Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne avg 21, 2005 3:14 pm

zarote zarote zarote
lepo vas prosm- montoya je sigurn plačan tud po pikah- tko da to da je nalašč vn zapelu sam alešičevo maslo
drgać pa kimi kljub seksualnim pripetijam suvereno odvozu
drgač pa svaka čast buttonu
lp

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Ne avg 21, 2005 3:36 pm

To, da Fisico ni ravno pritiskal na gas ko je šel Alonso mimo je blo več kot očitno-pa tudi slišno po timskem radiju ;)
Montoya res ne vem kaj je počel na koncu-najprej nespametna poteza da po prehitevanju zapelje tik pred občutno slabše vozilo(beri, da so temu primerne tudi zavore!), pol pa še un izlet na ovinku...kdo bi res pomislu da za Alonsa navija...sploh po vedenju pri parkiranih dirkalnikih sodeč... ;)
Williams je mel občutne težave z gumami...pa vseen ne vem kaj je blo treba Webbru nevarno prehitevat v ovinku s krogom zaostanka?? :?
Ališič pa nadaljuje v svojem stilu-po skorda 3/4 sezone še vedno rabi cca dobro minuto da razloči dva dirkača istega moštva-čeprov je že po nekaj sekundah vsakemu laiku jasno za koga gre! :D

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Ne avg 21, 2005 4:12 pm

Mick Jerry je napisal/-a:No kot je že Ališič prov modro ugotavljal, da se je mogoče nalašč ven zapeljal, da bi Alonso ksairal več točk. Ne vem, nč ni zgledal da je z avtom kaj narobe, samo ven je ustrelu. Sej lahko da je res mel kake probleme, samo vidt ni blo.

A si gledal kaj kvalifikacije? V tem delu kjer je šu vn montoja so šli (če se ne motim) 3je vn, isti ovink, isti problem, isto je bilo videt. Zgleda da tam zgubi vozilo nekaj poddtlaka (če pride pred ovink prehitro) in nemore zaviti levo.

To ni nč čudnega in sigurno ni blo to zanalašč, ker nevem če bi reskiral da ga tam mogoče vrže še kam drugam ne pa samo na un predel kjer je lahko še prišel normalno v progo.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne avg 21, 2005 6:36 pm

Alonso je imel spet srečo ampak glavno da bomo imel letos prvenstvo. Kimi je odpeljal čudovito dirko brez kakršnihkoli napak, Montoya pa je imel smolo z zaostalim Jordanom, ki bi po mojem mnenju moral biti kaznovan. Ker se ni mogel ustaviti, to pomeni da je na polno pripeljal v ovinek in ni imel nikakršnega namena spustit Montoye naprej.

Če je Montoya zanalašč spustil Alonsa naprej (v kar dvomim) se bo jutri že vedelo, ker se pogleda kamero nad kokpitom in vidi ali ja volan odvil ali je izgubil oprijem na prvih kolesih.

Nesreča Šumi Webber: Oba sta kriva, Webber je tvegal in hotel prehitet Šumija takoj, Šumi je pa cikcakal pred Webrom, kar je celo proti pravilom. V glavnem j... ga se zgodi.

PS: Me zanima kaj je blo z Williamsovimi gumami. Pomoje največja verjetnost za konstruktorsko napako pri Williamsu da so gume preveč obremenjene.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne avg 21, 2005 6:46 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Alonso je imel spet srečo ampak glavno da bomo imel letos prvenstvo. Kimi je odpeljal čudovito dirko brez kakršnihkoli napak, Montoya pa je imel smolo z zaostalim Jordanom, ki bi po mojem mnenju moral biti kaznovan. Ker se ni mogel ustaviti, to pomeni da je na polno pripeljal v ovinek in ni imel nikakršnega namena spustit Montoye naprej.

Če je Montoya zanalašč spustil Alonsa naprej (v kar dvomim) se bo jutri že vedelo, ker se pogleda kamero nad kokpitom in vidi ali ja volan odvil ali je izgubil oprijem na prvih kolesih.

Nesreča Šumi Webber: Oba sta kriva, Webber je tvegal in hotel prehitet Šumija takoj, Šumi je pa cikcakal pred Webrom, kar je celo proti pravilom. V glavnem j... ga se zgodi.

PS: Me zanima kaj je blo z Williamsovimi gumami. Pomoje največja verjetnost za konstruktorsko napako pri Williamsu da so gume preveč obremenjene.

Te morm mal popravit v dveh delih(brez zamere):
-Jordanov dirkač je bil ravno tolk kriv kot Montoya sam(vsaj po posnetkih sodeč), ker je slednji zapeljal tik pred Jordana pa takoj zaviral...posledica je bla pa vidna, ker se Jordan kljub polnem zaviranju ni mogu več ustavit-tko da tuki je nesmiselno govorit o kazni zanj!
-nesreča Webber-Schumi: Webber je bil bolj kriv(če je sploh možno govorit tle o bolj-manj), ker se enostavno po pravilih ne sme ogrožati ali ovirati dirkačev, ki so pred teboj krog ali več! Hkrati pa Schumi tud ni cikcakal-pred koncem ravnine je enkrat zamenjal smer,ko je zavil v desno, drugič pač ko je zavil v levo ko je tudi proga šla v levo(ovinek)-tko da tle ne vidm jst cikcakanja... ;)

Glede osvojitve prvenstva je pa tko: očitno bo prvak Alonso, ekipno pa McLaren. :)

Uporabniški avatar
XFX
Novinec

Napisal/-a XFX Ne avg 21, 2005 6:53 pm

Jordan, ki se je zaletel v Montojo bi moral bit kaznovan ali pa bi moralo jit tudi tako daleč, da bi Montoyi podelili 2 mesto. (100% je kriv jordan ne Montoja....RTL.PRESS)

Dejstvo je, da je Montoya odpeljal zelo hiter zadnji krog 1.25.3, kar govori v prid, da je sam naredil napako v 8 ovinku.A Montoja je po dirki izjavil, da mu je Jordan poškodoval difuzor in je s tem izgubil oprijem . (Ne moreš čoveka obtoževat, da je naredil napako če se mu je prej dirkalnik zaletel v rit :roll: )

Speedfighter je napisal/-a:Te morm mal popravit v dveh delih(brez zamere):
-Jordanov dirkač je bil ravno tolk kriv kot Montoya sam(vsaj po posnetkih sodeč), ker je slednji zapeljal tik pred Jordana pa takoj zaviral...posledica je bla pa vidna, ker se Jordan kljub polnem zaviranju ni mogu več ustavit-tko da tuki je nesmiselno govorit o kazni zanj!
-nesreča Webber-Schumi: Webber je bil bolj kriv(če je sploh možno govorit tle o bolj-manj), ker se enostavno po pravilih ne sme ogrožati ali ovirati dirkačev, ki so pred teboj krog ali več! Hkrati pa Schumi tud ni cikcakal-pred koncem ravnine je enkrat zamenjal smer,ko je zavil v desno, drugič pač ko je zavil v levo ko je tudi proga šla v levo(ovinek)-tko da tle ne vidm jst cikcakanja... ;)

Glede osvojitve prvenstva je pa tko: očitno bo prvak Alonso, ekipno pa McLaren. :)

Kaj teb ni jasno, za krog zaostali jordan bi se moral umakniti brez pardona. :roll:

Kar se tiče Webber-Schumi, pa se mi zdi da je šlo za dirkaški incident, čeprav bi lahko Schumi Webberju pustil malo več prostora. :P
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Ne avg 21, 2005 7:32 pm

Speedfighter je napisal/-a:Te morm mal popravit v dveh delih(brez zamere):
Jordanov dirkač je bil ravno tolk kriv kot Montoya sam(vsaj po posnetkih sodeč), ker je slednji zapeljal tik pred Jordana pa takoj zaviral...posledica je bla pa vidna, ker se Jordan kljub polnem zaviranju ni mogu več ustavit-tko da tuki je nesmiselno govorit o kazni zanj!

Jordan bi se moral kot počasnejši takoj umaknit Montoyi in ne še naprej tiščat na polno. Še posebej če upoštevamo, da pred in za njim ni bilo nikogar, do konca pa je bil še en krog. Zato mislim, da bi blo treba jordanovega dirkača kaznovat.

Speedfighter je napisal/-a: Nesreča Webber-Schumi: Webber je bil bolj kriv(če je sploh možno govorit tle o bolj-manj), ker se enostavno po pravilih ne sme ogrožati ali ovirati dirkačev, ki so pred teboj krog ali več! Hkrati pa Schumi tud ni cikcakal-pred koncem ravnine je enkrat zamenjal smer,ko je zavil v desno, drugič pač ko je zavil v levo ko je tudi proga šla v levo(ovinek)-tko da tle ne vidm jst cikcakanja... ;)

Šumi bi ga mogu spustit naprej, ker je bil Webber fejst hitrejši od Šumija in bi ga tko al tko prehitel, Šumi pa ne bi izgubil popolnoma ničesar. Pomoje je šel Šumi preveč z glavo skozi zid. Glede cikcakanja:Ne bom trdil 100% ampak mislim da je zamenjal smer vožnje 2x v ravnini potem pa še ko je zavil v ovinek, posnetek pa je pokzal samo eno spremembo smeri vožnje.

Glede zamer pa: Ti navijaš za Šumija in Ferrari, jest pa za Renoja. Jest sem bolj alergičen na napake Ferrarija, ker sem zaprisežen antiferrarijevc, ti pa verjetno bolj opaziš vsako dvoumno dejanje vseh ostalih. Nimam kaj zamerit. Upam da ti tut men ne zameriš kakšnega komentarja, ki sem ga izjavil o Šumiju in rdečih.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne avg 21, 2005 7:37 pm

XFX je napisal/-a:Kaj teb ni jasno, za krog zaostali jordan bi se moral umakniti brez pardona. :roll:

Kar se tiče Webber-Schumi, pa se mi zdi da je šlo za dirkaški incident, čeprav bi lahko Schumi Webberju pustil malo več prostora. :P

Si opazil da dve srečanji dirkačev z zaostalim za krog gledaš s povsem ločenih vidikov? :roll: Pri prehitevanjih med dirkači in zaostalimi za krog ali več je primarno pravilo, da ima prvi prednost in ne slednji!
Webbra res ne razumem kaj mu je blo tega treba-če je menil da je tolk hitrejši,bi lahko prehitel na ravnini brez da bi kogarkoli ogrožal...
Logično, da se mora Jordan umaknit, ampak če po prehitevanju nekdo zapelje meter pred tebe, pa pri tem še konkretno zavira, je vseeno težko pravočasno zabremzat! Da pa je krivda od obeh, pa pravim zato, ker je Montoya pred tistim ovinkom relativno zgodaj zaviral, hkrati je bil pa tisti ovinek tako širok, da bi brez problema ga speljal po vsaj desetih drugih linijah brez da bi ogrožal sebe ali zapiral Jordana.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Napisal/-a Speedfighter Ne avg 21, 2005 7:50 pm

Tomaz40 je napisal/-a:Glede zamer pa: Ti navijaš za Šumija in Ferrari, jest pa za Renoja. Jest sem bolj alergičen na napake Ferrarija, ker sem zaprisežen antiferrarijevc, ti pa verjetno bolj opaziš vsako dvoumno dejanje vseh ostalih. Nimam kaj zamerit. Upam da ti tut men ne zameriš kakšnega komentarja, ki sem ga izjavil o Šumiju in rdečih.

No, glede Jordan-Montoya scene vseeno ostajam pri mnenju, da bi lahko oba ravnala drugače :)
O cikcakanju Schumija pa vseeno ne morem nič reči, ker v prenosu je kazalo le zadnji del ravnine, kjer cikcakanja zagotovo ni bilo...razen v prenosu dirke pa res ne vem kje si ga lahko videl? Sicer pa tud to kolk je bil Webber očitno hitrejši...je tud Ralfa kasnej prehitel v istem ovinku s krogom zaostanka ko mu je šla guma, pa če ne bi Ralf tm tolk upočasnil, bi ga nesu s sabo s proge...
Sam dobr, nima smisla govorit o če-jih ipd-kar je blo je blo, zdej pa počakmo kako bo kej v Italiji :D

Ni nobenih zamer-pač navijanje vsak za svoje! :D Jst za Schumija že odkar je odpeljal svojo prvo dirko v F1, pa mam pač tako navado, da navijam za istga dokler ne konča kariere! :) Čez Ferrari&Rubinhota pa lahk pljuvaš po mili volji&me sploh ne gane po pravici povedano :D
No, če si pa pristaš Renaulta (in ne le Alonsa), pol mava pa vseen neki skupnega, ker Fisicu pa vedno privoščim dobro uvrstitev! ;)

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne avg 21, 2005 8:08 pm

Kimi je car. :bow
Monteiro je zame vse povedal na RTL-u, k je prbov, da je vidu da ga Montoya prehiteva in ko je ta bil že mimo, da se mu je kar naenkrat pojavil spet pred dirkalnikom, on pa revež ni mislil, da se bo takoj vrnil na idelno linijo. :bonk Ne, a res, a zarad tebe, k zaostajaš za en krog, bo en ,k je na 2. mestu, zadnji krog peljal ovinek na notranjem umazanem delu proge. :roll: Še Niki Lauda se je skor zadavu od smeha, k so to izjavo pokazal. :lol:

Šumija sem sam čaku, da bo začel zapirat. :pop: Sej vedno tko voz. Ne vem zakaj sploh debatirate o cik-cakanju in ne vem čemu. :noro Čeprov morm priznat, da se mi je kr prkupu po koncu tekme, k je mel dost korektne izjave in je tud sam povedal, da u bistvu ni videl Webbra in mu je zaprl pot. :tomidelej:

Pač obvezno. na tem forumu, mormo mal tud o komentatorjih zgleda in evo, dons sem za foro šaltal in pregledal POP TV, HTV, RTL in ORF. Ališič me je skor na skret poslal, k se je na začetku zgodila pi*darija in so bli udeleženi ene štirje dirkalniki, un pa "Joj, nekaj bo priletelo v Mihaela!!!" Joj, ne, sam u Mihaela ne, ostale ko jih j... :roll: Hrvaški, kao ful bolši komentatorji, so ene 2x po pet minut razlagal Kimijevo nočno življenje in težave z njegovo manekenko in take strokovne motošport stvari. :clapclap Na RTL-u je oddaja zame res super, ful dobri prispevki intrvjuji, vse... sam roko na srce, eden izmed komentatorjev tekme nima pojma o pojmu. Ko se je na začetku unmu odlomu spredn spojler je model ene petkrat rekel Heckfugel (Heck = zadek) in spet, ko je Montoya na koncu fasal v difuzor (difuzor je na dirkalniku zadaj spodaj) on spet, da so težave mit Heckfugel (zadaj zgoraj)... Kr neki. :jao: ORF mi pa ni nič posebnega, tko da pol že rajš gledam Joj, Ulala, našga Mirsada. :clapclap

Men je dobr dirkališče, dobra tekma... kaj je Tyson tam delal pa majke mi nimam pojma. :jy
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne avg 21, 2005 9:37 pm

Mare9mm je napisal/-a:Kimi je car. :bow
Monteiro je zame vse povedal na RTL-u, k je prbov, da je vidu da ga Montoya prehiteva in ko je ta bil že mimo, da se mu je kar naenkrat pojavil spet pred dirkalnikom, on pa revež ni mislil, da se bo takoj vrnil na idelno linijo. :bonk Ne, a res, a zarad tebe, k zaostajaš za en krog, bo en ,k je na 2. mestu, zadnji krog peljal ovinek na notranjem umazanem delu proge. :roll: Še Niki Lauda se je skor zadavu od smeha, k so to izjavo pokazal. :lol:

Šumija sem sam čaku, da bo začel zapirat. :pop: Sej vedno tko voz. Ne vem zakaj sploh debatirate o cik-cakanju in ne vem čemu. :noro Čeprov morm priznat, da se mi je kr prkupu po koncu tekme, k je mel dost korektne izjave in je tud sam povedal, da u bistvu ni videl Webbra in mu je zaprl pot. :tomidelej:

Pač obvezno. na tem forumu, mormo mal tud o komentatorjih zgleda in evo, dons sem za foro šaltal in pregledal POP TV, HTV, RTL in ORF. Ališič me je skor na skret poslal, k se je na začetku zgodila pi*darija in so bli udeleženi ene štirje dirkalniki, un pa "Joj, nekaj bo priletelo v Mihaela!!!" Joj, ne, sam u Mihaela ne, ostale ko jih j... :roll: Hrvaški, kao ful bolši komentatorji, so ene 2x po pet minut razlagal Kimijevo nočno življenje in težave z njegovo manekenko in take strokovne motošport stvari. :clapclap Na RTL-u je oddaja zame res super, ful dobri prispevki intrvjuji, vse... sam roko na srce, eden izmed komentatorjev tekme nima pojma o pojmu. Ko se je na začetku unmu odlomu spredn spojler je model ene petkrat rekel Heckfugel (Heck = zadek) in spet, ko je Montoya na koncu fasal v difuzor (difuzor je na dirkalniku zadaj spodaj) on spet, da so težave mit Heckfugel (zadaj zgoraj)... Kr neki. :jao: ORF mi pa ni nič posebnega, tko da pol že rajš gledam Joj, Ulala, našga Mirsada. :clapclap

Men je dobr dirkališče, dobra tekma... kaj je Tyson tam delal pa majke mi nimam pojma. :jy

Podpis!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne avg 21, 2005 10:02 pm

Dobra dirka zelo zadovoljen z izzidom ;)
Da malo pokomentiram,
Dobra taktika McLarna. Vse je bilo tako kot treba, razen dolivanje bencina pri Montoyi ampak nasrečo to ni bilo usodno.
Kaj je naredu Monteiro ne bom komentiral, sam njegova izjava vse pove. Škoda za Montoyo in McLaren saj si bi po 88 dirkah ko ekipa ni dosegla dvojno zmago to zasližila.
Kimi je odpeljal popolno dirko in dokazal da McLaren lahko zdrži dve dirki brez okvare.
Scumacher je pa pokazal veliko željo po dirkanju in mu lahko samo čestitam za to da se je trudu dokler je šlo.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne avg 21, 2005 10:29 pm

dobra dirka.bravo kimi,za Monteira ste pa že gor povedal kaj in kako. :/:o:/
škoda mi je Montoye,že na Madžarskem je mel smolo,evo zdj spet neki...
o Mirsadu pa nebi zgublu besed.mogoče rab kakšno napotnico za OKULISTA,pa je ne dobi ?nevem kam to pele... :bonk :bonk :jao:

LP

ps:če nam nau uspel letos,pa drug let :D

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne avg 21, 2005 10:42 pm

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:

Vsekakor.
Sicer pa jaz še vedno upam da nam uspe ;)

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Ne avg 21, 2005 10:48 pm

McLaren je napisal/-a:
Lesane Parish Crooks je napisal/-a:

Vsekakor.
Sicer pa jaz še vedno upam da nam uspe ;)

to itak,sam roko na srce,ma kimi čedalje manj šans,preveč razlike je v točkah,ampak nikoli neveš,lahk se hitr kej obrne,je še prekmalu,da bi lahko kej konretnega rekl.kar se pa tiče konstruktorskega naslova pa niti mal ne dvomim.

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso Ne avg 21, 2005 11:36 pm

Mare9mm je napisal/-a: kaj je Tyson tam delal pa majke mi nimam pojma. :jy

skor sm umru od smeha :P :P :P :P

No, važn je, da mamo še zmer +24.

Alonso vozi pametno in mislm, da bo osvojil naslov. 8)

Uporabniški avatar
#Neznanec
Nov uporabnik

Kraj: Nekje na smetišču

Napisal/-a #Neznanec Sr avg 24, 2005 10:20 am

ful je blo čudn tist na konc kr je kr vn zapelu montoya....zgledal je kot da bi zanlašč v zavil... ne vem no.....men je itk važn da je alonso dobr......one je car
(.) (.)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Sr avg 24, 2005 10:37 am

Pa kva je z vami ljudje? S katero glavo mislte? :roll: P*zda, montoya je vn zapelu zato, da je zaj*bu svojga team matea? Pa sej nismo v vrtcu. :roll: Un model ga je nabasu v rito in mu sf*ku difuzor. Se je to že pred izletom lepo vidl, k je poplesavu mal. :-P
Drgač pa: očitno bo alonso s čisto srečo letos osvoju naslov. Right.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr avg 24, 2005 11:01 am

no no, cist sam zarad srece pa Alonso ne bo prvak, ce sploh bo!!! dejte nehat nakladat!!!
sej verjetno je na zacetku sezone tud zmagoval zarad velike srece, ane??? bla bla bla... sama nevoscljivost!!! ce bi se pa zdle Alonso tok zaletu nekam da nebi mogu vec do konca sezone dirkat in bi zato Kimi biv prvak, pa nebi nobedn govoru da je mev Kimi sreco da je Alonso vn zletu :evil:
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost