m_z je napisal/-a:Nebivedu!
Načeloma so tvoja stališča in prepričanja ql ampak se mi zdi da se tut tebi ponesreči kakšna izjava - glede na to da jih imaš že preko 3000... :P
Tole me je zmotlo:
"Še vedno trdim da je imel prejšnje sezone šumaher odličen avto vsaj 20% boljši od vse konkurence, letos ima pa enakega kot konkutrenca in končno se kaže njegovo neznanje."
Kar si tle trdil je (če še enkrat premisliš) čisti nesmisel...pri vozniku takšnega kalibra je 2% recimo prednosti neulovljivo...20% je pa ob tej tehnologiji in omejitvah nemogoče. Dejstvo je da je z uspehi pri Ferrari-ju exponentno naraščal tudi dobiček in vlaganje v razvoj,a so šefi FIA takoj uvideli to in prepovedal eksotične materiale in stuff če se spomniš...
Karkol se bo že letos zgodilo in tudi v prihodnje...dejstva, da ima Schumacher 7(!) zvezdic (plus eno ali dve na dosegu roke v preteklosti in upam tudi v prihodnosti) ne spremeni nič...in govorjenje o njegovem dirkaškem neznanju je skoraj zrelo za kakšno ustanovo

...vsak ki vsaj nekoliko gleda na F1 objektivno priznava Schumiju superiornost, kar zopet potrjuje statistika v ne-vem-koliko statističnih stolpcih...
Žalostno je gledat kako se Ferrari bojuje za sredino štartne vrste, a vsi smo vedeli da bo po vseh teh letih kraljevanja prišel čas, ko ne bodo najbolši...nihče si ni predstavljal takšnega padca...a vem da je pri konkurentih vsa pretekla leta tlil žarek upanja da se Ferrariju enkrat ponesreči (spremembe pravil vemo zaradi katerega moštva se se povečini dogajale)...to je njihov čas...lepo je videt zanimivo formulo,s prehitevanji in menjavami moštev na vhu - torej z izenačenostjo...a vemo kakšen je ferrari...nikoli se ni in se ne bo zadovoljil s povprečjem...kar bo kmalu spet zelo očitno...
Prijetno spremljanje dolge sezone...
Poglej ti bom dal primerjavo - ti voziš fičeka, jst pa BMW, ti obvladaš vožnjo do popolnosti, jst pa nimam pojma, ampak se znam obdržat na cesti - in oba voziva po avtocesti - tebi gre avto 130km/h , meni 250km/h, kdo bo iz kopra prej v ljubljani, s tem da veš, da si počasnejši in da ti lahko po 50km prevoženih odpove motor? To se je dogajal v formuli - šumaher je imel avto z motorjem, ki mu je zdržal vedno do konca dirke, pa najbrž bi še več, ostali so imeli pa motorje za katere niso bili prepričani, da bodo zdržali do konca dirke(je kr dostim motor odpovedal še pred polovico dirke), tko da jih je večina šparala mašine in so probal pokazat znanje. Verjemi v F1 je mnogo boljših voznikov kot šumaher, ampak niso imeli možnosti pokazat - sedaj ko so prišle vse te omejitve in imajo tudi ostali motorje malo bolj poštimane se dogaja to kar se - šumaher je samo še v ozadju, prehiteli so ga vozniki, ki imajo veliko znanja in možnost - jst celih 7 let nisem gledal F1, ker mi je bila nezanimiva - en in isti je bil vedno prvi, ne ker bi bil voznik tok dober, ampak ker so imeli veliko prednost v motorju, zdej mi je pa formula postala spet zanimiva - končno so si bolj enakovredni in končno so dokazal, da je ferari imel prednost samo zaradi motorja.
Močno verjamem, da če bi vsi imeli enake motorje in enake gume na b olidih, da bi šumaher bil še vedno nekje na sredini in nikakor ne v vrhu.(pa še preveč je nadut, tko da je kr prov, da je tam kot je).