Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Favoriti

Williams
24
23%
McLaren
11
10%
Renault
10
10%
Bar
7
7%
Sauber
1
1%
Jaguar
0
Brez glasov
Toyota
1
1%
Jordan
0
Brez glasov
Minardi
1
1%
Ferrari
50
48%

Skupaj glasov : 105

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Ne mar 07, 2004 1:06 pm

O tem, da je Šumla najboljši in oh in sploh dirkač bi se dalo razpravljati :evil:
Mene najbolj pri njem moti njegova osebnost in pristop do dirkanja, ter umazane igre, ki jih kujejo Šumla, Todd in Brawn!

Sicer pa ni težko podirati rekordov ko pa imaš dirkalnik, ki je 2s hitrejši na krog kot tvoji konkurenti, poleg tega pa imaš še šužnja v drugem dirkalniku, ki je vedno pripravljen na tvoj ukaz! :x

Moj komentar: BbBBBbbeeEEeEe

LP
Slika

Uporabniški avatar
Gigen
Novinec

Kraj: Izola/Portorož

Napisal/-a Gigen Ne mar 07, 2004 2:01 pm

Ma naj zmaga enkrat kdo drugi pa tudi ce ni moj favorit McLaren, da bojo F1 spet zanimive.
Made in Japan

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne mar 07, 2004 2:29 pm

Sej men je tut beda če skus en zmaguje. Sej če so tako prepričljivo zmagal prvo tekmo to ne pomen da bo celo leto tako. Drgač pa samo dirka pa je bla mal bol zanimiva. Vsaj par prihitevanj je blo čeprav ne pri vrhu.

Sicer pa ni težko podirati rekordov ko pa imaš dirkalnik, ki je 2s hitrejši na krog kot tvoji konkurenti, poleg tega pa imaš še šužnja v drugem dirkalniku, ki je vedno pripravljen na tvoj ukaz!

Ferrari brez šumita nebi imel najbošga avta. Prvič ko je šumi postal svetovni prvak je mel občutno slabši avto kot Mclaren. Z leti, izkušnjami in delom pa so dosegli to kar majo danes. baričelo pa tut ni tolkrat pomagal šumiju. Ajde dvakrat ga je spustu. Drgač je pa tut šumi enkrat baričelota ko je mel že zagotovljeno zmago na SP.

Tukaj lahko vsak svoje trdi resnica je pa nekje vmes.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Ne mar 07, 2004 2:42 pm

VIPER123: :bow :bow :bow

Ne bi mogel povedati bolje. (dodal bi samo še pomoč FIA)

Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

cr00k
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00k Po mar 08, 2004 10:50 am

Viper123 je napisal/-a:O tem, da je Šumla najboljši in oh in sploh dirkač bi se dalo razpravljati :evil:
Mene najbolj pri njem moti njegova osebnost in pristop do dirkanja, ter umazane igre, ki jih kujejo Šumla, Todd in Brawn!

Sicer pa ni težko podirati rekordov ko pa imaš dirkalnik, ki je 2s hitrejši na krog kot tvoji konkurenti, poleg tega pa imaš še šužnja v drugem dirkalniku, ki je vedno pripravljen na tvoj ukaz! :x

LP

evo morm se mal umesat...
Viper: kaksen pristop do dirkanja?? tolk k se on zavzame k on, se noben drug... kolk dela na kondiciji, moci... kar mal poglej sirino ram v primerjavi z drugimi... (drugi zgledajo tko k da po cele dneve sam lezijo...)

...mas prav, da ce mas dober dirkalnik ni tezko rekorde podirat..., sam mal se spomn cca. deset let nazaj... kaksen avto je vozu?? benettona z V8 motorjem... pa postal svetovni prvak... tko da ne govor, da je zarad dirkalnika use tko k je... (jst grem glavo stavt, da ce ga date v bmwja... bi bil se hitrejsi..., ne pa montoja, pa ralf, k se tm samo prerekajo, skacejo drug drugmu u zelje...itd. (mene njihov pristop moti...))
Tudi k je k ferrariju prestopil je cel team na glavo postavu... in rezultati se kazejo... ze lep cas...

pa brez zamere, samo izrazam moje mnenje...
LP!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po mar 08, 2004 10:56 am

Viper123 je napisal/-a:O tem, da je Šumla najboljši in oh in sploh dirkač bi se dalo razpravljati :evil:

LP

Bravo tako se govori :bow :pivo

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po mar 08, 2004 6:17 pm

cr00k je napisal/-a:

LP

evo morm se mal umesat...
Viper: kaksen pristop do dirkanja?? tolk k se on zavzame k on, se noben drug... kolk dela na kondiciji, moci... kar mal poglej sirino ram v primerjavi z drugimi... (drugi zgledajo tko k da po cele dneve sam lezijo...)

...mas prav, da ce mas dober dirkalnik ni tezko rekorde podirat..., sam mal se spomn cca. deset let nazaj... kaksen avto je vozu?? benettona z V8 motorjem... pa postal svetovni prvak... tko da ne govor, da je zarad dirkalnika use tko k je... (jst grem glavo stavt, da ce ga date v bmwja... bi bil se hitrejsi..., ne pa montoja, pa ralf, k se tm samo prerekajo, skacejo drug drugmu u zelje...itd. (mene njihov pristop moti...))
Tudi k je k ferrariju prestopil je cel team na glavo postavu... in rezultati se kazejo... ze lep cas...

LP!

Eto vsaj enden. Nekaj v podobnem smuslu sem ene dva posta višje napisal. Ferrari brez šumita nebi bil v taki formi. Zato jaz navijem izključno za Shumaherja in mi je če zmaga barichelo glih tako kot če bi montoya.

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 To mar 09, 2004 1:19 am

cr00k je napisal/-a:evo morm se mal umesat...

LP!

Že res, da je leta 1994 z bennettonom osvojil naslov prvaka, ampak na kakšen način je Šumi prišel do njegovega prvega naslova??
Da osvežimo spomin(Adelaide 1994):
The beginning of 1994 saw Schumacher and the Benetton-Ford team dominate with the death of Ayrton Senna hindering championship rivals Williams for several races. Rapid success attracted controversy, however, with numerous accusations of cheating directed at Benetton, and a two-race ban for a black flag infringement by Schumacher at the British Grand Prix. Heading into the final race, the German had a one-point lead over title-rival Damon Hill. A collision that put both drivers out handed him the title and made him Germanys first World Champion.

Kar je neuspešno ponovil leta 1997 v Jerezu, tokrat je bil žrtev Villeneuve!

Mislim, da to veliko pove o "šampijonu".

Je pa Schumacher sigurno zelo dober dirkač, vendar se vsekakor ne more primerjati z legendami, kot sta bila pred njim Senna(R.I.P.) in Prost! Da ne naštevam dirkačov, ki so tekmovali pred letom 1980!

cr00k je napisal/-a:pa brez zamere, samo izrazam moje mnenje...

Enako! :D

LP
Slika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To mar 09, 2004 3:22 am

Viper123 je napisal/-a:Je pa Schumacher sigurno zelo dober dirkač, vendar se vsekakor ne more primerjati z legendami, kot sta bila pred njim Senna(R.I.P.) in Prost! Da ne naštevam dirkačov, ki so tekmovali pred letom 1980!

Ahem... Čisto lepo se primerja. Če se ne motim, je tudi Senna zrinil Prosta s steze dvakrat (pozabil zavirat v ovinku???). Enkrat je dobil prvenstvo, enkrat pa ni. Prostova šibka točka so bile pa vožnje v dežju, česar Schumahru in Senni ne moreš očitat. S tem, da je Schumaher precej boljši pri sodelovanju z razvojniki, ki so mu končno naredili bolid po meri. Pogrešam pa kakšnega dirkača, ki bi tudi vozil hitro in zmagoval, predvsem z "brezglavim" divjanjem. Pogrešam Nigela Mansella. F1 je postala preveč "ziheraška".

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To mar 09, 2004 6:09 am

der_Alte je napisal/-a:Pogrešam pa kakšnega dirkača, ki bi tudi vozil hitro in zmagoval, predvsem z "brezglavim" divjanjem. Pogrešam Nigela Mansella. F1 je postala preveč "ziheraška".

Pomoje Montoya ustreza temu opisu :)

Uporabniški avatar
Jonas
Novinec

Napisal/-a Jonas Sr mar 10, 2004 10:53 pm

LP

Kratko in jedernato, kot bi bral moje misli, torej Viper, kdaj gremo na :pivo ?
Ne poznam jih dosti ki bi bli enakega mnenja kot jaz, to bo treba proslavt :lol:
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če mar 11, 2004 7:41 am

ja itak je dost takih. Vsak ki ne navija za šumita bo reku da je nefer itd..itd. Kar mu ne morjo očitat da ni dobr voznik pa takih for se spravlajo pa na to da je enkrat enga vn zrinu. Kter dirkač formule ena pa še ni nobenga izrinu iz ceste. Meh brezveze. :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če mar 11, 2004 8:08 am

andrej777:
1. Mislim da je šumi zelo dober dirkač ampak tut zlo ne fer. Brata hoče u ograjo zrint mislim da ni treba komentirat tega. Predlagam da gre na net in v google vpiše kaj je športno vedenje.
2. Kdo govori o tem da ni še nobenga dol zrinu?? Sej Šumi je pol dirkačev ki so dirkali v F1 zrinil s steze.
3. To da goljufajo je dejstvo (sori ampak pač je) Že letos so probaval goljufat s tem da bi hladili gorivo in nekateri govorijo da so to delali lani celo sezono.
4. Šumi je edini dirkač, ki je uspel zmagati ob vožnji skozi bokse ker je imel kazenski 10 sekundni postanek. Ta postanek je naredil v zadnjem krogu in tako prečkal ciljno črto pred ostalimi.
5. Šumi bi sicer gotovo osvojil kakšen naslov prvaka ampak dejstvo je da goljufa, da ima podporo sauberjevih dirkačev, da ima v moštvu vedno najboljši material in vedno prednost pred Irvinom in Barichellom. Brez tega bi osvojil enega oz. mogoče 2 naslova.
6. Da sploh ne omenimo genialnega Rossa Brawna, ki s svojo taktiko osvaja šumijeva naslove. Brez njega bi bil Ferarri na dnu.
7. za zadnje pa naj povem še to, da ko je Mclaren ugotovil kaj novega je FIA takoj prepovedala, ko je Ferarri predstavljal inovacijeje blo pa vse OK. Da sploh ne začnemo o debati o gumah, ko je FIA sredi sezone spremenila pravila.

LP Tomaž

donVito
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a donVito So mar 13, 2004 9:28 am

Prave besede! Šumi je prvak v gulufanju...Je pač najbolši, no saj avto tudi ve vozit. Imam pa dosti lepih spominov na Šumija:
-kako je prišo v bokse pa je dobo le 3 gume
-kako ga je Hakkinen prehitl
-kako se je v boksih vžgal
-najlepše prehitevanje od Šumija, pa je Sozuka in Vilneve (bravo šumi, čudi me samo da so ga kaznovali :?: )

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So mar 13, 2004 3:00 pm

1. Mislim da je šumi zelo dober dirkač ampak tut zlo ne fer. Brata hoče u ograjo zrint mislim da ni treba komentirat tega. Predlagam da gre na net in v google vpiše kaj je športno vedenje.

OK to je res mal nefer. samo se tega ne spomnim kdaj jo blo to??
2. Kdo govori o tem da ni še nobenga dol zrinu?? Sej Šumi je pol dirkačev ki so dirkali v F1 zrinil s steze.

Ka sem jz reku da so drugi samoe nkrad enga dol zrinl. Povej mi kdaj je nazadnji šumi koga iz ceste vrgu.
3. To da goljufajo je dejstvo (sori ampak pač je) Že letos so probaval goljufat s tem da bi hladili gorivo in nekateri govorijo da so to delali lani celo sezono.

Lani to ni bilo prepovedano in so lahko delali. Letos je pa prepovedano in ne delajo.
4. Šumi je edini dirkač, ki je uspel zmagati ob vožnji skozi bokse ker je imel kazenski 10 sekundni postanek. Ta postanek je naredil v zadnjem krogu in tako prečkal ciljno črto pred ostalimi.

Zahvali se tistim k so dal ciljno črto pred baksi.
5. Šumi bi sicer gotovo osvojil kakšen naslov prvaka ampak dejstvo je da goljufa, da ima podporo sauberjevih dirkačev, da ima v moštvu vedno najboljši material in vedno prednost pred Irvinom in Barichellom. Brez tega bi osvojil enega oz. mogoče 2 naslova.

Sauber nevem kako jim lahko pomaga. pa tut če jim lahko bi blo prou da bi jim glede na to da ma vse dele od ferrarija. In kaj si hotu povedat da barichelotu zanalašč slabš avto dajo al kaj. Kolk bo avto zdržu je odvisno od tega kako ga šofer merka. kako da je pa pol letos en sauber crknu čeprav ma isti motor od ferrari??
6. Da sploh ne omenimo genialnega Rossa Brawna, ki s svojo taktiko osvaja šumijeva naslove. Brez njega bi bil Ferarri na dnu.

ka je prepovedano met dobro taktiko??
7. za zadnje pa naj povem še to, da ko je Mclaren ugotovil kaj novega je FIA takoj prepovedala, ko je Ferarri predstavljal inovacijeje blo pa vse OK. Da sploh ne začnemo o debati o gumah, ko je FIA sredi sezone spremenila pravila.

Nevem ampak kolikor se mi zdi ma ferrari izdelan celoten motor iz titana že eno leto pa ga FIa ne dovoli. Verjem če bi ga bi lahko drugi samo :shock: :shock: :shock: :shock:

Zdej pa ti si povedal svoje jz tut če bi se rad kregal lahko pa tole počnemo v nedogled. Oz dokler ne zaklenejo teme. Zato brezveze.

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Napisal/-a Viper123 So mar 13, 2004 3:42 pm

andrej777 je napisal/-a:

OK to je res mal nefer. samo se tega ne spomnim kdaj jo blo to??

To se je zgodilo! VN Europe na Nurburgringu, leta 2001. Na štartu Michael na PP, Ralf na drugem startnem mestu...
Up at the front, the two Schumachers got away well with Ralf, starting slightly better attempting to pass Michael on the right. The Ferrari chopped ruthlessly over to the right forcing his brother to either back off or hit the pit lane wall. Was that legal? It was certainly dangerous and unsporting but he got away with it.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

andrej777 je napisal/-a:

Ka sem jz reku da so drugi samoe nkrad enga dol zrinl. Povej mi kdaj je nazadnji šumi koga iz ceste vrgu.

Hm... recimo iz glave se spomnim Sepang 2003; žrtev Trulli.
Seveda sta pa najbolj poznana Jerez '97 in pa Adelaide '94.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

No pa še eno dejstvo, ki sem se ga spomnil je lanska dirka za VN Europe na Nurburgringu. Prehitevanje Montoya - Šumi. Šumi odleti v pesek in varnostniki veselo priletijo in ga porinejo nazaj na stezo. Ha!! Zanimivo!

Takih in podobnih cvetk v zvezi s Šumijem je še mnogo!

LP
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po mar 15, 2004 3:59 pm

Nisem na forumu zato da bi se kregal. Tak esej sem napisal samo zato, ker sem občutljiv na izjave ''Šumaher je kralj dežja'', on je najboljši in oh in sploh...

Pač povedal sem moje mnenje. Datumov ne vem točnih kdaj je katerega zrinil s steze oz. bil neposredno kriv ampak še nekaj se jih spomnem tako iz glave:

Madžarska: Fisichella
Italija: Button
Canada: Frentzen

Sauber jim pomaga tako, da se Ferarriju takoj umakne, ostale pa včasih še malo zadržuje zadaj.

Še enkrat pa poudarjam: Nočem se kregat in to kar delam ni kreganje!!! :D :D

Tomaž

baron
Novinec

Napisal/-a baron Po mar 15, 2004 4:38 pm

Vsak ima svojga favorita in tako je tudi prav. Jest osebno navijam za rdečga in ne za Šumija. Tud ko bo šou kam drugam al pa bo nehagl bom jest še vedno za rdeče. Jasno pa da bo vsak za svoje nabijal kolk so oh in sploh najboljši.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po mar 15, 2004 8:21 pm

Jz prznam da šumi ni glih fer. samo kor se tiče vožnje je pa car :bow :bow Gre mi pa naživce ko vsi govorijo kolk je šumi nefer pa vse kao da so vsi drugi v F1 pa angelčki. Verjemte vsaj še nekaj takih če ne še večjih pr**** je v F1.

Kokrat sem že vidu ko je kdo koga zrinu z ceste pa sem pomislu če bi bil to šumi bi bli že vsi v zraku.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To mar 16, 2004 8:20 am

To se pa strinjam s tabo. Na šumija so vsi, ki niso njegovi feni prou alergični. To po mojem mnenju izhaja iz tega, da če gledalec ni šumijev fen, ga po vsej verjetnosti sovraži.

Kadar se pogovarjamo s kolegi kdo za koga navija, sta možnosti samo: Upam da šumi zmaga al pa Upam da Šumi ne bo zmagou. Men osebno gre pa najbolj na jetra to, da ljudje ki nikoli ne gledajo dirke pravijo da navijajo za Šumija. Jih F1 sploh ne zanima ampak če njih prašaš navijajo za Šumija. Pa kje je tuki logika???

T
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost