Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če sep 30, 2004 6:51 pm

metallic je napisal/-a:No ja no, sam da tisti na pokalnih dirkah in rellyih morjo še kaj znat vozt, teli v F1 pa samo volane obračajo (ok, ta let je kao mal težje)... :-P

Si si ogledal kakšno dirko od blizu? Si se pogovarjal s kom ki se je peljal v F1? Poznaš ozadja in začetke teh fantov, ki so sedaj v F1? Ne? Potem ne govori neumnosti!

P.S.: naslednje leto najbrž ne bo VN Velike Britanije.
Slika

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če sep 30, 2004 6:52 pm

Nasty je napisal/-a:Vozi jih manj kot si napisal. 20 in ne 22

My bad. Važno je bistvo.
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Če sep 30, 2004 8:48 pm

Ti, a mi lahko zaupaš, kako to da potem lahko vozijo mulci (18, 19...) cca. par sec. na krog počasneje od najboljših (recimo williams BMW, ali renault F1) in to gospodiči, ki so prišli iz kakšnega kartinga oz. kakšnega podobnega X razrednega tekmovanja?
Pa še neki: a ti samodejnim menjalnikom in VSEJ možni elektroniki, kar je obstaja praviš dirkanje? Člouk, zresn se. Pomoje da un folk k ga mclaren vsako leto pobaše za par krogov, ne voz prou počasnej od coultarda... :lol:

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 30, 2004 8:49 pm

Saj nihče ni reku, da so kot da bi sedeli za PS-om in niti nisem premlad Misty, da bi zgrešil Schumijeve začetke, če bi malo potuhtal, bi s verjetno končal s sklepom, da nisem premlad, ker sem biu Sennin navijač :roll:
Tista izjava je bila bolj prilivanje olja na žerjavico in očitno je dosegla svoj namen, čeprav je bla mišljena bolj kot zbadljiva šala...
Meni se je Šumi bonbon enostavno zameril, z dejanji kot so vztrajanje pri nadaljevanju dirkanja, kljub smrtnim nesrečam v Imoli, tip je dirkal še ko mu je mama umrla...Če pa to ni višel...Tko k ste rekl, to ni dirkač ampak egoist, ampak debilni egoist :?
Če tega ne bi bilo, bi mogoče tudi jaz danes navijal za Schumacherja, ker je res šofer in pol in mislm da ga zaenkrat ni v tejle F1 karavani, ki bi mu lahko bil povsem kos...evo, ni problem priznat, sem pa na žalost preveč moraln človk, da bi me stvari in idiotizmi, ki jih je na račun $$$ in zmag počel šumi pustile ravnodušnega, zato ga pa ne maram, v njegove vozniške sposobnosti pa ne dvomim...
Pa tudi brez elektronike niso bli več dirkalniki ko je on začel vozit, ampak to SPLOH nima veze...

Moj post je bil namenjen osebkom, ki so tako zelo umsko razviti, da enostavno VEJO :shock: kako bi šumaher ali pa Montoja vozil pred 20 leti, da vejo zakaj zmaguje, kako zmaguje, kakšne napake moštvo dela, najbrž tudi natančno kako finančno stoji moštvo in kam namenja sredstva, seveda tudi kam bi jih moral, da bi postalo zmagovalno, mogoče celo, kako bi moral kak dirkač odreagirat pri 300, ko mu razpi*ka zadnji spojler, da bi avto celo ujel :shock: pa čeprav v resnici blage veze nimajo, tudi jaz je nimam, ampak zato ne pametujem, kaj so meli Williams in Schumacher jr. ker ne poznam ozadja in zaradi 5 besed ga tudi vi ne, in se mi zdi ugibanje raznih zgodbic ene ali druge strani nesmiselno! To ni letelo nate Nasty, ampak na vse, ki se lahko identificirajo z zgoraj omenjeno trditvijo...

In to je to...
Schumacher je odličen voznik, a žal me vse bolj spominja na robota, ki mu dirkanje enostavno pomeni več kot vse, tak ko Hitler, ki se mu je jebalo kdo crkne, samo zato da bo on zmagu...gre prek vsega, meni pa se to enostavno ne zdi človeško! Ampak še vedno...je pa odličen voznik, kapo dol....

Meni je pač Senna car, zato ni šumi nič slabši, niti Senna nič boljši, samo da je slednji dajal občutek človeka in ne robota...vsaj meni :wink:
Nekdo drug bo enako reku za Prosta, Laudo, Fangia, ali pa Asjo Zupanc, pač ima vsak svojega idola...Moj je Senna, vedno bil, vedno bo, Schumaher je velik voznik, kot sem že rekel kapo dol, zakaj ga ne maram je čisto moja stvar, ampak zgrešili ste namen mojega posta, ta ni bil blatenje šumija in drugih "elektronskih" voznikov ampak osebkov, ki mislijo da vse vedo :!:

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Pe okt 01, 2004 9:11 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če sep 30, 2004 9:16 pm

metallic je napisal/-a:Ti, a mi lahko zaupaš, kako to da potem lahko vozijo mulci (18, 19...) cca. par sec. na krog počasneje od najboljših (recimo williams BMW, ali renault F1) in to gospodiči, ki so prišli iz kakšnega kartinga oz. kakšnega podobnega X razrednega tekmovanja?
Pa še neki: a ti samodejnim menjalnikom in VSEJ možni elektroniki, kar je obstaja praviš dirkanje? Člouk, zresn se. Pomoje da un folk k ga mclaren vsako leto pobaše za par krogov, ne voz prou počasnej od coultarda... :lol:

Glede na to, da nisi pritrdilno odgovoril na moja prejšnja vprašanja sem samo potrdil svoje mišljenje o tebi. Laik!
Tvoja izjava o tistih dripcih, ki so vozili mclarna z 10% močjo to samo še potrjuje. Podcenjevati kakršno koli dirkanje je glupo. Sploh če nimaš pojma o tem.

P.S.: Schumijeve vozniške sposobnosti(rally) boste lahko ocenili na letošnjem Race of Champions, ki bo letos na Stade de France v Parizu.
Zadnjič spremenil NeRo, dne Če sep 30, 2004 9:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če sep 30, 2004 9:43 pm

Meni se je Šumi bonbon enostavno zameril, z dejanji kot so vztrajanje pri nadaljevanju dirkanja, kljub smrtnim nesrečam v Imoli, tip je dirkal še ko mu je mama umrla...Če pa to ni višel...

Hm nevem no. Glede na to da je fia zganjala tako paniko kako da si upata brata šumaher med sestankom oditi ker sta šlišala za nezgodo svojo mame, nevem kako bi pizdili če šele nebi dirkala. Tako da pomoje da tut če bi blo samo od šumita odvisno nebi dirkal in tudi ni z veseljem dirkal. Ne moreš tako ocent človeka pa nekaj dogodkih in vedt kakšen je on v osebnem življenju. Tako da kakšen šumi v resnici je brezveze govort. Poznate ga samo takšnega kot nam ga prikažejo novinarji.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če sep 30, 2004 9:52 pm

OK, maš tud prav tukaj...res so mediji tukaj malo vplivali na naša mnenja in res je vsaj malo krivično vse skupaj takole sodit o človekovi osebnosti, pa vendarle, če se prav spomnim je bil Šumi tisti oziroma eden izmed tistih, ki je spodbujal dirko ko sta se ponesrečila Ratzenberger in Senna...ampak ok...se niso vedli da je Senna tud umru, samo je pa nekaj, če bi meni mama umrla, bi se požvižgal tudi na zvezo FIA...
Ne glede na posledice...res je, nisem na njegovem mestu, hvala bogu, ampak mislim da ima Šumi dovolj ugleda med funkcionarji Fie, da bi tudi njegov NEnastop razumeli oziroma nekako pa tudi če po sili tolerirali...ali pa ne...Se pa drugač strinjam s teboj...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe okt 01, 2004 1:34 am

F1? No comment.

Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Pe okt 01, 2004 5:40 am

NeRo je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Ti, a mi lahko zaupaš, kako to da potem lahko vozijo mulci (18, 19...) cca. par sec. na krog počasneje od najboljših (recimo williams BMW, ali renault F1) in to gospodiči, ki so prišli iz kakšnega kartinga oz. kakšnega podobnega X razrednega tekmovanja?

Glede na to, da nisi pritrdilno odgovoril na moja prejšnja vprašanja sem samo potrdil svoje mišljenje o tebi. Laik!
Tvoja izjava o tistih dripcih, ki so vozili mclarna z 10% močjo to samo še potrjuje. Podcenjevati kakršno koli dirkanje je glupo. Sploh če nimaš pojma o tem.

P.S.: Schumijeve vozniške sposobnosti(rally) boste lahko ocenili na letošnjem Race of Champions, ki bo letos na Stade de France v Parizu.

Ti, ki si že stestiral vsaj vseh 10 dirkalnikov F1, bi mi lahko verjetno razložil kako zgleda dirkanje z samodejnim menjalnikom ter vso možno elektroniko "pri par tonah" downforca. Pomoje more bit čist preveč zahtevn. Ni čudn, da pol vozjo bogati froci, ki pridejo na obisk iz kakšnih kartingov... :shock:
Potem praviš, da uni mclarni majo 80KM...?? zanimivo :shock:
Pred leti se je en relly dirkač hotu pomert s šufakerjem, pa je le-ta izjavil, da je prenevarno (al fia, ne spomnim se točno)... Si mislim zakaj ja. :lol:
Zadnjič spremenil metallic, dne Pe okt 01, 2004 6:22 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe okt 01, 2004 5:46 am

Slide
Zgleda, da "poznaš" Šumija samo po tistem kar ti povejo med dirko na TV.
Če bi malo spremljal tudi druge oddaje o F1 (zakulisju) in o dirkačih privatno, bi (mogoče) drugače govoril. Škoda, da nisi gledal oddaj, ko so o Šumiju govorili lastnik firme in mojster pri kateri je Miha začel kot mehanik.Kaj so povedali ljudje, ki so mu pomagali, da se je lahko povzpel na vrh F1. Nikoli ni "pozabil" na nikogar. Z majhnimi gestami (nikoli se jih ne spomne s denarjem, vedno samo z dejanji) je pri teh ljudeh naredil veliko več kot bi naredil s denarjem.

Glede dirkanja zaradi smrti dirkačev. Žal tudi v drugih karegorijah dirkanja dirkajo naprej, kljub temu, da se je nekdo ubil. Žalostno je to, ampak resnično.

Če bi gledal dirko na RTL ne bi ugibal kaj je bilo pred, med in po postanku (ustavljanju) Ralfa. Zadevo so razložil proti koncu ali po koncu dirke.Na RTL se ne konča prenos ko končajo novinarsko konferenco.

Upam, da si vsaj ti (zelo) umsko razvit osebek, da ....... Ah, saj je brez veze.Ne maram žaljenja.

Lep vikend želim vsem ljubiteljem F1, tudi tebi Slide.Upam, se kdaj "LIVE" srečava.

LP

Nasty

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe okt 01, 2004 6:35 am

andrej777 je napisal/-a:
Meni se je Šumi bonbon enostavno zameril, z dejanji kot so vztrajanje pri nadaljevanju dirkanja, kljub smrtnim nesrečam v Imoli, tip je dirkal še ko mu je mama umrla...Če pa to ni višel...

Hm nevem no. Glede na to da je fia zganjala tako paniko kako da si upata brata šumaher med sestankom oditi ker sta šlišala za nezgodo svojo mame, nevem kako bi pizdili če šele nebi dirkala. Tako da pomoje da tut če bi blo samo od šumita odvisno nebi dirkal in tudi ni z veseljem dirkal. Ne moreš tako ocent človeka pa nekaj dogodkih in vedt kakšen je on v osebnem življenju. Tako da kakšen šumi v resnici je brezveze govort. Poznate ga samo takšnega kot nam ga prikažejo novinarji.

sej ni šumaher dal komando da morjo dirkat po nesreči racenbergerja.....za senovo smrt so pa tko zvedl po dirki.....pa zakaj se hudiče vsi neki na njega obešate.....a je mogoče leta 94 edin vozu dirko do konca....zakaj pa noben od ostalih ni predčasno končal dirko.....a pol so vsi neki nesramn al kva....pa še neki ....šumaher je prvi naslov prvaka posvetil prav senni.....vam verjetno to ne pomeni nič (pa ne mislim zdej vse)...njemu pa drugim v tem športu pa pove dovolj.....pa tist ališič ceplen pa tut ne ve velikrat kva govori...ne vem kva mu je blo da je izjavu da je šumaher leta 94 pognal senno v smrt.....mislm....da bi ga tolk kresnu......šumaher je profesionalec....tko kot je biu senna...pa še marsikdo.....od sedanjih dirkačev pa mu po profesionalnosti in predanosti tem športu noben ne sega do pasu....večina pa tut ne do kolen....kar je res je res......pa zakaj naj bi nehal dirkat če je v življenski formi pa še vse pogoje ma da zmaguje in osvaja naslove.....je edini dirkač ki ma 100% pošlihtane zadeve...tko zasebno kot v f1....
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 01, 2004 9:09 am

Zgleda, da "poznaš" Šumija samo po tistem kar ti povejo med dirko na TV.
Če bi malo spremljal tudi druge oddaje o F1 (zakulisju) in o dirkačih privatno, bi (mogoče) drugače govoril. Škoda, da nisi gledal oddaj, ko so o Šumiju govorili lastnik firme in mojster pri kateri je Miha začel kot mehanik.Kaj so povedali ljudje, ki so mu pomagali, da se je lahko povzpel na vrh F1. Nikoli ni "pozabil" na nikogar. Z majhnimi gestami (nikoli se jih ne spomne s denarjem, vedno samo z dejanji) je pri teh ljudeh naredil veliko več kot bi naredil s denarjem.

Sem se že tri poste zgoraj opraviču, za govorjenje o njegovi osebnosti...res je, sem malo posploševal, pa vendarle smo gledalci odvisni od tega kar nam povedo mediji...da jim pa vse verjamem, pa jaz ne pravim, samo da sem dobil takšen vtis...

Glede dirkanja zaradi smrti dirkačev. Žal tudi v drugih karegorijah dirkanja dirkajo naprej, kljub temu, da se je nekdo ubil. Žalostno je to, ampak resnično.

Tako je :!:

Če bi gledal dirko na RTL ne bi ugibal kaj je bilo pred, med in po postanku (ustavljanju) Ralfa. Zadevo so razložil proti koncu ali po koncu dirke.Na RTL se ne konča prenos ko končajo novinarsko konferenco.

Še vedno ti ne bojo povedal vsega, pa to ni letelo samo na to situacijo, ampak na večkratno ugotavljanje osebkov s koliko newtoni več bi moral Barichello v Ferarriju stopt na zavoro da bi se z blokiranim zadnjim levim kolesom odpeljal počez v šikano da šumi mim ne bi mogu...ok malo sem karikiral, samo da boš vedel kaj hočem s tem povedat...marsikdo ve tukaj za tipkovnico več kot sami člani posameznih ekip v F1...
Pa že prej sem reku da ne leti to nate...[edit:samo sem zdej opazil da sem zajebal tvoj nick tam gor :oops: Sorry, torej Nasty...tisto ni letelo nate ampak na tiste, ki mlatijo prazno slamo :!: ]

Upam, da si vsaj ti (zelo) umsko razvit osebek, da ....... Ah, saj je brez veze.Ne maram žaljenja.

Lahko poveš do konca, ne zamerim nič kar se tu gor pove...tak da kar z besedo na dan...

Lep vikend želim vsem ljubiteljem F1, tudi tebi Slide.Upam, se kdaj "LIVE" srečava.

Tud jaz ti želim lep vikend, kaj si pa mislil s tistim da se "LIVE" srečava? Menda ne tega :-:o Je boljše kaj tazga pol :pivo

LP, Slide

P.S Dejte že pozabt na mojo izjavo o šumiju in voznikih z 80-ih no, ko je bla samo malo neslana šala :roll:

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Pe okt 01, 2004 9:33 am

Slide
Po naravi sem veselakar, ne maram agresije in žaljenja.
Mogoče v zadnjih letih bom spremljam zakulisje (ne rumenega, da ne bo pomote), kot pa same dirke. Čeprav sem v zadnjih 9 letih zamudil, mislim, da 2 dirki.Za obe imam opravičene razloge za izostanek.

Za "LIVE" srečanje sem imel (in imam) v mislih pivo.

LP

Nasty

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe okt 01, 2004 9:39 am

Slide je napisal/-a:P.S Dejte že pozabt na mojo izjavo o šumiju in voznikih z 80-ih no, ko je bla samo malo neslana šala :roll:

Sam stari da še vedno trdiš da vozniki iz 80-ih...

đouk stari :lol: 8)
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 01, 2004 9:52 am

Nasty je napisal/-a:Slide
Po naravi sem veselakar, ne maram agresije in žaljenja.
Mogoče v zadnjih letih bom spremljam zakulisje (ne rumenega, da ne bo pomote), kot pa same dirke. Čeprav sem v zadnjih 9 letih zamudil, mislim, da 2 dirki.Za obe imam opravičene razloge za izostanek.
Za "LIVE" srečanje sem imel (in imam) v mislih pivo.
LP
Nasty

Lepo, lepo...sva dva veseljakarja...:wink:
Če se res kdaj srečava maš pivo do mene v dobrem :pivo

LP

P.S nixxon...ne nasmej me preveč...postanem lahko prava žival Slika :mrgreen:

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 So okt 02, 2004 9:01 am

No sam da ste se mal pomiril, da lohk še jest komentiram.

Tist, ki je izzval Šumija je bil Mcrae. Zakaj Šumi ni sprejel nimam pojma.

Drugače vsaka čast vsem dirkačem, da lahko krotijo vseh 800 konjev pod ritjo. Res me pa zanima kako bi izgledalo, če bi jim popolnoma vso elektroniko pobral ven. Torej ni nadzora zdrsa, ni polavtomatskega menjalnika ampak normalen stick shift, ni spreminjanja nastavitev med driko, ni niti postankov v boksih, ni elektronike ampak frgazar, pol nej se pa vidi kdo ima najboljši občutek za avto in kdo ima j***a kot so jih imeli Fangio&CO.

Verjetno bi ob takih pravilih že moštva sama zmanjšala število konjev v motorju, ker ti nič ne pomaga 800 konjev, če te na vsakem drugem ovinku vrže dol s steze. Mislim, da bi morala Formula1 it na tako stopnjo kot je recimo svetovno prvenstvo v kartingu.

LP
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 02, 2004 9:10 am

Mislim da je Šumi zavrnil zato, ker ima s Ferarrijem pogodbo, ki ga obvezuje, da ne sme dirkat v druge dirkalnem avtomobilu...tako pravijo novinarji :!:
Ravno zaradi tega, je bilo kar nekaj krepkih besed, ko se je dovolil popeljati s Petrom Solbergom, med dopustom na Norveškem, po snegu med smrekami...
Baje je šlo krepko čez 160 ponekod :twisted:
No šumi je po končani "testni" vožnji zlezel iz sovoznikovega sedeža in začel naslednji trenutek skakati v zrak in kričati od navdušenja...Baje je blo adrenalinsko :EE
Solberg je izjavil, da je razbijal po stopalkah, kot da bi igral bobne :twisted:
Pa naj kdo reče da rally-isti niso carji...še samega šumija je navdušil :wink:

LP

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Po okt 11, 2004 6:05 am

No pa smo spet zmagali Ferrari) VN Japonske namreč mislim, Metallic samo še ena dirka je pa s(m)o že16 pik pred Renaultom :lol: (Honda).
CARPE IMPREZAM

Zlatan_
Novinec

Napisal/-a Zlatan_ Po okt 11, 2004 7:35 am

pišuka ste jadni folk šumi to šumi ovo,šumi ono. Šumi je zrinu tega pa tega pa tega.... k pa to kdo drug nardi pa tega noben ne vid kaj to dokazuje,da je šumi pač najboljši in mu vsi skup zavidajo. Kar se pa tiče tega kdaj dirka kdaj ne,ne vem sm nazadnje k sm preveru ni bil lastnik fie tko da nevem če on odloča če dirka bo al ne.Aha pa glede njegovih sposobnosti spomnte se če sploh kdo ve kaj je bil ferrari v formuli leta 1996 k se jim je šumi prdružu-podpovprečna ekipa,kdo jih je prpelu sm kjer so zdej vsi v ferrariju pravjo da on.torej...glede dirkanja pa sm še to
če bi se on odloču da noče pač dirkat kšne dirke a mislte da bi sponzorji kr mirn to gledal??? Pa halo folk v formuli se vrti keša kot nikjer drugje!! :twisted:
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
pr0df@n
Nov uporabnik

Napisal/-a pr0df@n Ne okt 24, 2004 5:35 pm

Ferraijevci so veseljakarji (Ferrari polka) :P

Znanje in zahtevnost koncentracije je vsekakor še vedno v F1...samo če pogledamo v 2.pol. 80s, ko so imeli 1.5l in po 1000 - 1200 km za sabo in mehansko sklopko, se raje malo bolj zamisliš. Prav tako WRC...v 80s Delta S4, P205 Turbo t16, audi quattro in s turbokompressorji...takrat se mi zdi, da so bili vseeno mal več' majstri :-P
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov