Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Po sep 06, 2004 7:40 pm

Ne bom se vključeval v polemiko kdo je boljši ali slabši voznik itd.
Vsi pa pozabljate, da Ferrari ni prišel iz krize samo zaradi Schumija, pozabljate pa na Todta, Brawna...
Schumi je samo člen v verigi, ki ima dolžnost, da odpelje dirko po svojih najboljših močeh. Poglejte si pa malo testiranja in razvoj. Letos je Schumi prvič sedel v dirkalnik konec januarja. Pred tem je bilo pa potrebno opraviti prekleto veliko dela, d je bil dirkalnik takšen kot je. In če nebi bilo ustreznega razvoja in pravih ljudi tudi dirkalnik nebi bil tak stroj.
Za dolgčas na dirkah pa ni kriv Ferrari pač pa ostala moštva, ki niso delala pravih stvari na prav način in ob pravem času. Očitno na prelahek način dobijo denar in ga zapravljajo za napačne stvari.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po sep 06, 2004 7:42 pm

f4676 je napisal/-a:Ne bom se vključeval v polemiko kdo je boljši ali slabši voznik itd.
Vsi pa pozabljate, da Ferrari ni prišel iz krize samo zaradi Schumija, pozabljate pa na Todta, Brawna...
Schumi je samo člen v verigi, ki ima dolžnost, da odpelje dirko po svojih najboljših močeh. Poglejte si pa malo testiranja in razvoj. Letos je Schumi prvič sedel v dirkalnik konec januarja. Pred tem je bilo pa potrebno opraviti prekleto veliko dela, d je bil dirkalnik takšen kot je. In če nebi bilo ustreznega razvoja in pravih ljudi tudi dirkalnik nebi bil tak stroj.
Za dolgčas na dirkah pa ni kriv Ferrari pač pa ostala moštva, ki niso delala pravih stvari na prav način in ob pravem času. Očitno na prelahek način dobijo denar in ga zapravljajo za napačne stvari.

se podpišem pod to

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Po sep 06, 2004 7:50 pm

Kennman je napisal/-a: me zanima, kolk bo dobu po Eurotaxu :oops: :oops: :lol:

ta je pa res dobra 8)

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c To sep 07, 2004 3:02 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:
ASenna je napisal/-a:
Raikkonen se nikakor ne nosi, ampak je eden redkih članov karavane F1, ki mu je še samo do čistega dirkanja,

zele mi pa ti povej ke si to zasledu da mu je čist sam do dirkanja,jest nism nikjer :wink:

Sploh k antene lom na jahtah, to je pa Alešič povedu. :cry

ališič povedu ja....sm mislu da si je to tut zmislu al pa mal po svoje povedu....pa je čist res, k sm filmčk vidu.....še dobr da se poba ni polomu....smeju sm se pa tut pol ure skp k sm to vidu !!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c To sep 07, 2004 3:45 pm

McLaren je napisal/-a:
MIKIMOUS je napisal/-a:Zakaj ne hod okrog sponzorjev je jasno, k ne zna govort. Ampak Golf_C-ja pa podpiram pri izjavi. Če če bit Kimi kdaj dober pol nej to konstantno dokazuje, OK letošnjo sezono mu odpustim. Ampak zdej ma dober avto in (če odštejemo tehnične napake) mora dokonc sezone bit najman drugi vsako dirko. Pol bom začel razmišljat sa s tega fanta še kej bo.

Ne bi blo pa fer če bi šumi šu naprimer v penzijo in bi bil pa Kimi prvak, pol bi pa vsi govorl kok dober je. Naj šumija premaga, to neki vela. Tuko k je mogu Šumi Senno, Senna prosta in tako nazaj. Vsak se je mogu dokazat, dokler pa statira pol še ne sod v elito tuko k ne Buton, Alonso, Montoje pa sploh nam omenjal.

Bomo vidl kaj bodo zadnje 4 dirke prnesle. Kdor je dobr nej se dokaže do konc sezone.

Dej pomisli, kaj si napisal glede tega zakaj ne hodi okol sponzorjev. To si (oprosti izrazu) totalno bedastočo ven vrgu. Verjemi mi da v svetu motošporta nasploh, veliko dirkačev slabše govori, pa so skos okol sponzorjev.

Glede Raikkonenove vožnje v letošnji sezoni.
Z nekunkorenčnim dirkalnikom se ni mogoče uvrščati na podijum, kaj šele zmagati (to predvsem velja za prvi del sezone). Odkar imajo nov dirkalnik (različico B) je pa zgodba drugačna. Scumacherju bi že parkat lahko prekrižal načrte, če ga tehnika ne bi pustila na cedilu.

Kakšen talent pa je ni treba povdarjati. Že ti da mu je Peter Sauber v sezoni 2001 dal možnost za nastop (čeprav še ni imel stalne licence) in je že na svojih dirkah osvajal točke dovolj zgovorno priča o talentu, kakeršen je Raikkkonen.

ja ampak skos celo sezono je bil hajdfild bolši kot kimi....tko da ti lohk povem da od 1073 krogov kolkor jih je blo leta 2001 je kimi odpelu 762 krogov hajdfild pa 766, torej samo 4 kroge več na konc sezone je mel kimi 9 pik nik pa 12 (tolk k truli)....in proti konc sezone so že vrabci čivkal da bo šu hajdfild k mklarnu....ampak ne.....zgodil se je čudež....hakinen je najavu konc kariere in glej ga hudiča kr naenkrat je biu tm kimi....ne morš vrjet.....( ker kot je vsem znano sta se ron denis in hakinen zlo rada mela....)zato pa lepo prosm ne ga neki v zvezde kovat če poba še nč pokazu ni....če mene vprašaš je kimi preveč hitr pršu v dobro moštvo.....pa še ob nepravem času....pa pustmo zdej tehnične okvare......me prov zanima drug let k bosta z montoyo skp vozila.....(mi je kr škoda kimija)konc koncev je pa že cajt da se je ron denis znebiu kultarda.....js bi mu že takrat knjižno nagrado dau k je 40 krogov za bernoldijam cincu....pa človk božji saj probu bi nooooo....pa še neki zarad dnarja: če bi ron denis saj 10% tistga dnarja k ga da za svoj ugled pa za stajling boksov(raznorazne marmornate zadeve pa dizajnrji iz italije....pa tko naprej.....bom raj tih da me ne bo kdo še tožu), če bi vsaj 10% tega keša dau km drga bi se tut mal poznalo....če ne drucga vsaj vzdušje v moštvu bi blo mejhn drgačno....če je pa v moštvu vzdušje pa motivacija visoka se pa ve kam to pele....tko se pa vsi nosjo k na pogrebu.....sori ampak tko je
SlikaSlika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To sep 07, 2004 6:06 pm

Glede Haidfelda in Kimija, je razlika ta, da je mel Haidfeld preden je v F1 prišel več izkušenj iz"nižjih" serij. (Forumula 3000 itd itd ), to je razlika med Haidfeldom in Raikkonenom. Znano je da je Raikkonen prišel z malo izkušnjami v F1 (veliko manj kot Haidfeld)
Glede motiacije pa zapravljanja pa ne bi debateral, ker ne veš točno kako stojijo stvari v McLarnu. Ker sta pa Ališič, pa Sambolec napisala oz povedala da je motivacija slaba in s zapravili preveč keša, potem ti to vzemeš čist resno? Dej, prosim, onadva nimata pojma o F1. Ališič je v F1 samo zarad "velikega" Bernia in ne zaradi svojih sposobnosti, da o Sambolcu (novinar v Poletu) ne obrabljam tipk.
Sej vem, zdej boš reku "kaj pa nov mclarnov center!" Verjemi mi, da bo moštvo zarad tega bolj motivirano in bojo lažje delali, saj je velika večina moštva nastanjenega v centru. Če se enžinerji, in ostalo moštvo počuti dobro (jim je udobno itd) to 100% dobro vpliva na motivacijo. Mislim da je to vredno svojega denarja.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To sep 07, 2004 6:21 pm

Glede motivacije pa tolk.

Mislm da je prov da vzamemo Ferrari za zgled. Tam točno vejo zakaj za kok itd... delajo.

Tam so vsi praktično do čistilke uperjeni k istem cilju, to se mi zdi da je zanih kar vera.

Pr Mclarnu pa Ron Denis gleda sam kok bo proftiru, zakaj sam bi imel v zvezi s tem ogromno za povedat. Njemu je tuko k Frenku važn da je avto naj naj, za vse ostalo ga pa boli, če bi blo drgač, bi kultardanabasu prvo sezono, nebi vzel Kimija....
Pravjo da je talent, kok dirkalnikov je blo razbitih, kok testnih izkušenj ima....

Sej so v zadnjem delu sezone neki pokazal, ampak kaj pa zadnje 4 leta, kaj dokazujejo kuko se zgubla.

Če bi bili podobno motivirani kot pri Ferrariju nebi blo toliko porazov, zakaj stavijo na mladega neizkušenega voznika. Izkušnje ne pomenjo da zna človk gas tišat. Mislm da bi 90% ljudi iz našega foruma v enem letu vozilo tako vožnjo ki jo vozi Kimi, F1 ni tuko mističnega kot nekateri pojmujejo. Seveda avta F1 nisem nikdar vozu, ampak tuko kompliciran pa učen pa tud ne more bit, sploh če pogledaš izobrazbeno strukturo dirkačev, redko kdo ima končano tehnično izobrazbo.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Napisal/-a golf_c To sep 07, 2004 6:54 pm

sej je sploh škoda da se gremo kej okol tega....če tm mehaniki avto skp sestavjo pa pride mulc nardi par krogov se prpele nazaj v bokse in reče....fantje tole ni dobr....pol pa mehaniki na računalnike in gledajo pa gledajo, po možnosti še šefa pokličejo pa mal popravjo al pa spremenijo zadeve po raznoraznih računalniških izpiskih pa izračunih....ja no..sej se prbližajo nekmu določenmu cilju...ampak to ni to...ni blo in nikol ne bo.....dirkač je tist k mora povedat kaj je treba spremenit...ker samo on ve kaj in kako se dogaja z dirkalnikom na progi...tista telemetrija ne pove vsega...sej pove velik ampak ne vse.....zato mora bit dirkač dovolj tehnično podkovan da sam pove kaj je al pa kaj ni narobe z bolidom....in miha je na temu področju daleč najboljši....kva nuca kultardu če je enkrat en špegu šmirglu al štrihu...sej ne vem kva je počeu....u glavnem nč!
k*** pa tak dirkač k nardi par krogov pol pa iz avta stop pa reče ni dobr, sam gre pa v senčko pa si en red bul ofna pa čaka da bojo mehaniki nardil svoje...kr pač bojo potegnil iz telemetrije...pol pa spet ponovi vajo pa mogoče bo mogoče pa ne....kva nuca mehanikom če jim dirkač ne zna točn povedat kva naj spremenijo....sej ne rečem da tega ne počnejo....ampak ne dost.....eni zato ker si mislijo da niso zato plačan eni pa zato ker ne znajo.....pa si mislijo (js sm zato plačan da dirkam drugi pa zato da avto skompletirajo).....tut to loči mihata od drugih dirkačev.....pa pr viliamsu je tut podobna zadeva če mene prašaš.....tm se enžinirji skp spravjo ....par mescov delajo avto k nej bi biu sploh in sploh najbolši in rečejo dirkaču: tko zdej maš pa zmagovalni avto pa pejt zmagovat...pa gre na progo pa je sekundo zadi pol se pa usi sam debel gledajo....sej ne rečem ...mogoče dve al pa tri desetinke je od dirkača....kaj pa ostalo.....hja inžinirji , boste že pogruntal.....pa še neki: boli mene za tist mklarnov center...nej ga majo če se bolš počutjo......se grem pa stavt da bi jim kšn dobr matematik k ma eno mejhno garsonjerco v lublan bolš zračunu taktiko postankov ....npr. v angliji....kot pa tisti inženirji k majo take plače pa spijo na srebrnih pouštrčkih....kaj jim nuca udobje pa razkošje če se med dirko zgubijo.....madona....vse bi nagnou.....pa še neki: Ališiča že tko nism maru ampak zanč se mi je pa z tisto izjavo zasrou do konc živlena pa še naprej k je reku da je mihael pognou seno v smrt .....

ja no....tko je!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren To sep 07, 2004 7:06 pm

MIKIMOUS je napisal/-a:.

Mislm da bi 90% ljudi iz našega foruma v enem letu vozilo tako vožnjo ki jo vozi Kimi, F1 ni tuko mističnega kot nekateri pojmujejo. Seveda avta F1 nisem nikdar vozu, ampak tuko kompliciran pa učen pa tud ne more bit, sploh če pogledaš izobrazbeno strukturo dirkačev, redko kdo ima končano tehnično izobrazbo.

Ej, take lovske pa še ne.........................sam zanima me, kje ti pobiraš ideje.............. :rofl :rofl :rofl :rofl :rofl umrl bom od smeha.

Verjetno se ti nezavedaš, kakšni fizični napori so pri vožnji dirkalnika F1. Sam poglej si Trullija kako je bil izmučen, recimo po dirki v Monacu. Človek je pred letom skoraj skupal padel po dirki in je obiskal bolnišnico, pa vozi dirkalnik več kot 1 leto (upam da ti to kaj pove, če ti ne pa pomisli) in stalno dela na kondiciji.

Vglavnem o prejšnem tvojem postu lahko rečem samo: Bedastoča.

Meni se vidi da ti in še marsikdo drug želiš oz želite na vsak način očrnit ekipo McLaren, s temi vašimi izjavami.

Malo pomisli kaj napišeš.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren To sep 07, 2004 7:09 pm

Tako, dam še mikimiški priložnost da pove svoje, potem pa temo zaklepam (to se mi zdi edino fer, da vsi povejo svoje mnenje), ker ne pelje nikamor. Čez 1 teden jo bom spet odklenu, ko se malo pomirimo.

LP.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To sep 07, 2004 7:32 pm

Miha je z glavo pri formuli 365 dni na leto, za razliko od ostalih.
Podredil je življenje temu. Zato pa ima uspehe. Malo spremljajte oddaje o njem na raznih SAT televizijah. Ko ljudje, ki delajo okrog njega, razlagajo o njemu.

Ena Bergerjeva izjava o Mihetu: ko so Miheta vprašali kaj je delal med 3 tednskimi počinicamo (3 tedenski poletni odmor med dirkami), je odgovoril užival sem in malo treniral. Berger je dejal: ko je Michael rekel, da je malo treniral, to pri njemu pomeni to, kar je za nas v tistih časih pomenilo najbolj naporen trening. Tak je pač Michael, živi s formulo.

LP

Nasty

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Sr sep 08, 2004 9:33 am

McLaren je napisal/-a:Tako, dam še mikimiški priložnost da pove svoje, potem pa temo zaklepam (to se mi zdi edino fer, da vsi povejo svoje mnenje), ker ne pelje nikamor. Čez 1 teden jo bom spet odklenu, ko se malo pomirimo.

LP.

Glej Vidm da ne znaš mojih postov brat pa si mojster foruma. Kaj sem hotu povedat.

ja logično da so veliki napori, logično da je potrebno znanje talent itd.

Zdej pa vprešam a je to rezervirano za bogove kot je Kimi, a jest pa ti pa še kdo na tem forumu ni sposoben vse zgoraj našteto prebrodit.

A se morš rodit pod priimkom Shumacher. Dej ne govr bedarij.
Poevdat sem pa hotu da bi 90 procentov uporabnikov foruma, bolj vestno treniral se izobraževal itd..., če bi dobl možnost v F1, kar pa tud pomen da sem 100% da bi v 1 letu prišli nar aven Kimija, Trulija.... Pol bi se pa seme ločilo od plevela.

A ja pa še neki o naporih. Ja so napori če gledaš dirkače kakšni dahovci so. A ste kdaj slišali za ultrašportnike. Pa ni sam kle naš Martin Strel (k se neb zbasu v F1), pa kkšen Humar. A ste slišal da mamo zmagovalca kolesarke dirke čez Ameriko, pa to ni nek tour de France, zatiste k ste veste o čem govorim.

Kaj hočem povedat, F1 ni tok težak šport v primerjavi z drugimi vrhunskimi športi, tud alpskemu smučanju ne pride na kilometer delč.
Če pa gledamo dirkače pa vidmo da so levaki zjebani ko stopjo po dirki iz avtomobila, Šumi pa kokr da bi se mal sprehodu. A zdej so pa guni tolk natreniran.

Zame so ravajen, bi se upal z njimi pomert v kolesarstvu, smučanju... Me prov zanima kok majo kondicije. Majo pa definitivno bolj ojačane vratne mišice.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren Sr sep 08, 2004 12:14 pm

Mojster foruma ne pomeni nič.
Če bi blo po moje teh nazivov sploh ne bi bilo zarad takih kot si ti ki se zaletijo ob te nazive. Priznam, tvoji posti so mi nerazumljivi in včasih ne znam razbrat bistva, pa ni krivda moja.

Sedaj pa zaklepam
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost