Rally, Formula 1, Indy, go-kart, motociklizem...

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Po maj 23, 2005 7:11 pm

McLaren je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:
meganeman je napisal/-a:Vsem nam je jasno kdo drzi vse rekorde v svojih rokah, kljub temu da ne navijamo za Schumija, ce kdo ne ve pa si lahko to ogleda na (z misko naj gre na vsako izmed slik za izpis statistike):

http://www.formula1.com/archive/halloffame/

Vendar velja pravilo da zivih legend ni! Ker te zacnejo castiti sele po smrti oz. ko koncas dirkati.

Ok res ne vem kaj delajo tm hill, villeneuve in pa hakkinen....teli trije pa res nimajo tm kej iskat

Pa ne zdej name navalit!!!! To je pač moje mnenje ;)

L.p Bistri...

A si pomislu da so tu izpisani svetovni prvaki? :roll: :roll:
Kot zanimivost Keke Rosberg je edini človek ki mu je uspelo osvojiti naslov svetovnega z eno zmago v sezoni.
Seveda če se ne motim.

Ups, to pa valda nism, ker sm prehitr pogledu...pa ocenu da te trije nimajo tm kej iskat...

Moja napaka... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Lp Bistri...
555

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Kraj: Velenje

Napisal/-a meganeman Po maj 23, 2005 8:24 pm

Tako pogovarjanje mi je pa ze bolj vsec, tistega da na koga navalis z izrazi kot so: A si se dojencek?, a znas sploh avto furat, kokrat si pa ti F1 gledu, tist pa nikamor ne vodi, vsak lahko uvidi da je imel zmotno mislenje in ga tudi spremeni, itak pa noben od nas ne more vsega vedeti, kar sm ze omenil! Pa vsake oci majo svojga malerja, jebat ga...zato se ni za odstrel tak clovek!

Zdej bi se lahka mal se o starih mackih pmenli, ko smo ze pr hall of fame :)

Men so najboljsi: Fittipaldi, Lauda, Piquet, Senna, Mansell, Prost in pa Hill.

Zaradi tazadnjega sm zacel F1 spremlat drgac sm pa se za Prosta full navijal. Se pa se zdaj spomnem, kako se je Schumi na sceni pojavu in smo vsi rekli iz tega poba bo pa se neki ratalo:) In nismo se motili!

Zanima me koga si bodo mlajse generacije zapomnile kot junaka, ki je lahko konkuriral Schumiju?
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Po maj 23, 2005 8:45 pm

Mene osebno je najbolj impresioniru Lauda, kar se tiče starih mačkov...F1 sm začev spremljat tam nekje z prihodom šumija. Najbolj me je navdušu zaradi tega, ker se je postavu senni ob bok, prov škoda da ne moremo spremljati njunih bojev, najbrž bi bila kar konkurenčna...

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po maj 23, 2005 8:55 pm

Precej dober je bil John Surtess al kako je že tist, k je osvojil naslov F1 in kraljevskem razredu motociklizma. Takega ne bo več, mogoče Rossi bomo vidl... :?
Slika

Uporabniški avatar
anel18
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a anel18 Po maj 23, 2005 8:55 pm

Kar se tiče starih mačkov sta mi najboljša voznika Senna in Prost. aajd
anlee

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To maj 24, 2005 8:24 am

Vsi prvaki formule ena so dobri vozniki. Da je Šumi lohk kej boljši od ostalih, lepo vas prosim. To je tko kot da bi reku da je Loeb najboljši voznik rallya. Brezvezna tema. Najboljši voznik je itak NIgel Mansel.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 24, 2005 8:45 am

Bel-Tirid je napisal/-a:Moras vedt da je bil to Monaco in da je bil tisti ovinek edina sansa za prehitevanje. nevem kaj je imel Alonso tisto lucko na zadku przgano, da je Webru skos utripala, mogoce je pomenila to "prehiti me gume imam zanic" ali j***m te v glavo nemores me prehiteti.
Alonso je delal zelo slabe kroge in hotel obdrzati 2. mesto in je BMWju zapiral pot (tudi na riziko) ampak vi vidite samo slabo prehitevanje, ne pa nevarno zapiranje.

Pomoje je bla tista lučka bolj za to, da je imel Webber še mal več dela. Sej če jih vprašaš bodo verjetn rekl da se je ponesreč sama prižgala.
Glede prehitevanja: Pomoje je Webber mal preveč tvegal tam, ker če se Alonsu ne bi šlo za točke prvenstva, bi se tam zaletela. No ampak zdej se je vse kul izšlo.

Turbobitch je napisal/-a:Vsi prvaki formule ena so dobri vozniki. Da je Šumi lohk kej boljši od ostalih, lepo vas prosim. To je tko kot da bi reku da je Loeb najboljši voznik rallya. Brezvezna tema. Najboljši voznik je itak NIgel Mansel.

Hehe enakt se spomnem je imel Mansell intervju, pa so ga vprašal če ima kakšen poseben stil prehitevanja. In Nigel odgovori:'' Ne, sploh ne. Samo zaprem oči in pohodim gas!'' :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 24, 2005 9:31 am

Težko je govorit o najboljših dirkačih - kvečjemu bi se dal govorit o najboljših v svojem obdobju...in Schumacher po mojem mnenju spada med najboljše svojega obdobja - medčasovne primerjave bi ble pa čisti nesmisel... :-P

Sploh pa dirkanje od sredine 90ih(al pa vsaj konca 90ih) dalje ni več dirkanje, pač pa le boj konstruktorjev - osebno so mi bili bolj všeč stari časi, ko so bili za zmago pomembni dirkači in njihove sposobnosti, ne pa vzdržljivost dirkalnika, gume, odločitve komisarjev... :?

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman To maj 24, 2005 10:23 am

Vsi mamo radi stare dobre case, ko smo se bli Jugoslavija, a? Vedno se radi vracamo nazaj :)

Cist prov si povedu speed, takrat se je slo moz na moza, zdej se pa gre bol formula na formulo, sej dandanes bi lahka ble tud racunalnisko vodene formulce skor :(

Upejmo, da bo F1 leta 2200 bolj zanimiva, ko bodo dirkali po zraku in bo se tretja dimenzija prisla v upostev, hehe Jst in moja fantazija :)
Lp,
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter To maj 24, 2005 10:28 am

meganeman je napisal/-a:Vsi mamo radi stare dobre case, ko smo se bli Jugoslavija, a? Vedno se radi vracamo nazaj :)

Ne, ne-sm mel v mislih samo dirkaške stare čase! :D
Sicer so mi pa čist všeč novi dobri časi Slovenije-ni želje po vračanju nazaj! :D

Uporabniški avatar
meganeman
Novinec

Napisal/-a meganeman To maj 24, 2005 10:44 am

Offtopic:
Itak, da je boljs zdej (razen siht dobit je blo vcasih lazje dobit, pa placo si mel cetudi nisi nic delala), sam takrat je blo full fajn ko si sel v Avstrijo po Milke pa ostale tuje cokolade, zdej jih pa dobis v vsakem kiosku:( Pa kolk morja smo meli vcasih, heheh

Nostalgija pac :)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To maj 24, 2005 1:28 pm

Jst sm nehu gledat formule ko je senna odšel v večna lovišča. In ko so uvedl full elektronike v bolide, ker mi ni blo več dost zanimivo. Preveč elektronike - to bi mogla bit navadna mašina pa frgazer in turbina, brez elektro pripomočkov, da se pokaže kdo je dober voznik. Še vedno trdim da je imel prejšnje sezone šumaher odličen avto vsaj 20% boljši od vse konkurence, letos ima pa enakega kot konkutrenca in končno se kaže njegovo neznanje. Ker če bi res tok obvladal bi bil tudi z enakovrednim avtom še vedno prvi, tako pa ne more in ne more več v vrh. Kar se pa tiče gum - mogoče so res na začetku slabe, ko se pa ogrejejo so pa to odlične gume, tko da se ne zgovarjat zarad gum.

Navijam pa za nobenega - ni enga, k bi reku zanj "Ta je pa CAR".

Moje mišljenje in ne žaljenje, da ne bo kdo skakal do stropa.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To maj 24, 2005 2:07 pm

Ferrari res tut letos ni slab. In gume so nekaj krogov od celga vikenda konkurenčne drugače pa ne. Kaj mu nuca najhitrejši krog na dirki če je na kvalifikacijah 2s na krog počasnejši in je že čudež da pride v 3-4 vrsto in pol 20 krogov ogreva gume in je spet s na krog počasnejši :?: :?: :?: :?:

Glede na to kako težko je v sodobni F1 prehitevati če ni občutnih razlik je 100x bolše če je obratno. Dobre gume za kvalifikacije, prdeš na prvo mesto pol lahko pa 10-20 krogov na koncu dirke kolono delaš pa noben nč ne more. :roll: :roll: :roll:

Ferrari pa že lani ni bil nč bolši od drugih letos je pa če v zakup vzamemo še gume na nivoju jordana, red bulla.... Čista sredina in to potrjuje Baričelo.

To je še splošno znano. Baričelo je realna vrednost ferrarija (sigurno je na nivoju 3/4 dirkačev v F1), šumi je pa max vrednost ferrarija. 8) 8)
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z To maj 24, 2005 2:26 pm

Nebivedu!
Načeloma so tvoja stališča in prepričanja ql ampak se mi zdi da se tut tebi ponesreči kakšna izjava - glede na to da jih imaš že preko 3000... :P

Tole me je zmotlo:
"Še vedno trdim da je imel prejšnje sezone šumaher odličen avto vsaj 20% boljši od vse konkurence, letos ima pa enakega kot konkutrenca in končno se kaže njegovo neznanje."

Kar si tle trdil je (če še enkrat premisliš) čisti nesmisel...pri vozniku takšnega kalibra je 2% recimo prednosti neulovljivo...20% je pa ob tej tehnologiji in omejitvah nemogoče. Dejstvo je da je z uspehi pri Ferrari-ju exponentno naraščal tudi dobiček in vlaganje v razvoj,a so šefi FIA takoj uvideli to in prepovedal eksotične materiale in stuff če se spomniš...

Karkol se bo že letos zgodilo in tudi v prihodnje...dejstva, da ima Schumacher 7(!) zvezdic (plus eno ali dve na dosegu roke v preteklosti in upam tudi v prihodnosti) ne spremeni nič...in govorjenje o njegovem dirkaškem neznanju je skoraj zrelo za kakšno ustanovo ;) ...vsak ki vsaj nekoliko gleda na F1 objektivno priznava Schumiju superiornost, kar zopet potrjuje statistika v ne-vem-koliko statističnih stolpcih...

Žalostno je gledat kako se Ferrari bojuje za sredino štartne vrste, a vsi smo vedeli da bo po vseh teh letih kraljevanja prišel čas, ko ne bodo najbolši...nihče si ni predstavljal takšnega padca...a vem da je pri konkurentih vsa pretekla leta tlil žarek upanja da se Ferrariju enkrat ponesreči (spremembe pravil vemo zaradi katerega moštva se se povečini dogajale)...to je njihov čas...lepo je videt zanimivo formulo,s prehitevanji in menjavami moštev na vhu - torej z izenačenostjo...a vemo kakšen je ferrari...nikoli se ni in se ne bo zadovoljil s povprečjem...kar bo kmalu spet zelo očitno...

Prijetno spremljanje dolge sezone...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 6:34 pm

ja prisel je čas ferrarija, da gre v poton. Mislim da nikoli vec nebo prisel na prvo mesto. Saj so se prebudile skoraj vse ekipe F1. BMW bo postal enojna ekipa in hoteli bodo na stopničke, Toyota bo zaradi denarja vedno hotela priti na vrh. Honda je pa honda, borili se bodo do konca, renault je zacel na zacetku in se bo trudil zmagati, MB ima hudo formulo ze od sredine prejsnega leta, letos pa superiorno. ferari je po domače "furjast" in hoče hitro in z silo priti na vrh, ampak vsi vemo da tako negre

mater koko jest uzivam letos v formuli :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To maj 24, 2005 6:37 pm

Drugo leto bo vse popolnoma na novo, ker pridejo ven V8 namesto sedanjih V10. Tko da je veliko vprašanje kaj bo nasledjo sezono.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To maj 24, 2005 6:41 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:ja prisel je čas ferrarija, da gre v poton. Mislim da nikoli vec nebo prisel na prvo mesto.

:lol: :lol: :lol: :lol:

lp
kris

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 6:43 pm

kris je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:ja prisel je čas ferrarija, da gre v poton. Mislim da nikoli vec nebo prisel na prvo mesto.

lp
kris

Prvo mesto je misljeno kot prvak.
Sry da sm cudno napisov, saj v casu schumija bo to zelo tezko. (2-3leta)
na dolga leta ima v vesolju moznost tudi minardi
Slika Slika

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 6:46 pm

Se kje na netu lahko najdejo nova pravila. O V8 ze vemo in da se bo kubiatura motorjev zmanjsala. Slick gume bi lahko prisle nazaj
Slika Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To maj 24, 2005 6:53 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
kris je napisal/-a:

lp
kris

Prvo mesto je misljeno kot prvak.
Sry da sm cudno napisov, saj v casu schumija bo to zelo tezko. (2-3leta)
na dolga leta ima v vesolju moznost tudi minardi

Ne bi se glih strinjal s tem mislim, da bodo pri ferrariju kar kamlu spet konkurenčni, res je da letos ne bodo prvaki, ampak naslednje leto pa mislim, da se bodo spet borili za vrh.

lp
kris
Vrni se na Avto-Moto šport

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost