ti je važno samo da prideš do cilja in dobiš par točk. Če jst nisem prepričan v mašino, da mi bo do konca zdržala, potem raje vozim malo počasneje in vseeno pridem do cilja.

Mene zmanjšanje prostornine ne moti - še vedno se bo dalo veliko ven dobit, sej turbina je dovoljena, če sem prav zasledil, s tem, da bodo sedaj bolidi lažji za kar nekaj kil, ker bo tok manjša mašina. Letelo bo isto, vprašanje pa bo kok bodo dobre mašine - očitno bo spet full mašin crknl.

Meni osebno je žal, da ni več tistih bolidov s 4 kolesi spredaj in 2 zadaj. Tisti so bili nori, pa držal so se ceste full.

Jah če si v boju za zmago itak probas iztisniti iz svoje mašine, kar se da največ.Če pa imaš varno prednost pa šparaš z materjalom.

Kar se tiče novih mašin turbo ni dovoljen!

Ne ne. To kar ti govoriš sploh ni res! Šumaher je ta najtabuli dirkač, Ferrari je bil zmeri za 3-4 sekunde na krog počasnejši od drugih, ampak Šumi zna tko na gas prtisnt, da osvoji 5 naslovov svetovnega prvaka s Ferrarijem,

Si pa naiven :roll:
Slika

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Pe maj 27, 2005 9:44 am

A si ne bi enkrat nalili čistega vina pa realno pogledal sceno kakršna je.....

Renault je imel očitne težave z gumami, pač specifika dirkališča ne ustreza dirkalniku, poleg tega niso v taki prednosti kot na prejšnih dirkah, pa ne pozabite da so imela ostala moštva na začetku sezone obilo težav, zlasti Mclaren. Bar se je izkazal na posameznih dirkah za boljšega od MCclarna kejer so jih veselo prehitevali ampak so Honde izdihovale.....

Ferrari ma krizo sam pa spet niso tok zanič, Šumi še vedno lahko konkurira najboljšim....Monaco je bil za to dokaz da je lahko vozil zelo hitro, vendar je bilo prehitevanje nemogoče.....Prehitevanje Barichela pa veselo gledanje z Ralphom naj bo za Alešiča, dirkanje je dirkanje do zadnjega diha, drgač nej gredo pa v pisarno papirje prelagat....

Dirke ki prihajajo pa mislm da bodo postregle z različnimi zmagovalci in težko je napovedat Svetovnega prvaka....Šanse imajo po mojem Alonso, Kimi, Šumi, Button....ostali pa mal manj....kdo ma več šans je prezgodaj govoriti.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 27, 2005 9:46 am

XFX je napisal/-a:Jah če si v boju za zmago itak probas iztisniti iz svoje mašine, kar se da največ.Če pa imaš varno prednost pa šparaš z materjalom.

Mislim da sploh ne moreš bit v boju, če se bojiš, da ti bo mašino razneslo.

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman Pe maj 27, 2005 9:58 am

Tomaz40:
To so bli dobri stari cajti, k so bili dirkaci se najboljsi kolegi med seboj, ne pa tko kot lani ko se je Ralf razbil z formulo pa ga je Michael sam ven iz avta gledu pa se mimo furu! Ce bi se moj brat razbil bi jst parkiru svojo formulco zraven in mu pomagal!

Tko kot je to enkrat naredil en od carskih dirkacev (Senna al pa Prost), dejte mi mal spomin osvezit, ce se ker od vas boljs spomne. Ko je eden se razbil, drug je pa avto ustavu kljub temu, da je bil na prvem mestu in ga se pred varnostniki vlekel iz vozila!!!

To ti je sport!!!!

Lp,
Slika

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Pe maj 27, 2005 10:00 am

meganeman je napisal/-a:Tomaz40:
To so bli dobri stari cajti, k so bili dirkaci se najboljsi kolegi med seboj, ne pa tko kot lani ko se je Ralf razbil z formulo pa ga je Michael sam ven iz avta gledu pa se mimo furu! Ce bi se moj brat razbil bi jst parkiru svojo formulco zraven in mu pomagal!

Tko kot je to enkrat naredil en od carskih dirkacev (Senna al pa Prost), dejte mi mal spomin osvezit, ce se ker od vas boljs spomne. Ko je eden se razbil, drug je pa avto ustavu kljub temu, da je bil na prvem mestu in ga se pred varnostniki vlekel iz vozila!!!

To ti je sport!!!!

Lp,

Pri takih nesrečah se je bolje ndotikat ponesrečenca, ker ga lohk še fentaš s premikanjem.....
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov