Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Kraj: Mars, The City Of Vipers

Napisal/-a Drey #24 Ne mar 06, 2005 2:42 pm

A potvoje se loh sam z zmago dokažeš? Use ustalo pa ni pomembno or snth? Sej je šlo Schumacherju kr lepo, dokler ni naredu tiste zlo neumne napake in šou Heidfelda zaperat k je blo že prepozn... 8)

Kolk je pa ta dirka pokazala kdo je kolk dobr je zdej mal težko govort, bomo pa vidl na nasledni dirki!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne mar 06, 2005 3:30 pm

Šumi je pri prehitevanju res mal tznu samo je bil pred haidfeldom in tut pustu mu je prostora da mu nebi blo treba ne travo. Un je pa u špuro zabremzal in zavil na travo. Šumi je pa progi nadeljeval v ovinek v tem je pa po travi haidfeld v njega prletu. Oba sta kriva. Šumi ker je trznu, haidfeld pa kewr se je usral.

Kot je pa že marsikdo povedal to niso nedelski izleti ampak vožnja na moč. Haidfeld je prejiteval in če je vidu da ne bo ratalo bi lahko odnehal. A naj bi zdej šumi ki je bil pred nejmu bremzal pa ga spuščal naprej. Malo morgen. Pol bi bil pa res b****.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Ne mar 06, 2005 3:41 pm

andrej777 je napisal/-a:Šumi je pri prehitevanju res mal tznu samo je bil pred haidfeldom in tut pustu mu je prostora da mu nebi blo treba ne travo. Un je pa u špuro zabremzal in zavil na travo. Šumi je pa progi nadeljeval v ovinek v tem je pa po travi haidfeld v njega prletu. Oba sta kriva. Šumi ker je trznu, haidfeld pa kewr se je usral.

Kot je pa že marsikdo povedal to niso nedelski izleti ampak vožnja na moč. Haidfeld je prejiteval in če je vidu da ne bo ratalo bi lahko odnehal. A naj bi zdej šumi ki je bil pred nejmu bremzal pa ga spuščal naprej. Malo morgen. Pol bi bil pa res b****.

Kle se strinjam, sam se mi ne zdi da bi mogli iskat krivca, to je dirkanje, in pri dirkanju pride lahko do nesreč. Tudi zapiranje je sestavni del dirkanja.
Šumi je trznu z volanom namenoma da bi ustavil Nicka, ta je pa iz previdnosti zapeljal v travo, kjer je izgubil ves oprijem in v ovinku priletel v Šumija.
Nič tragičnega, razen da sta šla ven.
Al pa če raje gledamo pasjo procesijo, je čist useen če bi pol šli na Brezje.

Sam dirka je bla pa Dolgčas.

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Napisal/-a Drey #24 Ne mar 06, 2005 4:11 pm

Je kr lepo zapru.. ne trznu ;)

8)

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Ne mar 06, 2005 4:21 pm

Fisico je zasluzeno zmagal, pa se reku je, da dirkalnika niti priganjal ni...svaka cast. Upam, da bo se velikokrat zmagal. Ampak, konkurence je vec kot kdajkoli v zadnjih letih...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Ne mar 06, 2005 4:40 pm

ko da je bilo lani kej bolj napeto :roll: :roll: :roll: lani je bila najbolj dolgočasna sezona v ufffff odkar je mika šel. lani sploh ni blo prehitevanj razen za krog zaostalih. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Ne mar 06, 2005 5:05 pm

Šumaher si ga je u easy vzel - my ass. Kako sta pa lahko Rubens pa Alonso pridobila 10 mest. Če bi Vilneu mal hitrej pelou bi blo Renault 1 in 2. Pomoje bi celo Alonso bil prvi, saj je pokazal z najboljšo vožnjo. O tem pričajo časi. Pozitivno sta definitivno pokazala Coulthard in Klien. En velik +.

Kar se pa pravil tiče pa nevem kje su tukaj problemi. To da se gume ne menjajo je eno prou hudo pravilo. Tudi motor. Se bo pokazalo kdo ma najboljši motor. Ferrari zgleda da Ne, saj je razlog da je Šumi štartou 19 zato ker je menjal motor.

Huda dirka in upam da bo tko še naprej. GO ALONSO IN FISICHELLA. Reno Power.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne mar 06, 2005 5:15 pm

Turbobitch je napisal/-a:Šumaher si ga je u easy vzel - my ass. Kako sta pa lahko Rubens pa Alonso pridobila 10 mest. Če bi Vilneu mal hitrej pelou bi blo Renault 1 in 2. Pomoje bi celo Alonso bil prvi, saj je pokazal z najboljšo vožnjo. O tem pričajo časi. Pozitivno sta definitivno pokazala Coulthard in Klien. En velik +.

Kar se pa pravil tiče pa nevem kje su tukaj problemi. To da se gume ne menjajo je eno prou hudo pravilo. Tudi motor. Se bo pokazalo kdo ma najboljši motor. Ferrari zgleda da Ne, saj je razlog da je Šumi štartou 19 zato ker je menjal motor.

Huda dirka in upam da bo tko še naprej. GO ALONSO IN FISICHELLA. Reno Power.

če ne bi menju motorja, bi biu pa 18. torej je razlog lahko samo taktika

tile motorji in gume so mau bedarija
namen je, da moštva prišparajo, ubistvu pa morjo uporabt dražje materiale
radi bi mel več prehitevanj, na drugi strani pa morjo dirkači šparat gume in motor
podpis

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne mar 06, 2005 5:41 pm

Neki me pa res ORNK čud. Vsi so zgolj odpeljal tistih dobrih 50 krogov, pa so bli cajti za dobro sekundo slabši kot lansko leto... :shock: :? Očitno fiin načrt ni uspel. So pa vseeno lepo pokvarl dirkanje. :bow :clapclap

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne mar 06, 2005 6:13 pm

speedfight je napisal/-a:
SubaruFreak je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:No mislim da smo na današnji dirki videli realno sliko letošnje moči moštev!!!! Renault is the champion!!!!!

LP miha

Ej tega... Hehe tole je pa pomojem najbolj smesne izjava letosnjega leta...
po eni dirki sodit moc mostev je pa malo bosa no...
Vsekakor zanimiva tekma moram rect... In zelo zanimiva razporeditev moci...
A vendar... NE pozabit na Ferrarri in na Schumija... Dons si ga je uzel na izi... Naslednjic pa bo razturil sceno...
Je pa vsekakor zanimiv in pohvalen napredek ostalih mostev... Po mojem se obeta zanimiva sezona...
Lp

no pa pol povej zakaj ni možna soditi po 1. dirki moči moštev oz. njihou uspeh?!? Saj je mel ŠUMI DANS čast dokazat, pa se je?????(ja se je dokazal z amaterskim odzivom na prehitevanje, ki je po mojem mnenju krivec za nesrečo) Mislm mal se tolerirej pol pa butn vn take o nekih naj smešnih izjavah :roll: :roll:

LP miha

Predvidevam da ne spremljaš dolgo F1 :roll:
Prva dirka ne pokaže še čisto realnega stanja. Realno stanje se pokaže šele 3 dirko. Po prvi dirki kazati realno sliko se mi zdi totalna bedastoča :roll:
Ta dirka (kvalifikacije) je bila splet okoliščin in Renault je imel prekleto srečo.

BTW, Vse bolj se me loteva občutek, da bo letošnja sezona zares zanimiva, saj je bilo opaziti, da imajo moštva dobre pakete.
Zadnjič spremenil McLaren, dne Ne mar 06, 2005 6:32 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne mar 06, 2005 6:18 pm

Ronin je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:
speedfight je napisal/-a:No mislim da smo na današnji dirki videli realno sliko letošnje moči moštev!!!! Renault is the champion!!!!!

LP miha

A vendar... NE pozabit na Ferrarri in na Schumija... Dons si ga je uzel na izi... Naslednjic pa bo razturil sceno...
Je pa vsekakor zanimiv in pohvalen napredek ostalih mostev... Po mojem se obeta zanimiva sezona...
Lp

no pa pol povej zakaj ni možna soditi po 1. dirki moči moštev oz. njihou uspeh?!? Saj je mel ŠUMI DANS čast dokazat, pa se je?????(ja se je dokazal z amaterskim odzivom na prehitevanje, ki je po mojem mnenju krivec za nesrečo) Mislm mal se tolerirej pol pa butn vn take o nekih naj smešnih izjavah :roll: :roll:

LP miha

Se zavedas, da je bila to šele prva dirka ? Kokr se spomnem od lanskega leta npr. Mclarnu ni slo kej prevec dobro, pol pa se je nekak "odprl" proti koncu.

Sj je kul, ce navijas za renault, ampak useen pretiravas s takimi izjavami. Ce pa hocs, da se ti folk smeje, potem pa kr tako nadaljuj....

Da sploh ne omenjamo da marsikateri dirkaliniki še niso do konca razviti... Pa tud glede na trening, ki je bla čista zmeda... Šumi je meu že marsikdaj tako nesrečo, ampak potem ni celo sezono tko dirku... Mislm miha wtf? Ena dirka je 5% sezone... In ti gledaš samo teh 5%, ne pa cele sezone. Ne rečem da se ne more odvit sezona po tem scenariju, ampak dokler ne bodo šla večina dirk mim ne moreš vedet kakšno je dejansko stanje.

LP
Eazy

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Ne mar 06, 2005 9:27 pm

Janez Blond je napisal/-a:

LP miha

Lp

Se strinjam ena lastovka še ne prinese pomladi.
Dons se nekateri obnašate k da bi boga za j***a prjel, bodmo mal realni. Pa tud bedast se mi je pogovarjat če pišete renault zakon ferrari drek in podobno.

Par debat nazaj sem reku da potihem pričakujem tudi odgovor renaulta, res je nisem pričakoval zmage, jim privoščim. Razočaral me je BAR, Mclaren in Wiliams pa itak ne morta več razučarat, sramota da se komi borita z Red Bullom, ki je sicer največje presenečenje te sezone. Če kdo misli oporekat naj pogleda zaostanke Mclarna in Wiliamsa.

Ferrari kot avto in ekipa je zlo nevaren, osebna ocena je da so še vedno najboljši paket, je pa res da zaradi včerajšnih kvalifikacij je slika malo drugačna. Šumi me je razučaru pa ne z trkom, ampak z premal agresivnosti. Ampak me pa taktično nič ne preseneča če bodo mogl motor uporabt še enkrat, je pametno naredu da je šel v garažo. Razmišljam pa da tisti ki ne morjo pridet do 1 točke je za njih in material bolš da kr sred dirke odstopjo, majo pol na naslednji dirki več šans.

Letošnja pravila so mi zlo neumna nič ni adrenalina nobenih prehitevanj, vsi čakajo kako bodo v boksih naredl itd...
Ena bolj dolgočasnih dirk pa čeprav je zmagal Renault. Bojim pa se da bomo zopet gledal lansko sezono.

Dirkač ki odstopi lahko pšred naslednjo dirko zamenja motor, tko da je poteza Schumija logična, prav tako kot poteza BAR-a ko sta oba dirkača nekaj krogov pred koncem ko sta bila izven točk zapeljala v bokse in bosta tako lahko pred naslednjo dirko zamenjala motor. PAč luknja v pravilih :D

Drugače pa mislim da je Fia premalo ostro reagirala ob nesreči Schumi - Heidfeld. Mislim da je bil za nesrečo kriv kar Schumi saj je Heidfelda preveč zaprl, tako da je moral zapeljati na travo in se ni mogel več rešiti. PA tudi če pogledamo koliko časa je Schumni sedel v avtu in čakal varnostike je verjetno vsem jasno da predolgo in bi ga morala FIA kaznovati.

Drugače pa zmaga Renaulta zame ni nobeno presenečenje, in so formo iz testiranj prenesli tudi na prvo dirko. ZAgotovo je junak dirke Alonso, ki je pridobil kar 10 mest (Barichelo - 9). Presenetil me je predvsem Red Bull, ki se je s na papirju nepreveč konkurenčnimi Coswortovimi motorji boril za 2 mesto. Nekoliko so razočarali pri McLArno, kjer pa sta oba dirkača imela težave, tako da 6 in 8 mesto konec koncev sploh nista tako slaba. Nekoliko več pa sem pričakoval od Williamsa.

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Ne mar 06, 2005 11:10 pm

Se strinjam...Sumi ne prenese, da bi ga kdo prehitel, zato se rajs zaleti in si "prihrani" sramoto. Da ga niso kaznovali, me ne preseneca, pa ceprav ne vem kdaj so nazadnje koga tako porivali kot njega :?

Uporabniški avatar
Kemični
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Kemični Ne mar 06, 2005 11:25 pm

Hm da se še jst oglasim na današnjo dirko.

Kot prvo, mislim da res ne mormo forme ferarrija gledat po tej dirki. pač so mel smolo na treningu in so temu primerno tut dirko končal.
Pol Schumi "incident". To sam neki komentirate, ker je zapiral pač šumaher. Če bi kej takega naredo montoya al pa ker drug, sploh ne bi blo dileme... Kar se pa tiče zapiranja, sej ma vsak voznik pravico enkrat zapirat in to je nemec izkoristo. Pač se ni najboljš končalo. Glede čakanja da ga bojo porinli pa sam to. Ko so ga porinli, je velik prej sprazno izletno mesto kot pa Heidfield (mende sm prav napisal :) ), s čimer pa mislim da vemo na kaj mislim.
Naslednje, če že glih grajamo velike, sej tu McLaren ni velik naredo, pa tut BMW ne.
Morm pa res pohvalt Alonsa, ki je s svojo vožnjo res poskrbel za zanimivost dirke. Pa seveda tut Barichelo.
Glede pravil pa mislim, da so prava bedarija. Zanimivost tej dirki so prinesle v večini sam kvalifikacije v soboto, ne pa nova pravila. Pa še dirkalniki so temi visokimi nosovi grši. ;)

No tulk od mene. Uživite

Uporabniški avatar
Mare9mm
Uporabnik

Napisal/-a Mare9mm Ne mar 06, 2005 11:42 pm

Ker vidim, da vsi to tako razumete, ampak tud, da eni to še naknadno vprašajo, bi nekaj pojasnil. Napačno si namreč razlagate, da se ne sme menjavati gum po novih pravilih. Dejansko se po pravilih normalno lahko zamenja gume, ampak pod pogojem, da se med tem postankom v boksih ne dotaka gorivo, ali popravlja druge zadeve. Sicer to v praksi pomeni, da ekipe večinoma ne bojo menjavale pnevmatik, ker se en postanek več kar dobro pozna na času, ampak menjava je še vedno dovoljena. :roll:

F1 ne spremlajam več, že par let ne, ker mi preprosto ni zanimivo. Če pa že navijam, je pa tu sigurno za kakšnega Alonsa ali Fisichello, tako da sem kar zadovoljen nad temle začetkom. :P
...ampak to je samo moje mnenje.
Slika

Uporabniški avatar
Drey #24
Uporabnik

Napisal/-a Drey #24 Ne mar 06, 2005 11:48 pm

Res je ja glede možnosti zapiranja... sam ne na tak način kot je schumacher izvedu...
8)

Uporabniški avatar
x4maximus
Novinec

Napisal/-a x4maximus Po mar 07, 2005 7:17 am

Zanima me glede na to,da lahko uporabijo samo en komplet gum za kvalifikacije in dirko,,kako so lahko imeli,da nes vsi na tekmi gume za suho vreme?? Kolikor sem jaz zastopil so ene gume za kvalifikacije in tekmo? In še ,,a če bo med dirko dež,ne bodo smeli menjati slip gum za dežne?? Verjetno se hudo motim,,,
VSE SE DA ---- ČE SE HOČE !!!!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po mar 07, 2005 7:54 am

dež je drugo
drgač majo pa 3 komplete gum na vikend
ni čist res da lahko menjavajo gume, lahko jih, vendar morajo miti popolnoma dotrajane
nekdo ki bi se ruknu- pršu na popravilo, bi mu lahko še čist mehke gume za zadnih 20 krogov gor ruknl, pa bi bil monogo hitrejši
kar se tiče prehitevanja pa tko, a bi šumi zvozu al ne
bi torej ni on naredu napake
drugo je če bi šel na notranjo stran pa da že sam ne bi mogu zvozt
to je dirkanje in je pač trma obeh dirkačev naredila svoje in ne vidim razloga, zakaj bi MS spustil H naprej, oz zakaj bi H če je mislil da se bo izšlo popustil pri prehitevanju
lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Po mar 07, 2005 12:58 pm

Mare9mm je napisal/-a:Ker vidim, da vsi to tako razumete, ampak tud, da eni to še naknadno vprašajo, bi nekaj pojasnil. Napačno si namreč razlagate, da se ne sme menjavati gum po novih pravilih. Dejansko se po pravilih normalno lahko zamenja gume, ampak pod pogojem, da se med tem postankom v boksih ne dotaka gorivo, ali popravlja druge zadeve. Sicer to v praksi pomeni, da ekipe večinoma ne bojo menjavale pnevmatik, ker se en postanek več kar dobro pozna na času, ampak menjava je še vedno dovoljena. :roll:

F1 ne spremlajam več, že par let ne, ker mi preprosto ni zanimivo. Če pa že navijam, je pa tu sigurno za kakšnega Alonsa ali Fisichello, tako da sem kar zadovoljen nad temle začetkom. :P

Sem jaz to že napisal, sicer bolj nakratko ampak sem ;)

McLaren je napisal/-a:Gume se nesmejo menjavat med dolivanjem bencina. Tako je pravilo.....
Če začne deževat se lahko menjava gume.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Po mar 07, 2005 1:02 pm

No pa mi prosm povejte kje so se nova pravila izkazala kot neumna. Jst v celi dirki nism vidu nobenga problema z novimi pravili. Razen pri hondi..
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost