svarci je napisal/-a:Šumi je poražen...![]()
Bravo Kimi!
tomaz40 je napisal/-a:Najprej se ti moram zahvalit, ker si eden redkih, ki vsaj uporabljaš možgane in vsak svoj post tut argumentiraš. Torej hvala ker nisi eden tistih:'' Šumi je najbolši k itak usi tko praujo!!''
S tem, da mora voznik samo vozit se ne strinjam. Voznik mora poznat avto in povedat kdaj je nekaj narobe in kaj je narobe. Brez tega mehaniki ne morejo dobro nastavit avta.
Sauber ima agregat od lanskega Ferrarija in ne avto. Aerodinamiko, podvozje, in razne malenkosti ki štejejo, ima Ferrari svoje in jih ni podaril Sauberju. Seveda je glavni akter še vedno dirkač, ker če bi jaz dobil v roke Ferrarija ali pa Minardija bi bil čas verjetno identičen (5 minut +). Drugače pa moraš vedet, da je Kimi star 25 let, Michael pa več kot 10 let starejši.
SLIDE: Ja spremljam MotoGP pa ti? Če ga, potem ti to bolj švoh gledaš. Poglej kdaj začne pred ovinkom zavirat Rossi in kdaj začnejo ostali? Pa še to mi povej, če je Rossi tak velemojster in oh in sploh, zakaj je imel pri Hondi vedno najboljši motor?? Če je toliko hiter, potem bi lahko tut drugim Hondinim voznikom dali enak motor in bi bil še vedno svetovni prvak??
tomaz40 je napisal/-a:SLIDE: Ja spremljam MotoGP pa ti? Če ga, potem ti to bolj švoh gledaš. Poglej kdaj začne pred ovinkom zavirat Rossi in kdaj začnejo ostali? Pa še to mi povej, če je Rossi tak velemojster in oh in sploh, zakaj je imel pri Hondi vedno najboljši motor?? Če je toliko hiter, potem bi lahko tut drugim Hondinim voznikom dali enak motor in bi bil še vedno svetovni prvak??
MIKIMOUS je napisal/-a:Naj to argumentiram a se še spomnite kuko je šumi s benettonom postal prvak, ali kuko je Senna postal prvak z nekonkurenčnim Mclarnom. Tud Šumi je bil z zlo podrtmu Ferariju vedno blizu in je že prvo sezono mel mislm da 1no zmago to je blo če se prov spomnim leta 96.
Kljub visoki tehnologiji je glavni akter še vedno dirkač in mu tehnika čist nič ne pomaga če ni razpoložen na treniran in če nima osebne probleme rešene. Šumi je v preteklosti proti Hakinenu zgubu v odločilnih trenutkih, ker mentalno še ni bil na taki ravni kot je danes.
Slide je napisal/-a:tomaz40 je napisal/-a:SLIDE: Ja spremljam MotoGP pa ti? Če ga, potem ti to bolj švoh gledaš. Poglej kdaj začne pred ovinkom zavirat Rossi in kdaj začnejo ostali? Pa še to mi povej, če je Rossi tak velemojster in oh in sploh, zakaj je imel pri Hondi vedno najboljši motor?? Če je toliko hiter, potem bi lahko tut drugim Hondinim voznikom dali enak motor in bi bil še vedno svetovni prvak??
Ufff, a pri zaviranju, pa voznik nima prav nobene vloge, očitno na motorju še nisi sedel ali pa ga vozil, ker ti lahko s kar nekaj izkušenj povem, da je prav zaviranje ZELO odvisno prav od tistega, ki drži motor za rogove, samo kot primerjavo, profesionalni voznik, ustavi motor v isti razdalji(200-0), kot se ustavi Porsche 911, amaterski, kakršni smo pač normalni smrtniki pa ima zavorno razdaljo daljšo tudi 30 ali pa še kaj več metrovTe še nisem pripričal, prav, potem mi pa reči, da je mel Rossi že od samega začetka svoje kariere najboljši motor...no upam da tega ne boš rekel, ker bi to bila neresnica. Dejstvo je , da Rossi trenutno ne vozi najboljšega motorja v prvenstvu MOTO GP, vozil ga je lani, letos pa je kljub "kraji" vodilnih mož zanj prikrajšan, že sam pogonski agregat Rossi-ja ne sledi Hondam na ravninah, ostala mehanika oziroma vzemtenje, je pa seveda odvisno tudi od proge, enemu motorju ustreza bolj eno dirkališče, drugemu pa drugo...Tud sam nisem navijač Rossija, čeprav mu vsako zmago privoščim, ravno tako kot nisem navijač šumija, pa mu priznam da je trenutno naj voznik...tako da nimam razloga bit pristranski, ampak letos Valentino ne zmaguje na račun svojega motorja. Fant pač zna, mislim da je to že večkrat dokazal
LP
dejan84 je napisal/-a:
Ej Miki Miška, sori, ampak sam to ti lahk rečem!!!!!
1. Senna je zmer bil v najbolšenm avtu (ko je Senna postal prvak, je bil McLaren v navezi s Hondo in takrat noben ni mel za burek - Senna pa Prost sta osvojila vse naslove prvaka z McLaren Hondo v drugi polovici 80-ih do leta 1992, ko je prvak postal Mansell) - ne rečem da je bil toleman uuuaaauuu, ampak res je s svojim talentom preko lotusa zlezu do mclarna. Ko pa je mclaren ostal brez honde leta 1993, se je pa zjoku (ker ni dobu enakih Zetec-R-ov kot jih je mel benetton takrat) in zato podpisu pr williamsu, kjer je tko zrinu prosta, k se je ucuru pred konkurenco z njegove strani.
2. O Schumijevih zmagah leta 1996 ti je že nekdo odgovoru.
3. Šumi je proti Hakkinenu zgubu sam zato ker je mel za 2 razreda slabši avto k Hugo senior (spomnte se leta 1998, ko sta mclarna čudežno že zmer na štartu pridobila ogromno prednost, pol sta pa z najbolšim avtom sam še odkrižarla do konca). Leta 1999 si je Schumi polomu noge in par mesecev ni vozu, ko pa je pršou nazaj za zadnji 2 dirki, je pa še zmer z lahkoto takrat osvoju skupno 3. mesto!!!!
Pred tem je pa proti Hillu in Vileneuvu zgubu zarad slabšga avta (oz. pr Villeneuvu je res sam naredu napako!!!)
LN
tomaz40 je napisal/-a:Slide je napisal/-a:tomaz40 je napisal/-a:SLIDE: Ja spremljam MotoGP pa ti? Če ga, potem ti to bolj švoh gledaš. Poglej kdaj začne pred ovinkom zavirat Rossi in kdaj začnejo ostali? Pa še to mi povej, če je Rossi tak velemojster in oh in sploh, zakaj je imel pri Hondi vedno najboljši motor?? Če je toliko hiter, potem bi lahko tut drugim Hondinim voznikom dali enak motor in bi bil še vedno svetovni prvak??
Ufff, a pri zaviranju, pa voznik nima prav nobene vloge, očitno na motorju še nisi sedel ali pa ga vozil, ker ti lahko s kar nekaj izkušenj povem, da je prav zaviranje ZELO odvisno prav od tistega, ki drži motor za rogove, samo kot primerjavo, profesionalni voznik, ustavi motor v isti razdalji(200-0), kot se ustavi Porsche 911, amaterski, kakršni smo pač normalni smrtniki pa ima zavorno razdaljo daljšo tudi 30 ali pa še kaj več metrovTe še nisem pripričal, prav, potem mi pa reči, da je mel Rossi že od samega začetka svoje kariere najboljši motor...no upam da tega ne boš rekel, ker bi to bila neresnica. Dejstvo je , da Rossi trenutno ne vozi najboljšega motorja v prvenstvu MOTO GP, vozil ga je lani, letos pa je kljub "kraji" vodilnih mož zanj prikrajšan, že sam pogonski agregat Rossi-ja ne sledi Hondam na ravninah, ostala mehanika oziroma vzemtenje, je pa seveda odvisno tudi od proge, enemu motorju ustreza bolj eno dirkališče, drugemu pa drugo...Tud sam nisem navijač Rossija, čeprav mu vsako zmago privoščim, ravno tako kot nisem navijač šumija, pa mu priznam da je trenutno naj voznik...tako da nimam razloga bit pristranski, ampak letos Valentino ne zmaguje na račun svojega motorja. Fant pač zna, mislim da je to že večkrat dokazal
LP
No na motorju sem že sedel, konec koncev imam izpit že kar nekaj let in doma več motorjev. Se strinjam, da je zaviranje odvisno od voznika ampak vedet moraš, da so v MotoGP vsi vozniki približno isto dobri. Razlikujejo se po malenkostih in to da začne Rossi zavirat tolk poznej kot recimo Gibernau al pa Biaggi tut prbližno ne more bit odvisno od voznika ampak predvsem od motorja. Sej ne rečem. Če bi se zavorna pot Rossija in Gibernaua razlikovala za recimo meter ali dva OK, je pač drikač mal tvegal pa poznej zabremzal, ampak da se razlikuje za 5, 6 ali pa clo več metrov to mi ne bo pa noben govoru da je odvisno od voznika. Ne na taki ravni profesionalizma kot je MotoGP.
Drugače pa že od začetka nisem maral Rossija in mi enostavno ni bil simpatičen. Ko je pa kolega šel enkrat na dirko in ga po dirki skupaj z recimo 20 ljudmi čakal krepki dve uri za avtogram, Rossi pa je pri drugih vratih zbejžal ven in se jim režal v fris... pa sploh ni blo dvoma za koga ne bom nikoli navijal. Kolk bi ga pa koštal tistih 20x se podpisat?
Upam da mi nihče ne zameri ampak zame je in vedno bo eno navadn italianski seronja.
LP Tomaž
Ziggy je napisal/-a:Fantje tele teme so večne pa brezveze se kregat. Dejstvo je da je schumi najboljši. Za njegovo prevlado so krivi talent, hitrost,dirkaško znanje, izkušnje,dirkalnik,strateg moštva,njegova žena,slaščičar pa kdojestvem še. Pa ne mislt-nikol nism in nikol ne bom zanjga naviju. najbrž so dirkači ki so hitrejši, ampak nimajo ta pravga paketa ki more vsebovat vse zgoraj našteto. In res je tud, da je on postavu ferrari na noge in pripeljal ljudi ki so danes temel njihovega uspeha:od Browna do glavnega konstruktorja (Rory Bryne), do Todta... Ima občutek za nastavitve dirkalnika, je hiter a ne zaletav... blablabla. Vse to je znano. Ampak človek zame nima karizme, mi je totalno antipatičen,hladen in preračunljiv, kar nima sicer nobene zveze z dirkanjem, ima pa z navijanjem. Zato je čas da vsi tisti ki ne navijamo za njega pač rečemo: svaka čast, odličen si,magar najboljši vseh časov, zdej se pa spelji ker preprost šport postaja negledljiv zaradi tebe in tvojega serijskega zmagovanja.
P.S: Kar se hakkinena tiče, bil sem njegov navijač in šumaher je sam kot svojega največjega tekmeca navedel prav njega, prav tako je bil njun odnos vedno na zelo športni ravni, zato mi ne po njemu srat. Tud takrtat (ne vem mislm da sezona 2000, al 2001), ko sta bla njuna dirkalnika približno enakovredna sta se borila za naslov do zadnje dirke in tud šumijevi navijači morte priznat, da je bla tista sezona in šumijev naslov še tok več vreden ravno zarad tega.
Omelo je napisal/-a:Se strinjam tut jst...
Pa še ena fora... Tko gledamo s fotrom formulo, pa izjavi: "pišuka, Montoyo bi blo treba likvidirat"... Pol 3 sekunde za tem se začne Alešič drt, pa fotr spet: "Pa tega kretena tut". :P Jst sm se do solz nasmejou.
Kr pa se tiče Montoye - zame je to največja budala, ki sploh ne sodi v F1, ampk kvečm v kkšn Destruction Derby.
Aja pa še Kimi, lahko bi mal več usta odpirou, ko govori. Sm tako zaspan ratou ke sm ga poslušou.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost